Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 14 – Een dikke vette roze wolk

14wekenzwangerVijftien weken zwanger! En hoe! Hoe rottig de laatste twee zwangerschapsupdates waren, hoe enorm blij, vrolijk en opgelucht deze zal zijn. Sorry als het deze keer irritant blij is maar zo voelde afgelopen week gewoon echt.

De uitslag van de NIPT
Het eerste gedeelte van week 14 zat ik nog een beetje in de rats. Maar de nieuwe ‘werkweek’ brak aan en maandag om 10:30u ging ineens mijn telefoon. Mijn telefoon was de hele week al vastgeplakt aan mijn hand, geluid stond op volume 200 en hij week niet van m’n zij. Ik zag dat het telefoontje uit België kwam en ik kreeg een licht paniekgevoel. Ik zuchtte, nam op en de mevrouw aan de andere kant van de lijn bracht meteen hartstikke goed nieuws. Alles was goed met ons kindje! Er waren geen gekke dingen gevonden en ze feliciteerde mij. Ik deed heel hard m’n best om m’n tranen weg te slikken en ondertussen vroeg ze of we het geslacht van het kindje wilde weten. Ik vroeg of ze mijn zusje wilde bellen om dit te vertellen en dit maakte het telefoontje meteen heel grappig. Ze begreep er niks van en met zo’n megaschattig Vlaams accent zei ze: “dus ik moet uwe zuske bellen om te vertellen wat het geslacht van uwe baby is?”. “Uhm, ja als dat kan?” “Ja dat kan, dan ga ik nu uwe zuske bellen!”. We namen afscheid, hingen op en ik appte m’n zusje als een bezetene dat ZE NU GEBELD WERD!!!1!!1!!!!! Een paar minuutjes later appte ze me terug (zie foto, let niet op de lelijke spellingsfouten aub) hahahaha. We hadden, zoals ik al vertelde in onze gender reveal, afgesproken dat ze een blauwe/roze taart zou maken voor ons! Daarna heb ik een potje zitten janken als opluchting, iedereen gebeld/op de hoogte gebracht bij wie ik dat wilde en toen voelde ik ongeveer 600 miljoen kilo van m’n schouders afglijden…

schermafbeelding-2016-11-17-om-20-47-11

We krijgen een dochter!
Ik wilde zo graag een hysterisch gender reveal feestje en na deze stressige weken al helemaal. Het liefst met glitterkannonen, overvliegende straaljagers met banners en een cateringbedrijf. Sowieso om te “vieren” dat de uitslag goed was en natuurlijk om erachter te komen of we weer een zoontje zouden krijgen of dit keer een dochter. We besloten om het toch maar klein te houden 😉 Jullie weten de uitkomst al maar om het even compleet te maken vertel ik het hier gewoon nog een keer: we krijgen een meisje! Er werd zo meegeleefd met ons, online en offline en dat was/is zo ontzettend fijn… Dit was echt gewoon een klein feestje om iets af te sluiten en dat voelde gewoon heel goed voor mij/ons. Ik raad het trouwens iedereen aan om zo’n gender reveal te doen, al dan niet op je eigen manier. Ik vond het ZO LEUK! We hadden ook bij de verloskundige kunnen zitten met z’n tweetjes en dan had ze gezegd: “jullie krijgen een meisje” en dan? Dan lig je daar. “Oké, leuk =)” en dat is het dan. Nu was het echt zo’n spannend momentje, m’n schoonmoeder zei toen ze binnenkwam ook van: “het lijkt wel pakjesavond!” en mijn vriendinnetje zei ook: “het is echt zo’n spannende bijeenkomst, geen verjaardag, maar wel zo’n gezellig gevoel”. Toen we de taart aansneden waren de reacties allemaal zo leuk (duh, ook al was die blauw) en we “konden” er ook wat mee toen. Dit bijzondere moment delen met de mensen met wie je zo’n moment wil delen, je vreugde, trotsheid, geluk… Ik kan het niet goed uitleggen maar het was zo fijn om er meteen op te proosten ofzo. Veel gezelliger, knusser en meer “ons” dan in zo’n kille echokamer met een vrouw die je amper kent. Ja, ik zou nog wel 6 kinderen willen alleen maar om dit hahaha.

img_8409

Gelukkig
We zitten echt op een hele grote roze wolk op dit moment. We zijn allemaal niet meer ziek, Nilo is weer uit een rottige fase, de uitslag is goed, we krijgen een dochter, ik voel me super goed, heb zulke lieve mensen om me heen en het is gewoon irritant gelukkig nu, sorry haha. De eerste roze items zijn al binnen, de ideeën voor haar (HAAR!) kamertje zijn er, er komen sowieso leuke dingen aan (weekendje weg met z’n tweetjes, Sinterklaas, Kerstmis…) en ja het gaat gewoon enorm goed. Ik geniet iedere avond van een paar blubjes in m’n buik en een buikje wat groeit. Ik wil jullie bij deze ook allemaal enorm bedanken voor alle lieve woorden, al dan niet privé en dat heeft me ook echt wel goed gedaan. Het medeleven voelde ik gewoon en ik vond het ook heel fijn om mijn verhaal te delen. Vragen over “wat als de uitslag niet goed zou zijn” kan ik oprecht niet beantwoorden want zo’n vraag kan je pas écht beantwoorden als je daadwerkelijk voor die keuze staat en gelúkkig is dat ons gespaard gebleven. Wat iemand ook beslist om te doen in zo’n situatie, het is altijd goed. Men maakt die keuze heel bewust en die is dan ook goed voor dié situatie, die persoon, dat gezin en dat leven. Zo denk ik erover en ik hoop dat die mening ook gerespecteerd wordt. Waarom ik dit schrijf, geen idee maar dat moet me gewoon nog even van het hart haha.

Op naar de volgende mijlpaal!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Elisabeth 21 november 2016 om 06:12

  Wat fijn hé! Lekker genieten nu. 😀
  Elisabeth onlangs geplaatst…Lieve Melania TrumpMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 21 november 2016 om 06:14

  Fijn dat je weer op die roze wolk zit. geniet ervan! Mij lijkt zo’n gender reveal party ook kei leuk om te doen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De nieuwe mommy war……inenten.My Profile

 • Reageer Nicole 21 november 2016 om 06:23

  Ey Manon super bedankt voor je epistel over de gender reveal dit laat ik m’n man lezen want hij is nog niet overtuigd. Hij Wil t wel bij de echoscopist al weten en ik dus niet 😂 En ik ben echt mega blij voor jullie.. Heerlijk zo’n update!!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom wij onze dochter nog niets vertelde over de zwangerschapMy Profile

 • Reageer Josan 21 november 2016 om 06:51

  Fijn Manon dat alles goed is gegaan. Heerlijk genieten nu en je lekker laten onderdompelen in de roze wereld van meisjes.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Disney Princess Creatieve kapsalonMy Profile

 • Reageer Charlotte 21 november 2016 om 07:15

  Zo fijn voor jullie! Geniet maar lekker op die knalroze wolk, heerlijk!
  Charlotte onlangs geplaatst…Kraamvisite of babyborrel?My Profile

 • Reageer Dagmar 21 november 2016 om 07:31

  Aaah yeaah wat heerlijk om te genieten van deze blijdschap en positieve update. Het is jullie zo gegund en wat een feestje om dit samen met dierbaren te vieren middels een gender reveal. Geweldig, je happiness straalt echt hier door het scherm heen <3 Het is jullie zo gegund! Op naar alle mijlpalen en hoogtepunten die gaan komen!
  Dagmar onlangs geplaatst…Zwanger week 38 – Feestje, uitwaaien en harde buikenMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 21 november 2016 om 07:37

  Ooh zo fijn! Schrijf hopelijk maar elke week ‘irritant’ blije updates hoor, word ik alleen maar vrolijk van. 😄
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 5: spelletjesavond en verjaardagMy Profile

 • Reageer Malou 21 november 2016 om 08:01

  Echt fijn dat je nu weer kunt genieten!
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #183; verkouden kindjes en glas in lood workshopMy Profile

 • Reageer Nynke 21 november 2016 om 08:10

  Zooo fijn dat alles goed is!
  Blijf maar lekker op die roze wolk zitten, het is jullie gegund!

 • Reageer Leonie 21 november 2016 om 08:33

  Ahhhh! Ik ben zo blij voor jullie. Wat een heerlijke update, t geluk spat er vanaf! En ik vind t ook heerlijk dat je ’n meisje krijgt, aangezien ik zelf 15weken (wow 15 alweer) geleden zelf ben bevallen van m’n dochtertje.
  Leonie onlangs geplaatst…Slaaptraining – Slapen in eigen bedjeMy Profile

 • Reageer Nicole 21 november 2016 om 08:36

  Succes met de rest van de zwangerschap!
  Nicole onlangs geplaatst…Tip! limango: Europa’s grootste online shop voor moeders en jonge gezinnenMy Profile

 • Reageer Jeanne 21 november 2016 om 08:37

  Wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat met jullie meisje!
  Zo leuk, hoe jullie het geslacht te weten zijn gekomen.
  Ik zie al uit naar alle ‘roze’ shoplogs 🙂

 • Reageer Michelle 21 november 2016 om 08:41

  Zo fijn dat alles helemaal goed! Ik vond die gender reveal ook zo’n leuk moment. Nu lekker genieten op je roze wolk!❤️
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG90: WEGWAAIENMy Profile

 • Reageer Angelique 21 november 2016 om 08:51

  Zo fijn voor jullie dat alles goed is en dat jullie een koningskoppel krijgen! Nu lekker gaan genieten en shoppen!

 • Reageer Renate 21 november 2016 om 08:55

  Ohh wat mooi om te lezen. Stiekem mis ik het zwanger zijn nu alweer een beetje. Gewoon de exitement van een kindje verwachten en fantaseren over hoe hij of zij eruit zou zien, het karakter, lijk hij/zij op papa of juist op mama.. nou geniet er maar lekker van, maar volgens mij kan dat nu niet meer stuk! 🙂
  Renate onlangs geplaatst…36 weken zwanger: mijn ervaring met een uitwendige versieMy Profile

 • Reageer Wendy 21 november 2016 om 08:57

  Ik reageer bijna nooit, maar wil nu toch even zeggen dat ik het zo fijn vind voor jullie!! Geniet van je zwangerschap!

  • Reageer Manon 21 november 2016 om 14:08

   Wat lief, dankjewel!!

 • Reageer Martina 21 november 2016 om 10:01

  Wat ontzettend fijn! Genieten!!!!!
  Martina onlangs geplaatst…21 November 2016 – Moeke of milf?!My Profile

 • Reageer Margriet 21 november 2016 om 10:06

  Zo fijn om dit te lezen!
  Geniet ervan!! 🙂

 • Reageer Jessica 21 november 2016 om 12:40

  zo ontzettend fijn dat het goed is afgelopen! Zo blij voor jullie.
  Jessica onlangs geplaatst…Happiness by Jess #4 – Kussentje gevondenMy Profile

 • Reageer Diana 21 november 2016 om 14:11

  Wat fijn om te lezen dat je weer op de roze wolk bent beland! En jullie krijgen gewoon een dochter! Erg leuk!!
  Diana onlangs geplaatst…Reactie op Dit had ik een jaar geleden niet durven dromen.. door DianaMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 21 november 2016 om 17:13

  Ik wilde nooit een gender reveal, maar als ik jou zo hoor dan ga ik toch twijfelen voor een eventuele volgende. Super leuk. En dan ook met straaljagers en glitter kanonnen 😂😂😂
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- Ineens besefte ik me…Ik heb mijn meisje nog niet gevoeld…My Profile

 • Reageer Mira 21 november 2016 om 18:20

  Nogmaals een dikke proficiat! Wat leuk dat je nu kan genieten op je GROTE roze wolk.
  Mira onlangs geplaatst…Wat is een IUI behandeling?My Profile

 • Reageer Amber 21 november 2016 om 23:08

  Echt super fijn dat alles goed is. Heb heel erg met jullie meegeleefd. Want bij ons was de nekplooimeting ook niet goed. En in combinatie met de bloeduitslagen helemaal niet. Wij kwamen toen wel in aanmerking voor de vlokkentest… ook moeilijk want daar zitten ook genoeg risico’s aan vast. Gelukkig naar 2 weken kwam het verlossende telefoontje. Denk er nog ieder jaar aan terug. En als ik mijn lieve prachtige meisje, van bijna 3, nu zie rondlopen ben ik zo blij dat we nooit een keuze hebben moeten maken en dat alle andere uitslagen goed waren. Geniet van je zwangerschap 💛

 • Reageer Anneleen 24 november 2016 om 19:07

  Via deze weg nogmaals een hele dikke proficiat! Heel leuk, een zusje voor Nilo ! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Joyce 22 juli 2017 om 18:00

  Wat een geweldig nieuws moet dat zijn geweest om te horen dat de uitslag goed was toen. Ik krijg over een paar weken de NIPT. Ik mocht dus idd wel kiezen voor een combinatietest of de NIPT. We wisten meteen dat we voor de NIPT zouden gaan vanwege nauwkeurigere uitslagen. Ik maak me er nu nog niet druk om, maar dat komt vast wel zodra we de test hebben gedaan…

  PS. Met welke app heb je de teksten bij de foto’s gezet? Echt heel leuk gedaan!
  Sorry, ik loop ontzettend achter, maar aangezien ik nu pas zwanger ben begin ik nu de wekelijkse blogjes pas te lezen 😛

  • Reageer Manon 22 juli 2017 om 18:42

   Gefeliciteerd!! Ik bewerkte mijn foto’s met Photoshop 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge