Lifestyle, Organizen

Mijn nieuwe Happy Planner

IMG_8333Ik heb al zolang ik kan herinneren een papieren agenda. Geen iCal voor mij of digitale agenda’s. Doe mij maar gewoon een agenda die ik vast kan houden, door kan bladeren en in kan kriebelen. Ik had vorig jaar, zoals eigenlijk ieder jaar, een doodgewone agenda van de Hema. Niks mis mee, ik gebruik ze al jaren, maar ineens kreeg ik het in mijn bol dat ik iets anders wilde. Je kent dat wel, dat je het liefst 5x per jaar verandert van agenda, gewoon voor de leuk hahaha.

Ik kijk soms video’s van Amerikaanse YouTubers over hun lifeplanners van Erin Condren. Ze geven honderden dollars uit aan stickers op Etsy en plakken hun hele week vol stickers en weet ik het wat. Ik vind het prachtig maar a. ik vind het belachelijk duur, b. ik ga niet op zondagavond een uur zitten plakken en c. ik hou dat toch niet vol. Zo’n Erin Condren planner is ook gewoon zonder stickers te gebruiken maar als je er een wil bestellen (uit Amerika) ben je meer dan 100 euro kwijt. Daag.

IMG_8327Bibian en Milou hebben allebei een Happy Planner en ik vond die planners vanaf het begin al super mooi en leuk. Ik wilde er ook zo een. Niet om te gebruiken als Amerikaanse Planner, maar gewoon als Hollandse Agenda. Ik zocht een webshop die ze verkocht en kwam uit bij Scrobby. (Niet gesponsord, gewoon zelf betaald.) Ik koos er een uit, bestelde ‘m en de volgende dag kreeg ik ‘m binnen. Ik deelde ‘m op Instagram en ik kreeg een aantal verzoekjes om te laten zien hoe die planner er nou van binnen uit ziet en hoe ik ‘m gebruik.

IMG_8329IMG_8328Het is dus een 18 maanden planner en begint halverwege 2016. Ik besloot niet om alles met terugwerkende kracht erin te schrijven maar vanaf het moment dat ik zwanger raakte (haha). Vanaf september heb ik ‘m dus even ingevuld met leuke afspraken die ik had enzo.

IMG_8330IMG_8332De agenda is heel mooi stevig, groot en heeft voldoende schrijfruimte. Aan het begin van elke maand staat een overzicht van de maand, een leuk invulblad met belangrijke datums, dingen die je om dat moment doet etc. Leuk!

De dagen zijn verticaal en verdeeld in drie vakken. Ik besloot om de vakken gewoon als ochtend, middag en avond te gebruiken maar je kan ook een vak gebruiken als ‘to-do’, gezinsafspraken, wat gaan we eten die dag… Noem maar op.

IMG_8331Maar je werkt niet Manon, dus wat heb jij nou te plannen? Nja, ik heb ook wel eens afspraken, leuke uitjes, oppasdagen, Nilo’s afspraken (dokter, tandarts, CB…) en ook dingen van m’n vriend schrijf ik erin zodat ik weet wanneer hij een zakendinertje heeft en ik dus alleen thuis ben ofzo. Ik schrijf soms ook in m’n agenda wat ik die dag gedaan heb, gewoon voor de leuk en om terug te kijken. Ik houd ook de weken van m’n zwangerschap bij, schrijf op als Nilo bijvoorbeeld ziek is en normaal gesproken houd ik ook m’n menstratie bij. Genoeg om te krabbelen dus.

Ja, ik ben blij met m’n nieuwe agenda en kan voorlopig even vooruit! Wat gebruik jij om je afspraken te onthouden?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Annemijn 2 november 2016 om 06:11

  Wat een vrolijk ding! Dat lijkt mij ook erg handig.
  Annemijn onlangs geplaatst…Weightloss Wednesday: Afvallen met shakes van Action?- Eindoordeel & Ik stop er mee.My Profile

 • Reageer Fenna 2 november 2016 om 06:15

  Wat een leuke agenda! Ik gebruik momenteel mijn gewone agenda om afspraken en zo bij te houden, vergeet namelijk alles 😛 .
  Dat versieren van je agenda doet mij een beetje denken aan de middelbare school 😉 toen leek het wel een wedstrijdje wie de leukste agenda had haha.
  Fenna onlangs geplaatst…Favoriete lipsticks voor dit seizoenMy Profile

 • Reageer Nicole 2 november 2016 om 06:22

  Ik wil eigenlijk al jaren een happy planner maar telkens toch maar niet gekocht. Nu heb ik een grote agenda van de Action en een familyplanner..
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe verklein je de kans om gehackt te worden?My Profile

 • Reageer Josan 2 november 2016 om 06:53

  Leuke agenda! Voor de family activiteiten gebruik ik een digitale agenda. Gewoon omdat ik met 3 kinderen echt een waarschuwing moet krijgen en dat werkt niet op papier. Maar voor bloggen wil ik in het nieuwe jaar een papier agenda hebben. Ik merk dat ik soms gevoelsmatig makkelijker en georganiseerde ben als ik het zelf opschrijf op papier.
  Josan onlangs geplaatst…12 reden waarom je Gilmore Girls op Netflix moet kijkenMy Profile

 • Reageer Helena 2 november 2016 om 07:04

  Kan je zo’n agenda ook gebruiken voor school? Want dan heb ik een keer een leuke en gezellige agenda. 😜😜
  Liefs Helena

  • Reageer Manon 2 november 2016 om 07:26

   Ja hoor! Denk het wel!

 • Reageer Lisanne 2 november 2016 om 07:11

  Super tof! Ik had vorig jaar een Happy Planner en vind ze zo gaaf. Ben er desondanks toch van afgestapt omdat ik m’n agenda altijd bij me moet hebben omdat k docent ben. En daar vond ik ‘m icm die ringen toch te groot en onpraktisch voor. Zodra ze een pocket versie uitbrengen ben ik de eerste!

 • Reageer Malou 2 november 2016 om 07:20

  Wat leuk zeg, dit kende ik nog niet. Ik heb een simpele agenda van de Hema.
  Malou onlangs geplaatst…Babyspullen opnieuw gebruiken bij je tweede kindMy Profile

 • Reageer Dorine 2 november 2016 om 07:26

  Super leuk! Hij ziet er inderdaad echt heel mooi uit en vooral die bladen aan het begin van elke maand vind ik leuk. Wordt gewoon een soort dagboekje zo :)!

 • Reageer Loes Johanna 2 november 2016 om 07:28

  Heel tof! Ik gebruik zelf de iPhone agenda omdat die ook gesynct staat met die van mijn man. Kan hij nooit zeggen dat het niet in de agenda stond. 😉 Toch blijft een papieren agenda ook heel erg leuk!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bruiloft: onze save the date & uitnodigingMy Profile

 • Reageer Nienke 2 november 2016 om 07:49

  Ooh nu wil ik dit dus ook bestellen. Ik heb als sinds de middelbare school geen papieren agenda meer. Voor ons werkt een gedeelde digitale agenda heel goed, het is alleen natuurlijk lang niet zo gezellig. Ik stel me altijd zo voor dat ik van zo’n agenda ineens een heel geordend persoon word. Zal wel niet gebeuren.
  Nienke onlangs geplaatst…De eerste verjaardagMy Profile

 • Reageer Vanessa 2 november 2016 om 07:51

  Hij ziet er leuk uit! Ik gebruik ook nog altijd een papieren agenda. Sinds enkele maanden gebruik ik een desk planner van de Action en die is super handig in gebruik 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…9 dingen waarvoor je een haardroger kunt gebruikenMy Profile

 • Reageer Leonie 2 november 2016 om 08:19

  Ah. Deze wil ik ook nog een x aanschaffen.. ik heb al n agenda gekocht voor 2016/2017, maar heb er al weer spijt van. Veel te simpel haha
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra is 3 maanden oud!My Profile

 • Reageer Madelaine 2 november 2016 om 08:22

  Wauw., als ik deze eerder was tegen gekomen.. Ik heb nu weer een Moleskine gekocht voor komende anderhalf jaar. Ook handig!

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 2 november 2016 om 08:41

  Ik heb een agenda in mijn telefoon. Een papieren agenda vind ik onhandig omdat je het mee moet slepen.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…En toen was ik mijn lens kwijt, IN MIJN OOGMy Profile

 • Reageer Mira 2 november 2016 om 10:36

  Lijkt me heel leuk maar ik doe het voorlopig nog met de standaard agenda van IOS. Neem je die dan ook overal mee naar toe? Past hij in je handtas?
  Mira onlangs geplaatst…Wie vertel je over je IVF traject? Wanneer en hoe?My Profile

 • Reageer Jessica 2 november 2016 om 10:45

  Wat een mooie agenda! Ik hou ook van de papieren agenda hoor. Heb een maand geprobeerd over te stappen naar de digitale agenda… maar nee dat is niks voor mij.
  Jessica onlangs geplaatst…De “Is het al bijna kerst?” TAGMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 2 november 2016 om 18:27

  Oooow deze is zo mooi, ik wil hem ook en idd genoeg om te plannen altijd toch? Daar hoef je niet perse werk voor te hebben hoor.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Webshop tip: To the moon and back kids + WIN: gaaf setje voor je spruit…My Profile

 • Reageer Anneleen 3 november 2016 om 20:28

  Wat een leuke en mooie planner! 🙂 Ik ga eens rondkijken op de webshop!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Iris 8 november 2016 om 15:43

  Ik ben al een hele tijd op zoek naar een planner systeem dat voor mij werkt. En deze is al een aantal keer voorbij gekomen, maar ik wist nooit dat je hem ook gewoon in Nederland kon krijgen. Misschien dat ik dat toch maar eens moet proberen…
  Iris onlangs geplaatst…De Kleine en de Grote Wereld.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge