Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Een dagje offline: moeders naar de sauna!

Naar de sauna… Heerlijk! Wij twee houden ervan en eigenlijk gaan we veel te weinig. We wilden weer een keertje gaan samen want de laatste keer dat geweest waren was in september 2014. Té lang geleden, al zeggen we het zelf. Onlangs kregen we een mailtje van Thermen Bussloo, met de uitnodiging of we samen een dagje naar de sauna wilden komen. Hier hoefden we geen seconde over na te denken en we mailden enthousiast terug. We zochten een datum uit, regelden oppas voor de kinderen en keken uit naar ons dagje uit samen. Aangezien ik, Manon, zwanger ben mag ik niet in de sauna’s zelf. Helaas. Maar dat mag de pret niet drukken. Vorige keer was ik ook zwanger van Nilo en we hebben ons toen ook de hele dag vermaakt met scrubben, chillen, zwemmen, bubbelen, lekker eten en vooral veel kletsen. De entree hebben we dus gekregen maar ik vind dat bij zo’n dag ook een lekkere lunch hoort dus ik boekte er zelf ook nog 2x een lunchbuffet bij, als cadeautje voor Bieb :-). (De rest van het eten en drinken hebben we ook gewoon zelf betaald.)

Foto 27-10-16 16 07 01Donderdag 27 oktober was het zover. De kinderen waren onder de pannen en rond een uur of 9 reden we weg richting Thermen Bussloo, een half uur bij ons vandaan. We reden een mooi terrein op en er was voldoende parkeerplaats. Toen we ons hadden gemeld bij de balie werd alles netjes uitgelegd, kregen een polsbandje voor een kluisje en ik kreeg ook nog een formulier waar uitgelegd werd wat wel/niet aangeraden wordt als je zwanger bent in de sauna, handig! Omdat ik nog onder de 14 weken ben, raden ze aan om niet in de sauna’s te gaan. Dit omdat de baby nog te klein en te kwetsbaar is. In de sauna komen veel afvalstoffen vrij die dan ook bij je baby terecht komen en dat wil je niet als ze zo klein zijn nog. Maar geen probleem, wij vermaken ons wel.

Omkleden was snel gebeurd. We vinden het de eerste 10 seconden in je blote kont even ongemakkelijk maar daarna is dat gevoel voorbij en voel je je heel vrij ofzo. Iedereen loopt bloot en mensen die moeite hebben met bloot kom je niet tegen in de sauna. Wij vinden het wel een eyeopener altijd: al die soorten en maten lichamen van mannen en vrouwen… Niet één ziet eruit als Doutzen of Brad Pitt hoor. Gewoon zoals een normaal mens is: het hangt wat hier en daar, de een is wat te dik, de ander wat te mager en weer een ander heeft overduidelijk keizersnedes gehad. Net zoals wij.

Foto 28-10-16 12 33 39Wat doe je dan in godsnaam de hele dag als je niet in de sauna’s mag? Nou eerst hebben we het terrein een beetje verkend, badjasje aan en even rondwandelen. Ondanks dat ik, Manon, niet in de sauna mocht zag het er wel allemaal heerlijk en netjes, schoon, hygiënisch uit. Voor de mensen die niet naar een sauna durven vanwege al het naakt… Je loopt amper bloot. Je hebt gewoon je handdoek of badjas om je lichaam, je bent onder water, in een stoomsauna (waar je geen hand voor ogen ziet) en in de droge sauna kan je je handdoek meenemen. Het enige stukje bloot ben je als je je badjas ophangt naast de sauna/het bad waar je in wil (100.000 haakjes overal) en erin gaat. Nou, dat is 1,5 seconde.

We begonnen in het zwembad en hier dobberden en kletsten we wat. We hadden trek gekregen dus daarna ploften we neer (met badjas…) in de lounge en bestelden een latte en deelden een aardbeientaartje. Daarna gingen we naar buiten in de jacuzzi’s en voor we het wisten was er al dik anderhalf uur voorbij. Geen telefoon maar gewoon lekker kletsen, mensen kijken (niet bewust naar hun piemels, vagina’s of billen, oke soms wel want er valt soms gewoon wat op…). We hadden onze lunch rond 12:00u gereserveerd en om 12:15 zaten we aan tafel. Je vindt er geen aardappelkroketjes en pizzapunten maar allemaal wat gezondere dingen zoals soepjes, lekker rustiek brood, (pasta)salades, yoghurtjes, vers fruit en er was ook live cooking. Het was echt heerlijk en nadat we onze buiken rond gegeten hadden gingen we weer naar buiten om in andere jacuzzi’s te chillen.

Foto 27-10-16 16 07 46En zo keutelden we wat aan: bubbelbadje hier, zwembadje daar, nog een keertje bubbelen, scrubben, nog een keer wat drinken met een snackje erbij… Het enige wat we echt een beetje minder vonden was de bediening in de lounge. We hebben serieus een half uur moeten wachten tot iemand een kaart bracht (terwijl we 2x gevraagd hadden om een kaart “ja er komt zo iemand bij jullie”) en ’s morgens én ’s middags duurde het gewoon enorm lang (en dan bedoelen we niet 5-10minuutjes) voordat iemand onze bestelling op kwam nemen terwijl we toch regelmatig vroegen of we mochten bestellen: “ik stuur mijn collega!”. Maar goed, we waren helemaal zen dus we konden het hebben.

Rond een uur of 16:00 besloten we om lekker uitgebreid te gaan douchen, haren wassen, bodylotion insmeren, haren föhnen… Je kent het wel. Je bent ook weer zo een uur verder want we deden alles lekker kalm aan, precies zoals het hoort. Helemaal rozig en zacht verlieten we de sauna en ’s avonds hebben we allebei heerlijk geslapen.

Gaan jullie wel eens naar de sauna?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 1 november 2016 om 06:07

  Ik ben nog nooit naar de sauna geweest al lijkt het me wel heerlijk.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Griezelig lekkere hapjes voor HalloweenMy Profile

 • Reageer Nicole 1 november 2016 om 06:39

  Ik houd van de sauna al ben ik al jaren niet geweest. Naar bussloo zou ik ook wel een keer willen maar het is zo ver weg!!
  Nicole onlangs geplaatst…5x herfst knutsels | uitslag herfst blogfeestjeMy Profile

 • Reageer Saskia 1 november 2016 om 06:54

  Oh heerlijk! Ik ging weleens naar de zwaluwhoeve en kwam dan inderdaad altijd helemaal zen weer thuis.
  Saskia onlangs geplaatst…Anticonceptie voor mannenMy Profile

 • Reageer Malou 1 november 2016 om 07:01

  Lekker zeg! Ik ben nog nooit naar de sauna geweest..
  Malou onlangs geplaatst…Nomi’s geboorte in foto’sMy Profile

 • Reageer Gerdi 1 november 2016 om 07:04

  Heerlijk! Ik wil ook binnenkort weer eens gaan.
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #6 | Werken, gezelligheid, zwemmen en meerMy Profile

 • Reageer Renate 1 november 2016 om 07:09

  Heerlijk zo’n dagje! Ik ben sinds mijn zwangerschap ook niet meer geweest. De laatste keer was ook naar Bussloo. Ik vond het een fijne sauna, maar het werd toen s middags zó druk dat je bijna tegen de blote lijven liep 😉 Veluwse bron blijft mijn favoriet.

  • Reageer Manon 1 november 2016 om 13:34

   Ja, dat hadden we ook wel een beetje. Veluwse Bron en Zwaluwhoeve zijn idd ook heel mooi!

 • Reageer Leonie 1 november 2016 om 07:15

  Heeerlijk. Voor mijn zwangerschap en de geboorte van mn dochtertje gingen we regelmatig hierheen.
  Leonie onlangs geplaatst…Post Pregnancy TagMy Profile

 • Reageer Dita 1 november 2016 om 07:19

  Heerlijk zo’n dagje. Mijn vriend en ik gaan binnenkort ook weer een dagje sauna doen.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Oktober 2016 #2My Profile

 • Reageer Melissa 1 november 2016 om 07:27

  Thermen Bussloo is super, wij gaan de laatste jaren elk jaar een keer 2 dagen. Het hotel is super, echt een cadeautje zo’n uitje. Even een momentje voor jezelf 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Geen stress; mama heeft alles onder controle!My Profile

 • Reageer Loes Johanna 1 november 2016 om 07:42

  Klinkt heerlijk! Ik ben zelf nog nooit in een sauna geweest, wel al eens bij Sanadome in Nijmegen, en dat vind ik altijd heel fijn. In een sauna zelf houd ik het nooit langer dan een paar minuten vol, maar zo’n dag als jullie hebben gehad klinkt goed. 😊
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 19 en 20My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 1 november 2016 om 07:43

  Heerlijk naar de sauna, ik ga veel te weinig maar het liefst zou ik vaker gaan. Ultiem genieten vind ik dat. Ik was een tijd geleden ook bij Bussloo, het is echt heel mooi daar
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Mijn tips om je weerstand een boost te geven!My Profile

 • Reageer Michelle 1 november 2016 om 08:02

  Oh heerlijk zo’n dagje. Ik ben al jaren niet naar de sauna geweest. Ik word super onrustig van de hele dag niets kunnen doen en ben dan continu bezig met wat ik allemaal nog moet, maar oh wat lijkt het me fijn om zo ultiem te kunnen ontspannen!
  Michelle onlangs geplaatst…DE EERSTE BABYHAPJESMy Profile

  • Reageer Manon 1 november 2016 om 13:33

   Hahaha dan is het juist eens fijn om te gaan en lekker tijdschriftjes te lezen en te kletsen met een goede vriendin!

 • Reageer Vanessa 1 november 2016 om 08:05

  Superleuk dat jullie een dagje naar de sauna zijn gegaan! Ik vind dat ook heel fijn in het najaar. Ik kan me voorstellen dat jullie ’s avonds heerlijk hebben geslapen 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Boek: De romantische komedie – Stephanie CoorevitsMy Profile

 • Reageer martina 1 november 2016 om 08:13

  heerlijk dit soort dagen!
  martina onlangs geplaatst…28 Oktober 2016 – Shopsessies, kooksessies en knuffelsessiesMy Profile

 • Reageer Annemijn 1 november 2016 om 08:53

  Heerlijk joh! Ik ben één keer geweest, dat was wel op bikinidag. Ik vond het fijn maar daarna niet meet geweest.
  Annemijn onlangs geplaatst…Hoe ik als blogger opgelicht werd door een bedrijf…My Profile

 • Reageer Paola 1 november 2016 om 09:24

  Dat klinkt als een heerlijke dag! Ik ben nog maar een keer in de sauna geweest en vond het toen zo mooi en fijn dat mijn man en ik ons hadden voorgenomen het snel weer te doen! ondertussen zijn we weer een aantal jaar verder en zijn we nog steeds niet nog een keer geweest.
  Paola onlangs geplaatst…Review swimtrainerMy Profile

  • Reageer Manon 1 november 2016 om 13:33

   Oh ja die goede voornemens altijd… Wij gaan na mijn zwangerschap weer, zeggen we…

 • Reageer Anneleen 1 november 2016 om 10:01

  Fijn dat jullie er van genoten hebben! 🙂 Ik ben nog nooit naar een sauna geweest en het zegt me ook niet zoveel …
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Mira 1 november 2016 om 10:49

  Zalig genieten zo’n sauna
  Mira onlangs geplaatst…Nog niet zwanger – Wanneer ga je naar de dokter?My Profile

 • Reageer Lilian 1 november 2016 om 15:17

  Wat fijn om te horen dat jullie er zo van hebben genoten. Haha en wat een fijne uitleg. Ik ben ook wel eens in de sauna geweest en vond dan de eerste paar minuten ook heel gek maar niemand vind je daar raar of kijkt je vreemd aan en dat maakt het juist minder erg. Ik denk dat ik ook maar weer eens een keertje moet gaan, lang geleden!
  Lilian onlangs geplaatst…Wat zou ik nou graag willen in het leven?My Profile

 • Reageer Jessica 1 november 2016 om 16:08

  Heerlijk. Ik ga over twee weken naar bussloo 🙂 Super veel zin in. Want het is een super mooie sauna vind ik
  Jessica onlangs geplaatst…Dilemma of niet? Wij hebben geen autoMy Profile

 • Reageer jodi - liefthuis 1 november 2016 om 20:26

  Heerlijk. Lekker rondwandelen, lekker sauna, lekker kletsen, maar ook altijd heerlijk eten..
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De kou is zo slecht nog niet…toch? + WIN Sans-Online shoptegoedMy Profile

 • Reageer Mirjam 2 november 2016 om 11:45

  Ja was lekker
  En binnen kort ga ik prestepelets (weet niet hoe ik het moeten schrijven )
  Maar daar heb je alles sauna hemelbad enzovoort😘
  Echt een aanrader 😘

 • Reageer Dina 2 november 2016 om 12:59

  Ooooh echt heerlijk zeg, zo’n dagje uit!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge