Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn, Zwanger

Zwangerschap en je zorgverzekering

ZwangerschapstestClearBlueHoera, je bent zwanger! Je bevindt je in de wereld van rompertjes, bolle buiken en hormonen. Je zit met je hoofd in de wolken maar naast dat de zwangerschap een heerlijke periode is (hopelijk…) moet er ook heel veel gebeuren qua administratie en moeten er ook zaken geregeld worden. Zo moet je je huisarts en apotheek inlichten, een verloskundige zoeken die bij jullie past, kraamzorg regelen, kinderopvang misschien en ook is het verstandig om naar je zorgverzekering te kijken. Je maakt tijdens (en na) je zwangerschap namelijk extra zorgkosten. Veel van deze kosten zitten in het basispakket maar het kan ook handig zijn om je aanvullend te laten verzekeren tijdens deze periode.

Dit is een advertorial.
bollebuikIn het basispakket zit niet heel veel zorg die je nodig hebt/kan hebben tijdens en na je zwangerschap. Als je je aanvullend laat verzekeren kun je (deels) je eigen bijdrage voor de kraamhulp laten dekken, krijg je waarschijnlijk het kraampakket gratis toegestuurd, mogelijke fysiotherapie als dat nodig is, een lactatiedeskundige, sommige zwangerschapscursussen en nog tal van zaken die van belang kunnen zijn. De baby moet je binnen vier maanden aanmelden bij jouw zorgverzekering na de geboorte. Heb je samen met je partner een zorgverzekering bij dezelfde maatschappij? Dan wordt jouw baby automatisch meeverzekerd met het hoogste pakket wat jullie hebben afgenomen.

Het is weer december en dit is de periode dat je kan overstappen van zorgverzekering. Als je net zo’n type bent als ik, heb je weinig kaas gegeten van al dit soort zaken. Ik laat dit soort dingen liever door mijn vriend uitzoeken maar het is wel verstandig om dit ook zelf te doen en te kunnen. Vooral nu ik zwanger ben en andere zorg nodig heb dan normaal gesproken. Het is sowieso slim om in december naar je zorgpakket te kijken, te vergelijken en misschien wel over te stappen naar een andere maatschappij. Wist je dat je tot wel €300 kunt besparen? Ik zeg: hallo nieuwe babykleertjes of dat leuke zwangerschapsjurkje ;-)!

schermafbeelding-2016-11-21-om-11-50-06Op ZorgWijzer.nl kun je je zorgverzekering vergelijken en hiermee in een handig overzicht zien welke het best bij jou en jouw situatie past. Je vult je geboortedatum in, je eigen risico en bij welke maatschappij je nu zit. Met een druk op de knop krijg je een lijst te zien met de prijzen die je volgend jaar betaalt bij diverse maatschappijen en zo dus de goedkoopste zorgverzekering kunt vinden. Zo kun je goed zien hoeveel je kunt besparen in 2017!

Ik ga in ieder geval eens goed bekijken wat er allemaal aan te passen valt, waar wij op kunnen besparen en welke zorgverzekering het beste bij mij past volgend jaar in 2017 met een gevorderde zwangerschap, een bevalling, een kraamperiode en een kleine baby op de planning.

Kijken jullie ook elk jaar in december naar jullie verzekering en stappen jullie vaak over?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Josan 6 december 2016 om 06:25

  Ik ben standaard aanvullend verzekerd. Voor kids is dat gratis en je weet nooit welke kosten ze nog extra met zich meebrengen. Over 1 jaar moet dochter een beugel en dat moet ergens van betaald worden. Verder stap ik niet echt over. Heb het idee dat je dan met veel moois binnengehaald wordt en na 1 jaar er achter komt dat het net zo goed zo niet slechter was dan waar je zat.
  Josan onlangs geplaatst…Het winterjas dilemma van iedere koukleumMy Profile

 • Reageer Nicole 6 december 2016 om 07:17

  Ik stap niet snel over maar dit jaar ga ik toch eens goed kijken want die lactatiekundige en nog wat dingen vind ik wel belangrijk!!
  Nicole onlangs geplaatst…Kerst Blogfeestje | Let it snow..My Profile

 • Reageer Malou 6 december 2016 om 07:48

  Ik ben overgestapt toen ik zwanger was, toen koos ik voor een uitgebreider pakket.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #185; twee keer naar het cb en SinterklaasMy Profile

 • Reageer Madelaine 6 december 2016 om 11:19

  Ik zit momenteel nog goed bij mijn verzekering, de zwangerschap kwam als een verrassing maar gelukkig was alles goed geregeld.
  Madelaine onlangs geplaatst…Hoe ik NIET wil bloggen en Dubai dingenMy Profile

 • Reageer jodi - liefthuis 6 december 2016 om 12:03

  Wij moeten het komende maand ook maar weer eens goed gaan bekijken. Ieder jaar weer een hele klus, maar wel belangrijk.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Een kerstboom en een baby/ dreumes/ peuter… Hoe doe je dat veilig???My Profile

 • Reageer Linda 6 december 2016 om 14:49

  Heel belangrijk idd!
  Weet jij misschien ook of je halverwege een jaar kan bijverzekeren als blijkt dat je zwanger bent? Ik weet dat je niet kan overstappen halverwege een jaar, maar misschien kan je dan nog wel bijverzekeren?
  Of heb jij al gelijk vorig jaar een uitgebreider pakket gekozen toen jullie besloten weer zwanger proberen te worden?

  • Reageer Manon 6 december 2016 om 15:44

   Mmm bij de zorgverzekeraar waar wij bij zitten konden we wel halverwege het jaar bijverzekeren inderdaad. Ik zou gewoon bij jouw verzekering nakijken wat mogelijk is!

  • Reageer Simone 6 december 2016 om 21:21

   Hoi Linda,

   Het is per verzekeraar verschillend, ik heb zelf een tijdje voor een zorgverzekeraar op de klantenservice gewerkt. Bij hen kon het niet, er is zowiezo 1 maatschappij die er reclame mee maakt dat je dingen aan en uit kan zetten ( ik noem verder geen namen ) maar bij de meeste maatschappijen is dat niet zo.

   Het beste kan je dus, zoals Manon al zei, even contact op nemen met je eigen zorgverzekeraar.

 • Reageer Ingrid 6 december 2016 om 19:12

  Ik stap ook vaak over, ben nu ook verhuisd, dus weer uitzoeken welke verzekeraar waar contracten heeft. Ik heb geen aanvullende verzekeringen, maximaal eigen risico en ik betaal het jaarbedrag ineens. Aangezien ik tot nu toe nooit zorg nodig heb gehad, heeft dat me heel veel geld opgeleverd. En mocht ik toch een keer mijn eigen risico kwijt zijn, dan ben ik maar 250 euro meer kwijt dan bij minimaal eigen risico.

 • Reageer Simone 6 december 2016 om 21:23

  Ik ben één keer heel bewust over gestapt omdat ik de hoogste tand verzekering nodig had en dat kon alleen bij die verzekeraar zonder rare toelatingseisen 😉

  Verder zit ik eigenlijk al een geruime tijd bij de zelfde voor een redelijk scherpe prijs en goed aanvullend verzekerd incl. de tandarts en ik ben er wel heel tevreden mee.

 • Reageer eilish 13 december 2016 om 12:53

  Ik ben nognooit overgestapt. Kan dat nu toch ook weer niet. Dit jaar zoveel kosten gemaakt (chrnisch ziek) dat ik ergens anders niet geaccepteerd word nu. Maar wil ook niet veranderen gelukkig
  eilish onlangs geplaatst…Herschel rugzak| Duifhuizen tassen en koffersMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge