Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 12 – Geen goede uitslag combinatietest

week12zwangerZaterdag 5 november tikte ik de 13 weken aan. Het was een roerige week en nog steeds… We hadden de combinatietest die op het eerste oog “mooi” was maar waar we een dag later pijn in onze buik van kregen. Op de foto kon ik nog lachen haha, die was eerder gemaakt dan de uitslag.

–> Klik hier voor week 12 van de zwangerschap van Nilo + buikfoto.

De combinatietest
Ook kozen we dit keer weer voor de combinatietest, iedereen kan zelf bepalen of ze deze test uitvoeren en wij wilden dit graag. We vallen (gelukkig) niet in de risicogroep en we hebben ook geen medische reden dus de kosten (á €165) zijn voor onszelf. Prima, dat hebben we er voor over.
Een paar weken geleden heb ik al bloed laten prikken hiervoor dus we hoefden alleen nog maar de nekplooimeting te doen bij het echocentrum hier in de buurt. Ik was toch wel erg nerveus en mede daarom stond ik ’s morgens al boven de wc te kokhalzen. Gelukkig had ik een goede achterban mee, mijn vriend en ook Bibian ging mee dus dat vond ik wel fijn en gezellig. Onze baby lag een beetje lastig om alles gemakkelijk te meten dus het was heel veel duwen en wakker schudden. Ook kon ze alles niet heel nauwkeurig meten maar oke. Dat geduw met dat echoding in m’n buik vond ik niet zo heel prettig moet ik eerlijk bekennen, het was echt heel hardhandig. Gelukkig was het voor een goed doel. Na drie kwartier baby loeren was de eerste mondelinge uitslag dat alles er goed uit zag. De cijfers en metingen werden meteen doorgestuurd naar het lab om samen met mijn bloeduitslagen een kansberekening te maken en diezelfde middag kreeg ik bericht dat de uitslag “mooi” was.

Geen lekker gevoel
Ik weet niet precies wat, hoe of waarom, maar toen we weggingen bij het echocentrum had ik geen fijn gevoel zoals ik toen bij Nilo had. Ik ging gelijk door die middag met Bibian naar Nijmegen om te high tea-en en heb met haar gekletst erover en dat hielp wel. Ik werd dus laat in de middag gebeld met een “mooie” uitslag maar ik wilde de cijfers zien. Waarom weet ik niet, maar ik had dat gevoel (en ik ben nooit zo’ zweefteverig mens). Ik belde mijn verloskundige om de cijfers op te vragen en zij zouden mij die de volgende dag mailen/bellen.

Geen mooie uitslag
Mijn verloskundige belde me de volgende dag, op donderdag 3 november en vertelde de uitslagen per telefoon. Ze noemde de cijfers en ik dacht dat ik het verkeerd had begrepen want de cijfers waren zo laag? Het bleek dus wel zo te zijn. Ik schrok echt enorm van dit nieuws en voelde alle moed in m’n schoenen zakken. Ik was ook nog eens alleen thuis en toen ze doorkletste aan de telefoon stopte ze ineens en op het moment dat ze zei: “ach meisje, ik hoor toch dat je er wel heel erg mee zit”, brak ik. Ik begon heel lelijk te huilen aan de telefoon en gelukkig kon ze mij een beetje kalmeren met lieve woorden. Ze vertelde een beetje wat de mogelijkheden nu waren in Nederland (niks dus) maar dat we wel naar België of Duitsland konden voor vervolgonderzoek, mochten we dit willen.

Toch naar België
Die combinatietest is achteraf maar een stomme, achterlijke kansberekening waar je geen ene fuck aan hebt. Ja sorry. Die test is ook iets wat ik nooit meer laat doen mocht het ook weer nodig zijn. Ik kan best goed relativeren maar gokken op gezondheid daar hou ik niet van en ben ik ook geen type voor. Mensen die de combinatietest doen, doen dit denk ik niet voor niks. Ik heb ook best het gevoel dat alles oké is, maar ik heb mezelf een soort van “afgesloten” voor de baby op dit moment. Ik ben zwanger maar daar is alles ook mee gezegd. Het is alsof het even stilstaat. Ik belde mijn vriend, Bibian en mijn moeder en zij zeiden allemaal meteen: “ja, ga maar naar België, dan heb je in ieder geval “zekerheid” (99+%) en niet ene verrotte kans van 1 op …. Die ene kans kan er altijd zijn bij die combinatietest en met de NIPT heb je toch wat meer zekerheid op bepaalde gebieden. Bibian kent iemand die precies hetzelfde heeft meegemaakt dus dat was wel fijn om even te horen hoe het allemaal gaat, hoe je een afspraak moet maken etc. Want je wordt dus niet begeleid door je verloskundige hierin want zij gaan hier niet over. Dit is iets wat je eerstelijns moet regelen. Wij en de dokter. Geen zorgverzekeringen, geen tussenpersonen en geen begeleiding.

Ik voel de baby!
Om maar even met iets positiefs af te sluiten… In week 12 voelde ik al een paar dagen van die blobjes in m’n onderbuik (ja, ik weet niet hoe je het anders moet omschrijven) maar ik was in de veronderstelling dat je al zo vroeg in de zwangerschap je baby niet kon voelen. Nilo voelde ik pas met 18 weken (ook vanwege een dikke placenta aan de voorkant) dus ja, dit zullen wel gewoon mijn darmen zijn. Stiekem wist ik wel dat het al de baby was maar het kón gewoon niet in mijn optiek. Woensdag hadden we dus de combinatietest en toen ik ging liggen voelde ik dus weer 2-3 van de blobjes heel diep in m’n buik. Ik zei dat en ook meteen “maar dat kan toch helemaal niet?”. De echoscopiste zei dat het wel degelijk kan en vooral bij een tweede omdat je dus al herkent wat je moet voelen. Ook vertelde ze dat de baby nu al ruim 10 cm groot is en ook al spiertjes kweekt dus dat het helemaal niet gek is als jij van binnen beweging voelt. Zo, zo, zo leuk en ik vind dit wel een van de leukste ontwikkelingen in een zwangerschap, tegelijkertijd ook wel moeilijk op dit moment.

En verder…
voel ik me lichamelijk en zwangerschaptechnisch gezien goed. Op sommige dagen ben ik nog wel wat vermoeid maar dat hoort er ook bij. Als je ziet wat je toch maakt in 10 weken zwangerschap (die eerste 2 krijg je gratis dus er zit pas 10 weken een babyachtig iets) is het niet gek dat je moe bent. Een hele baby die al “af” is van dik 10 cm. Alle teentjes, vingertjes, een werkend hartje, bloedvaten, blaas, nieren, maagje, alles in 10 weken tijd. Nou, geen wonder dat het al je energie opvreet!

Verder kan ik heel slecht tegen de geur van de vaatwasser, de prullenbak en vieze luiers. De ochtend van de combinatietest wilde ik de ontbijtspullen in de vaatwasser doen, trok ‘m open en die lucht… Ik liep meteen naar de wc om een potje te kokhalzen en laat vanaf nu de prullenbak en de vaatwasser maar over aan m’n vriend. Die poepluiers daar zal ik overdag wel mee moeten dealen maar ik doe (ja heel stom…) een doek over m’n neus en mond en adem dan maar door m’n mond heen zodat ik in ieder geval die geur niet ruik en niet hoef te spugen.

M’n buikje begint nu ook echt te groeien, als in baby en niet meer de opgezette darmen. Ook zijn m’n borsten heel erg gevoelig, iets wat ik wel vervelend vind… Maar alles valt in het niet want we hopen hopen hopen zo dat onze baby gezond is…

Deze blogpost is iets verlaat online gekomen. Ik vond het moeilijk om afgelopen maandag erover te schrijven dus vandaar dat we nu wat achterlopen. Morgen (zaterdag) ben ik alweer 14 weken zwanger. Aanstaande maandag zal ik wel een blogpost schrijven over week 13, de week waarin we de NIPT gehad hebben. We krijgen as maandag waarschijnlijk nog geen uitslag dus het is nog wel een verhaal met een open einde maar ik wilde het wel graag delen. Deze blogs zijn totaal niet bedoeld als “clickbait”, hopelijk wordt dat begrepen want dit is niet iets waar je dat voor gebruikt vind ik. Dit zijn gewoon de gebeurtenissen van week 12 in mijn zwangerschap en in week 13 krijgen we ook nog geen uitslag. Dus nogmaals: het is geen blog met de bedoeling “spannend” of lekker te eindigen met een cliffhanger. 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

48 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 11 november 2016 om 06:08

  Vervelend dat de uitslag niet zo mooi was. Ik snap dat je je dan zorgen maakt. Prober het positief te zien, het komt vast wel goed.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger….dus nam ik een beetje afstand.My Profile

 • Reageer Josan 11 november 2016 om 06:14

  Logisch dat je even de tijd nodig hebt om dit te verwerken. Wat een zorgen rondom iets wat zo mooi dient te zijn. Sterkte.
  Josan onlangs geplaatst…Ik ben geen kneusje, maar perfect zoals ik benMy Profile

 • Reageer Charlotte 11 november 2016 om 06:20

  Logisch dat je je zorgen maakt! Ik was me nu bij de tweede zwangerschap er ook veel meer bewust van, je weet al veel meer wat het inhoudt dan bij de eerste. Ik duim voor jullie mee voor een goede uitslag!
  Charlotte onlangs geplaatst…Help! Gaat mijn kind stotteren…?My Profile

 • Reageer Loes Johanna 11 november 2016 om 06:43

  Ik heb deze week zoveel aan je moeten denken. Wat een spannende tijd moet dit zijn. Ik blijf heel hard mee duimen. 😘
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 22My Profile

  • Reageer Manon 11 november 2016 om 07:41

   Lief!!! Dankjewel!

 • Reageer Nicole 11 november 2016 om 07:02

  Lieve Manon, dank je voor het delen van je verhaal. Wij twijfelden over die test ivm allerlei redenen en nu ben ik stiekem blij dat ik hem niet laat doen. Ik ben net zo slecht in dat kans gedoe als jij.. Hopelijk krijgen jullie van de week een prachtige uitslag en kun je weer genieten!! Dikke knuffel
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | Week 4 t/m 10My Profile

  • Reageer Manon 11 november 2016 om 07:41

   Pff nou zeker! Ik laat in ieder geval nooit meer een combitest doen, manmanman wat een ge-etter!

 • Reageer Malou 11 november 2016 om 07:17

  Ik las het al op Instagram, maar wat balen zeg.. En wat slecht dat ze er in Nederland verder niks mee doen, dan heb je uiteindelijk niks aan zo’n onderzoek. Ik duim voor een goede uitslag!
  Malou onlangs geplaatst…Voor het eerst bewust Sinterklaas vierenMy Profile

  • Reageer Mandy 11 november 2016 om 20:07

   Ze doen pas verder onderzoek als je lager dan 1 op 250 scoort. De NIPT kun je per januari 2017 doen ipv de combinatietest… nu krijg je hier dus allen een NIPT, vlokkentest of vruchtwaterpunctie na medische indicatie of op een score lager dan 1 op 250 bij de combinatietest.

   • Reageer Manon 11 november 2016 om 21:44

    Het is 1:200 en vanaf april 2017 🙂

    • Reageer Mandy 12 november 2016 om 19:49

     Oh ik heb de combinatie test afgelopen augustus gehad en toen vertelde mijn verloskundige 1 op 250 😊

     • Manon 12 november 2016 om 20:45

      Oh nja dat is dan veranderd anders zouden wij wel in aanmerking zijn gekomen voor de NIPT in Nederland!

 • Reageer Rinske 11 november 2016 om 07:27

  Lieve Manon, wat ontzettend balen voor jullie. Hopelijk is de uitslag snel binnen. Mag ik vragen hoe het komt dat ze er in Nederland niks mee doen? Ik dacht dat je altijd recht had op vervolgonderzoek? Misschien wil je die vraag niet beantwoorden, heel begrijpelijk natuurlijk! Maar misschien is dat interessant voor mede-zwangeren die overwegen of ze de combinatietest wel of niet willen doen.

  • Reageer Manon 11 november 2016 om 07:40

   Onze uitslag zat net met een paar boven de grens… Voor de medici misschien “mooi” ‘maar voor ons niet. De dokter in Belgie (waar we dus geen gegaan zijn) vertelde dat de grens in Belgie een stuk hoger was en dat NL zo’n lage grens heeft vanwege (ja schrik niet) BEZUINIGINGEN! In sommige Europese landen is de grens nog hoger dus waren we er zeker in gevallen maar net in Nederland niet vanwege hun rare geld-issues 🙁

 • Reageer Saskia 11 november 2016 om 07:28

  Och wat moeilijk lijkt mij dit, hopelijk snel goed nieuws. Sterkte en hopelijk kan je genieten van de bewegingen in je buik.
  Saskia onlangs geplaatst…DankbaarheidslijstjeMy Profile

 • Reageer Shanty 11 november 2016 om 07:37

  Hoi hoi, wat ontzettend “balen” (*is dat het juiste woord?) voor jullie!! 🙁 En wat breekt er een spannende tijd voor jullie aan! Gelukkig heb je lieve familie en vrienden om je heen die jullie een fijn gevoel geven. Heel veel succes en van het beste uitgaan!! Liefss

 • Reageer Madelaine 11 november 2016 om 08:10

  Ah, ik leef zo met je mee :(! Hopelijk krijg je snel de goede uitslag te horen. Je bent wel echt prachtig zwanger trouwens.
  Madelaine onlangs geplaatst…Gereden: Ford Focus RSMy Profile

 • Reageer Nicole 11 november 2016 om 08:15

  Precies dus waarom ik nooit een combinatie test heb laten doen. Je kunt geen fuck met zo’n kansberekening. Daarnaast zou ik het kindje toch nooit weg kunnen laten halen.
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #9 – 27,3 weken zwanger!My Profile

  • Reageer Manon 11 november 2016 om 08:21

   Nja ik vind achteraf gezegd altijd wel makkelijk als je een gezond kind hebt. Maar als het nu niet goed blijkt te zijn, ben ik achteraf “blij” dat we het gedaan hebben. Over weghalen schrijf en zeg ik niks maar ik vind dat iedereen daar zelf een keuze in mag maken en dat dat gerespecteerd moet worden.

 • Reageer Caro 11 november 2016 om 08:30

  Wat rot! Ik leef met jullie mee! Ik hoop dat jullie snel een goede uitslag in jullie handen hebben! Dikke knuffel!

 • Reageer Michelle 11 november 2016 om 08:38

  Oh wat lijkt dit me lastig! En die onzekerheid ook.. Sterkte komende week; ik ga voor jullie duimen!
  Michelle onlangs geplaatst…TROUWEN: DE LOCATIE(S)My Profile

 • Reageer Fleur 11 november 2016 om 08:41

  Ach he wat een nare week heb je achter de rug. Nog even afwachten dus. Hopelijk kun je een beetje afleiding vinden en valt de uitslag mee. Heel veel geluk gewenst! En, wat zie je er prachtig uit op de foto!

 • Reageer Gerdi 11 november 2016 om 09:35

  Wat een rot week moet dit geweest zijn.. Ik vind het juist super goed dat je je verhaal met ons deelt, hier kunnen andere zwangere dames echt iets mee! Ik duim mee voor jullie voor een positieve uitslag.

 • Reageer Jodi - liefthuis 11 november 2016 om 09:48

  Heftig meis. Precies met deze reden besloten geen test te laten doen. Goed dat je voor nipt hebt gekozen, hopelijk na die uitslag ook rust. Wel heel raar dat je dus eerst goed nieuws krijgt en als je het zelf opvraagt toch nog niet. Succes meis met afwachten
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Moet ik voortaan stiekem eten??…Spruit pikt alles in…My Profile

 • Reageer Maai 11 november 2016 om 10:12

  Oh Manon, kan me voorstellen dat je bent geschrokken. Dat is nooit leuk om te horen. Ik duim voor jullie dat de nipt test goed is. Dikke knuffel!
  Maai onlangs geplaatst…Sinterklaas: SchoenzetkalenderMy Profile

 • Reageer Manon 11 november 2016 om 11:03

  Wat een rotsituatie wat jullie nu in zitten. Ik wens jullie heel veel sterkte en zal duimen dat de volgende test laat zien dat er een gezond kindje in jou groeit!

 • Reageer Dagmar 11 november 2016 om 12:27

  Wat heftig nieuws en verschrikkelijk dat jullie nog zo in de onzekere fase zitten. Ik hoop heel erg dat jullie snel met mooi nieuws worden omringd waardoor het genieten echt verder kan gaan en je je geen zorgen meer hoeft te maken. Heel trots op je, je bent onwijs sterk en alle liefde en warmte toegewenst. Sterkte deze dagen, ik leef met jullie mee en tussendoor lekker focussen op de allerliefste blopjes van de wereld X

 • Reageer Nienke 11 november 2016 om 12:54

  Ik snap helemaal dat je je zorgen maakt, en nu je dan eenmaal aan het onderzoek begonnen bent moet je het ook afmaken tot dat je een duidelijk uitslag hebt waar je je (hopelijk) goed bij voelt. Maar dit is precies de reden dat wij dit onderzoek nooit gedaan hebben. Hoe meer onderzoeken hoe meer dingen om je druk over te maken. Bij de 20 weken echo had ik hetzelfde gevoel, uiteindelijk wel gewoon gedaan hoor. Maar soms vraag ik me af of alle stress opweegt tegen de voordelen van al deze extra onderzoeken.
  Nienke onlangs geplaatst…Wij gaan verhuizen!My Profile

 • Reageer Anneleen 11 november 2016 om 13:36

  Wat moet dit schrikken geweest zijn voor jullie… Ik begrijp heel goed dat je hoofd niet stond naar het typen van een blogje en dat je het allemaal even moest laten bezinken. Ik hoop dat het afnemen van de NIPT test meeviel en dat je toch een beetje goed begeleid bent! Ik duim heel erg voor jullie en hoop dat je ons binnenkort kan vertellen dat er een tweede, kleine, gezonde Nilo in je buikje groeit! 🙂 Ik stuur je veel liefs! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Leonie 11 november 2016 om 13:38

  Wat heftig dat t niet helemaa goed lijkt. Ik wens je veel kracht toe de komende tijd met de onzekerheid. Mag ik vragen met welk appje of programma deze leuke fotos zo maakt? Ik vond ze bij je zoontje toen ook al zo leuk!!
  Liefs

  • Reageer Manon 11 november 2016 om 13:43

   Ik schrijf de teksten er zelf bij met Photoshop! Bij Picmonkey kun je dat online doen!

 • Reageer Sabien 11 november 2016 om 14:36

  Heel veel sterkte in deze spannende dagen. Dat wachten is slopend. Ik zal voor jullie duimen dat alles goed is met jullie kindje.

 • Reageer Anne-Marije 11 november 2016 om 15:31

  Rare vraag misschien, maar wat is een combinatietest eigenlijk en wat meet je ermee?

 • Reageer Denise 11 november 2016 om 16:07

  Ik lees jullie blog zo af en toe, maar nu wil ik toch reageren, ik hoop echt heel erg dat het kleintje in je buik gezond is! Ik ben zelf net bevallen van een gezonde dochter, maar de zorgen tijdens de zwangerschap en nu blijven… Je wilt het beste voor je kindje! Hopelijk krijgen jullie goed en nieuws en anders heel veel sterkte met de onderzoeken en keuzes die jullie dan moeten gaan maken. Positief denken is lastig, maar ik hoop dat het lukt!!

 • Reageer Jess 12 november 2016 om 00:41

  Trek je maar niets aan over hoe deze blog zou kunnen overkomen. Dit zijn oprechte gebeurtenissen en jou gevoelens. Ik duim alvast voor een schitterende uitslag!! Wat heerlijk dat je de baby al voelt schoppen. Succes!
  Jess onlangs geplaatst…Cindy | De menstruatiecupMy Profile

 • Reageer Fem 12 november 2016 om 07:41

  aahhh sterkte Manon! 1:200 is altijd nog maar een half procent kans, maar goed…dat blijven statistieken. Hoop dat de NIPT meer duidelijkheid geeft, want eigenlijk is dat wat je nu nodig hebt: duidelijkheid. Zodat jullie daarmee kunnen doen wat voor jullie goed voelt. Denk aan je en sterkte met wachten! Slopend!

 • Reageer Lisette 12 november 2016 om 13:19

  Ik denk dat je de uitleg rondom de combinatietest en de folder niet goed begrepen hebt. In Nederland heb je recht op aanvullend onderzoek als de kans hoger is dan 1: 200. Dus 0,5% of meer. Blijkbaar was dit bij jou niet zo, en je hebt dus geen verhoogd risico, anders dan de titel van je blog suggereert. Daarom heb je ook geen recht op vervolgonderzoek.

  Ik ben wel benieuwd wat jij dan ziet als hoge kans? En waar heb je jouw cijfers mee vergeleken? Met de gemiddelde kans op jouw leeftijd?

  Mijn advies: laat je goed voorlichten als je testen laat doen. Weet je bijvoorbeeld dat de NIPT ook een kansberekening is? Dat het bloed vanuit België wordt verstuurd naar Amerika? Dat de betrouwbaarheid van de test in een algemene populatie maar iets van 82% is voor Down Syndroom en voor trisomie 13 en 18 nog minder?

  Uiteraard begrijp ik dat je je blog vooral hebt geschreven voor de steun en als uitlaatklep. Ik wens je alle sterkte en hoop voor jullie dat het allemaal goed afloopt.

  Veel liefs van een echoscopiste
  Lisette onlangs geplaatst…Alle belangrijke documenten kwijt!My Profile

  • Reageer Manon 12 november 2016 om 13:48

   Yes. Weet ik allemaal en ik heb me ook zeker goed ingelezen (niet via random internetsites) en gesproken met mensen die er verstand van hebben 🙂 Bedankt voor je reactie. Ik schrijf ook dat we er verder een goed gevoel bij hebben maar dat we gewoon wat meer zekerheid willen dan alleen de combinatietest die naar onze mening niet “mooi” was zoals de echoscopiste ons vertelde. Ik vind nét boven de grens niet “mooi” en zij had ons daar best over mogen inlichten. Maar goed dat is weer een ander verhaal.

 • Reageer Sophie87 13 november 2016 om 11:40

  Jeetje wat heftig. En inderdaad wat je zegt als je een gezond kindje hebt is het altijd makkelijk achteraf praten. De kans is natuurlijk groot dat het goed is maar ik snap heel goed dat je duidelijkheid wilt, gezondheid is niet iets om risico’s mee te nemen. Ik heb zelf de combinatietest niet gedaan want mijn verloskundige zei dat het voor heel veel spanning kan zorgen in een gezonde zwangerschap. Het kan het genieten zo beinvloeden. Ik heb laatst de 20 weken echo gehad en alles leek goed. Dat vind ik alsnog spannend want garanties krijg je gewoon niet helaas. Iedereen wil een gezond kindje en dat wens ik jullie heel erg toe. Heel veel sterkte en geluk. En probeer je maar vast te houden aan het feit dat er meer kans is dat het goed is. Liefs

  • Reageer Manon 13 november 2016 om 12:15

   Ja precies! Je kan nooit 100% zeker weten als het gaat om zwangerschappen en de baby. En ook al heb je tijdens alle onderzoeken een “gezond” kindje, er kan ook iets gebeuren bij de bevalling. We gaan er ook vanuit dat het goed is inderdaad want die kans is vele malen groter ^^ En hier ook nooit meer de combinatietest! Dankjewel voor je lieve comment ^^

 • Reageer Roxanne 13 november 2016 om 17:13

  Spannend…. Precies omdat de test maar ‘een stomme kansberekening’ is, hebben wij er voor gekozen om de test niet te doen. Zelfs ALS je al in de 1:200 kans valt, is de kans op een kindje met een beperking nog steeds maar heeeeel klein! Wij wilden ons die stress niet aan doen, en zijn zelf ook heel erg tegen het weghalen van een kindje bijvoorbeeld (uitzonderingen daargelaten!)
  Mochten we toch een kindje met bijv Down syndroom krijgen, dan hebben we daar vrede mee en zullen daar met alle liefde voor zorgen. In mijn schoonfamilie is een familielid met Down(Down is niet erfelijk!), en zelf werken we beiden in de zorg. We weten daar dus zeker weten goed mee te dealen!
  Uiteindelijk blijft de keuze voor het wel of niet doen van de test een persoonlijk iets
  Roxanne onlangs geplaatst…A dream is a wish your heart makes ♥My Profile

 • Reageer Kim 14 november 2016 om 00:43

  Respect dat je dit zo hebt kunnen verwoorden! Ik volg jullie al ruim 2 jaar maar heb niet eerder de behoefte gehad om te reageren. Dit bericht heeft me echt geraakt.

  Toen ik vorig jaar zwanger was kwam ik ongeveer 243 blogs tegen en bij jullie had ik eindelijk het gevoel: dit is echt; jullie delen niet alleen de leuke dingen. En dat blijkt nu maar weer.. Ik heb tijdens mijn zwangerschap bewust gekozen voor het skippen van de combinatietest en heb meteen een afspraak gemaakt voor een NIPT test in België. Ik had geen zin in maanden van onzekerheid en wilde gewoon “zeker” weten dat alles in orde was. Ik wens je heel veel sterkte de komende dagen. In afwachting van de uitslag heb ik tientallen keren per dag mijn mail gecheckt, terwijl de druk voor mij een stuk minder was. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat zwangerschappen perfect verlopen en dat iedereen gezonde kinderen krijgt. Natuurlijk houd je er rekening mee, daarom kies je ook voor de combinatietest. En dan krijg je deze uitslag.. Bedankt dat je zo open bent geweest en je verhaal met ons wilt delen. Heel veel sterkte de komende dagen!

 • Reageer Lies 14 november 2016 om 10:02

  Hey Manon,
  heel herkenbaar verhaal.. Bij ons ook een ‘slechte’ combinatietest gehad waardoor de NIPT test (1/20) ook was aangewezen. Ik woon in België waardoor dit niet zo omslachtig was, maar het wachten is inderdaad een hel, je valt letterlijk van je roze wolk. Na 2 ellendige weken was het resultaat gelukkig goed en is onze jongen ondertussen al 4 maanden oud én supergezond. Veel sterkte de komende dagen en ik duim mee!

  • Reageer Manon 14 november 2016 om 10:44

   Oeh jullie kans ligt nog een stuk hoger dan die van ons! Gelúkkig een gezonde baby <3 Deze verhalen zijn altijd fijn om te lezen ^^

 • Reageer Zwangerschapsupdate: week 18 – Bezoekje verloskundige | Little Wonder World 19 december 2016 om 06:01

  […] naar vond om ons zo “te laten zitten” en zij eigenlijk niks voor ons konden doen op dat moment. Ik vond dat helemaal geen punt, want dat is “hun vak” niet dus ik voelde me ook totaal […]

 • Reageer Waarom wij niet gekozen hebben voor de combinatietest - Alweer een nieuwe moeder blog - Persoonlijk Mamablog 22 maart 2017 om 13:36

  […] op verder onderzoek. Dit kan leiden tot verwarring en zorgen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Manon van Little Wonderworld. Gelukkig bleken de zorgen niet nodig, maar zij en haar man zijn wel voor extra testen naar België […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge