Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 18 – Bezoekje verloskundige

18-weken-zwanger

Afgelopen zaterdag bereikte ik de 19 weken, nog één week en ik ben op de helft! Ik klets jullie bij over afgelopen week (week 18 dus) waarin we naar de verloskundige gingen en ze mij “leuk” nieuws vertelde. (De setting van de foto is even anders maar de boom staat voor “de” muur haha, vind het wel leuk zo!)

Bezoekje aan de verloskundige
Woensdagochtend hadden we weer eens een afspraak bij de verloskundige. Het leek voor mijn gevoel echt eeuwen geleden maar het was maar een maandje natuurlijk. Ik had de verloskundige aan de lijn waarbij ik dus zo heb zitten janken aan de telefoon en we hebben het nog even daarover gehad. Ze vertelde me dat ze het zo ontzettend naar vond om ons zo “te laten zitten” en zij eigenlijk niks voor ons konden doen op dat moment. Ik vond dat helemaal geen punt, want dat is “hun vak” niet dus ik voelde me ook totaal niet in de steek gelaten door mijn verloskundige, dus ik zei dat ook tegen haar. Toen vertelde ze dat ze het echt zo rot vonden om ons zo ver weg (Brussel) te sturen voor alleen wat buisjes bloed dus ze hebben vanaf nu geregeld dat vrouwen bij hun praktijk die ook graag de NIPT willen doen, naar Doetinchem kunnen voor bloedafname en dat zij het doorsturen naar de goede plek. Nou, ik werd serieus helemaal blij en warm van binnen toen ze dat vertelde! Het is niet meer voor lang want volgend jaar kan je in Nederland ook terecht voor de NIPT maar hoe fijn is het voor de vrouwen die voor die tijd! Ja een dikke vette pluim voor mijn verloskundige.

Op de weegschaal…
Na de hartslagmeting (goed), kwaaltjesbespreking (prima) en een kletspraatje moest ik op de weegschaal. Nu heb ik daar totaal geen moeite (meer) mee. Ik ben serieus 0,0 bezig met mijn gewicht en het zal me een worst wezen wat er op die weegschaal staat. Dat is een “probleem” voor na de zwangerschap denk ik maar zo en ik wil nu “genieten” en dat doe ik onder anderen graag met eten. Maar soit. Ik ging die weegschaal op en ze noteerde mijn gewicht. Ik vroeg hoeveel ik nou eigenlijk aan was gekomen want ik hou dat dus niet zelf bij. Thuis sta ik ook niet op de weegschaal dus ik wist het echt niet. Ze vertelde dat ik nog geen 2 kilo was aangekomen en ondanks ik er niet mee bezig ben, is dat wel ontzettend fijn om te horen. Scheelt toch weer straks 😉

Een echo!
We krijgen ook eigenlijk altijd even een echo bij de verloskundige en ik vond het dit keer best een beetje spannend. We hebben natuurlijk overduidelijk gezien dat we een meisje krijgen bij de gender reveal, lazen in de brief die we uit Brussel kregen dat het geslacht FEMALE is, maar echt met eigen ogen een piemeltje of schaamlipjes gezien dat hadden we nog niet. Nou is die uitslag van de NIPT nog betrouwbaarder dan een echo maar toch… Ze ging met het echoapparaat op zoek tussen de beentjes en het was duidelijk een meisje. Geen piemel te bekennen hahaha.

Al met al gaat het heel erg goed. Ik heb amper last van kwaaltjes (alleen dat naar de wc gaan hè…) dus we fietsen er tot nu toe goed doorheen. En iedere dag die lekker gaat zit weer in de pocket. Vanavond hebben we de 20 weken echo (ik ben vandaag dus al 19+2) en ik ben hier best wel nerveus voor… Nouja, we zullen het wel zien! Heb er het volste vertrouwen in 🙂

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Josan 19 december 2016 om 06:33

  🙂 Fijn dat je nu echt tijd hebt om gewoon lekker alles te doen wat je wilt zonder dat je door stress of kwaaltjes tegen wordt gehouden. Ik kan me voorstellen dat het nog enigszins onwerkelijk voelde om nog niet zelf te hebben gezien dat je een meisjes verwacht.
  Josan onlangs geplaatst…Wat ik mijn schoonmaakster als kerstcadeautje gafMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 19 december 2016 om 06:56

  Fijn dat het zo goed gaat en fijn dat de verloskundige zo mee denkt. OOk leuk dat je nu echt hebt gezien dat er echt een meisje in je buik groeit.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Waarom het stil was op mijn blog…..My Profile

 • Reageer Malou 19 december 2016 om 07:12

  Fijn dat ze nog steeds een meisje is haha, ik vroeg het ook telkens!
  Malou onlangs geplaatst…Onze ervaring met baby- en peuterzwemmenMy Profile

 • Reageer Lisette 19 december 2016 om 07:12

  Ik wens je een goede 20-weken echo, hopelijk is alles goed!
  Lisette onlangs geplaatst…Je weet dat je een tuindersvrouw bent als:My Profile

 • Reageer Jennifer 19 december 2016 om 07:18

  Succes vanavond bij de echo! Fijn trouwens dat jullie VK dat nog geregeld heeft voor de vrouwen die na jou komen. Heb jij natuurlijk weinig aan meer, maar inderdaad geeft het wel een warm gevoel dat ze door jouw verhaal zich toch even achter de oren hebben gekrabt.
  Jennifer onlangs geplaatst…De #pileavanjen – Pilea PeperomioidesMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 19 december 2016 om 07:19

  Heel leuk zo je foto! Je ziet er super goed uit, heel mooi buikje. Fijn ook dat alles goed gaat, succes vanavond met de 20 weken echo!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 9: een heel rustig weekendMy Profile

 • Reageer Dita 19 december 2016 om 07:41

  Mooie foto Manon! Fijn dat alles goed gaat.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – December 2016 #1My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 19 december 2016 om 07:50

  Zien is geloven…dus ik snap het wel. Echt een meisje en wat fijn dat het zo goed met je gaat
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Webshoptip: Huisje Dors…+ Ik mag iets gaafs weggeven…My Profile

 • Reageer Nicole 19 december 2016 om 08:06

  Fijn dat het goed gaat! Alweer bijna op de helft joh wat gaat het snel!
  Nicole onlangs geplaatst…Is een tweede kindje minder belangrijk voor de omgeving?My Profile

 • Reageer Anita 19 december 2016 om 08:44

  Succes bij de 20 weken echo vandaag. Fijn dat de kwaaltjes minimaal zijn en de verloskundige een oplossing heeft bedacht voor de NIPT.
  Anita onlangs geplaatst…Tuin makeover | veranda bouwenMy Profile

 • Reageer Charlotte 19 december 2016 om 08:47

  Fijn dat het zo goed gaat. En wat leuk dat jullie altijd een echo krijgen bij de verloskundige, dat hebben wij niet hoor. Heel veel succes vanavond !
  Charlotte onlangs geplaatst…O jee, we moesten weer naar het consultatiebureau…My Profile

 • Reageer Shanna 19 december 2016 om 08:50

  Jeetje, de tijd vliegt! Alweer bijna op de helft. Wat fijn dat het allemaal best soepel verloopt.
  Shanna onlangs geplaatst…Ei zonder schilMy Profile

 • Reageer Michelle 19 december 2016 om 10:20

  Wat een supergoede actie van je verloskundige! Kan me voorstellen dat je daar blij van werd. Fijn dat alles zo goed gaat. Wat heb je toch een súpermooi buikje. Ik blijf ’t gewoon zeggen😉!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG95: VLOERTJE LEGGENMy Profile

  • Reageer Manon 19 december 2016 om 15:59

   Dankjewel, lief ^^!

 • Reageer doortjesblog 19 december 2016 om 10:27

  Mooie foto zo met de kerstboom! Fijn dat het allemaal goed gaat, het blijft toch spannend! Succes met de 20 weken echo!

 • Reageer Leonie 19 december 2016 om 10:56

  Wat ben je prachtig zwanger! Fijn om te horen dat t zo goed gaat. Hopelijk is de 20weken echo vanavond ook helemaal toppie!
  Leonie onlangs geplaatst…Kon ik je pijn maar overnemenMy Profile

 • Reageer Madelaine 19 december 2016 om 11:10

  Oh wat vliegt de tijd zeg! Succes vanavond.

 • Reageer Paola 19 december 2016 om 11:27

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat en het gewicht valt zeker mee! Fijn dat het nu voor andere stellen makkelijker is. Lijkt me maar niks om helemaal naar Belgie te moeten!
  Paola onlangs geplaatst…Selena 10 maandenMy Profile

 • Reageer Fenna 19 december 2016 om 12:07

  Toch fijn dat ze kon bevestigen dat jullie echt een meisje verwachten haha. Succes bij de echo!
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: Spaanse kippenstoof uit de ovenMy Profile

 • Reageer Felicia 19 december 2016 om 14:46

  Oo wat leuk zo bezoekje aan de verloskundige en leuk dat je nog even dat met eigen ogen zag jullie een meisje krijgen 🙂
  Ik ben er precies vandaag achter gekomen dat ik zwanger ben van de vierde ik heb al 3 meisjes. Ik was 4 dagen over tijd dus deed een test en meteen verscheen er een heel duidelijk dikgedrukte mooie plus op de test
  best wel even schrikken de vierde
  En ons jongste dochtertje is nu pas 9 maanden oud .
  Op 4 januari heb ik mijn eerste afspraak bij de verloskundige en eerste echo
  Alleen heb het mijn man nog niet vertelt.

  • Reageer Manon 19 december 2016 om 15:59

   Ah wat leuk! Gefeliciteerd 😀

 • Reageer Vicky 19 december 2016 om 20:36

  Leuk om te lezen dat alles goed gaat en je niet veel last van kwaaltjes hebt. Als ik het goed heb schelen wij maar een dag, mijn uitgerekende datum is 14 mei en ben vandaag 19w1d. Maakt het allemaal nog leuker om je updates te volgen 😊
  De kwaaltjes vallen hier ook wel mee enkel het snoepen hé… toch al 4 kilo bij. Maar dat zijn zorgen voor later. Morgen ook de 20 weken echo, spannend!

 • Reageer Nicole 20 december 2016 om 07:13

  Wat fijn dat de verloskundige die maatregel heeft genomen voor de andere vrouwen nav jullie “zaak”. Heel lief hoe ze meeleeft. Ook fijn dat ze een echo apparaat heeft en je telkens even kan spieken.. Ik denk dat ik de volgende echo ook wel spannend ga vinden. Dat is sowieso de 20 weken echo maar of het wel echt een jongetje is 😂
  Nicole onlangs geplaatst…Praatjesmaker #2My Profile

 • Reageer Jessica 20 december 2016 om 16:36

  Wat fijn dat het zo goed gaat. Ik hoop dat jullie 20 weken echo goed was!
  Jessica onlangs geplaatst…Kerst voelt anders dan vroegerMy Profile

 • Reageer Anneleen 25 december 2016 om 10:30

  Fijn dat jullie jullie meisje hebben kunnen “bewonderen” 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge