Persoonlijk

Kletspraatje: Persoonlijke update – Het wordt soms wel een beetje teveel

Afgelopen week twitterde ik dat ik nauwelijks toe kom aan bloggen. Toch heb ik een gaatje weten te vinden om jullie even bij te kletsen. Afgelopen tijd was enorm hectisch en veel. Een nieuwe baan, andere baan erbij, nog wat klusjes hier en daar, de blog, vriendinnen, mijn gezin, het huishouden… En soms wist ik gewoon niet meer waar de tijd vandaan te halen. Mijn agenda stroomt over en ben aan het jongleren om de ballen hoog te houden.

Sinds ik er een baan bij heb draai ik soms dubbele diensten, overdag bij de ene en ’s avonds bij de ander. Ik dacht “dat doe ik wel even” maar zo gaat het in praktijk dus niet. De eerste paar weken gingen prima maar hoe langer ik daarmee bezig ben hoe meer ik merk dat ik teveel van mezelf vraag. Dubbele diensten, een vriend en 2 kleine kinderen die de aandacht verdienen. Nee, op een gegeven moment moet je een stapje terug nemen. Ik ga kijken hoe ik deze stap kan nemen en daar ben ik nog mee bezig maar voor nu is dit een beetje wat er speelt en het komt vast allemaal goed. Sluit niet uit dat ik het overal onwijs naar mijn zin heb en fluitend naar mijn werk ga, maar soms is het werken bij 2 bedrijven gewoon wat veel om te combineren.

img_4224Met de kinderen gaat het goed, ze doen het onwijs goed op het kinderdagverblijf en over een paar maanden gaat River naar school. Daar moet ik ook nog het een en ander voor regelen want het kdv stopt en de basisschool en buitenschoolse opvang begint. Het zal in het begin wat rennen en vliegen zijn maar dat went vanzelf. Ik weet nog precies hoe druk ik mij kon maken over het feit dat ik 2 kinderen om half 8 naar het kdv moest gaan brengen, en nu doe ik dat een paar keer per week zonder moeite. Het went, het heeft alleen tijd nodig.

Met Novelle zijn we afgelopen week naar osteopaat geweest, ik wil hier niet te ver op in gaan maar hij sloeg de spijker op zijn kop. Iets is er gaande en hij kon precies vertellen wat er aan de hand was en waarom ze waarschijnlijk zo slecht slaapt. We zijn bezig met wat “behandelingen” en we merken al lichtelijk verschil. Hopelijk kunnen we haar en ons helpen zodat we allemaal weer wat meer gaan slapen dan 3 uur per nacht. Ik heb er vertrouwen in, het komt vast goed!

img_4657Verder gaan we binnenkort met Manon, Robert en Nilo een weekendje weg. Eindelijk, want omdat ik zo enorm druk ben zie ik Manon veel te weinig. Ik baal er soms enorm van dat ik zo enorm druk ben en dat ik geen tijd kan maken en vinden om iets leuks te gaan doen. Echter gaan we dat weekend enorm genieten met z’n allen en alle tijd inhalen die we afgelopen maanden te weinig met elkaar hebben doorgebracht. We gaan niet ver, hier in de buurt een leuke accommodatie en we gaan natuurlijk vloggen, want de vlogs van weekendjes weg doen het altijd enorm goed. Ik kan niet wachten en tel de dagen af dat ik weer samen met Manon kan lachen, gieren brullen!

Zo dat was het voor nu, ik ga nu lekker koken en dan naar mijn werk. Ik hoop dat jullie zo’n kletspraatje kunnen waarderen. Oh, en als jullie leuke suggesties hebben of vragen laat het hieronder weten, wie weet kan ik daar weer bloginspiratie uithalen! Let me know <3

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer Nicole 27 januari 2017 om 06:56

  Ik vind het met 1 baan en 1 kind al behoorlijk rennen en vliegen. Echt veel respect voor je hoor doe het je denk ik niet na..
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 21 – magisch gevoelMy Profile

 • Reageer Petra 27 januari 2017 om 06:58

  hej bibian,

  ik ben zelf thuisblijfmoeder maar wil wel weer gaan werken als m’n zoontje na de zomervakantie naar school gaat. ik vroeg mij af, wat is de reden dat je een dubbele baan hebt en zoveel werkt/druk hebt? want je geeft aan dat je dat niet prettig vindt toch?
  en vindt je het niet vervelend dat je nu maar weinig tijd met je kids doorbrengt? nu river nog thuis is en novelle nog klein is .? ik ben wel benieuwd naar je ervaring hierin.
  Petra onlangs geplaatst…MommytagMy Profile

  • Reageer Bibian 27 januari 2017 om 07:23

   Ik werk bij twee banen omdat ik op dit moment niet genoeg uren heb om bij 1 baan te werken. Ik werk gemiddeld 32 uur in de week maar de kinderen gaan geen 32 uur naar het kdv, mijn vriend is ook vaak thuis wanneer ik werk. Soms heb je geen keus van wel of niet veel werken, soms is het gewoon nodig.

   Verder zeg ik niet dat ik de kinderen te weinig zie maar dat ik soms teveel van mezelf vraag. En dan vooral de avonddiensten die breken soms op omdat ik dan een dubbele dienst draai. Ik vind het heerlijk om te werken en geniet daar ook intens van, verder geniet ik ook intens van de uren die ik dan met de kids door breng. Ik ben geen moeder die alleen maar thuis wil zitten, daar ben ik geen type voor☺️

  • Reageer Inez 27 januari 2017 om 17:10

   Niet iedereen is in de positie om minder te werken of helemaal thuis te blijven.
   Met deze vragen wek je echt de indruk dat dit niet goed is of dat ze zich schuldig zou moeten voelen.

 • Reageer Channa 27 januari 2017 om 07:10

  Oeh denk ook aan jezelf en probeer wel je rust ook te pakken!
  Channa onlangs geplaatst…Wie is de mol? Weet jij het al?My Profile

 • Reageer Malou 27 januari 2017 om 07:26

  Ik vind het echt knap hoe je het allemaal doet?
  Malou onlangs geplaatst…Help, wij kunnen niet daten!My Profile

 • Reageer Malou 27 januari 2017 om 07:28

  En dat vraagteken moest natuurlijk een uitroepteken zijn. Goedemorgen..
  Malou onlangs geplaatst…Help, wij kunnen niet daten!My Profile

 • Reageer Loes Johanna 27 januari 2017 om 07:53

  Poeh, echt heel knap, en ik snap dat het zwaar is, ook nog eens op heel weinig slaap. Hopelijk vind je snel een manier dat het allemaal weer wat rustiger zal worden!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 34My Profile

 • Reageer Bregje 27 januari 2017 om 07:57

  Wauw respect hoor dat je dit doet zo! Is het van medische aard dat Novelle zo weinig slaapt? Ik heb zelf ook een dochtertje die KMA heeft en die slecht slaapt vandaar!

 • Reageer Dita 27 januari 2017 om 08:06

  Ik vind het erg knap dat je het zo doet! Toen Mila er nog niet was had ik ook 2 banen. Als onderwijsassistent en als ped.medewerkster. 2 Organisaties, toen vond ik dat al veel. Kan me voorstellen dat dit met 2.kleine kinderen erbij erg pittig is soms.
  Dita onlangs geplaatst…Mila haar favoriete speelgoedMy Profile

 • Reageer Annemijn 27 januari 2017 om 09:11

  Respect voor jou Bibian! Ik moet soms zelf jongleren om alle ballen hoog te houden en ik heb niet eens kinderen! :p
  Annemijn onlangs geplaatst…Hoe is het om een broer in het buitenland te hebben?My Profile

 • Reageer Leonie 27 januari 2017 om 09:56

  Respect dame. Het lijkt me echt pittig om twee werkplekken te hebben en daar continu tussen te schakelen. Wie weet brengt het (na een tijdje dan) ook wat meer rust als River naar school gaat..
  Leonie onlangs geplaatst…Een kijkje in: de box!My Profile

 • Reageer Nicole 27 januari 2017 om 10:31

  Erg druk inderdaad! Pas goed op jezelf!
  Nicole onlangs geplaatst…Wie is de Mol?My Profile

 • Reageer Gerdi 27 januari 2017 om 11:39

  Respect voor jou! Het lijkt mij lastig om steeds te moeten schakelen tussen verschillende werkplekken, maar soms heb je gewoon geen keuze..
  Gerdi onlangs geplaatst…Appartement vs Woonhuis | Waarom wij niet verhuizenMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 27 januari 2017 om 12:51

  Lijkt me ook erg druk allemaal, knap dat het je toch allemaal zo lukt, al moet het behoorlijk pittig zijn. NIet vergeten aan jezelf te denken 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…OOTD | Jeansjurk met ruchesMy Profile

 • Reageer marjonS 27 januari 2017 om 12:57

  Knap hoor hoe je het allemaal doet met 2 banen. Jammer dat er niet 1 baan is met voldoende uren, maar wie weet in de toekomst.
  Je doet het volgens mij wel allemaal goed hoor! Alleen vergeet jezelf niet, want dan is ook belangrijk.

  Geniet van jullie weekendje weg dat eraan zit te komen!
  marjonS onlangs geplaatst…Crea Cross #week4 FeestMy Profile

 • Reageer X 27 januari 2017 om 17:07

  Pas goed op jezelf meid, niet jezelf voorbij lopen!!

  Ik werk op het moment 32 uur, heb daarnaast 1,5 uur reistijd per dag en manlief werkt 40 uur per week. Milan gaat naar de gastouder en 1x per week naar mijn ouders. Daarnaast is Milan nu 1,5 en zijn de nachten dat hij heeft doorgeslapen op 1 hand te tellen. Ik vind ook dit zo vermoeiend!! Helaas kan ik bij dit bedrijf niet minder werken dus heb ik al gesolliciteerd bij een bedrijf in de buurt waarbij ik minder kan gaan werken en maar een paar minuutjes hoef te fietsen om er te komen. Hopelijk wordt dat wat en geeft me dat iets meer rust. Ook al is het alles behalve mijn droombaan en ga ik echt minder verdienen en ook al vind ik mijn huidige werk echt leuk: een leuke relaxte moeder zijn is voor mij nog veel belangrijker.

 • Reageer Jessica 27 januari 2017 om 17:27

  Ik heb echt respect hoor voor jou Bibian, alle ballen zo hoog houden, 2 banen, een man 2 kinderen, maar ook nog Bibian zijn! Wat fijn dat de osteopaat de spijker op zijn kop sloeg, hopelijk helpen de behandelingen …
  Jessica onlangs geplaatst…Persoonlijke voornemens 2017My Profile

 • Reageer Marije 28 januari 2017 om 13:38

  Mijn hemel, dubbele diensten, 2 kids én een vriend. Ik heb respect hoor! Logisch dat het je soms allemaal wat teveel wordt! Fijn dat de osteopaat lijkt te helpen! Ik hoor zoveel positieve verhalen erover.
  Marije onlangs geplaatst…Wat als je even niet lekker in je vel zitMy Profile

 • Reageer Anneleen 28 januari 2017 om 14:58

  Superknap hoe je het allemaal doet rond krijgt, Bibian! Chapeau! Toch ook goed wanneer je bij jezelf aanvoelt wanneer het te veel voor je wordt en je best een stapje terug doet. Ik wens je veel succes bij het maken van deze keuze, komt vast goed! Fijn dat Novelle en River het goed doen! En wat goed dat Novelle geholpen kan worden door de osteopaat. Kan me voorstellen dat die korte nachten zowel voor jullie als gezin als voor Novelle erg vermoeiend zijn!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge