Kids, Lifestyle, Wonen

Accessoires voor onze kinderkamers

We zijn al een stuk opgeschoten met de kinderkamers hier in huis. Eigenlijk is de babykamer helemaal “af” want de meubels die er voor Nilo stonden, gaan gewoon naar onze dochter. Dit geldt ook voor de gordijnen etc. Maar om het echt een meisjeskamer te maken en natuurlijk ook wel even anders dan Nilo’s babykamertje, zijn we op zoek gegaan naar leuk accessoires die het toch een andere kamer maken.

Voor Nilo hebben we wel een hele nieuwe peuterkamer gemaakt. De wanden zijn zoals jullie wel weten heel lichtgrijs met geel en dit past zo goed bij hem. De gordijnen zijn ondertussen besteld, deze kunnen elk moment binnenkomen. De rolgordijnen zijn in huis, de kledingkast wordt elk moment geleverd en als dat allemaal binnen is gaan we een dagje klussen zodat Nilo langzaamaan over kan naar zijn nieuwe kamer! De kamer van hem is misschien wel twee keer zo groot als de babykamer en met alleen een kledingkast en peuterbedje is het echt heel ongezellig. Wij zijn dus ook voor zijn kamer op zoek gegaan naar accessoires, leuk dingen voor aan de muur etc. om het gezellig te maken voor hem! Ik laat jullie graag zien wat we al in huis hebben qua decoratie voor de kinderkamers. Als alles hangt, staat en op de goede plek ligt zal ik zeker nog de eindresultaten laten zien want ik denk dat het echt heel leuk wordt!

foto-15-02-17-09-28-44Voor de babykamer hebben we niet echt heel veel poespas want het staat al “vol” met meubels en natuurlijk druk sterretjesbehang. Wel heb ik dit schattige kapstokje gekocht (WoonExpress) voor aan de muur, lief he?

Dan heb ik bij de Xenos tijdens de kerstdagen ook nog 8 of 9 roségouden sterren gekocht. Weten jullie nog dat ik op zoek was naar zo’n slinger met sterretjes? Ik ga ‘m gewoon zelf maken! Ik heb helaas geen foto van de sterretjes zelf want die liggen in een box te wachten tot ik ze kan gebruiken en ook geen foto online kunnen vinden…

Verder zijn we nog op zoek naar een leuk vloerkleedje die bij d’r kamer past en nog naar twee mooie posters voor boven het bed. Bovenop de plank bij de commode komt niet zoveel te staan. Er staat nog een sterrenlamp van Nilo en ik denk dat we gewoon wat lieve schoentjes, haar geboortekaartje en wat ditjes en datjes wat we al hebben/krijgen neerzetten om het persoonlijk te maken!

foto-15-02-17-09-27-37Voor Nilo hebben we wel wat meer aangezien hij dus een hele nieuwe kamer nodig heeft. We kregen laatst een mailtje van de webshop Wereldkaarten.nl of we iets leuks wilden uitzoeken. Nilo wordt niet voor niets “Freek Vonk” genoemd dus na een kijkje in het assortiment werd ik heel blij van de categorie “kinderkamer”. Super leuke, vrolijke (en leerzame!) posters van de wereld. Ik koos er eentje uit met allerlei dieren die niet té gedetailleerd is. We moeten er nog een leuke lijst bij zoeken en dan kunnen we ‘m ophangen!
schermafbeelding-2017-02-15-om-09-33-14

foto-15-02-17-09-29-18Ook vond ik dit mandje bij WoonExpress voor zijn kamer. Ik weet begod niet wat ik er mee ga doen maar ik vond ‘m gewoon heel erg leuk en vrolijk! Misschien voor sokken, speelgoedjes, knuffels, luiers…

lampen-ikea-praxis

Qua verlichting houden we het gewoon simpel. Bij Praxis kocht een een witte lampionlamp voor aan het plafond, dit geeft altijd mooi, zacht licht vind ik. Ook hebben we een lampje voor aan de muur van IKEA in de vorm van een maan. Voor extra licht en sfeer.

postersjuniqeBij Juniqe vond ik deze twee posters waar ik meteen “verliefd” op werd. Het schreeuwt Nilo, past bij de kleurtjes op z’n kamer en de kamer is best groot dus iets aan de muur is zeker wel “nodig”. Deze twee posters hebben we echt al weken in huis. Twee lijsten van IKEA erom en klaar is Kees.

wasmand-kleed-hmTot slot nog een wasmand en vloerkleed van H&M Home. Neutraal maar toch wel speels. Deze zijn onderweg met de post dus ik heb ze nog niet echt in huis maar ik vond het wel erg leuk. Als ik zo alles op een rijtje zie is het best hysterisch maar de meubels zelf, de muren, de gordijnen en alles is heel “saai” en effen. Nee, ik denk dat alles bij elkaar wel heel erg leuk wordt!

Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met het finetunen van de kamers en ik ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe Nilo z’n nieuwe kamer gaat vinden!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Josan 22 februari 2017 om 06:44

  Die spulletjes van H&M Homes zijn helemaal leuk. De combinatie grijs geel vind ik sowieso erg fris.
  Josan onlangs geplaatst…Zelfmoord om een naaktfotoMy Profile

 • Reageer Nicole 22 februari 2017 om 06:46

  Oh je bent al lekker aan het inrichten! Heerlijk.. Hier moet het allemaal nog geverfd worden en ik hoop dat we dit begin volgende week kunnen doen..
  Nicole onlangs geplaatst…We mogen eigenlijk niet klagenMy Profile

 • Reageer MarjonS 22 februari 2017 om 06:47

  Leuke accessoires. De wereldkaart met de dieren vind ik erg leuk. Vrolijk en leerzaam.

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 22 februari 2017 om 06:57

  Leuke spulletjes! Ik vind dat okergele heel erg mooi.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Capsule kast: Winter 2017My Profile

 • Reageer Leonie 22 februari 2017 om 08:13

  Wat een leuke items! Ik ben heel benieuwd naar ’t eind resultaat!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #26 – Broodkorstje, eigen kamer en tandje likkenMy Profile

 • Reageer Malou 22 februari 2017 om 09:07

  Die wereldkaart is gaaf zeg!
  Malou onlangs geplaatst…Lenn is 7 maandenMy Profile

 • Reageer Tineke 22 februari 2017 om 09:49

  Die wereldkaart is echt superleuk!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Leukste jurkjes van februariMy Profile

 • Reageer Anneleen 22 februari 2017 om 12:45

  Wat een superleuke spulletjes! De kamertjes worden vast erg mooi! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Jessica 22 februari 2017 om 13:34

  Ik vind die wereldkaart echt super gaaf, echt leuk voor op Nilo zijn stoere jongens kamer.
  Jessica onlangs geplaatst…De gekke zoektermen TAGMy Profile

 • Reageer Patricia 22 februari 2017 om 18:56

  Wat een leuke spullen. Dat maanlampje heb ik ook voor mijn zoontje. En die wereldkaart is supergaaf😊
  Patricia onlangs geplaatst…Weekoverzicht #1My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 22 februari 2017 om 20:26

  Vooral die posters van Juniqe zijn heel gaaf. Mooi dat geel
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik beken: 11 x mijn Guilty Pleasure….herken jij ze?My Profile

 • Reageer Yentl Arens 26 februari 2017 om 21:36

  hoi Manon,

  Wat een leuke spulletjes voor Nilo maar ook voor het meisje die er aan komt!
  En die poster voor de kamer van Nilo is echt heel leuk kan hij gelijk een beetje leren waar welke dieren in het wild leven.!
  ik hoop dat jullie nog veel geluk met elkaar gaan hebben en ik blijf jullie op de voet volgen met jullie volgs en andere video’s!

  xxx
  yentl

 • Reageer rebecca 23 maart 2017 om 08:35

  wat een leuke wereldkaart zeg!
  wat voor maat hebben jullie genomen?
  en waar hebben jullie dat ophangsysteem gekocht.
  ik zoek me rot maar kan nergens zo groot ophangsysteem vinden?

  • Reageer Manon 23 maart 2017 om 09:10

   Wij hebben 1 meter breed en het systeem zelf gemaakt 🙂 Gewoon aan de boven en onderkant dubbele latjes geplakt met dubbelzijdig tape, haakjes eraan, een lint en klaar!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge