Kids, Lifestyle

Nilo bijna twee! Verlanglijstje voor een peuter

Vandaag is het 19 oktober, over precies een maand: 19 november, wordt onze dreumes een peuter. Twee jaar alweer… Ik ga niet sentimenteel doen, dat bewaar ik voor een andere keer maar het leek me wel leuk om te laten zien wat we op het verlanglijstje van Nilo hebben staan voor familie en vrienden. Ik ben niet zo heel erg van dit soort blogjes maar ik dacht met Sinterklaas en Kerstmis om de hoek is het misschien wel leuk om te delen en inspiratie te geven voor jullie peuters/dreumesjes!

Schermafbeelding 2016-10-10 om 16.10.23
Gereedschap
Echt op nummer 1 staat een gereedschapskistje met gereedschap erin. Alle schroefjes worden hier met een pen bewerkt en er word luidruchtig “soefedaaier” of “boorsjien” geroepen. Als de echte boormachine, schroevendraaier of iets wat er op lijkt in huis komt dan is Nilo niet weg te slaan. Het ideale cadeau voor onze man dus. We weten ook zeker dat hij dit krijgt want opa en oma hebben zoiets al geshopt voor hun kleinzoon.

Schermafbeelding 2016-10-10 om 16.12.51

Loopfietsje
Misschien niet het aller-origineelste cadeau maar wij gaan Nilo waarschijnlijk de loopfiets van Wishbone bike geven. Hij heeft nu een heel scharminkelig plastic dingetje van €10 om te kijken of hij het leuk vindt en hij scheurt er de hele woonkamer mee door. Hij vindt “fiese” heel erg leuk dus we denken dat deze investering het wel waard is. Kan die ook lekker mee naar buiten en wij erachter aan 😉

Schermafbeelding 2016-10-10 om 16.13.25

Snijfruit
Nilo is helemaal weg van dit achterlijke YouTube filmpje. Hij kletst alle groente en fruit mee: “ooberzjien” of “kepsikum”. Hij is ook heel erg bezig met het echte leven, of hoe zeg je dat? Zoals dat gereedschap, wil ook koken, snijden, alle “echte” dingen doen. Hiermee kan hij ook echt snijden en komt zijn lievelingsfilmpje tot leven.

Schermafbeelding 2016-10-10 om 16.14.01
Boeken
Altijd goed: boeken. Het liefst met dieren en zoekboeken waarin hele grote platen staan. Meneer is dol op lezen en boekjes bladeren dus onze verzameling kan niet groot genoeg zijn.

Schermafbeelding 2016-10-10 om 16.15.02

Duplo
Vorig jaar kregen we voor zijn eerste verjaardag de Duplotrein. Zo ontzettend leuk maar Nilo is nog te onhandig en te wild om hier echt mee te spelen. Hij maakt de rails nog kapot en snapt het spel nog niet. Deze blijft dus nog even in de doos zitten voor als hij ietsjes ouder is maar Duplo an sich vindt hij wel fantastisch. Bij allebei de grootouders heeft hij old-skool Duplo en de poppetjes, dieren, auto’s, karretjes en “spulletjes” vindt hij heel erg leuk en hij kan er ook heel leuk mee spelen. We willen dus ook wat van Duplo vragen. Het liefst nog niet met teveel blokjes maar bijvoorbeeld een paar diertjes of een auto.

Voor de rest vinden we het ook wel leuk om verrassingen te krijgen maar ja, mensen vragen toch wat hij hebben wil. Deze dingen heb je uit allerlei prijsklasses dus zo kan iedereen bepalen wat hij uit wil geven. Wel zo fijn denk ik altijd maar. Wat kreeg/krijgt jullie peuter voor de tweede verjaardag of met Sinterklaas/Kerstmis?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Josan 19 oktober 2016 om 06:13

  Dreumes heeft al een Bontoy loopauto gekregen. Daar is ze helemaal happy mee. Ik zit te denken aan iets van Duplo. Als aanvulling op de kisten die ze al heeft. En als ze in het voorjaar 2 wordt een loopfiets of driewieler voor buiten.
  Josan onlangs geplaatst…En toen werd ik opgepakt in Disneyland ParijsMy Profile

 • Reageer Nicole 19 oktober 2016 om 06:40

  Duplo hebben wij ook gevraagd! Blijft leuk..
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben trots op mijn dochter, want..My Profile

 • Reageer iooon 19 oktober 2016 om 07:21

  Eon krijgt ook een wishbonebike. En van mijn ouders een keukentje. Verder staan er vooral auto’s op zijn lijstje want daar is Eon helemaal gek van.
  iooon onlangs geplaatst…Grote VeranderingenMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 19 oktober 2016 om 07:32

  Oh dat snijfruit dat is hier ook wel een goed idee. Ons zoontje krijgt een keukentje van IKEA dus dat zou er leuk bij passen..
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Schermtijd voor een dreumes, wat is verantwoord?My Profile

 • Reageer Malou 19 oktober 2016 om 07:35

  Ik ben ook druk bezig met een verlanglijstje voor Nomi, ze wordt 10 november 2. Boeken en Duplo vindt ze ook heel leuk 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Je kind aan de antibiotica?My Profile

 • Reageer Manouk 19 oktober 2016 om 07:43

  Mijn zoontje is in september 2 geworden en heeft van ons een eenpersoonsbed gekregen en een kinderfauteuil. Van m’n ouders heeft hij een tablet gekregen, van mijn opa en oma een winterjas. En voor de rest cadeaukaarten en geld. Ook nog klei! En een vormenauto. Klei is hier een groot succes 🙂 hij wordt boos als ik het opruim.

 • Reageer Dita 19 oktober 2016 om 08:08

  Leuke spulletjes! Mila wordt febr 1 jaar. De wishbone staat hier ook al op haar lijstje. En duplo, altijd goed!
  Dita onlangs geplaatst…Lunch tips baby’s (vanaf 8 maanden)My Profile

 • Reageer Tineke 19 oktober 2016 om 08:14

  Ik ben ook druk bezig met de tweede verjaardagscadeaus! Sofie kreeg een tijdje terug een houten gereedschapsetje van de Hema, en dat is echt een GROOT SUCCES! (Toen m’n vriend laatste plankjes aan het ophangen was stond Sofie erbij te helpen met d’r houten hamertje. Veeg me op hoor!)

  De wishbone bike vind ik fantastisch! Maar eigenlijk te duur, zeker gezien het feit dat we al twee loopfietsjes hebben.

  Wij gaan dus voor het Ikea keukentje en ascecoires 🙂
  Tineke onlangs geplaatst…HOME | VerhuisfrustratiesMy Profile

 • Reageer Charlotte 19 oktober 2016 om 08:31

  Leuk lijstje! De loopfiets is hier ook een van de favorieten! En inderdaad duplo blijft altijd leuk. Wij zijn alweer bezig met het lijstje voor de derde verjaardag, time flies!
  Charlotte onlangs geplaatst…10x kraamcadeaus waar je mij niet blij mee maakt..My Profile

 • Reageer Vanessa 19 oktober 2016 om 08:35

  Leuk verlanglijstje! Ik vind zo’n lijstje erg handig want het is beter dat mensen iets kunnen kopen wat Nilo leuk vindt dan iets waar hij niets mee is.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn meest gênante momentenMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 19 oktober 2016 om 08:39

  Wauw, wat gaat de tijd toch snel, Nilo alweer bijna twee! Hele leuke spulletjes en ik moest vooral lachen om jouw stukje bij het fruit. Geweldig toch wat kinderen leuk vinden om te kijken op YouTube, haha.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bruiloft: het aanzoekMy Profile

 • Reageer Leonie 19 oktober 2016 om 08:43

  Ah wat gaat de tijd snel. Leuk lijstje. Voor ons duurt de eerste verjaardag nog ff, maar het lijkt me enorm leuk om mee te maken.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #9 – Slapen in het ledikantje en bijna weer werken!My Profile

 • Reageer Martina 19 oktober 2016 om 08:57

  Met gereedschap zou ik die kleine hier in huis ook heel blij maken! Misschien een leuke voor Sinterklaas 🙂 Melle heeft sinds een paar maanden ook een loopfiets van wishbone en hij is er helemaal weg van! Echt een aanrader die fietsen!
  Martina onlangs geplaatst…19 Oktober 2016 – Fatboy-perikelenMy Profile

 • Reageer Anneleen 19 oktober 2016 om 09:38

  Wat een leuke ideetjes! 🙂 bij ons op het werk ‘fietsen’ de kindjes ook op zo’n loopfietsjes en dit zorgt er voor dat hun evenwicht beter ontwikkeld wordt en de meeste kunnen op deze manier ook sneller echt fietsen. Buiten dat Nilo het graag doet, zou het dus ook nog goed zijn voor hem 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

  • Reageer Manon 19 oktober 2016 om 11:26

   Oooh dat is leuk om te weten! Ook nog een verantwoord cadeau dus!

  • Reageer Dani 20 oktober 2016 om 11:25

   Maar als ik me niet vergis is deze wishbone niet zozeer voor het evenwicht omdat de fiets niet omvalt (2 achterwielen) dus hoeft het kindje er niet zoveel moeite voor te doen. Als je bijvoorbeeld een puky loopfietsje hebt, met 1 achterwiel, dan heb je daar wel wat evenwichtstraining voor nodig

 • Reageer Annemijn 19 oktober 2016 om 09:57

  Wat een leuke ideeen! Deze leeftijd vind ik echt leuk omdat ze nu zo lekker kunnen spelen. Ik ga zelf ook eens over mijn verlanglijstje nadenken aangezien ik 6 dagen na Nilo jarig ben. Maar dat wordt geen Duplo, haha.
  Annemijn onlangs geplaatst…Life by Annemijn bestaat 2 jaar!My Profile

  • Reageer Manon 19 oktober 2016 om 10:12

   Hahaha geen Duplo? Nouja zeg 😉

 • Reageer Jessica 19 oktober 2016 om 12:44

  Die loopfiets, super gaaf! Dat zal een mooie investering zijn! En Duplo, altijd goed!
  Jessica onlangs geplaatst…Klitten, ik word er knettergek van!My Profile

 • Reageer Lilian 19 oktober 2016 om 15:29

  Ons zoontje heeft voor zijn tweede verjaardag ook een loopfietsje gekregen en hij is er helemaal gek op. Dat was het geld dubbel en dwars waard. Wij hebben het loopfietsje van Puky. Kleine cadeautjes aanschaffen voor een tweejarige vond ik best wel een lastige opgave.
  Lilian onlangs geplaatst…Jongens, wat zie ik er tegen op!My Profile

  • Reageer Manon 19 oktober 2016 om 15:34

   Ja, lastig is dat! Ik denk dat Sinterklaas hier niet echt komt met veel speelgoedcadeaus maar ook met een leuke fles badschuim, een stel grappige sokken en een guitige pyjama. AL dat speelgoed is zo overkill!

 • Reageer Carlien 19 oktober 2016 om 18:53

  Misschien vind je een wobbel wel leuk, kijk eens op wobbel.eu of zoek op youtube. Is een super leuk ding waar je alle kanten mee op kan.

 • Reageer Jolijn 20 oktober 2016 om 13:13

  Eden is 2 weken geleden 2 geworden, en inderdaad zijn kado’s voor een tweejarige best lastig. Uiteindelijk is hij dik verwend met héél veel duplo (trein, vliegtuig, kraan etc.), de houten treinset (staat boven op zijn kamer), keukentje, speelfruit een zelfgemaakt peuterbed en O! Bergstein laarsjes! 😀 Hij was met alles echt superblij!

 • Reageer Gerdi 20 oktober 2016 om 14:40

  Hier duurt het nog even voor de 2e verjaardag, maar ben ondertussen wel aan het bedenken wat er op zijn lijstje moet! We hebben al bulten Duplo van z’n grote zus en hij heeft voor zijn eerste verjaardag een wishbonebike gekregen. De wishbone is wel echt een groot succes hier en hij fietst er heel graag op!
  Gerdi onlangs geplaatst…Speelgoed | Waar speelt Senn graag meeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge