Food, Kids, Moeder zijn, Persoonlijk

5x Out and about met je peuter

Je kent het wel: je gaat er een dagje op uit met je gezin/peuter en je begint de dag daarvoor al met het pakken van de tas. Want zo snel als je vroeger de deur uitging, dat gaat met kinderen niet meer. Je moet overal aan denken. Wanneer je naar een pretpark of dierentuin gaat zijn de restaurants of corners meestal voorzien van niet echt gezonde producten. Ik ben ben van mening dat het echt niet altijd gezond hoeft te zijn en dat de kinderen echt wel wat lekkers mogen. Wat ik wel belangrijk vind is dat je ook best wat gezonde dingen mee kan nemen zo maak je een dagje uit net een tikkeltje gezonder en vanzelfsprekend ook goedkoper.

Dit is een advertorial.

Vandaag deel ik met jullie 5 dingen die ik altijd meeneem voor River wanneer wij een dagje erop uit gaan:
img_8438

 1. Voorverpakte / bakje snacks, brood
  Ik neem voor River altijd zelf wat snacks mee. Tegenwoordig heb je best redelijk kleine gezonde tussendoortjes die makkelijk mee te nemen zijn. Denk aan een zakje tomaatjes, rijstwafeltjes, rozijntjes of een bakje komkommers. River vindt het geweldig als hij zelf een bakje of zakje met kleine snacks heeft wanneer we een dag weg zijn.
 2. Pakjes drinken
  Pakjes drinken zijn ideaal wanneer je een dagje weg gaat. Wat mij wel altijd opviel in de winkels is het ongezonde assortiment. Boordevol suikers, E-nummers etc. Natuurlijk nam ik wel pakjes drinken  mee van dat soort maar echt een lekker gevoel had ik er nooit bij. Nu hebben ze van Wicky een nieuwe versie: Wicky water met fruit, zoals de naam al zegt: water met fruit(sap).
  img_8442Een ideaal drankje om mee te nemen wanneer je onderweg bent. Nu denken jullie vast, daar zal vast ook suiker in zitten, maar nee het is een hele “gezonde” natuurlijke niet zoete drank. Er zit nagenoeg geen suiker in, slechts 1 gram per 100 ml die alleen afkomstig is van fruitsap.wicky-suikerreductie-2008-2017
  Ze zijn er in 3 soorten Rode Druif/Aardbei, Peer/Appel en Perzik/Witte Druif. De drankjes bevatten geen zoetstoffen, conserveermiddelen en toegevoegde suikers zoals sommige andere drankjes wel degelijk bevatten en daarom vind ik het persoonlijk een erg goede keus om dit je kindje te geven. De smaken zijn ook heerlijk. Het is zoals River noemt “lekker water”, water met in de verte een fris smaakje, het maakt water drinken gewoon veel leuker! Niet alle kinderen drinken puur water of thee en laten dit ook helemaal links liggen.
 3. Klein EHBO tasje
  Peuters klimmen, klauteren en rennen. Geheid dat er kleine ongelukjes gebeuren en dan is een klein EHBO tasje ideaal. Een pleistertje, schaartje, een klein verbandje, wat zetpillen en zonnebrandcreme.
  img_8445
 4. Vochtige doekjes
  Zonder vochtige doekjes doe ik geen stap naar buiten. Ik gebruik ze werkelijk overal voor en met die vieze peuterhandjes is het ideaal. Nadat ze in de speeltuin zijn geweest even de handjes poetsen, na het eten de toet schoonmaken en voor het eten even een doek over de vingers.
 5. Setje extra kleding
  River is sinds een paar weken zindelijk en ook al heeft hij al weken geen ongelukje, het kan natuurlijk zo zijn dat er een ongelukje gebeurt wanneer je door de dierentuin loopt. Niks aan de hand wanneer je een extra setje kleding mee hebt. Maar ook handig voor als de kids vies worden. Ik vergeet nooit meer die ene middag in de dierentuin dat River in een een grote modderplas viel… En nee ik had geen extra kleren mee. Daar heb ik goed van geleerd.
  img_8443

Nu ben ik heel benieuwd, wat nemen jullie mee wanneer je een dagje weg gaat? Nemen jullie ook snacks, brood en drinken mee of kopen jullie alles daar? En natuurlijk wil ik graag weten of jullie benieuwd zijn geworden naar de nieuwe Wicky Fruit Water drankjes? River en ik zouden zeggen ga het zeker eens proberen want het is echt heel lekker fris!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

7 reacties

 • Reageer Josan 20 december 2016 om 06:35

  Ik heb al van de kinderen begrepen dat ze die niet te drinken vinden.Ik heb ze Wicky Zero een hele lange tijd geprobeerd maar die is uiteindelijk ook gesneuveld vanwege de smaak. Hier is het water wat er mee gaat in een dopper.Snacks en zo alleen wanneer dat nodig is.
  Josan onlangs geplaatst…De 10 geboden voor het eten van voedsel..aldus dreumesMy Profile

 • Reageer Nicole 20 december 2016 om 07:16

  Wij nemen altijd een flesje water mee met een drupje coolbear of met fruit erin. Setje extra kleding ook want inderdaad zindelijk maar ongelukjes kunnen gebeuren vooral als we een heel spannend uitje hebben.
  Nicole onlangs geplaatst…Praatjesmaker #2My Profile

 • Reageer Loes Johanna 20 december 2016 om 07:21

  Ik heb er nog geen ervaring mee, maar de vochtige doekjes neem ik al voor ons samen mee, dus die zullen vast met onze dochter vast ook niet ontbreken. 😄
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Werkende mama, wat is ons plan?My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 20 december 2016 om 07:29

  Ik neem vaak een beker water mee of een pakje drinken. Verder inderdaad wat snacks en soms als we echt een hele dag weggaan dan neem ik nog wat extra kleding mee.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Waarom het stil was op mijn blog…..My Profile

 • Reageer Nicole 20 december 2016 om 08:13

  Ik neem altijd gewoon een beker water mee voor ons zoontje maar dit kan ik wel eens proberen!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #12 – 33 weken zwanger!My Profile

 • Reageer Dees 20 december 2016 om 14:35

  Hier gewoon een flesje water. Soms wat fruit of snackgroenten en inderdaad schone kleding.

 • Reageer Jessica 20 december 2016 om 16:50

  Wicky altijd lekker! Hebben wij vroeger ook heel veel gedronken.
  Jessica onlangs geplaatst…Kerst voelt anders dan vroegerMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge