Food, Lifestyle

Strijd tegen de laatste kilo’s #4

Het is alweer twee weken geleden dat ik mijn afvalupdate deelde. Ik heb besloten dit 2 keer in de maand met jullie te delen om zo wel iets te kunnen vertellen van mijn afvalavontuur. Jullie hebben ook vaak gevraagd wat ik nou zoal eet op een dag. Laatst heb ik de camera erbij gepakt en twee dagen mijn eetpatroon gefilmd, dit kunnen jullie binnenkort bekijken op ons youtubekanaal.

IMG_8196Ik zit in een heerlijke flow. Ik eet enorm gezond met hier en daar een lekkere foute uitschieter. Het moet kunnen om af en toe eens lekker los te gaan want je gaat niet je hele leven een blaadje sla eten. Op mijn werk laten we elke vrijdag bijvoorbeeld broodjes bezorgen. Ik kan dan zeggen nee doe ik niet, maar ik doe het gewoon lekker wel. Elke vrijdag bestel ik een heerlijk warm broodje. Voordat ik aan de gezondere tour was at ik een heerlijk broodje “Hot Chicken Cheese”, een stokbroodje met kipfilet sambal en kaas uit de oven. Nu ik gezonder wil eten besloot ik de “cheese” van het broodje te laten halen. Dit is namelijk verre van een 20+ kaas en dus besloot ik mijn lievelingsbroodje zonder kaas te bestellen en hij was nog lekker ook. Hier merk ik dat ik probeer goed na te denken met wat ik eet. Maar natuurlijk mag je je soms echt helemaal laten gaan en zo at ik in de tweede week af en toe een paar Pringles. Ik had enorme drang naar chips en dus besloot ik ipv een hele zak gewoon een handje te nemen, een goede balans vinden is het halve werk.afvallen

Na twee weken was het weer tijd om op de weegschaal te staan, de teller stond de afgelopen 5 weken op 4,4 kilo. Week nummer 5 was een goede week, en was de weegschaal enorm lief voor mij met een -0,7 op de teller. Afgelopen week had ik wat meer gezondigd, ik at Pringles en had een feestje met eten maar toch verbaasde de weegschaal mij met een -0,6 en dat zet de teller op -1,3 van afgelopen 2 weken. Een totaal van 5,7 kilo!

Aankomende week wordt een wat moeilijkere week, ik ben wat meer van huis, etentje, verjaardag en ik ga voor het eerst in 7 jaar stappen, een kroeg van binnen zien. En ja jullie weten allemaal dat alcohol ook een caloriebom is maar ik ga mijn stap-avondje niet verpesten en ga heerlijk genieten van een stap avondje! Hoe gaat het bij jullie en wat doen jullie als jullie een week hebben waarin je je niet helemaal aan een “dieet of gezonde levensstijl” kan houden?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer Elisabeth 14 oktober 2016 om 06:07

  Oh joh je gaat hartstikke goed. Gewoon volhouden, die laatste loodjes durem gewoon t langste.
  Elisabeth onlangs geplaatst…SnoepgroenteMy Profile

 • Reageer Nicole 14 oktober 2016 om 06:55

  Super goed bezig! Zoals je de afgelopen tijd bij mij hebt kunnen lezen heb ik er ook weken bij zitten dat t minder gaat maar ik kan me nog steeds herpakken gelukkig! Ben benieuwd naar je eet video, als je nog inspiratie nodig hebt er staat vandaag een eetdagboek bij mij online 👍🏻
  Nicole onlangs geplaatst…Wat ik allemaal eet – eetdagboek #2My Profile

 • Reageer Melissa 14 oktober 2016 om 06:58

  Knap hoor! Uitschieters zijn niet erg, zo lang je het daarna maar weer weet op te pakken. Maar gaat je goed af zo te zien!
  Melissa onlangs geplaatst…Help, ik kan niet eens bevallen!My Profile

 • Reageer Annemijn 14 oktober 2016 om 07:00

  Wow, weer hartstikke knap Bibian! In een week die wat lastiger is probeer ik me te focussen op de goede momenten en bijvoorbeeld wat vaker te fietsen ipv met de auto ter compensatie. Of dat echt helpt weet ik niet maar ik voel me dan in ieder geval gezond 🙂
  Annemijn onlangs geplaatst…Inspiratie: Fotobehang in huisMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 14 oktober 2016 om 07:28

  Ik ben zwanger, dus aankomen doe ik sowieso haha, maar heb met 23 weken het tot 1,8 kilo weten te beperken. Hierna ga ik ook flink op dieet want moet echt kilos kwijt!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Tips gevraagd! Geen series meer om te kijken!My Profile

 • Reageer Leonie 14 oktober 2016 om 07:43

  Goed bezig meid! Daar mag je trots op zijn! Oh, stappen?! Dat is voor mij ook al te lang geleden, haha. Ga dr lekker van genieten!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Op zoek naar een ritmeMy Profile

 • Reageer Sara 14 oktober 2016 om 07:49

  Ah goed bezig! En balans is inderdaad belangrijk, het moet wel leuk blijven!
  Ik ga over een maandje trouwen en wil graag nog iets eraf of in ieder geval zo blijven. Maar gisteren had ik gewoon zo’n zin in friet en een kroket! Soms moet je ook maar even toegeven.
  Vandaag weer gezond!

 • Reageer Lianne 14 oktober 2016 om 08:13

  Het gaat super goed met je! Leuk om te horen. 🙂 Balans is the key he, dan komt het goed.
  Lianne onlangs geplaatst…Bokkepootjestaart met advocaatMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 14 oktober 2016 om 08:41

  Als ik zon week heb probeer ik de momenten dat ik thuis ben extra goed op te letten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Strakke buik in 1 dag?…maak het jezelf niet te moeilijk…My Profile

 • Reageer Vanessa 14 oktober 2016 om 08:44

  Fijn om te lezen dat het afvallen zo goed blijft gaan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Nooit meer hemden strijken!My Profile

 • Reageer Lina 14 oktober 2016 om 09:19

  Ik sport 3 a 4x in de week dus als ik wat uitschieters heb in een week is het niet zo erg, vroeger sportte ik niet of maar 1x in de week en dan vond ik het wel erg.

  Goed bezig en wat fijn dat je in die goeie flow zit!

 • Reageer Anneleen 14 oktober 2016 om 10:58

  Wauw goed bezig, Bibian! En groot gelijk heb je, af en toe genieten van iets lekkers moet zeker en vast kunnen ! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge