Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 21 – To do list

21-weken-zwangerOp de laatste dag van 2016 was ik precies 21 weken zwanger. Leuk om met een buikfoto het jaar af te sluiten! Lezen jullie mee hoe de laatste week van vorig jaar verliep wat betreft zwangerschap?

Alles gaat z’n gangetje
Eigenlijk gaat alles helemaal z’n gangetje! Geen rare, opmerkelijke dingen, ik voel me prima en we kabbelen lekker voort op een goed tempo (althans, dat denk ik). Vorige week maandag was ik wel ontzettend moe en had heel erg weinig energie. Ook voelde ik m’n buik “trekken” en vond ik dat m’n buik ineens groter was geworden. Zou ze een groeispurt hebben gemaakt? Ik bedacht me dat Nilo rond dit termijn ook een groeispurt doormaakte en ja hoor, na wat graven in het archief kwam ik de blogpost tegen van week 22 van zijn zwangerschap. Precies hetzelfde gevoel wat ik toen had, had ik dus vorige week ook weer. Grappig, om zo te kunnen vergelijken en herinneren!

Ze beweegt ook steeds meer en krachtiger, en nu niet alleen ’s avonds en tijdens rust maar ook als ik beweeg en overdag. Ik vind het zo leuk en heel erg fijn om haar nu te kunnen voelen. Toch weer een kleine bevestiging dat ze het goed heeft daarbinnen! Ook mijn vriend voelt haar regelmatig tijdens het insmeren van mijn buik. Met dat smeren ben ik nu zo’n 2 weken weer begonnen trouwens. Ik ben 100% strepenvrij gebleven bij Nilo en men zegt dat dat weinig te maken heeft met smeren, doe ik het toch maar braaf haha. Ik vind het ook wel fijn eigenlijk.

De to do/to buy lijst
Vorige week vertelde ik dat ik een lijst had gemaakt met wat er allemaal nog moet gebeuren. Ik kreeg de vraag of ik mijn to do/to buy lijstje wilde delen op de blog. Aangezien ik niet zo heel veel te vertellen heb omdat alles zo goed en voorspoedig gaat (gelukkig!) leek het me wel leuk om kort te vertellen hier.

Even vooraf: boven hebben wij 3 slaapkamers. Een “babykamer” waar Nilo nu slaapt, onze slaapkamer en de derde slaapkamer is een rommelkamer waar ook onze kledingkasten staan en nog een andere grote kast met zooi staat. De rommelkamer wordt Nilo’s nieuwe kamer en de babykamer blijft de babykamer. (Zie hier onze plannen voor de kinderkamers.)

♦ Een hoekmodel PAXkast kopen met spiegeldeur want…
♦ De kledingkasten van de rommelkamer worden verplaatst naar onze slaapkamer. Aangezien we niet zo’n lange vrije wand hebben op onze slaapkamer, gaan we de hoek om. De verkopen bij de IKEA dus ook PAXkasten die je goed in de hoek kwijt kan en zo kunnen we al onze kastruimte meenemen en hoeven we niks op te geven. Aanstaand weekend gaan we hier mee aan de slag!
♦ Het ladekastje wat nu op de plek staat op onze slaapkamer moet uitgezocht worden en gaat naar zolder (hierin zit ons beddengoed en wat rommeltjes). Deze lakens moeten in onze kledingkast komen.
♦ De andere kast op de rommelkamer moet worden uitgezocht en ook even naar zolder gebracht worden. Het is zo’n vakkenkast van IKEA dus misschien dat we die nog op Nilo’s nieuwe kamer neerzetten voor speelgoed, boekjes oid.
♦ De muren van de kinderkamers worden geverfd. Hier is ook al een datum voor geprikt!
♦ Voor Nilo’s kamer moet er een kledingkast gekocht worden. We hebben er al een op het oog dus het is een kwestie van bestellen en monteren! Ook moeten we op zoek naar een lamp voor Nilo’s kamer, wil ik een nieuw vloerkleed voor hem en iets van leuke boekenplankjes.
posters-konijn(Zulke posters vind ik leuk voor de babykamer, maar het liefst met een kat ipv een konijn haha. Posters komen trouwens hier vandaan.)

♦ Voor de babykamer ben ik nog op zoek naar twee leuke posters, een vloerkleed en moeten we ook nog lakens, hydrofielen, aankleedkussenhoezen etc kopen. We kunnen veel van Nilo gebruiken maar deze zijn nu dik twee jaar intensief gebruikt, gewassen en wel een beetje “op” dat ze toe zijn aan vervanging.
♦ Van mijn schoonouders krijgen we waarschijnlijk een TrippTrapp zodat we straks met z’n allen aan tafel kunnen zitten. De newbornset hebben we nog van Nilo!
♦ We moeten ook nog kleding aanschaffen maar ik wacht tot de zomercollecties in de winkels komen te liggen want het wordt een zomerbaby dus aan dikke berenpakken in maat 50/56/62 hebben we vrij weinig haha.
♦ Ook gaan we nog een leuke zwangerschapsshoot doen en hiervoor heb ik al iemand gevonden! Dus deze kan afgevinkt worden.

Manon-0042 copy kopie♦ Dit keer wil ik ook een bevallingsfotograaf en hiermee heb ik ook al contact opgenomen. We gaan binnenkort afspreken en kennis maken met elkaar. Dus deze is ook al bijna afgevinkt!
♦ We willen nog een 3D-echo plannen…
♦ En de puntjes op de i van de kinderkamertjes moeten gedaan worden maar dat is geen groot werk. Posters ophangen, leuk inrichten, noem maar op!
♦ Geboortekaartjes uitzoeken…
♦ Dan nog iets wat nog LANG niet hoeft maar wat ik wel op de to do lijst heb gezet, gewoon voor het complete idee: vluchttas inpakken, Nilo’s logeertas klaarmaken en de box opzetten.

Verder gaan we ook aan het “opruimen” beginnen want man, man, man, wat kan een mens veel zooi verzamelen. We gaan nu elke keer eventjes een uurtje wat doen, uitzoeken en in de garage verzamelen en dan als alles is opgezocht nemen we de bus en brengen we alles naar de stort/kringloop/noem maar op. Heerlijk met een schone lei beginnen hier in huis als de baby komt!

Als jullie goede tips hebben voor leuke (web)winkels voor niet al te dure posters/accessoires/vloerkleden die in de stijl van de kinderkamertjes past dan hoor ik het graag van jullie!

Aanstaande woensdag hebben we weer een afspraak bij de verloskundige, leuk leuk!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Martina 9 januari 2017 om 06:29

  Die lijstjes zijn altijd oneindig he, alle voorbereidingen.. Leuk maar wel veel werk! Ben benieuwd naar het resultaat van de kamers 🙂
  Martina onlangs geplaatst…9 Januari 2017 – Vijf favorietenMy Profile

 • Reageer Josan 9 januari 2017 om 06:38

  Nog veel werk te doend dus. Ik had voorheen het PAX hoekmodel. Beviel goed. Nu past hij niet meer in mijn kamer. Tenzij ik enorm ga schuiven met meubels. Voor posters moet je misschien even bij Arty Animals kijken. Wie weet hebben ze daar een poezenposter.
  Josan onlangs geplaatst…Zara sale shoplog + outfits aanpassenMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 9 januari 2017 om 06:56

  Fijn dat het zo goed gaat en jullie rustig doorkabbelen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…The Uber Frugal Month challenge! Een maand echt besparen.My Profile

 • Reageer Loes Johanna 9 januari 2017 om 06:58

  Fijn om alles op te schrijven he? Heb je een goed overzicht van wat er nog moet gebeuren. En heel leuk dat je terug kon lezen dat je de groeispurt bij Nilo ook rond deze periode had!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 11My Profile

 • Reageer Channa 9 januari 2017 om 07:11

  Een aardige to do lijst, maar wat heerlijk om de kamerindeling te moeten doen en lekker te mogen shoppen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!
  Channa onlangs geplaatst…Yes, de schoolvakantie is voorbij!My Profile

 • Reageer Nicole 9 januari 2017 om 07:42

  Ooh dat doet me denken dat ik ook maar eens aan een to do lijst moet beginnen haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Ik mis het middagdutjeMy Profile

 • Reageer Fenna 9 januari 2017 om 08:00

  Hier hadden we ook een flinke to do lijst maar wat heerlijk als je daar dingen van weg kunt strepen!
  Fijn dat alles zo goed verloopt! 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate | week 35 + 36My Profile

 • Reageer Charlotte 9 januari 2017 om 08:13

  Je hebt nog een flinke lijst! Hier hebben we ook de rommelkamer opgeruimd om er een peuterkamer van te maken hihi. Toch wel fijn dat alle kamers nu netjes zijn! Succes met je lijstje en veel plezier bij de verloskundige deze week!
  Charlotte onlangs geplaatst…Deze namen worden het in ieder geval niet…My Profile

 • Reageer Sanne 9 januari 2017 om 08:32

  Grappig he dat je toch veel herkent in de zwangerschappen, heb ik nu bij mijn tweede ook! En ook alles opgeschreven bij de eerste, en nu weer, want vergelijken blijft toch leuk!

  Kleine zebra is een website met heel veel spullen! Zoveel dat het een beetje onoverzichtelijk is vind ik maar met wat speurwerk kun je vast wel wat vinden.
  Ook mini-momo heeft leuker dingetjes!
  Veel plezier met het speurwerk en inrichten!

 • Reageer Susan 9 januari 2017 om 08:42

  Heerlijk al die voorbereidingen! Check mevrouwaardbei.nl en psikhouvanjou.nl voor leuke accessoires, poster etc 🙂 En de geboortefotograaf is een supergoede keus, ik ben zo blij me de foto’s! Zorg wel dat je een prof. neemt en dat je ziekenhuis het goed keurt dat de fotograaf bijv.op de OK mee mag als je uiteindelijk een keizersnee zo krijgen. Dat mag tegenwoordig niet meer overal.

 • Reageer marcia 9 januari 2017 om 10:19

  Wat fijn dat het zo goed gaat Manon! Je straalt ook echt!
  Kijk voor leuke posters en kaartjes eens op petitelouise.nl en psikhouvanjou.nl

  Liefs!

 • Reageer Leonie 9 januari 2017 om 10:24

  Wat fijn dat t zo goed gaat! Jullie hebben een hoop te doen, maar zo leuk al die voorbereidingen. Geniet er lekker van.
  Leonie onlangs geplaatst…Zara (sale) Shoplog!My Profile

 • Reageer Michelle 9 januari 2017 om 11:47

  Wat heerlijk dat het allemaal zo goed gaat! Dat van die bevallingsfotograaf snap ik helemaal. Wil ik er bij een tweede kindje ook echt heel graag bij! Benieuwd voor wie jij gegaan bent!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG98: ZIEKE BABY & SCHILDERENMy Profile

 • Reageer C-tje 9 januari 2017 om 11:53

  Fijn dat het goed met je gaat! Ik lees altijd met veel plezier je updates!

  Kleine tip: koop nu toch 1 (of meerdere) “winter”- outfitjes in een kleine maat. Mijn zoontje is ook in de zomer periode geboren en dacht ik hetzelfde als jou. Helaas was het niet al te best weer en moest ik alsnog op zoek gaan naar wat warmere kleding. Dat was alleen nergens te krijgen, of het waren hele neutrale (lees: saaie) kleding.

 • Reageer Marjolein 9 januari 2017 om 14:08

  Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie.
  Als tip heb ik nog Dear Wigge.
  Posters, geboortekaartjes, gave kleding met stof van eigen ontwerp. Ze doen ook veel op maat werk.
  Echt een aanrader!
  http://www.dearwigge.nl/

 • Reageer Anneleen 9 januari 2017 om 15:08

  Wat leuk, zo’n zwangerschapsshoot in het vooruitzicht! Ik ben alvast benieuwd naar de foto’s, wordt vast weer heel erg mooi!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Milou 9 januari 2017 om 15:37

  Haha ja ik heb ook braaf gesmeerd tijdens mn zwangerschap. Tot 41 weken geen streepje en daarna boem! Een aantal scheuren. Ik groeide de laatste week ook ineens nog heel veel.
  Wat fijn dat het goed met je gaat Manon! Ben heel benieuwd naar het kamertje van de baby straks en naar Nilo’s nieuwe kamer
  Milou onlangs geplaatst…Mees is geboren!My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 9 januari 2017 om 18:48

  Heerlijk rommelen en nestelen dus. Gaaf dat je voor geboortefotografie gaat, ik wil dat denk ik ook deze keer
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…SLIK…Verlamming of als ze geluk had alleen een spasme…My Profile

 • Reageer Susanne 10 januari 2017 om 09:02

  Een bevallingsfotosgraaf, dat zou ik de volgende keer ook graag willen. Ik zou het leuk vinden om tzt meer te lezen over je ervaringen hiermee. Het lijkt me iig super bijzonder om zulke foto’s als aandenken te hebben.

 • Reageer Jessica 12 januari 2017 om 16:18

  Goed om zo een lijstje te hebben 🙂 Zal een hoop rust ook geven als je veel kan afvinken! Succes! Je ziet er heel mooi uit.
  Jessica onlangs geplaatst…Voornemens voor mijn blog Life by JessMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge