Persoonlijk, Tags

Christmas Tag

christmastagOns lekkere wief Milou heeft ons getagd voor de Christmas tag en wij zijn ook al helemaal in de mood voor Kerstmis dus wij vullen deze vandaag ook gezellig in! (Oja, het plaatje hebben we ook geleend van Milou.)

Wat is je favoriete kerstliedje?
Manon: Och ik vind alle kerstmuziek leuk eigenlijk! De klassieke “kinderliedjes” zoals de herdertjes lagen bij nachte en oh, dennenboom maar ook de albums van Glee vind ik prachtig leuk. Nick & Simon en Jan Smit wordt gedraaid en alle meezingers zoals Driving home for Christmas, All I want for Christmas is you, Santa can you hear me… Nee, ik kan niet kiezen hoor.
Bibian: Oeh dat is een lastige, ik houd echt van kerstmuziek en ben dan ook blij dat ze op mijn werk de hele dag kerstmuziek draaien. Alles komt voorbij en vind dan ook elk liedje leuk. Toch blijft het leuk als er een kerstlied gezongen wordt door bijvoorbeeld Nick en Simon zoals Manon hierboven ook al noemt. Oh I love kerstmuziek!

Wat is je favoriete kerstfilm?
Manon: Love Actually! Dat is wel een kerstfilm toch? Of the Holiday. Of Home Alone. Kan weer niet kiezen.
Bibian: Uhm, ja dus uh. Ik en films…

kerstboom7
Wat staat er bovenaan op jouw kerstverlanglijstje?

Manon: Een gezonde kerst. Vorig jaar zaten we bij de huisartsenpost met zielig kindje en ik hoop dat dit ons bespaard wordt dit jaar. Verder vind ik een paar schoenen van Anniel heul gaaf…
Bibian: Goede motivatie om in het nieuwe jaar weer fris en fruitig te beginnen met mijn afval-traject. Verder staat er bovenaan geen zorgen en gewoon de clichés. Oh en ik zou graag mijn wenkbrauwen willen laten doen kerstman!

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?
Manon: Au naturel. Ik heb altijd gewoon m’n normale make-uppie op en misschien doe ik eens gek met een beetje oogschaduw of lippenstift.
Bibian: Knot op de kop en wat foundation. Ik vind het gewoon fijn om mezelf te zijn en geen gekke fratsen te gaan doen omdat het kerst is. Aangezien ik al wimpertjes heb is alleen foundation al voldoende, de blush krijg ik vanzelf van de hitte tijdens het gourmetten haha.

kerstboom3
Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Manon: Comfy! Vooral nu ik zwanger ben. Met mijn ouders en zus hebben we altijd “fleeceparty”, zo noemen we dat haha. Ik liet mijn outfit al zien in de opruimvideo van mijn kledingkast maar ik heb een toffe legging van Pusheen gekocht bij de H&M en daar doe ik een rode trui-jurk boven. Bij m’n schoonouders doe ik waarschijnlijk gewoon een zwangerschapslegging/panty aan met een leuk jurkje!
Bibian: Zoals Manon, heerlijk chill. Ik heb van Sinterklaas een foute kersttrui gekregen en die gaat aan samen een een stretch spijkerbroek en mijn Adidas, geen moeilijke dingen dus.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?
Manon: Eerst buiten spelen met Nilo en daarna naar binnen met warme chocomelk!
Bibian: Nu ik kinderen heb vind ik het buiten super leuk, ik ben zelf totaal geen buitenmens dus het is wel leuk dat dat een beetje veranderd nu ik kids heb. En ja daarna lekker chocolademelk drinken, daar doen we het wel voor.

20141219_222854
Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Manon: Met kerstavond cadeautjes uitpakken en de andere twee kerstdagen gewoon lekker gemoedelijk met onze “eigen” mensen. Geen driedelige Chanelpakken met stiletto’s en red lips, gewoon lekker eten, gezellige gesprekken en comfy (maar leuke) outfits.
Bibian: Gezellig met de gezinnetjes kletsen, wat cadeautjes uitpakken, gewoon de gezellige sfeer. Verder het gevoel dat niks moet, heerlijk.

Wat ga jij doen met kerst dit jaar?
Manon: Met kerstavond gaan we naar mijn ouders waar mijn zusje en haar vriend ook zijn en dan hebben we cadeautjes en gaan we “tapasjes” eten. Nilo blijft dan bij papa en mama slapen zodat we niet heel vroeg naar huis hoeven. Eerste Kerstdag gaan we naar mijn schoonouders, eten is nog onbekend en idem met Nilo: hij blijft tukken bij opa en oma. En Tweede Kerstdag hebben we nog geen plannen…
Bibian: Kerstavond doen wij eigenlijk niks, 1e Kerstdag gaan we naar mijn schoonouders en maakt iedereen kleine hapjes en we hebben lootjes getrokken, ’s avonds gaan we bij mijn vader en zijn vrouw eten omdat we bij mijn schoonouders alleen brunchen en ik het saai vind om ’s avonds thuis te zitten met een kop soep haha. Tweede kerstdag gaan we ook naar mijn vader en daar gaan we gourmetten. Ik heb heel veel geluk dat mijn werk (in de recreatie) mij dit jaar vrij gegeven heeft dus ik geniet er 100% van. Volgend jaar moet ik namelijk met kerst werken.

Heb je een echte kerstboom of een neppe?
Manon: Echt!
Bibian: Echt nep!

image
Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Manon: We doen niet aan ballen want drie katten en een peuter dus we hebben vooral figuurtjes in onze boom. Vlinders, hertjes, sterretjes, hartjes, vogels, pauwen, sneeuwvlokken, houten schijfjes, strikken… En dan in hout, glitter, rood, wit en zilver.
Bibian: Wij hebben champagne kleurige ballen en mintgroene, volgend jaar wil ik eigenlijk andere kleur ballen en dat zou je dan eigenlijk eind december moeten aanschaffen he.. Mmm..

Wat is je favoriete kerstsnack?
Manon: Kerstkransjes en warme chocomelk.
Bibian: Mmm, kerstkoekjes met een laagje chocolade en spikkels, geen idee hoe ze heten maar ze zijn heerlijk.

Wat heb jij allemaal in de boom hangen dit jaar?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer Malou 14 december 2016 om 06:30

  De box staat op de plek van de kerstboom haha, dus we hebben een kleintje dit jaar. Leuke tag!
  Malou onlangs geplaatst…Zoë vertelt; daten met een zichtbare beperkingMy Profile

 • Reageer Nicole 14 december 2016 om 06:35

  Wij hebben lampjes hangen en 1 slinger haha nog steeds geen tijd gehad om hem samen met Fay te versieren 😂
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn babyproducten wishlistMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 14 december 2016 om 07:30

  Wat leuk om te lezen, wij merken met de kerstboom ook dat zowel Patrick (de kat) er steeds in begint te grijpen als onze bijna dreumes, ik heb daarom de ballen enzo hoger gehangen en dat werkt tot nu toe haha
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Lana’s outfit + Mama shoptip!My Profile

  • Reageer Manon 14 december 2016 om 15:32

   Hahaha och die katten van mij zitten er echt 0,0 aan, rare beesten :’-)

 • Reageer Loes Johanna 14 december 2016 om 07:51

  Leuke tag! Ik wil volgend jaar ook een keer andere kleur versieringen in de boom, dus moet eind december eigenlijk ook gaan shoppen. Heb nu (deels) plastic ballen, met het oog op de toekomst (met kind) lijkt me dat in een nieuwe kleur ook wel weer handig, haha.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Mijn tweede trimester in buik foto’sMy Profile

 • Reageer Annemijn 14 december 2016 om 09:07

  Wat een leuke tag! Ik krijg gelijk zin in kerstmis.
  Annemijn onlangs geplaatst…Fulltime werken en bloggenMy Profile

 • Reageer martina 14 december 2016 om 09:32

  ik ben zo blij dat de kerstboom weer staat, zo gezellig!!
  martina onlangs geplaatst…14 December 2016 – Dinsdagen die geen Donderdagen zijnMy Profile

  • Reageer Manon 14 december 2016 om 15:32

   Jaaa, is ook echt gezellig vinden wij. En die lampjes en alles <3

 • Reageer Nicole 14 december 2016 om 10:57

  Leuke tag! Wij hebben nog geen kerstboom thuis. Volgend jaar gaan we daar maar eens aan beginnen.
  Nicole onlangs geplaatst…STRESS! Maar nu even niet…My Profile

 • Reageer Anneleen 14 december 2016 om 13:11

  Wat hebben jullie deze tag leuk ingevuld! 🙂 Jullie hebben leuke vooruitzichten. En lief dat je werk je dit jaar vrij gegeven heeft, Bibian. Ik werk wel met de kerstdagen en zie hier best tegenop. Maar ach, in bepaalde sectors moeten er altijd mensen paraat staan hé 😉 Geniet er dubbel en dik van !
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 14 december 2016 om 17:35

  Oooow deze is heel leuk. Neem ik misschien nog wel even over
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik kreeg een super leuk pakketjes: Sinterkerst SwapMy Profile

 • Reageer Christmas TAG - Life by Annemijn 20 december 2016 om 06:21

  […] moet ik even zeggen dat ik de tag overgenomen heb van Manon en Bibian van Littlewonderworld. Ik vond ‘m zo leuk en tags zijn nou eenmaal om over te nemen. Dus hier komen mijn […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge