Food, Killerbodydieet

Afvallen met Bieb #3 – Hoe kan dat nou weer

Wauw, wat gaat het snel. We zitten alweer in week 4 en dat betekent dat ik dus al 3 weken super gezond bezig ben. En ik ben niet alleen gezond bezig, ik voel me ook veel fitter en energieker. Ben minder snel geïrriteerd en kan veel meer hebben. Toeval, nee want ik weet wat suikers etc. met je kunnen doen.

In de flow
Afgelopen week ging onwijs goed, ik zat in een flow, het ging best makkelijk. Alleen op zaterdagavond at ik een grote hand ongebrande nootjes wat niet op het menu stond en verder ging het de hele week prima. Ik wisselde qua voeding wat af zoals in het boek vermeld staat. Geen zin in rijst? Dan kan je dit bijvoorbeeld vervangen door couscous. Geen avocado in huis, neem je een handje noten. Er is onwijs veel mogelijk en heb er mijn eigen draai aangegeven. Ik hield mijn calorie inname via een app bij zodat ik wist dat ik niet teveel maar zeker ook niet te weinig binnen zou krijgen. Op zondag gingen we met het team van het zwembad Chinees eten, lastig zou je denken… Ik koos ervoor om alleen de groentes te eten en wat “droog” vlees zonder saus. De nasi, bami en mihoen liet ik staan, gewoon voor de zekerheid omdat ik niet weet met hoeveel “olie en vetten” het bereid wordt. Die avond voelde ik mij top, heb ik het toch zo maar even geflikt!

Maandelijkse periode
Misschien een beetje tmi maar (bijna) elke vrouw heeft last van de maandelijkse periode. De hormonen gieren door je lijf en het liefste wat je wilt is chocolade, chips, snoep, ijs etc. Tenminste als ik over mezelf spreek. Ik heb dan een enorme drang maar ik heb die drang weten te temmen. Het enige wat ik dus genomen heb is op zaterdagavond die grote hand met nootjes, that’s it! Netjes al zeg ik het zelf. Maar…

ongesteldHet resultaat
…toen moest ik maandag de weegschaal op. Vol goede moed, goede zin en vet veel enthousiasme dook ik die glazen plaat op. Maar ineens zag ik iets wat mij boos maakte, teleurgesteld en verdrietig. Ik was gewoon aangekomen, en niet een paar onsjes, nee hoor gewoon 1 kilo. Hoe dan? Ik appte met Manon, Lizanne en een collega. Ze staken een hart onder de riem, kop op komt vast omdat je ongesteld bent. Gewoon door gaan! En ja, ik dacht, waarom zou ik met de pakken neer gaan zitten, het lichaam is soms een gek iets en dus stapte ik de weegschaal af en begon mijn ontbijt zoals ik dat altijd deed. De hele dag nog een beetje teleurgesteld, zo goed mijn best gedaan, geen Chinees gegeten en toch aankomen. Hoe oneerlijk kan het zijn. Maar het is wat het is en ik kan er gewoonweg niks van maken. Ik kan stil in een hoekje gaan zitten, maar dat heeft geen zin. Ik besloot hoe kwetsbaar ook dit ook gewoon met jullie te delen, en dus hieronder het resultaat van de afgelopen 3 weken.

Weekoverzicht:
Week 1: -2,4
Week 2: -2,7
Week 3: +1,1

Totaal: 4,0

Alsnog een super resultaat als je het over het algemeen bekijkt, 4 kilo in 3 weken is zeker niet slecht en dat probeer ik dan maar vast te houden.

Aankomende week heb ik geen gekke dingen, ga ik onwijs gezond eten en veel water drinken en dan kijken wat mijn lichaam doet. Ik moet een balans vinden dat goed voor mij werkt, waarmee ik kan afvallen, gezond kan eten en kan genieten en daar heb je gewoon de tijd voor nodig.

Hoe was jullie week, kennen jullie ook deze frustratie wanneer je een week je best gedaan hebt en het resultaat niet is wat je had verwacht?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Nicole 25 januari 2017 om 06:36

  Kan zeker van de hormonen komen!! Gewoon zo doorgaan!
  Nicole onlangs geplaatst…De 5 babyspullen waar ik niet zonder kanMy Profile

 • Reageer Kim 25 januari 2017 om 06:42

  Als ik ongesteld ben kan ik wel tot 2 kilo aankomen! Ondanks dat ik dat weet is dat elke keer weer een teleurstelling als ik het zie hoor :’) dus ga zo door, je bent zo goed bezig! Die 1,1 kilo is er waarschijnlijk volgende week weer vanaf.

 • Reageer Lisette 25 januari 2017 om 06:57

  Wat goed van je, en dat terwijl blue monday ook nog in deze periode viel. Alle bij elkaar ben je wel afgevallen, goed hoor!
  Lisette onlangs geplaatst…Help! Mijn kind heeft een hobbyMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 25 januari 2017 om 07:07

  Ik geloof meteen dat dat super balen is. Maar je bent zo goed bezig, kun je heel trots op zijn! Ik hoop dat het inderdaad door je ongesteldheid komt, en je dat volgende week in de resultaten ziet.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Wordt het zwanger zijn geromantiseerd?My Profile

 • Reageer Nicole 25 januari 2017 om 07:08

  Dat heb ik dus ook gehad tijdens mijn afvallen voor de zwangerschap! Heel frustrerend maar juist doorgaan dan.. Heel goed!
  Nicole onlangs geplaatst…Ik kijk nu al uit naar..My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 25 januari 2017 om 07:09

  Wat ben je super knap en gezond bezig zeg! Ben heel benieuwd naar een eetdagboekje. Goed dat je voldoende calorieen eet, dat werkt op de langere termijn beter denk ik. En die extra kg is vast door het vocht wat je vasthoudt rondom menstruatie😘
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…VLOG #27: Zwemmen met de kinderen, wooninspiratieMy Profile

 • Reageer Manon 25 januari 2017 om 07:13

  Zet hem op deze week! Die kilo komt echt van je menstruatie. Die is er zeker weten volgende week af!
  Manon onlangs geplaatst…Mama’s dagboek | 44My Profile

 • Reageer Milou 25 januari 2017 om 07:13

  Ahhh dat is 8nderdaad zo vervelend! Ik weet hoe het voelt! Het kan zeker door de hormonen komen hoor en juist misschien daarom is er volgende week dan wel wat extra af. Ook genoeg water blijven drinken hé, dat helpt ook altijd goed mee! 🙂
  Milou onlangs geplaatst…Zwangerschap tot nu toeMy Profile

 • Reageer Malou 25 januari 2017 om 08:52

  Ik heb nu precies hetzelfde, ook ongesteld en zwaarder.. Maar 4 kilo is inderdaad nog steeds heel goed!
  Malou onlangs geplaatst…Laurie’s zoon raakte geinfecteerd door GBS – deel 2My Profile

 • Reageer doortjesblog 25 januari 2017 om 09:37

  Als je ongesteld bent hou je vaak meer vocht vast, dus het kan zo zijn dat je het resultaat pas volgende week ziet, dit zijn de momenten waarop je vol moet houden 😉 4 kilo in 3 weken is helemaal prima, super goed gedaan hoor!
  doortjesblog onlangs geplaatst…5 goede gewoontes voor een gezonde levensstijl…My Profile

 • Reageer Leonie 25 januari 2017 om 09:54

  He, dat werkt demotiverend he? Herkenbaar. Ik had best een goed week en maar 0,1 eraf met WW. Ik ben heel benieuwd wat de weegschaal volgend weegmoment aangeeft. Succes!!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #22 – Knijpen, verhoging en neeMy Profile

 • Reageer Sara 25 januari 2017 om 10:02

  Ik kom ook altijd aan tijdens mijn menstruatie, ook al eet ik onwijs gezond en let ik overal op. Laat je niet uit het veld slaan! Je bent hartstikke goed bezig en gaat de resultaten echt nog wel zien.

 • Reageer Annemijn 25 januari 2017 om 10:06

  Wat ben je sterk geweest, Bibian! Echt respect! Die kilo vliegt er straks vast ook weer af.
  Annemijn onlangs geplaatst…Life by Annemijn goes vegan… Dag 4 t/m 10 Heb ik gefaald?My Profile

 • Reageer Lifesabout 25 januari 2017 om 10:13

  Komt goed schat! Ook al is het balen, zo rond je menstruatie kun je echt aardig wat aankomen, net als rond een eisprong. Gewoon in de flow doorgaan, je bent heel goed bezig!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gerechten zonder pakjes en zakjes #52. Turkse Dürüm.My Profile

 • Reageer Lindsey 25 januari 2017 om 11:23

  Ik ben tegelijk met jou begonnen maar dan met Sonja Bakker. Ik ben ook sinds jaren weer gaan sporten en daar word ik gewogen om de 4 weken in gewicht, spiermassa en vet. Ik was ook bijna een kilo aangekomen. Nu bleek dit te komen door vocht en spiermassa maar was ik afgevallen in vet. Dus doorzetten! De weegschaal zegt niet altijd wat het moet zijn.

 • Reageer Vanessa 25 januari 2017 om 12:48

  Wat balen dat je bent aangekomen terwijl je zo je best hebt gedaan. Maar het is zoals je zegt: 4 kilo in 3 weken is zeker niet slecht en probeer je daar aan vast te houden. Gewoon zo doorgaan en volgende week heb je vast weer een goed resultaat!
  Vanessa onlangs geplaatst…Interieur trend: Make it a String!My Profile

 • Reageer aspasia 26 januari 2017 om 17:14

  Vreselijk heh dat gevoel, als beloning 1 kilo aankomen terwijl je zo streng bent geweest. Dan springen de tranen in je ogen. Herken het helemaal. Maar wat je de afgelopen weken al bent afgevallen is ook wel weer ruim boven het gemiddelde, 2,7 in een week is echt bijzonder veel. Dus ergens moet je lijf misschien daar weer even van bijkomen, letterlijk en figuurlijk 😉 Niet leuk, maar als je naar het geheel kijkt ben je gewoon super bezig, petje af!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge