Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 19 – De 20 weken echo

19-weken-zwangerZo. Op Tweede Kerstdag knal ik gewoon m’n zwangerschapsupdate erin hoor ;-)! Afgelopen zaterdag, kerstavond, was ik precies op de helft van m’n zwangerschap. 20 weken, woah! Vandaag blik ik weer terug op vorige week: week 19.

De 20 weken echo
In week 19 hadden we de 20 weken echo (met 19+2 weken) en ik was ontzettend nerveus. We hadden het bezoekje ’s avonds dus ik was er toch wel de hele dag mee bezig. Ik had ook geen honger en na een broodje met Nutella had ik al meer dan genoeg gehad. Eenmaal daar waren we gelijk aan de beurt en kon ik gaan liggen. Alles werd bekeken en ze checkte ook nog even het geslacht haha. De metingen waren allemaal goed, we hebben tien vingertjes gezien, mooie rechte voetjes, een dicht gehemelte en rugje en ook de hersens, het hartje, bepaalde botjes en aders zagen er tiptop uit. Een pak van m’n hart.
De echo-mevrouw vroeg ook nog hoe zwaar de eerste was bij de geboorte en ze zei dat deze dame wel een stuk zwaarder zal zijn. Het is natuurlijk altijd maar afwachten hoe groot, lang, zwaar een baby eruit komt maar ik vond dat wel grappig om te horen. Ik vertelde dat ik ook pas heel weinig was aangekomen en daarop zei zij dat de baby waarschijnlijk alles van mij neemt. Dat in combinatie met een vreselijke eetlust, al een kindje hebben waar je de hele dag achteraan vliegt zorgt dus, denk ik, voor de weinige kilo’s die er tot op heden extra bij zitten.

Veel meer beweging
Zei ik vorige week bij de verloskundige nog dat ik vond dat ik haar zo weinig voelde, maakt onze dochter dat deze week helemaal goed. Ik voel haar nu ook overdag schoppen en mijn vriend voelde haal vrijdagavond ook voor het eerst! Zo leuk dat we dat nu samen kunnen “delen” ♥ Ik heb een dikke placenta over de hele voorwand zitten dus die flinke bumper zorgt ervoor dat het allemaal wat doffer aanvoelt. Ik merk ook dat ze meer naar binnen trapt dan naar de voorkant én ze lag in stuit dus ik voel ook veel getrappel op m’n blaas. Ik heb een megasterke blaas want ik plas niet meer dan als ik niet zwanger ben, heel fijn haha. Ik had dit ook bij Nilo en ik ben gewoon niet zo’n plassert tijdens een zwangerschap.

Hormonen en jankbuien
Qua zwangerschap gaat alles helemaal goed hoor maar ik zit zelf niet helemaal lekker in m’n vel, ben best wel moe omdat Nilo in een pittige fase zit overdag maar ook met slapen. Dit vreet energie ook al “hoort het er allemaal bij”, daarom is het niet minder rot en vermoeiend. Ook door de hormonen trek ik me alles veel sneller aan, zie ik de dingen allemaal veel zwaarder dan dat het daadwerkelijk is en moet ik om het minste en geringste huilen. Moe, een kort lontje, prikkelbaar… Het zijn allemaal toestanden waarin ik afgelopen week best wel last van heb gehad. Aan het eind van zo’n hormonale bui kan ik het wel goed relativeren maar midden in zo’n bui… Nou goed, hopelijk kunnen we binnenkort weer wat betere nachten maken, dat zou wel heel erg veel schelen. Gaat vanzelf over zou m’n vader zeggen.

De helft van de zwangerschap heb ik al in the pocket en als we op deze voet doorgaan (lichamelijk gezien) tot de 40 (42…) weken dan teken ik daarvoor hoor! Bij deze hoop ik dat jullie een hele fijne kerstavond en Eerste Kerstdag hebben gehad en vandaag nog even genieten van nummero twee!

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer Nicole 26 december 2016 om 07:40

  Jeeeh ik hoopte al op een update! Ik herken die hormonale buien en het korte lontje heel erg. Huil zo snel en kan ook maar weinig hebben.. Hopelijk duurt dat niet de hele zwangerschap, arme mannen van ons 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Onze kerst outfits moeder en dochterMy Profile

 • Reageer Dita 26 december 2016 om 07:58

  Fijn dat alles zo lekker gaat en dat het allemaal goed gaat! En jeetje, alweer op de helft. Wat gaat dat snel.
  Dita onlangs geplaatst…Fijne kerstdagen!My Profile

 • Reageer chucky1012 26 december 2016 om 09:06

  Zo fijn dat alles goed gaat!
  Wat gaan de weken toch snel voorbij.

  Fijne 2e kerstdag Xoxo

 • Reageer Loes Johanna 26 december 2016 om 09:22

  Zo fijn dat de 20 weken echo helemaal goed was! Hopelijk zit je snel wat lekkerder in je vel, al herken ik die hormonen ook heel erg goed. Nog een hele fijne tweede kerstdag. 🎄😘
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Merry Christmas! [Christmas Tag]My Profile

 • Reageer Roos 26 december 2016 om 09:54

  Als je 19+2 weken bent zit je toch al in week 20 ipv week 19? Dit valt me iedere week op in je updates. 😉
  Fijn dat verder alles goed gaat! Ik kan niet wachten om onze kleine te gaan voelen.

  • Reageer Manon 26 december 2016 om 11:44

   Ja weet ik maar zo is het wat “overzichtelijker” haha

 • Reageer Jodi - liefthuis 26 december 2016 om 10:22

  Wat mega fijn die 20 weken echo. Ik vond die zo spannend. Dat ik het hem helemaal niet leuk vond, ookal was alles goed.
  Hormonen zijn wel killing, monsters.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dikke kerstkus voor iedereen….x onsMy Profile

 • Reageer Tamarah 26 december 2016 om 11:24

  Wat een fijn nieuws! Prachtig dat alles goed is! Geniet er samen van. En die hormonale buien viel gelukkig bij mij tijdens de zwangerschap wel mee maar ik heb er nu een beetje last. Hopelijk gaat deze fase gauw voorbij 😉

 • Reageer Jessica 26 december 2016 om 16:43

  Wat fijn dat de 20 weken echo goed was!
  Jessica onlangs geplaatst…Fijne en mooie kerstdagen gewenstMy Profile

 • Reageer Channah 27 december 2016 om 19:17

  Had je bij Nilo de placenta achter? Ik wel namelijk bij mijn eerste zwangerschap, dus dat ik dit kindje nu minder/anders voelde baarde me in het begin heel erg veel zorgen, nu ben ik alweer in week 25 en begint ze steeds harder te schoppen, maar toen ik bij de 20 weken echo te horen kreeg dat de placenta dit keer dus voor lag, werd er ineens een heleboel duidelijk haha! Toch een geruststelling/mijlpaal hè, die 20 weken echo.. Nu lekker genieten!
  Channah onlangs geplaatst…Review: Wicky water met fruitMy Profile

  • Reageer Manon 27 december 2016 om 19:25

   Nee ook aan de voorkant dus ik “ken” het wel, dat doffe gevoel aan het begin!

 • Reageer Anneleen 27 december 2016 om 20:55

  Lijkt me heel “bijzonder” dat Robert haar nu ook even kunnen voelen! Super fijn om samen te kunnen delen, volgens mij! Geniet van het getrappel in je buik 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge