Lifestyle, Moeder zijn

Weekendje CenterParcs Erpenheide

CenterParcs, iedereen kent het wel of is er wel eens geweest. Ook ik! Vroeger zijn we ontelbaar veel keren met families naar CenterParcs geweest en ik heb er de leukste herinneringen aan. Weten jullie nog dat we met Bibian en haar gezin zijn geweest? Toen wij eind december een mailtje kregen met de uitnodiging of we in januari naar een park van CenterParcs wilden gaan, hoefden we niet lang na te denken. Heerlijk even “bijkomen” van al het decembergeweld. Helaas kon Bibian het niet rondkrijgen met haar werk om mee te gaan of een dagje langs te komen maar ze was zo super lief om dit uitje aan mij te geven. Dankjewel poeps ♥.

Ik ging dus samen met mijn twee mannen een weekendje naar CenterParcs in België: het park Erpenheide. Dit is zo’n 1,5 uur rijden vanaf ons dus heel prima te doen met een peuter. Je kunt toch pas in de middag je huisje in, dus we besloten om tijdens Nilo’s middagdutje te gaan rijden zodat we een rustig ritje zouden hebben 😉 (Ouders met kinderen die niet zo van lange autoritten houden begrijpen mij wel hahaha.) Ik heb heel veel foto’s gemaakt van ons weekend weg en ik deel ze graag met jullie!

foto-09-01-17-10-19-21
Dit was ons huisje! We kregen een VIPhuisje wat inhoudt dat we opgemaakte bedden hadden, een eigen sauna (mocht ik helaas niet in vanwege de zwangerschap…), een bubbelbad en ook verse broodje ’s morgens aan de deur! Ook zat er gratis wifi bij en hadden we een keukenhanddoeken en badhanddoekenpakket. Helemaal handig.

img_8643
Meteen even geïnstalleerd in het huisje. De keuken was helemaal prima, klein maar fijn en alles wat we nodig hadden zat erbij.

foto-06-01-17-17-40-26
Nadat we twee fietsen hadden opgehaald, maakten we een rondje in de marketdome en namen als avondeten lekker frietjes met een frikandel. Helemaal lekker en zoals het hoort op vakantie.

foto-06-01-17-18-22-28
Eenmaal in ons huisje wilde N “opehaad aan vuur lucifer”. Dus wij volgden zijn bevel op 😉 Super gezellig zo’n haardvuur.

img_8642
Toen we de volgende ochtend wakker werden, werden we verrast met winter wonderland! Het had gesneeuwd! We keken uit op het meertje waar allerlei eenden zaten en waar nu een dun laagje ijs op lag. Geen kip te bekennen dus heel fijn die privacy.

img_8645
Aan de deur hing een zak broodjes, heerlijk wakker worden zonder de deur uit te hoeven voor verse broodjes. Het ging om “3 broodjes per persoon” en er zaten maar 6 broodjes in iedere ochtend… Gelukkig hadden we meer dan genoeg aan 1-2 broodjes per persoon. Want onze peuter lust ook heus een croissantje in de ochtend 😉 Ook misten we wel wat kinderservies want er is een porseleinen bord gesneuveld, helaas. Gelukkig had ik zelf nog wat plastic servies meegenomen. Stopcontacten waren ook niet echt veilig en het campingbedje stond ingeklapt voor ons klaar. Niks mis mee hoor, dat je ‘m zelf op moet zetten maar er was helemaal geen ruimte voor? We moesten zelf maar improviseren en een bed van de ene naar de andere kamer verslepen zodat er ruimte was voor het kinderbed. Wat nou al we wel met vier volwassenen en een kind (of 2?) waren… Het was tenslotte een vierpersoonshuisje. Béétje jammer voor zo’n “kindvriendelijk” park. Dat vond ik wel echt een beetje minder… CenterParcs maakt altijd reclame met kindvriendelijk etc. maar denkt niet helemaal na over de praktische zaken. Kinderbedjes zijn wel aanwezig maar ruimte in het huisje was er eigenlijk niet voor… Maar goed, we zijn zelf wel creatief gelukkig!

img_8650
img_8648
Na het ontbijt zijn we die ochtend gaan zwemmen en na Nilo’s middagsdutje besloten we om naar de kinderboerderij te gaan aangezien onze kleine boer hier altijd dol op is. Warm ingepakt in de buggy liepen we richting de boerderij. En ook deze boerderij was helemaal goedgekeurd. In de weide waren allerlei aanhankelijke geitjes en bokjes, liepen er kippen rond en in de stal waren caviaatjes (ook baby’s!), konijnen, twee varkentjes en twee koeien. Onze kleine boer was niet weg te slaan en vond het machtig mooi. Buiten in de wei stonden ook nog wat paarden waar je ritjes op kon maken.

foto-07-01-17-16-02-55
img_8656
img_8675
Het liefst zou die tussen de geiten gaan liggen hahaha.

foto-07-01-17-16-27-35-1
Om op te warmen van de kou gingen we naar binnen en ik nam een koffie en mijn vriend een biertje. Nilo was ondertussen druk bij de ‘vertelbeer’.

img_8705
’s Avonds zijn we lekker uit gaan eten op het park. Ik en mijn vriend namen allebei een mega hamburger met frietjes en ook voor de kinderen hadden ze lekkere menuutjes. Nilo nam een spiesje van 3 kleine gehaktballetjes en 3 kleine knakworstjes en die zijn allemaal met smaak naar binnen verdwenen!

foto-09-01-17-11-22-19
Zondagochtend deden we het lekker rustig aan. We keken samen naar de sneeuw en de vogels die voor ons huisje kwamen.

img_8709
Rond 10:00u fietsten we naar het zwembad toe. N vond het geweldig achterop de fiets bij papa! We kozen bewust voor een achterzitje (thuis heeft hij nog een voorzitje) want zo zat hij een beetje beschut achter papa’s rug uit de wind en regen.

img_8746
We hebben wat kiekjes geschoten in het zwembad. We hebben niet echt een waterratje, hij vindt het zwemmen op zich wel leuk maar volgens mij hoeft het allemaal niet zo van hem. Na een uurtje had hij het wel weer gezien en toen gingen we weer op de fiets naar huis, aten een broodje knakworst en gingen Nilo en ik allebei een dutje doen haha.

img_8814
Zondagmiddag besloten we om naar de binnenspeeltuin BALUBA te gaan. Wat heeft hij zich vermaakt! Het allermooist vond hij deze ballenmachine en de trampoline. Dat snoetje van ‘m met zo’n grote lach is goud waard!

foto-08-01-17-16-24-23
Na een uurtje spelen werd hij toch wel een beetje moe en er was toen kinderbingo bezig in hetzelfde gebouw. We hebben daar een kleine drie kwartier gezeten en hij keek z’n ogen uit.

foto-08-01-17-16-47-53
We hadden zelf geen bingokaart, daar is hij nog net te klein voor, maar de “kowntjes” (clowntjes) vond hij geweldig net zoals alle kinderen. Hij zwaaide en klapte ook mee als zij dat deden, zo leuk! Na de show wilde hij nog even op de “tampowiene” en rond 18:00u vetrokken we weer op de fiets richting het huisje. Na het eten gingen we nog even samen in bad en daarna viel Nilo bij ons op de bank is slaap en hebben we al knuffelend een filmpje gekeken.

img_8641
Maandagochtend moesten we om 10:00u het huisje al weer uit. We ontbeten weer met de verse broodjes, ruimden daarna de boel op, pakten de auto in en besloten om toen maar naar huis te gaan. We hadden niet zo’n denderende nacht achter de rug dus onze peuter was een beetje moe. Na 20 minuten in de auto onderweg naar huis viel hij in slaap en zo konden wij lekker in een stuk door naar huis karren.

We hebben ontzettend veel plezier gehad met z’n drietjes en zoals Wendy van Dijk zou zeggen: we hebben heel erg genoten. Zo’n vakantiepark doet het toch altijd goed voor een weekendje eruit en dit was een goed begin van 2017. Voor oudere kinderen hebben ze trouwens nog veel meer activiteiten maar daar zijn wij niet naartoe geweest natuurlijk.

Gaan jullie wel eens naar CenterParcs met jullie familie, gezin of vrienden?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Channa 11 januari 2017 om 07:07

  Ja Centerparcs is hier ook favoriet en Erperheide vonden wij ook ontzettend leuk. Die staat hier op her lijstje om nogmaals heen te gaan!
  Channa onlangs geplaatst…Verhuizen of niet?My Profile

  • Reageer Kelly 11 januari 2017 om 17:25

   Hi Manon ik heb daar me vriendje leren kennen in augustus 2013 en we zijn nog steeds gelukkig samen ☺️

 • Reageer Josan 11 januari 2017 om 07:24

  Ik ben wel eens in een Centerparcs huisje in Limburg geweest. Dat was erg leuk. Ze hadden er een sauna, groot zwembad, beestenboerderij en van alles voor de kids. Echt heel leuk. Deze locatie ziet er ook leuk uit.
  Josan onlangs geplaatst…Review DohVinci juwelenboxMy Profile

 • Reageer Nicole 11 januari 2017 om 08:03

  Vorig jaar zomer ook naar centerparcs geweest, hebben volgens mij dagen in dat zwembad vertoefd want als Fay eenmaal in het water is.. Wat je zegt over t servies, t bedje en de broodjes herken ik wel. Vind dat ook erg jammer dat ze daar niet beter over nadenken!
  Nicole onlangs geplaatst…Hallo lief broertje, ik ben je grote zusMy Profile

  • Reageer Manon 11 januari 2017 om 14:12

   Haha jaaa voor waterratjes is het echt prachtig!!! Vind het ook wel jammer dat de huisjes zo ouderwets zijn zeg maar en niet up to date, daar kunnen ze nog wel wat aan doen inderdaad!

 • Reageer Charlotte 11 januari 2017 om 08:08

  Heerlijk zo’n weekend samen. Wij zijn nog niet zo lang geleden een hele week geweest. Ook ontzettend genoten. Voor kleine kinderen is het daar gewoon geweldig!
  Charlotte onlangs geplaatst…Zo bereid je je voor op de kraamweek…My Profile

 • Reageer Loes Johanna 11 januari 2017 om 08:22

  Ooh heerlijk zo’n weekend! Wij zijn toevallig in december nog bij Center Parcs geweest, maar niet zo’n fan. Waren met zijn tweeen, misschien wordt het straks met mini anders.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Aankomen tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Reageer tina Heurter 11 januari 2017 om 08:28

  Wij gaan zijn 1x op t heijderbos geweest .ik vind de huisje van Cp niks en vind t veelste duur!!!

 • Reageer Vanessa 11 januari 2017 om 09:52

  Superleuk dat jullie een weekendje naar CenterParcs zijn geweest! Zo’n VIPhuisje lijkt mij heel fijn. Het scheelt toch wel dat je zelf geen lakens en handdoeken moet meesleuren, en ook het bubbelbad en sauna zijn heerlijk in de winter. Ik ben als kind wel eens naar CenterParcs geweest, maar nu ik zelf nog geen kindje heb, spreekt het me eigenlijk niet zo aan aangezien veel activiteiten voor kinderen zijn.
  Vanessa onlangs geplaatst…10 tips om beter te slapenMy Profile

  • Reageer Manon 11 januari 2017 om 14:11

   Ja groot gelijk! Ik zou ook liever naar een “adult only” gaan als ik geen kinderen had hahahaha. Lekker rustig!

 • Reageer Nicole 11 januari 2017 om 10:15

  Wij gaan ieder jaar naar Center Parcs! Heerlijk! de vossenmeren is onze favoriet!
  Nicole onlangs geplaatst…Toch maar een duowagen?My Profile

 • Reageer Dina 11 januari 2017 om 10:20

  Wat gezellig, zo’n weekendje! Handig trouwens ja, zo’n VIP huisje, want dan hoef je al die handdoeken etc niet mee te slepen. Heerlijk trouwens ook, een haard… Paste perfect met het winterse weer!

 • Reageer Anneleen 11 januari 2017 om 10:28

  Wat fijn dat jullie er lekker van hebben kunnen genieten! 🙂 Zo broodjes aan de deur lijkt me super handig! Echt een beetje luxe, dat je de deur niet uit moet. Jammer dat het huisje niet helemaal kindvriendelijk was…
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Tineke 11 januari 2017 om 12:45

  Wat een heerlijke foto`s! Dat er sneeuw lag, maakt het nog leuker. Center Parcs is voor kinderen denk ik het leukste park.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Fedde’s berenpakjeMy Profile

 • Reageer Dita 11 januari 2017 om 15:16

  Lekker even weg. Wij zijn met Mila nog nooit naar CP geweest.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Januari 2017 #1My Profile

 • Reageer Dana 11 januari 2017 om 18:45

  Van de zomer ook daar geweest, vond de huisjes echt verschrikkelijk en veel te krap! Muf en benauwd en vochtig, we werden er allemaal ziek van. Zwembad was dan wel weer erg leuk want hier wel een enorme waterrat! Maar voor de huisjes kan je beter naar de luxere Landal parken zoals Hof van Saksen.

 • Reageer Ianthe 11 januari 2017 om 19:38

  Wij zijn met ons zoontje van net een jaar in december naar landal Rabbit Hill geweest. Dat is echt een aanrader voor kleine kinderen! Het zwembad is veel kleiner als CP en niet zo heel bijzonder maar meer als een glijbaantje hebben die kleintjes vaak toch niet nodig. Plus dat ik de huisjes van landal vaak 10x mooier en comfortabeler vind als CP. Zijn in juni toen hij 6 maanden was naar CP meerdal geweest en ook een 4 persoons huisje, nou wat jij al benoemd, nergens plek voor geen eens voor de kinderwagen jn het huisje. Riley sliep toen nog makkelijk bij ons op de kamer maar dat zou hij en wij nu ook niet meer kunnen denk ik. Nee ik kies toch echt liever landal.

 • Reageer Michelle 11 januari 2017 om 19:58

  Ik ben nog nóóit naar Center Parcs geweest en ik zie het er, ondanks dat we nu ook een kindje hebben, niet zo snel van komen. Gewoon niet zo ons ding. Het lijkt me wel echt héél lekker om zo’n weekend weg te zijn met mijn mannen. Heerlijk even eruit!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG98: ZIEKE BABY & SCHILDERENMy Profile

 • Reageer Ellen E. 11 januari 2017 om 21:31

  Leuk om te lezen. Wij gaan binnenkort voor het eerst met onze drietjes naar CenterParcs. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat, met onze kleine man op vakantie.

 • Reageer Daisy van Binsbergen 24 januari 2017 om 16:49

  Super leuk, het is voor mij best lang geleden dat ik naar Centerparcs ben geweest.
  Maar als we er waren was het altijd heel gezellig 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge