Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 16 – Harde buiken & Hormonale buien

16-weken-zwanger
Week 16 zit er al weer op en ik zit midden in week 17. De eerste harde buiken zijn geweest en de hormonale buien zijn ook goed aanwezig…

Harde buiken
Afgelopen week was Nilo ziek. Hij wilde de hele dag bij me zijn, bij mij liggen en slapen en ik mocht niet van z’n zij. Ik heb van zaterdagmiddag tot dinsdagavond íntensief voor hem gezorgd en dit merkte ik goed aan m’n eigen lijf. Ik zorg vanzelfsprekend met 100% en alle alle liefde die ik heb voor mijn zieke kind maar na 3 dagen kreeg ik ineens last van harde buiken. Dit kwam als een nare verrassing want zó vroeg had ik niet verwacht dat dat kon komen… Bij Nilo had ik ook wel “vroeg” last van harde buiken (met 23-24 weken) maar nu dus al met 16. Nilo was gelukkig weer bijna opgeknapt na 3 dagen en mijn schoonmoeder bood aan om woensdag op hem te passen zodat ik eventjes rustig aan kon doen een dagje. Dit was echt ontzettend fijn want ik was dus van zaterdag tot dinsdag niet meer uit huis geweest vanwege een zieke peuter. Nogmaals: geen punt, Nilo staat op 1 maar ik vloog wel tegen de muren op dinsdagmiddag.

Ik nam het aanbod dus met beide handen aan en Nilo heeft woensdag een ontzettend fijne dag gehad bij oma en opa en ik merkte na een lang, heet bad, een uurtje winkelen en de hele middag lunchen, koffie drinken en kletsen in een cafeetje met een vriendin dat ik ook weer een beter mens werd. Sindsdien heb ik alleen donderdagavond wat last gehad van harde buiken maar dat is oké. Ik zal het de eerstvolgende keer aangeven bij de verloskundige want ik weet niet of het “normaal” is, zo vroeg al…

Hormonale buien
Ik schreef het vorige week ook al maar mán, ik schrik soms van mezelf hoor. Ik kom mega kattig uit de hoek en het andere moment moet ik janken van geluk. Ik geef de schuld maar aan de hormonen… Ik merk dat ik op sommige dagen een heel kort lontje heb. Op zich lukt het wel om me in te houden maar echt makkelijk is dat niet hahaha. Ahja, hoort erbij!

Verder…
Hing ik ook weer een keer boven de wc deze week.
Luisterden we voor het eerst het hartje thuis met ons dopplerdingetje.
Merk ik dat m’n buikspieren slap(per…) worden.
Is mijn haar echt om te janken. Bij Nilo was het zo mooi vol, glanzend en krullerig en nu is het stro, pluis en drellerig. Een meid hè 😉
Geniet ik iedere avond van zachte plopjes in m’n buik <3 Op naar de 20 weken! Waaaah, bijna op de helft!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Josan 5 december 2016 om 06:29

  Gewoon lekker aan jezelf denken. Je eigen grenzen goed aan geven. Dan nog zijn die hormonale moodswings af en toe irritant, maar je hebt er momenteel niks aan om jezelf weg te cijferen. Verder kun je met goede dingen eten ook het een en ander bereiken. Zoals zo min mogelijk suiker, daar waar je zonlicht mee kan pakken dat ook doen en natuurlijk voldoende slapen.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Zenner Winter DreamsMy Profile

 • Reageer Nicole 5 december 2016 om 06:57

  Pff die harde buiken ken ik. Heb ze nu nog niet echt gehad maar in m’n vorige zwangerschap ook al snel en veel. Wel weet ik ook dat ik na wat intensieve dagen helemaal op ben. En die hormonale buien: check!
  Nicole onlangs geplaatst…Kerstfilms op Netflix: de leukste op een rijMy Profile

 • Reageer Martina 5 december 2016 om 06:58

  Mijn haar is nog steeds niet hersteld van baby 1. Echt om te huilen! Wat fijn dat nilo even naar oma en opa kon, doet een mens soms even goed!
  Martina onlangs geplaatst…5 December 2016 – Lieve Sint… (Of anders de Kerstman)My Profile

 • Reageer Fenna 5 december 2016 om 07:04

  Tuurlijk staat Nilo op 1 maar soms moet je even aan jezelf denken toch 🙂 Van zo’n dagje kan je helemaal opknappen.
  Die hormonen… mij kunnen ze gestolen worden hoor haha. Ach, bijna op de helft, gaat snel!
  Fenna onlangs geplaatst…Wishlist | BabyspullenMy Profile

 • Reageer Milou 5 december 2016 om 07:58

  Rustig aan! Xx
  Milou onlangs geplaatst…20 days till christmas: Plog 1 weekend, ziek en veel chocoladeMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 5 december 2016 om 07:59

  Ik snap dat je schrikt van die harde buiken. Ik heb het van het weekend voor het eerst echt bewust gehad (27 weken). En natuurlijk staat Nilo op 1, maar wel heel fijn dat je even een dagje kon relaxen. Je hebt trouwens ook echt een heel mooi buikje!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 7: weekendje ZeelandMy Profile

 • Reageer Madelaine 5 december 2016 om 08:40

  Wow wat vliegt de tijd. Denk goed aan jezelf hoor, lekker janken als je janken moet en gillen wanneer je er zin in hebt ;). Die hormonen blijven toch nog wel even haha. En zo herkenbaar, had met Jasmin ook echt DRAMATISCH haar.
  Madelaine onlangs geplaatst…Geniet er van! – Mijn verhaal over een depressie tijdens de zwangerschap.My Profile

  • Reageer Manon 5 december 2016 om 15:49

   Hahaha ja janken is het zowat een agendapunt hier :’-) Lelijk van die haren joh. Heb al een kappersafspraak staan, kan niet wachten!

 • Reageer Joël 5 december 2016 om 09:02

  Die harde buiken begonnen bij mij ook al met 16 weken, vooral wanneer ik aan het werk was (de hele dag rennen & vliegen)
  Nu 28,5 week & de enige oplossing is rust… pas goed op jezelf want rust met een peuter in huis lijkt me bijna onmogelijk!
  Succes!💪🏼

 • Reageer Charlotte 5 december 2016 om 09:33

  Groot gelijk dat je een dagje voor jezelf hebt gepakt. En zoals je zelf al zegt heeft Nilo enorm genoten bij opa en oma dus fijn voor jullie allebei! Goed op jezelf passen hè, en op tijd rustig aan doen… (zei zij die dat zelf ook moeilijk vindt haha)
  Charlotte onlangs geplaatst…Dezelfde naam als het kindje van vrienden, ja of nee?My Profile

 • Reageer Dagmar 5 december 2016 om 10:36

  Aah wat heerlijk nieuws, fijne update en super dat Nilo weer herstelde is want dat lijkt mij inderdaad heel pittig. Fijn dat het daardoor nu met jou ook weer een stuk beter gaat, wat gaat de tijd toch snel en je ziet er prachtig uit! En wat leuk dat je zelf ook naar het hartje kunt luisteren, dat is fantastisch en heel geruststellend lijkt mij. Heerlijk! Op naar de volgende positieve update, can’t wait!
  Dagmar onlangs geplaatst…Zwanger week 40 – De uitgerekende datum gehaald!My Profile

  • Reageer Manon 5 december 2016 om 15:48

   Jaaa, het is heel fijn om af en toe te luisteren! Vooral nu deze zwangerschap heel veel aan me voorbij gaat is het echt leuk om even bewust een momentje ’s avonds te nemen en naar haar te luisteren <3 Jij alvast succes en veel plezier :D:D:D:D Ben heel benieuwd!

 • Reageer Dita 5 december 2016 om 10:42

  Fijn dat Nilo even naar opa en oma kon. Heerlijk om dan een moment voor jezelf te hebben.
  Dita onlangs geplaatst…Boek Review: Handlettering doe je zo + WerkboekMy Profile

 • Reageer Vicky 5 december 2016 om 14:38

  Wat leuk om je updates te lezen, ik ben vandaag 17w1d ver en verwacht ook een meisje.

  Vervelend van de harde buiken, heb er zelf ook al last van in combinatie met af en toe bloedverlies. Daardoor moet ik vaak rusten. Zeker eens bespreken bij je volgende bezoekje is meestal een teken dat het rustiger aan moet. Maar moeilijk he als je al een peuter rondlopen hebt (hier idem: een zoontje van 2)

  • Reageer Manon 5 december 2016 om 15:46

   Leuk dat we zo gelijk lopen! Ja, die rust is heel lastig inderdaad. Ik doe m’n best maar tijdens de slaapjes heb je toch al vaak zoiets van: ah ff snel met de dweil door de kamer of even snel dit. Maarja, dat moeten we dan maar even laten voorlopig!

 • Reageer Jodi - liefthuis 5 december 2016 om 17:59

  Wat een ellende die harde buiken. Gelukkig na wat rust weer over en wat bijzonder dat jullie t hartje thuis luisteren. Waar doen jullie dat mee?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- Papa beschrijft de heftige bevalling van Roosje…My Profile

  • Reageer Manon 6 december 2016 om 08:04

   We hebben een doppler van Luvion! Kan je gewoon via bol of babywinkels kopen. Hadden we al met Nilo

 • Reageer Anneleen 6 december 2016 om 19:10

  Wat fijn te lezen dat alles zijn gangetje gaat! 🙂 Je ziet er ook goed uit! Hopelijk is Nilo ondertussen al wat opgeknapt, want zo heel de tijd zorgen voor een ziek kindje lijkt me best intensief. Neem op tijd je rust hé Manon! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge