Persoonlijk

Mijn herfst/winter to-do list

In het begin van de herfst kom je zowat om in de herfstblogjes van bloggers: waarom ze zo’n zin hebben in de herfst, wat zo leuk is aan de herfst en ook typische dingen die ik wil doen in de herfst-blogjes. Nu heb ik dit jaar niet meegedaan aan de warme sokken, geurkaarsen en dekentjes op de bank-blogs maar ik wil wel mijn “to-do” dingen delen die ik graag zou willen doen de komende maanden! Een bucketlist is het niet echt want dit zijn gelukkig geen mega dingen die ik sowieso wil doen voordat ik dood ben. Ik hoop dat ik er in ieder geval een aantal kan afvinken als de lente weer zijn intrede doet volgend jaar…

☂ Onze tuin winterklaar maken. Dit is niet iets wat ik graag wíl doen maar iets wat moét. Onze hortensia’s zijn helemaal uitgebloeid, de geraniums liggen dood in de bak, de borders zijn smerig van allemaal nat blad wat erin ligt… De tuinkussens liggen nog onder de overkapping, de lichtjes gaan nog elke avond aan en het gras moet voor de laatste keer gemaaid worden. Ook de zandbak kan nu echt dicht, de watertafel kan de garage in en in de pot op tafel wil ik nog wat leuke herfstplantjes zetten en/of pompoenen. De zomer is nu echt voorbij. Tot volgend jaar!

cupcake1☂ Heel veel gaan bakken. Zoella had laatst een recept geplaatst van apple crumble cupcakes en ik wil die een keer gaan namaken. Ook wil ik wat “gezondere” receptjes proberen voor lekker bananenbrood, gezondere koeken of iets anders (suggesties zijn welkom!).

☂ Nilo’s verjaardag vieren. Onze newbornbaby wordt volgende maand al weer twee jaar. Hij is op zaterdag jarig dus we kunnen zijn verjaardag gewoon op zijn echte dag vieren. Al “zijn” mensen komen, hij zal overladen worden met cadeautjes en wij gaan er een perfect verjaardagsfeestje van maken! Het thema? Hysterie.

☂ Een beetje de zolder opruimen. De laatste jaren hebben we weer heel wat zooi verzameld en de herfst is de uitgesproken kans om dit uit te zoeken. Met de regen op de schuine dakramen, in joggingspak op zolder en een gezellig muziekje op de achtergrond moet dat wel goed komen denk ik.

kerstboom4☂ In december gaan mijn vriend en ik 2 nachtjes naar Dortmund om naar de kerstmarkt te gaan. De afgelopen twee jaar is het er niet van gekomen maar dit jaar wil ik echt gaan. Even romantisch met z’n tweetjes, hand in hand en met een curryworst in de andere hand. Ja, zin in!

☂ Laatst had ik al in m’n kletspraatje verteld dat ik best wat uitjes had staan de komende tijd: naar de sauna met Bieb, Nick & Simon, the Lion King musical… Voor m’n verjaardag kreeg ik een high tea cadeau van Bibian dus dat gaan we binnenkort ook doen. Van uitjes word ik blij dus het liefst plan ik er nog veel meer!

☂ Dan wil ik ook nog de typische herfstige dingen doen: lekker naar het bos met Nilo. Eikeltjes, kastanjes, mooie bladeren verzamelen… In de plassen stampen. En misschien wel een poging wagen om koekjes (of pepernoten…) met Nilo te gaan bakken.

sint5☂ Dan kijk ik ook uit naar Sinterklaas en Kerstmis. Dit jaar snapt Nilo het concept cadeautjes veel beter dan vorig jaar dus dat is sowieso heel erg leuk. Sinterklaas vieren we zoals elk jaar met mijn schoonfamilie en met kerst doen we cadeautjes bij mijn ouders. Als Nilo volgend jaar echt wat meer in de Sint gelooft gaan we ook Sinterklaas doen met mijn familie maar voor nu is het ietsjes beter verdeeld ;-). Vorig jaar zaten we met kerst op de eerste hulp want ons kind had zich bedacht dat een oorontsteking wel gezellig was op Eerste Kerstdag… Dit jaar hopen we het iets rustiger te vieren.

☂ Lekker veel slapen. Dieren gaan niks voor niks in een winterslaap of naar warme landen dus het lijkt mij ook een goed plan om lekker op tijd in bed te gaan liggen, Netflix (and chill 😉 #aubergineemoji #grapje) of een boek erbij, elektrische deken op standje tropicana en slapen voor 8+ uur. Ik ga met dat laatste denk ik snel beginnen…

Wat staat er op jouw herfst/winter todolist?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Linda 11 oktober 2016 om 06:10

  Wat een leuke en herkenbare to-do-list!
  De kerstmarkt in Duitsland, heerlijk!! Wij gaan ieder jaar naar de kerstmarkt in Kleve en Oberhausen. Vooral die in Oberhausen is zo leuk! Ik denk dat Jason dit jaar niet mee gaat, die is dan 3 maanden. Met die drukte daar is dat niet zo handig.
  Verder wil ik vooral genieten van mijn verlof deze herfst want de tijd gaat veel te snel. 2 januari begin ik weer met werken!

  • Reageer Manon 11 oktober 2016 om 07:56

   Oh een baby kan je wel goed meenemen, leuk al die lampjes kijken <3 Oberhousen is idd ook erg leuk!

 • Reageer Dita 11 oktober 2016 om 06:26

  Heerlijk! Ik wil ook meer gaan bakken.
  Dita onlangs geplaatst…Baby OOTD #7My Profile

 • Reageer Josan 11 oktober 2016 om 06:27

  Kerst! We zijn enorme kerstfanaten dus dit jaar moeten we weer groots uitpakken. Ik zag dat de Kerstafdeling in Duiven al open is dus daar gaan we binnenkort een bezoekje aan brengen. Ik heb plastic kerstballen nodig ( yeah I know) maar dreumes maait alles van tafel en zit overal aan. Maar we gaan wel Kerst vieren.
  Josan onlangs geplaatst…OOTD zusjes in ZeemanMy Profile

  • Reageer Manon 11 oktober 2016 om 07:55

   Jaaa ze zijn al weken bezig met bouwen maar het is idd al open! Vroeg maar wel leuk.

 • Reageer Janske 11 oktober 2016 om 06:37

  Ohhhh naar de bios met je kind. ..leuk! Hier heb ik ook zo’n lijstje met allerlei dingen die ik wil doen. ..ben benieuwd of het allemaal gaat lukken. Veel plezier!
  Janske onlangs geplaatst…Mega baby & kinderkleding shoplog 4 (oops!) – met o.a. Mini Rodini, Sproet & Sprout, Lindex & meer!My Profile

  • Reageer Manon 11 oktober 2016 om 07:55

   Bios? :’-) bos!!! Bios met een kind wat niet stil kan zitten is niks haha

 • Reageer Amanda 11 oktober 2016 om 07:03

  Ook hier vieren we een tweede verjaardag van onze zoon…en de boswandelingen verheug ik me ook op en Sinterkaas natuurlijk verder vieren wij hier sint maarten misschien dat we ook met hem of een rondje gaan lopen of bij deur blijven staan om de kindjes te ontvangen….ja leuke gezellige tijd weer…
  Amanda onlangs geplaatst…Centerparcs ervaringen #1; De KempervennenMy Profile

 • Reageer Nicole 11 oktober 2016 om 07:06

  Hihi ik heb nu dus een lijstje met waarom de herfst leuk is. Staan niet alleen kaarsen en dekentjes op hoor Hihi. Ook wat ‘doe’ dingen 😁 Al heb ik nog geen to do list gemaakt.. misschien maar eens doen!!
  Nicole onlangs geplaatst…25 redenen waarom de herfst toch wel erg leuk is!My Profile

 • Reageer Malou 11 oktober 2016 om 07:07

  Jaa Nomi is over een maand gewoon al 2.. Ik kijk ook wel uit naar haar verjaardag en Sinterklaas enzo. En ik moet eigenlijk ook de zolder eens gaan opruimen.
  Malou onlangs geplaatst…De geboorte van Lenn in foto’sMy Profile

 • Reageer Leonie 11 oktober 2016 om 07:11

  Ah! Ik ben echt een voorjaar/zomer type, maar als ik dit zo lees dan krijg ik ook wel n beetje zin in de herfst. Ik hoop binnenkort ook weer lekker te bakken. Nu komt t er allemaal niet echt van met n newbornbaby;)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: De 25 levensvragen TAGMy Profile

 • Reageer Tineke 11 oktober 2016 om 07:17

  Ja, bakken!

  En kastanjes of dennenappels gaan zoeken met Sofie. Kerstmarkt lijkt me ook leuk om te doen! Maar we zijn nog niet een weekendje weg geweest zonder Sofie, en hoewel ze wel is wezen logeren, voelt het nog steeds een beetje als een drempel om daadwerkelijk weg te gaan, ofzo 🙈🙈🙈
  Tineke onlangs geplaatst…MAMA | Zo is leven met een peuter dus échtMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 11 oktober 2016 om 07:59

  Hopelijk iets minder werken want het is nu wel heel druk en veel leuke dingen met ons zoontje doen!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Oei, dat volwassen zijn is best heel lastig soms!My Profile

 • Reageer Ineke 11 oktober 2016 om 08:31

  Hier wil ik heel graag een herfst scavenger hunt doen :).
  Ineke onlangs geplaatst…Hallooo!! Ik ben Tristan! *zwaai zwaai*My Profile

 • Reageer Vanessa 11 oktober 2016 om 08:47

  Leuke to-do list! Ik hoop dat je veel van je lijstje kan schrappen. Ik kijk uit naar mijn verjaardag in november en natuurlijk ook naar kerst. Dit jaar willen mijn vriend en ik ook eens naar een kerstmarkt gaan. En verder: veel Netflix kijken 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Maybelline Colorshow 60 Seconds Nail PolishMy Profile

 • Reageer Gerdi 11 oktober 2016 om 08:56

  Leuke dingen in het verschiet! Een kerstmarkt bezoeken staat ook nog op mijn verlanglijst, eens kijken of we er dit jaar een keer tijd voor hebben!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #4 | Post HBO, veel thuis & zolderverbouwingMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 11 oktober 2016 om 09:15

  Ja lekker die winterslaap, wil ik ook of in ieder gavl die acht uur halen en idd lekker in he netflixen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Krijg ik een supermarkt huiler?My Profile

 • Reageer Annemijn 11 oktober 2016 om 09:52

  Wat een fijne to do list. De kerstmarkt in Duitsland lijkt me heel erg leuk. Zo lekker romantisch, ik zal vriendlief eens aankijken. Dat opruimen is ook een goed idee en in de herfst ‘leuker’ om te doen dan de zomer.
  Annemijn onlangs geplaatst…Ik heb ontslag genomen…My Profile

 • Reageer Tineke 11 oktober 2016 om 10:41

  Ik kijk ook zo uit naar de decembermaand. Fedde snapt nog niets van Sinterklaas, maar ik vind het helemaal leuk om hem te verwennen met cadeautjes… Ahum, Sinterklaas verwent hem met cadeau`s 🙂
  Tineke onlangs geplaatst…Vrouw Experience My Profile

 • Reageer Jessica 11 oktober 2016 om 11:10

  Heerlijk, onze tuin gaat gedaan worden en daarna moet die dus ook winter klaar gemaakt worden. Verder wil ik ons huis een helemaal onderste boven keren en alles flink uitruimen, zodat het verdiend is dat je met een dekentje op de bank gaat zitten. Veel knutselen en heel veel bakken staat ook op de planning
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – DIY thema herfstMy Profile

 • Reageer marjon 11 oktober 2016 om 13:45

  Fijn lijstje!
  Ook ik ga naar de musical van de Lion King volgende maand en vier (gelijk met Nilo de 19e) mijn verjaardag.
  Bakken is altijd leuk om te doen en tja klusjes als de tuin horen er nu eenmaal bij.
  marjon onlangs geplaatst…De december maand…My Profile

  • Reageer Manon 11 oktober 2016 om 14:11

   Oeh leukleuk! Mooie geboortedag 😉

 • Reageer Lieke -Life As Lieke 12 oktober 2016 om 17:09

  Wat een fijne lijst! Veel succes ermee! 🙂

 • Reageer Anneleen 12 oktober 2016 om 19:47

  Klinkt heerlijk! De herfst is zo’n gezellig seizoen, alleen moet ik nog wat wennen aan het koude , grauwe dn donkere weer. Geniet van de leuke uitstapjes die alvast op de planning staan ! 🙂 En alvast een gelukkige verjaardag voor Nilo! Wat wordt ie snel groot! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge