Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 15 – Kalm vaarwater

15-weken-zwangerWeek 15 van de zwangerschap begon op de verjaardag van Nilo! Deze week zit er weer op en ben ondertussen al weer 16 weken zwanger. Het begint voor mijn gevoel een beetje op te schieten. Ik klets jullie weer bij!

Kalm vaarwater
Zoals de titel al zegt bevinden we ons op dit moment in kalm vaarwater. We kabbelen rustig voort, alle typische beginkwaaltjes zijn aan het verdwijnen en we beginnen echt te wennen aan het feit dat we straks een dochter erbij gaan krijgen. De kwaaltjes zoals moe zijn, de misselijkheid en pijnlijke borsten zijn eigenlijk zo goed als weg. Soms heb ik wel midden op de dag een dip qua vermoeidheid maar dat is eigenlijk het enige op het gebied van moe zijn. Zoals jullie vorige week hebben kunnen zien, zijn er ook al wat meisjesspullen in huis gekomen en oh, wat is dat leuk! Soms twijfel ik wel eens of het wel echt een meisje is want ik heb geen schaamlip gezien… Ze hebben het geslacht ui mijn bloed “gehaald” en dit is natuurlijk 99,99% betrouwbaar maar toch. Ik moet daar maar vanuit gaan zonder ook maar iets echt met mijn eigen ogen gezien te hebben. Bij de volgende echo vraag ik toch voor de zekerheid of ze even tussen de benen wil spieken haha.

Lichamelijk
Dat de typische beginkwaaltjes weg zijn, betekent niet dat ik helemaal nergens “last” van heb. Het lijkt erop alsof ik bandenpijn begin te voelen en ik voelde van de week mijn baarmoeder heel “strak” staan. Ik kan het niet helemaal uitleggen maar het voelde heel bol aan ofzo haha.
Dan komt er ook weer iets om de hoek kijken wat ik bij Nilo’s zwangerschap ook had: last met plassen. Wederom iets wat ik niet goed kan omschrijven maar plassen is best pijnlijk. Niet alsof je een blaasontsteking hebt, maar het gevoel dat je niet lekker “door” kan plassen omdat die baarmoeder op je baas drukt. Iets wat niet heel fijn aanvoelt bij mij.

Hormonen
Ik heb wel echt hormonale buien kan ik vertellen. Ik kan om het geringste gaan huilen, al kan ik het ook goed inhouden. Maar als ik alleen ben dan laat ik het vaak wel even komen, dan ben je er ook maar vanaf. Naast het huilen kan het ook ineens helemaal omslaan. Van de week was het spitsuur rond etenstijd, je kent het wel met een peuter… Ik kreeg voor de zoveelste keer een factuur van de H&M terwijl ik die week aan de lijn had gehangen met de klantenservice want die rekening is al betaald. Peuter was bezig. Ik wilde nog 101 dingen doen en het werkte gewoon allemaal niet mee. De bui die boven m’n hoofd hing stond op barsten en ik wist niet of ik moest schreeuwen of huilen. Ik heb het allebei maar niet gedaan maar ik voelde het gewoon gieren door m’n lijf terwijl het nergens op sloeg. Gelukkig was mijn vriend thuis en kon ik even dat moment nemen maar echt lekker was het niet.

Roze wolkje
Verder zitten we nog steeds op het roze wolkje hoor! Ik voel de baby steeds vaker en dan niet alleen maar van die plopjes maar ook een beetje schuiven/woelen/drukken. Ik voelde het een paar cm onder mijn navel en dacht dat dat niet kon, maar de baarmoeder komt nu dus al tot bijna onder mijn navel dus het kan dus wel! Ook begint mijn buikje nu echt te groeien en zelfs de arts bij het CB zei van de week “wanneer komt de tweede”. Nou was ik niet zo blij met die vraag want a. misschien waren we wel bezig en lukt het niet en b. misschien ben ik wel gewoon dik/opgeblazen. Maar soit 😉 dit keer kon/mocht het hahaha.

Aankomende week ga ik alle babyspulletjes van Nilo uitzoeken en daar heb ik op de een of andere manier heel erg veel zin in haha. Ruimte maken voor meisjesstuff!

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Lisette 28 november 2016 om 06:27

  Leuk hoor, fijn dat je er lekker van kunt genieten!!
  Lisette onlangs geplaatst…Dank fur die blumen und pflanzenMy Profile

 • Reageer Josan 28 november 2016 om 06:29

  Ja alles gaat sneller bij een tweede. Lekker mee gaan op dat kabbelende wolkje. En die hormonen…tja dat blijft wel even 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Yehwang mama armbandMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 28 november 2016 om 06:29

  Leuk! Fijn dat het zo goed gaat!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Witlof met ham en kaas uit de oven.My Profile

 • Reageer Malou 28 november 2016 om 07:33

  Wat fijn dat je nu weer lekker kunt genieten 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #184; nog steeds verkouden en SinterklaasinkopenMy Profile

 • Reageer Melissa 28 november 2016 om 07:37

  Die hormonen zijn wel heel herkenbaar Haha! Soms heb je geen idee waar het ineens vandaan komt 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Brownies met mascarpone en kersensausMy Profile

 • Reageer Joyce 28 november 2016 om 07:37

  Fijn dat het goed gaat. Heerlijk om ruimte te maken voor roze spulletjes dat vond ik na het krijgen van een jongen heel bijzonder om te doen.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy – Mini vakantie ! My Profile

 • Reageer Nicole 28 november 2016 om 07:44

  Oh maar je kunt aan je buik echt wel zien zat het geen “dikke” buik is. Hij is prachtig! Fijn dat de kwalen zo goed als weg zijn.. Wil ik ook!!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie | Star Wars RogueOne & Darth Vader helmetMy Profile

  • Reageer Manon 28 november 2016 om 10:23

   Bij mij ging het vanaf 14 weken echt steeds beter! Ik duim voor je!

 • Reageer Nicole 28 november 2016 om 07:50

  Fijn dat je in rustiger vaarwater zit! Ik ben morgen alweer 30 weken zwanger van ons tweede kindje (ook een meisje). Niet te geloven hoe snel het gaat!
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf miskopen van de baby uitzetlijstMy Profile

 • Reageer Diana 28 november 2016 om 07:50

  Wat fijn dat je nu zo kan genieten! Je straalt helemaal en je buik is nu al prachtig!
  Diana onlangs geplaatst…Welkom in de wereld van een peuter!My Profile

 • Reageer Loes Johanna 28 november 2016 om 07:50

  Wat heb je een prachtig buikje! Die hormonen zijn heel herkenbaar, haha. Wel heel fijn dat verder de kwaaltjes minder worden en je lekker kunt genieten!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 6: bar tafel en gezellige avondenMy Profile

 • Reageer Fenna 28 november 2016 om 08:10

  Fijn dat het allemaal wat beter gaat! En tsja, die hormonen… echte horror haha.
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 29 + 30My Profile

 • Reageer Charlotte 28 november 2016 om 08:15

  Wat fijn dat het goed gaat! Blijf maar lekker op je roze wolkje zitten hoor 🙂 Veel plezier met het uitzoeken van de babyspullen!

 • Reageer Michelle 28 november 2016 om 08:30

  Haha ik vind jouw buik echt een heel mooi ‘zwanger’ buikje hoor, niks dik of opgeblazen aan! Fijn dat het allemaal zo goed gaat. Lekker van genieten!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG91: DE PERFECTE EETTAFELMy Profile

 • Reageer Martina 28 november 2016 om 09:36

  Heerlijk genieten van dat kalme vaarwater!
  Martina onlangs geplaatst…28 November 2016 – Trouwerij, borrelen en nieuwe aankopenMy Profile

 • Reageer Madelaine 28 november 2016 om 09:38

  Oh die hormonen waren hier soms ook echt drama! Geniet lekker op je roze wolk ❤️

 • Reageer Dagmar 28 november 2016 om 11:46

  Wat heerlijk om zo’n positieve update te lezen en fijn dat het allemaal iets rustiger is geworden. Ook echt prettig dat die klachten naar de achtergrond aan het verdwijnen zijn, super! Lekker genieten van deze nieuwe week X
  Dagmar onlangs geplaatst…Zwanger week 39 – De laatste loodjes en stilte voor de stormMy Profile

  • Reageer Manon 28 november 2016 om 11:54

   Dankjewel!!! Jij ook nog even van de aaaallerlaatste loodjes!

 • Reageer Jodi - liefthuis 28 november 2016 om 17:24

  Idd een gewaagde vraag van het cb…je hebt een mooi buikje hoor maar je weet idd nooit. Die hormonen wat een ellende soms…je voelt je zo verschrikkelijk dan… lekker genieten op je roze wolkje meis
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- dit kind moest nu gehaald worden…ze was in levensgevaar…My Profile

 • Reageer Anneleen 28 november 2016 om 20:08

  Wat fijn te lezen dat het zo goed met je gaat, Manon! Die hormonale buiten lijken me best pittig. Groot gelijk dat je af en toe even goed uit huilt, dat kan dan opluchten denk ik…
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Jessica 30 november 2016 om 15:24

  Wat fijn om dit positieve artikel te lezen! Fijn dat ht goed gaat met je. Ik ben benieuwd wat je allemaal kan bewaren van Nilo zijn kleding!
  Jessica onlangs geplaatst…In welk TV-programma zou jij mij kunnen zien?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge