Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 17 – Het gaat allemaal aan me voorbij

17-weken-zwanger

Ik typ dit stukje op zaterdag 10 december, de dag dat ik precies 18 weken zwanger ben. Tijd voor een terugblik op de afgelopen week: week 17.

Poepen
Ja, ik noem het beestje maar gewoon bij de naam. En het verdient een eigen alinea. Maar jemig wat een “ding” is dit de laatste weken zeg. Het lijkt haast een bevalling op zich, het doet me zeer, het gaat niet prettig en na 3-4 dagen verstopt zitten voel je je ook niet helemaal lekker. Het gaat, maar daarmee is het ook gezegd. Ik eet al meer vezels, drink voldoende maar dat is blijkbaar niet genoeg. Ik denk dat ik maar aan het lijnzaad ofzo moet. Vertel me asjeblieft dat iemand zich hierin herkent.

Het gaat allemaal aan me voorbij
Ik zat van de week op de bank ’s avonds en besefte me dat ik zo vaak “vergeet” dat ik zwanger ben. Het gaat allemaal zo langs me heen en dat vind ik ergens heel erg jammer en best verdrietig. Bij Nilo was ik zo gefocust op het zwanger zijn, was ik er wel ieder uur mee bezig, waren we voor mijn idee al bezig met de babykamer, had ik z’n halve garderobe al klaar, was de naam al besloten en nog 101 van die dingen. En nu? Nu niet. Aan de ene kant ook wel fijn hoor want de tijd gaat heel snel en ik heb weinig tijd om me druk te maken zoals ik bij Nilo wel heel erg kon doen maar ik ben bijna op de helft en soms denk ik nog steeds dat het een grote grap is.

Nilo was weer/nog steeds ziek maandag en dinsdag en hier was ik dus weer helemaal druk mee en werd helemaal opgeslokt voor het zorgen voor hem. Wederom: helemaal goed en niet meer dan logisch maar als je dan ’s avonds op de bank ligt en ik voel mijn meisje bewegen dan denk ik: “ohja, jij bent er ook nog“. Op die drukkere dagen is het heel fijn om ’s avonds even samen met mijn vriend ons Dopplerapparaatje erbij te pakken en te luisteren naar haar hartje, onze handen op mijn buik en ik voel van binnen wat gewiebel. Misschien een beetje zweverig, maar dat momentje vind ik heel fijn en op die manier sta ik er toch even bij stil na een drukke dag.

Woensdag t/m zaterdag zijn mijn vriend en ik samen naar Dortmund geweest en dit was ook echt ontzettend goed om samen weer te doen. Nilo was wel weer zover opgeknapt en opa en oma zorgen graag voor hem en hij heeft het geweldig bij ze dus we konden met een gerust hart op pad.

Eten?
Mijn eetlust is ontzettend raar. Je zou denken dat ik het er uitgebreid van neem want “ik mag voor twee eten” (weet ik, klopt niet maar dat is wel mijn motto HAHA), maar ik heb totaal geen eetlust. Soms bedenk ik ’s avonds wat ik nou eigenlijk gegeten heb en dan denk ik: huh, zo weinig? Dan neem ik voor het idee een zak chips bij me maar na een handje heb ik daar ook weer genoeg van. Dit past totaal niet bij mij hahaha. Nouja, ik zie het maar positief voor de kilo’s en ik weet zeker dat ik volgende week weer enorme vreetbuien heb dus ik laat het maar.

Aankomende week hebben we weer een afspraak bij de verloskundige! We krijgen eigenlijk altijd een echo dus ik ga deze keer vragen of ze voor de zekerheid nog even tussen de beentjes wil kijken of het echt een dametje is haha. Ik kabbel lekker door, ik voel me goed dus dat is heel erg fijn! See you next time!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Nicole 12 december 2016 om 06:13

  Ik ben ook van de tweede zwanger en hier is het ook voor een groot deel aan me voorbij gegaan. Je bent gewoon zo druk met het kindje dat er al is. Voor het poepen: ’s ochtends een lepel olijfolie nemen. Werkt altijd.
  Nicole onlangs geplaatst…Wanneer ben je geen vrienden meer?My Profile

 • Reageer Milou 12 december 2016 om 06:34

  Kan me voorstellen met al die drukte en zorgen rondom Nilo dat het meer aan je voorbij gaat. Wel een fijn moment om samen even met Kippie te luisteren (:’) haha) naar baby <3
  Oh ja en pruimen is ook een goede voor de poeperie. Gewone pruimen of gewelde
  Milou onlangs geplaatst…13 days till christmas: Plog 2 de kerstboom!My Profile

 • Reageer Paola 12 december 2016 om 06:48

  Denk dat het logisch is dat je er minder mee bezig bent. Je bent druk met Nilo! Het moeilijke poepen is erg herkenbaar. Als ik eraan terug denk voel ik de pijn
  Paola onlangs geplaatst…Selena 10 maandenMy Profile

 • Reageer Nicole 12 december 2016 om 06:50

  Hmm dat van t poepen herken ik niet en de verminderde eetlust helaas ook niet haha.. Dat laatste zou ik wel willen, is wel zo goed voor de lijn 😂 Mooie buik weer en super fijn zeg dat je bij elke vk afspraak een echo hebt, dat wil ik ook!
  Nicole onlangs geplaatst…Kinderdagverblijf of gastouderMy Profile

 • Reageer Malou 12 december 2016 om 07:11

  Bij mij ging mijn tweede zwangerschap ook wel een beetje aan me voorbij. Mooi buikje heb je 🙂
  Malou onlangs geplaatst…‘Wat een lelijk kind’My Profile

 • Reageer Loes Johanna 12 december 2016 om 07:25

  Ooh dat poepen herken ik vooral van de eerste weken, dra-ma. Moet zeggen dat het nu sinds een week ofzo ook weer wat terug komt.. Die eetlust is trouwens ook heel herkenbaar, maar bij mij kwam die op een gegeven moment kei hard terug en is het weer helemaal goedgekomen. 🐷
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 8: surprise en relaxenMy Profile

 • Reageer martina 12 december 2016 om 07:43

  kan me zo goed voorstellen dat je een 2e zwangerschap heel anders meemaakt omdat je natuurlijk continu afleiding om je heen hebt van Nilo. Ik hoor dit ook wel van vriendinnen. Mooi hoor, die foto’s steeds op een rij. Wilde dit met mijn eerste zwangerschap doen, maar is er uiteindelijk helemaal niet van gekomen helaas.
  martina onlangs geplaatst…12 December 2016 – Tijd voor cadeautjesMy Profile

 • Reageer Michelle 12 december 2016 om 08:38

  Ohhh dat poepen; zo herkenbaar. Een beker yoghurt met lijnzaad hielp bij mij heel goed. Beetje Slimpie erdoor en het is nog lekker ook! Wel heel fijn dat je bij iedere controle even een echo krijgt!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG94: KLUSSENMy Profile

 • Reageer Renate 12 december 2016 om 08:50

  Ohh dat poepen ja! Ik nam regelmatig een activia yoghurtje met pruimen en dronk af en toe Roosvicee laxo. Fijn dat het verder zo goed gaat. Een zwangerschap van de tweede lijkt mij ook heel anders.. mooi dat je elke dag zo’n momentje neemt om er bij stil te staan!
  Renate onlangs geplaatst…Mogen zijn wie je werkelijk bentMy Profile

  • Reageer Manon 12 december 2016 om 12:24

   Oja, activia kan ik ook wel eens proberen!

 • Reageer Elaine 12 december 2016 om 09:00

  Ik ben bijna 33 weken zwanger van de 2de en nog niet eens alles in huis, baby kamer nog verre van klaar je bent er inderdaad een stuk minder mee bezig met een 2de, en de tijd vliegt zolang de 1e zwangerschap Leek te duren zo snel gaat de 2de.

 • Reageer Maartje 12 december 2016 om 09:08

  Ik lees hier alleen maar herkenning. Ik Ben vandaag 16 weaken zwanger en Ben supervroeg wakker omdat mijn darmen niet lekker voelen. Totaal geen honger. De zwangerschap gaat bij mij ook wat langs me heen. Mede omdat we net verhuist zijn en alles nog op zijn plek moet komen.

  • Reageer Manon 12 december 2016 om 12:24

   Oh wat “fijn” dat je je herkent in mijn verhaal. Dan is het toch allemaal niet zo gek haha. Succes met het settelen in het nieuwe huis!

 • Reageer Madelaine 12 december 2016 om 09:15

  Oh pff, dat poepen was me echt een ding hoor. Ik kon soms een week niet :’)! Gezellig om te weten he haha. Spannend die echo, vond dat altijd zó leuk.

  • Reageer Manon 12 december 2016 om 12:23

   Een week!!!! Jezus, dan had je daarna al een halve bevalling of niet haha.

 • Reageer Judith Groen 12 december 2016 om 09:54

  Haha erg herkenbaar!
  Ik moet normaal echt racen naar de plee, maar toen ik zwanger was wilde het niet meer.
  Ik gebruikte toen Roos vice Laxo en dronk veel Goedermorgen ontbijtdrank.

  Ik vind jou update foto’s altijd zo leuk!
  Waarmee zet je de teksten er op?

  X
  Judith Groen onlangs geplaatst…Pimp je tafel met Action instant fillerMy Profile

  • Reageer Manon 12 december 2016 om 12:23

   Dankjewel ^^ Ik doe dat gewoon in Photoshop!

 • Reageer Leonie 12 december 2016 om 10:13

  Wauw, je bent weer prachtig zwanger! Wat balen van ’t poepen. Hier had ik tijdens m’n zwangerschap geen last van, maar weet wel dat ’t erbij kan horen. Gelukkig voel je je verder goed!
  Leonie onlangs geplaatst…Ontzwangeren?My Profile

 • Reageer Mieke 12 december 2016 om 10:21

  Leuk om te lezen! Ik zit ook op 18 weken nu en herken echt veel van je verhaal. Die stoelgang is hier ook echt een drama… dus ja ik herken me erin (helaas)!
  Voor mij is het de derde zwangerschap en ik ben ook vaak druk met de andere twee kids waardoor ik er minder mee bezig ben. Ik denk soms ook nog dat het helemaal niet waar is haha
  Geniet er nog van!

  • Reageer Manon 12 december 2016 om 12:22

   Pfoe, twee kids en dan zwanger, petje af hoor. “Fijn” dat we hetzelfde meemaken, zijn we niet zo alleen haha.

 • Reageer Vera 12 december 2016 om 10:38

  Roosvisee laxo doet wonderen! Hier het zelfde probleem gehad en iedere avond bij het avondeten een groot glas met een flinke scheut roosvisee laxo verhielp het helemaal.

  • Reageer Manon 12 december 2016 om 12:20

   Ik heb Laxo en kiwi’s gehaald!!

 • Reageer Dees 12 december 2016 om 11:21

  nog een tip voor de poeperij: op je nuchtere maag een kiwi eten en een glas lauwwarm water drinken.

 • Reageer Fenna 12 december 2016 om 11:54

  Ik kreeg toen van de verloskundige onder andere de tip om ‘relax’ op de wc te zitten 😂 lekker achterover leunen hahaha.
  De tijd vliegt nu helemaal voorbij met de feestdagen en zo. Ik vind jullie trouwens helemaal niet zweverig hoor 😉 afentoe lekker een momentje genieten!
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate | week 31+32My Profile

 • Reageer Anneleen 12 december 2016 om 13:05

  Vervelend dat je zo moeilijk naar de wc kan gaan! Hoop dat je wat tips kunt kregen van mede – moeders! 🙂 Fijn dat het voor de rest allemaal goed gaat met jou en jullie meisje! 🙂 Hopelijk is Nilo ondertussen helemaal uitgeziekt?
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 12 december 2016 om 14:53

  Hier hetzelfde poep probleem gehad. Warm water drinken als eerste op de dag en kiwi’s en idd yoghurt met lijnzaad. En op een gegeven moment Movicolon bij de huisarts want wat kun je je ellendig voelen dan.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…We liegen massaal over ons cadeautje…Mijn Tips + WIN 50 euro Groupon voucherMy Profile

 • Reageer Kaat 12 december 2016 om 18:30

  Voor de verstopping: herkenbaar. opmossing naast het vezelrijk eten is bewegen, bewegen bewegen. (zwemmen wandelen etc etc). (ook weer positief voor de kilos)

  succes!

 • Reageer Mieke 12 december 2016 om 22:28

  Ik ben ook zwanger, 1 weekje achter tov jou, en hier loopt ook een actieve peuter van 18 maanden rond. Ik heb ook het gevoel dat het wat snel aan mij voorbij gaat. Ik kon me herinneren dat ik bij de zwangerschap van mijn dochtertje meer in de zetel zat over mijn buik te wrijven, een soort knuffel geven al tijdens de zwangerschap. Maar nu moet ik veel teveel doen en komen dergelijke rustige momentjes nauwelijks voor. Ik hoop zelf dat het betert als ik de baby echt kan voelen (nu voel ik soms iets maar het is zo snel voorbij dat ik twijfel of het mijn darmen niet zijn :-)).
  Die verstopping daar heb ik ook last van. Man , hoe vervelend. Ik kan er echt een hele tijd buikpijn van hebben en dan nog niet kunnen gaan. Ik doe nog wekelijks 1,5u aan jazzdans en met zo’n peuter beweeg je voor de rest toch ook veel. Dus bewegen lijkt bij mij niet echt te helpen. Ik drink zeker 1,5l water, fruitsap en beetje frisdrank maar ook dat 1 glaasje appelsiensap per dag lijkt niet te helpen. Dus ik ben ook benieuwd naar tips hiervoor.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge