Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 24 – Dat ging snel?

24-weken-zwanger
Huh? Ik ben alweer ruim 25 weken zwanger vandaag en hóé vreselijk cliché het ook mag zijn: week 24 ging echt met 3 keer knipperen voorbij. Wat heb ik afgelopen week gedaan? Hoe gaat het? Ik klets jullie bij over vorige week!

Restje ziek zijn
Zoals ik vorige week al vertelde was ik goed ziek geweest. Gelúkkig ging het vanaf de vrijdag weer wat beter en hebben we het weekend kalm aan gedaan, mijn vriend nam veel uit handen zodat ik echt even bij kon tanken. Ik merk namelijk dat ik door m’n reserves heen was door dat wekenlang ziek zijn en doorkwakkelen. Als je normaal gesproken ziek bent, gaat je energie allemaal naar het beter worden maar ja, met een baby in je buik gaat die energie toch grotendeels daar naartoe. Er bleef weinig over voor mij en m’n lichaam en ik voelde me dus ook erg zwak. Het weekend heeft me echt goed gedaan en ik zit ook weer een stuk lekkerder in m’n vel dan vorige week. Man, wat kan een mens zich ellendig voelen: lichamelijk maar ook in je kop. Maandag ging Nilo een dagje naar oma zodat ik het huis even op orde kon brengen (CHA-OS!), gezonde boodschappen in huis kon halen en daar was ik wel de hele dag zoet mee.

Bloed geprikt
Woensdagochtend leverde ik Nilo om 7:45u af bij het kinderdagverblijf om daarna naar het ziekenhuis te gaan om nuchter bloed te prikken. Ik kreeg best veel reacties vorige week toen ik vertelde dat ik moest prikken voor suiker maar dat ik niet zo’n suikerdrankje hoefde te nemen maar gewoon mijn normale ontbijt. Hoe, wat, waarom weet ik ook niet… Ik doe gewoon wat me is opgedragen haha. Ik prikte dus één keer nuchter bloed en de verpleegster prikte heel naar. Normaal heb ik nooit “pijn” van bloed prikken en gaat alles heel voorspoedig en pijnloos maar dit keer was echt even op de tanden bijten? Nou goed, ik ging daarna naar huis, at m’n ontbijt, ging in bad liggen en na 1,5 uur vertrok ik weer richting het ziekenhuis om nog een buisje af te tappen. Ik had er helemaal geen zin meer in want de eerste prik deed zeer. Gelukkig was de tweede prik weer “gewoon” en nergens last van. Qua uitslag hoor ik niks als alles goed is (waarschijnlijk wel een “prima” bij de eerstvolgende afspraak bij de verloskundige) en anders word ik gebeld, dacht ik.

Ik kocht wat megaschattige dingetjes voor baby bij @nextofficial TE LIEF

Ik kocht wat megaschattige dingetjes voor baby bij @nextofficial TE LIEF

Kwaaltjes?
Of ik verder nog kwaaltjes heb? Over het algemeen voel ik me lichamelijk hartstikke goed. Ze beweegt enorm veel, van schopjes tot hele salto’s en geschuif langs de voorkant. Ik vind het echt leuk en weet dat ik hier nu van kan genieten voordat het straks pijnlijke ribschoppen worden hahaha.

Ik voel me af en toe wel net een heel oud mensje, als ik ’s morgens veel gedaan heb dan ben ik vaak moe ’s middags. Ik ga tijdens Nilo’s middagdut dan ook echt even op de bank liggen, hoe moeilijk ik dat ook vind maar ik merk dat ik dat wel nodig heb. Afgelopen week ben ik tijdens dat niks doen zomaar in slaap gevallen dus ik lig niet voor Jan Doedel blijkt. Eetlust heb ik amper en al helemaal niet qua avondeten… Heb best snel last van m’n rug en schoudergebied maar op de yoga leren we spierversterkende oefeningen voor deze gebieden en ook het “verzachten” van spiergroepen dus ik probeer regelmatig even een oefening of een stretch te doen als ik last heb en dat is wel heel erg fijn moet ik zeggen!

De tijd vliegt en we hebben tijd tekort!
Het is mega cliché maar de tijd vliegt zo, zo, zo snel voorbij… Over 15 weken kan ze er al zijn (ik hoop het…) en de to-do lijst lijkt maar niet korter te worden haha. Maar alles komt wel goed. Ik heb deze week een kledingkast voor Nilo besteld en die komt half februari, ga aankomende week gordijnen bestellen en zodra dat er is kan Nilo’s kamer afgemaakt worden en zo is automatisch de babykamer zo goed als af op de accessoires en leuke dingen na. Ik ga ook nog maar eens een babyuitzetlijst tevoorschijn halen en kijken wat we daar nog van moeten hebben, ik moet de kraamhulp bellen voor een intake (vorige week vergeten, oeps) en ook een afspraak maken voor een 3D echo!

We kunnen nu voor m’n gevoel echt gaan aftellen in plaats van op en daardoor wordt het wel steeds spannender… I keep you posted!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

15 reacties

 • Reageer Loes Johanna 30 januari 2017 om 06:32

  Wat fijn dat je flink op hebt kunnen laden! Ik weet dat ik mijn to do lijst toen ook heel overwhelming vond, maar dat het eigenlijk toch wel meeviel. 😄 Al is hij nu nog niet af hoor. 😅
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Loes’ Photo Diary 1My Profile

 • Reageer Wilmaaa 30 januari 2017 om 06:33

  Leuk dat je lekker kan gaan aftellen! Dat doe ik hier ook, bijna 40 weken. De baby mag komen 😉 en de tijd is omgevlogen hoor, ging hier bij een tweede ook veel sneller voor m’n gevoel.

 • Reageer Channa 30 januari 2017 om 06:59

  Oh leuk een 3D echo, dat vond ik toch echt de tofste echo!
  Channa onlangs geplaatst…Naar de bioscoop met onze 2-jarigeMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 30 januari 2017 om 07:16

  Fijn dat je niet meer zo ziek bent en alles weer een beetje normaal aan het worden is. Ziek zijn is nooit fijn, vooral niet voor moeders die ook nog eens zwanger zijn. Hopelijk een goede uitslag van je suiker.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Jezelf een schop onder je kont geven!My Profile

 • Reageer Nicole 30 januari 2017 om 07:21

  Fijn dat je jezelf weer beter voelt. En ja die rustmomenten heb je echt nodig merk ik dus ook. Doe schijnbaar veel meer nu dan bij de eerste zwangerschap en dat merk ik haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Op zoek naar een jongensnaamMy Profile

 • Reageer Fenna 30 januari 2017 om 07:56

  Fijn dat je wat bent opgeknapt!

  Brr als de eerste keer bloedprikken zo voelde zou ik mezelf echt terug moeten slepen haha. Bij mij was het andersom 😉 de 2e keer prikken was ze zo ruw met die naald dat het echt zeer deed…
  Fenna onlangs geplaatst…Onze dochter is geboren! + bevallingsverhaalMy Profile

 • Reageer Joyce 30 januari 2017 om 08:36

  oo die regenbogen romper is leuk!! Ik heb voor Sofie destijds ook heel veel bij next gekocht. Tegenwoordig vind ik het in haar maat een beetje meh!
  Joyce onlangs geplaatst…Wat wil ik met Joyfromjoyce.nl?My Profile

  • Reageer Manon 30 januari 2017 om 12:58

   Voor jongetjes vind ik de grotere maten ook steeds minder leuk. Alleen pyjama’s, die blijven zo cool <3

 • Reageer Malou 30 januari 2017 om 09:33

  Fijn dat het wat beter gaat, en wat een ontzettend schattige rompertjes!
  Malou onlangs geplaatst…Verslikken of stikken?My Profile

 • Reageer Leonie 30 januari 2017 om 09:53

  Wat fijn dat je weer bent opgeknapt! Ik was er al benieuwd naar. Nog maar 15 weken. Wat klinkt dat kort he?!
  Leonie onlangs geplaatst…Je relatie na het krijgen van een kindjeMy Profile

  • Reageer Manon 30 januari 2017 om 12:57

   Jaaa, jeetje! Gelukkig gaan we richting de lente dus hopelijk gaat de tijd sneller dan de koude, natte winterdagen haha!

 • Reageer Marije 30 januari 2017 om 11:44

  Wat fijn dat je je weer wat beter voelt! Even fast forward naar over 15 weken en je kunt hopelijk al lekker knuffelen met je kleine meisje!
  Marije onlangs geplaatst…Fons is zeven maanden oudMy Profile

 • Reageer Jessica 30 januari 2017 om 14:48

  fijn dat je je weer iets beter voelt. Sommige verpleegkundige kunnen echt niet prikken. hahaa heel vervelend is dat!

 • Reageer Jodi - liefthuis 30 januari 2017 om 18:21

  Jeetjr wat vliegt de tijd ook voor de mensne die je volgen 😜 25 weken is echt een grens ofzo, al bijna 3e teimester maar je kan gelukkig nog wel veel dus even lekker doorpakken. Ben benieuwd naar Nilos kamer
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- Lieve ouders het spijt me, Roos heeft het syndroom van Down…My Profile

 • Reageer Anneleen 31 januari 2017 om 19:54

  Wat goed te lezen dat je je een pak beter voelt, Manon! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge