Kids

Favorieten van Nilo: Peuter(!)editie

Nu Nilo een bijna (!!!) heuse peuter is, leek het me wel weer eens leuk om wat favorieten van hem op een rijtje te zetten. Ik deelde al eens eerder favorieten van hem (baby-editie 1, baby-editie 2 en dreumes-editie). Natuurlijk stammen deze dingen uit de dreumestijd maar het is gewoon leuk om hem een peuter te noemen nu haha, hij gedraagt zich er namelijk precies naar. Ik deel zijn favoriete muziek, speelgoed, eten nog wat ditjes en datjes.

foto-30-09-16-10-57-39Nilo is dól op muziek, dansen en gek doen samen met papa, mama en al z’n lieve familieleden. Hij danst op alles maar zijn favoriete muziekjes zijn toch wel die van Cowboy Billie Boem en muziek van de Efteling en dan -natuurlijk- die van Carnaval Festival. Regelmatig zetten we de muziek aan na het eten en dansen we rond het keukeneiland. Hij vindt het vooral heel leuk als wij hem na doen of als we een beetje “acteren” op de muziek. Genieten!

duploSpelen is nog wel een dingetje. Hij vindt het lastig om zelf te spelen of tot spel te komen maar hij kan zich uitermate goed vermaken met Duplo. Allebei zijn oma’s en opa’s hebben een grote doos vol met Duplo van vroeger, waar ik en mijn vriend als kind mee gespeeld hebben. Hij vindt “bouwen”, de poppetjes in de autootjes zetten en alles benoemen heel erg leuk. Gelukkig hebben we voor z’n verjaardag wat dingetjes van Duplo gekregen dus we gaan de collectie maar een beetje uitbreiden (Sinterklaas en/of de kerstman ;-)). Duplo blijft jaaaaren goed en leuk, dat blijkt wel weer aangezien hij met “ons” Duplo speelt.

fietsjeHet kan ons kind niet wild en hard genoeg gaan. Een collega van mijn vriend heeft ook een zoontje van deze leeftijd en die vertelde dat zijn kindje helemaal wild is van dit fietsje (kan je kopen bij Intertoys en Bart Smit enzo). Het ding kost geen drol, is zo krakkemikkig als hij eruit ziet maar wat een plezier heeft Nilo ermee. Hij moest wel eerst eventjes oefenen maar toen hij het eenmaal door had was hij niet meer te stoppen. Hij sjeest het hele huis door, de fiets moet overal mee naartoe en hij rijdt regelmatig rondjes door de keuken en de woonkamer.

ontbijtQua eten gaat het ontzettend goed *afkloppen*. Ik hoef niet met een bord pasta, rijst of iets “exotisch” zoals wraps, taco’s of lasagne aan te komen want dat eet hij niet. Zijn lievelingseten nog dan ook nog steeds gekookte aardappelen met spinazie, broccoli of een of andere Hollandse groente en een “burger” (dit kan een stukje worst, hamburger, gehaktbal, kip) zijn. Ook “fietjies” met een “fiekadelletje” gaat er goed in haha. Appelstroop is zijn lievelingsbroodbeleg op dit moment, evenals smeerworst. Oja, en cracottes met smeerkaas!

ipadTot slot dan nog de iPad. Een haat-liefdeverhouding heb ik ermee want soms is het rete-handig maar soms vervloek ik het ding ook. Hij heeft een aantal spelletjes die hij heel erg leuk vindt (App voor Kinderen, Pret voor Peuters en Puzzel voor Peuters) maar natuurlijk ook die verrekte YouTube. Hij kijkt graag naar het putje van YouTube (Spiderman in bad? etc.) maar gelukkig heeft hij ook de Disneyvideo’s ontdekt, YES. Hij is weg van Bambi (die hij “elandje” noemt) en van JungleBoek en dan vooral het liedje van de Olifantenmars. Ik zeg: opvoeding geslaagd als ze geïnteresseerd zijn in Disney haha.

Dit waren een aantal favorieten van onze peuterdreumes. Wat vindt jouw kindje helemaal geweldig?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 16 november 2016 om 06:08

  Wat leuk dat hij die dingen leuk vind, hier vinden ze de tablet ook hel leuk. Ze zitten er niet zo heel vaak op. Ik heb ook een liefde-haat verhouding met schermen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Waarom ik nog steeds een vaste telefoon heb.My Profile

 • Reageer Nicole 16 november 2016 om 06:15

  Oh wat grappig het is zo verschillend met hier. Veel dingen tenminste. Duplo is hier ook een succes alleen hebben we niet zoveel. Ik wil nog steeds zo’n grondplaat zodat ze echt kan bouwen maar die krengen zijn duur!!
  Nicole onlangs geplaatst…Tijdens mijn eerste echo voelde ik… nietsMy Profile

 • Reageer Josan 16 november 2016 om 06:21

  Duplo is hier ook favoriet. De voorraad van de oudere zussen ging moeiteloos over op dreumes. Eten doet ze nog steeds wel goed al is het minder dan voorheen. Het liefst eet ze alles wat wij ook eten. Als e het idee heeft dat wij iets anders eten dan zij hoeft ze haar eigen eten niet. Dus nee, ik spaar haar niet. Pittig, gekruid exotisch ze eet het (tot nu toe) allemaal.
  Josan onlangs geplaatst…Een verlanglijstje maken met de Sint CadeaumachineMy Profile

 • Reageer Dita 16 november 2016 om 06:37

  Wat leuk om te lezen. Duplo is altijd fijn! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Je droombaanMy Profile

 • Reageer Malou 16 november 2016 om 07:12

  Nomi kan zichzelf ook nog niet zo goed vermaken, en Duplo vindt ze ook heel leuk!
  Malou onlangs geplaatst…Beginnen met babyhapjesMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 16 november 2016 om 07:19

  Leuk om te lezen, en fijn dat het eten zo goed gaat!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bruiloft: de ringenMy Profile

 • Reageer Nicole 16 november 2016 om 08:14

  Duplo is hier ook enorm populair! Kan ons zoontje zich goed mee vermaken!
  Nicole onlangs geplaatst…Een vluchtkoffertje – Dat ga ik nu dus goed regelen!My Profile

 • Reageer Shanna 16 november 2016 om 08:57

  Jaaaaa Duplo is hier ook erg in trek. De jongens spelen hier eveneens met de oude Duplo van papa en mama. Dat spul is onverwoestbaar.

 • Reageer Anne 16 november 2016 om 09:57

  Haha ik moest heel erg lachen om dat fietsje.
  Met z’n eerste verjaardag heeft ons jongetje een hele mooie houten ‘bakloopfiets’ (is dat een woord?) gekregen, met zijn naam erop.
  Waar hij dus mee kan racen en ook speelgoedjes vervoeren.
  Maar zo’n plastic fietsje van een paar euro bij de Kruidvat en veelkleurige loopauto van zijn zus zijn veel interessanter 🙂
  Vooral dat plastic loopfietsje moet overal mee naar toe, als hij hem alleen al ziet staan begint hij al te gillen.
  In de auto houdt hij hem stevig vast, niemand mag er aan komen haha.
  Toen hij er nog niet op ‘reed’ trok hij hem bij het kruipen overal mee naar toe 🙂
  Het lijkt wel hoe goedkoper iets is, hoe leuker ze het vinden.

  • Reageer Manon 16 november 2016 om 09:58

   Hahaha hier precies zo! Moet overal en altijd mee naar toe, zo grappig.

 • Reageer Jodi - liefthuis 16 november 2016 om 09:58

  Hahahaha opvoeding zeker geslaagd wat betreft Disney. En wat super leuk dat hij zo van het dansen is. Heerlijk
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wij hadden ons kind niet aangegeven….OEPS!!!My Profile

 • Reageer Dagmar 16 november 2016 om 14:35

  Aaah zo leuk dat hij fan is van Disney, geweldig gedaan haha complimenten gaan naar jouw fantastische opvoedskills! Leuk om deze favorieten te lezen en wat briljant dat fietsje, leuke tip!
  Dagmar onlangs geplaatst…De kledingstijl van onze babyMy Profile

 • Reageer Diana 16 november 2016 om 14:36

  Nilo had mijn zoon kunnen zijn. Duplo is hier een ware hit en pasta, rijst, wraps of iets wat er op lijkt is hier ook een no go. Aardappels, groente en vlees (en patat) is vele malen lekkerder. Zal het de leeftijd zijn? De jongens schelen volgens mij niet veel van elkaar. 😉
  Diana onlangs geplaatst…Reactie op Bekkenpijn na de zwangerschap door Dit had ik een jaar geleden niet durven dromen.. – Talklifestyle.nlMy Profile

 • Reageer Stef 16 november 2016 om 20:24

  Duplo vinden mijn peuters ook erg Leuk Kleuren vind senna ook erg Leuk en spelen met poppetjes en huis v tech op de iPad peppa pig en zandkasteel en gekke bumba

 • Reageer Kirsten 17 november 2016 om 08:48

  Ik denk dat Duplo bij veel kinderen favoriet is. Bij ons stond het ook al, maar wij hebben het eergisteren nog even opgeborgen omdat Lenne er echt nog wat te klein voor is. Ben benieuwd waar zij binnen een half jaar graag mee zal gaan spelen. Momenteel doet de pop het nog altijd heel goed & kleuren vindt ze ook erg leuk.
  Kirsten onlangs geplaatst…Het huishouden & een kindMy Profile

 • Reageer Saskia 17 november 2016 om 09:41

  Duplo is bij onze dame ook een favoriet, net als haar speelhuisje. En boekjes vind ze geweldig. Eten daarentegen is een drama. Warm eten wel te verstaan. Ze eet alleen macaroni en Wraps met een gehaktmix. Aardappels eet ze niet, in geen enkele vorm (nee, ook geen frietjes). Gekookte wortels eet ze soms, andere groenten niet. Ze doet een moord voor een gehaktbal, dat vind ze heerlijk. Ik ga van het weekend maar eens proberen om daar groente in te verstoppen om zo toch wat groente naar binnen te krijgen bij deze dame.

 • Reageer Jessica 17 november 2016 om 17:49

  Wat een leuke favorieten… heeft hij de “grote” loopfiets ook al door die hij voor zijn verjaardag krijgt?
  Jessica onlangs geplaatst…Ik deed mee aan de herfst swapMy Profile

  • Reageer Manon 17 november 2016 om 20:12

   Ja, gaat goed! Die is wel echt meer voor buiten dus dit kleine fietsje is ideaal voor binnen haha. De foto is toevallig van buiten, voordat ie de grote fiets had.

 • Reageer Melissa 18 november 2016 om 08:13

  Wat fijn dat hij zo goed eet, dat is bij heel veel kinderen toch wel anders. Ik moet zeggen det ze hier ook heel goed aten toen ze zo klein waren maar dat veranderde wel toen ze rond de 3 jaar oud waren… komt zo langzamerhand wel weer terug en gelukkig zijn ze allebei wel gek op rauwe groenten!
  Melissa onlangs geplaatst…FurReal Friends Starlily, mijn magische eenhoorn + winactieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge