Babypraat, Zwanger

Over geboortekaartjes, kraamfeestjes en beschuit

Ik zit nu zo wat in het derde, tevens laatste, trimester van deze zwangerschap… De nesteldrang begint serieuze vormen aan te nemen en ook het gevoel dat ik alles wil “afronden” zit hoog. Er gieren allerlei gedachten door mijn hoofd van wat nog allemaal geregeld moet worden. Tijd voor een checklist…

imageKraamvisite of kraamfeestje?
Iets wat al lang door mijn hoofd spookt is de kraamvisite… Doen we net zoals bij Nilo iedere visite apart en zijn we weken bezig of houden we gewoon een middag een kraamfeest? Voor allebei de manieren is wat te zeggen dus twijfel, twijfel. Aan de ene kant is het ook heel leuk om regelmatig visite over de vloer te krijgen zodat je één op één kunt kletsen, Nilo vindt de aandacht waarschijnlijk heel erg leuk en ze zeggen dat er bij een tweede minder interesse is qua kraambezoek, kaartjes etc. Zo’n kraamfeest is weer heel leuk omdat je er echt een dingetje van kunt maken, echt kunt uitpakken met hapjes, versiering, uitnodigingen en dan heb je alles ook maar in één keer gehad… We gaan er nog even goed over nadenken. Wat is jullie ervaring (bij een tweede of derde, vierde… kindje)?

hippegeboortekaartjes1Geboortekaartjes
Net zoals de meeste mensen, houden wij ook van de “ouderwetse” geboortekaartjes. Iedereen weet natuurlijk al dat de baby geboren is maar toch hoort het erbij vinden wij. Bij Nilo hadden we het geluk dat we het ontzettend leuke geboortekaartje mochten uitkiezen bij Hippe Geboortekaartjes en ook bij onze dochter krijgen we deze kans weer. Het kaartje van Nilo hangt tot de dag van vandaag ingelijst op z’n “babykamer” en we zijn er nog steeds verliefd op! We zijn al een beetje aan het rondneuzen naar kaartjes waar we een goed gevoel bij krijgen maar jeetje, wat is er veel keus. We willen een beetje een rustig geboortekaartje, roze -maar niet te girly-, hip genoeg maar ook weer niet Pinterestachtig en we denken dat we zeker gaan slagen bij Hippe Geboortekaartjes. Misschien dat we een kaartje gaan aanpassen naar wens maar het kriebelt ook wel om zelf helemaal iets te ontwerpen, wat ook mogelijk is. We moeten nog maar even zien en binnenkort een proefdruk (of meer) van een aantal kaartjes bestellen om het zo te zien in plaats van op het beeldscherm. De zoektocht is weer begonnen hoor… Oja! En ik moet alle adressen verzamelen, uitzoeken en up-to-date brengen, ook zoiets!

cakejeBeschuit met muisjes?
Als ik ergens op kraamvisite ben, sla ik eigenlijk altijd het beschuitje met muisjes af. Ik vind muisjes an sich erg lekker maar ik krijg dat beschuit + droge muisjes nooit weg, om maar niet te spreken over boter/margarine (ugh…). Ik ben dus ook geen type om dit te serveren bij m’n eigen kraamvisite/feestje. Bij Nilo had ik (kant en klare) cakejes met witte chocoladepasta en daarop blauwe muisjes. Dit viel toen erg in de smaak bij de visite dus ik ben nu ook weer op zoek naar een alternatief. Met roze heb je net iets meer keuze in de winkel dan met blauw (roze koeken, tompoucen, noem maar op) dus dat komt wel goed. Als jullie nog leuke ideetjes hebben, let me know!

Al met al genoeg dingen om nog over na te denken, te brainstormen en te regelen!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Josan 15 februari 2017 om 06:37

  Bij de tweede en derde heb ik een kraamfeest gedaan. Natuurlijk zijn sommige mensen wel eerder langs geweest, maar het merendeel kwam op de dag zelf. Dit geeft veel meer rust. Vooral dat vond ik belangrijk. Het is toch even wennen voordat je de balans weer hebt gevonden met 2 kinderen. Voor dreumes was wennen aan de nieuweling al voldoende uitdaging, laat staan dat er dagelijks visite over de vloer komt.
  Josan onlangs geplaatst…Dag pyjama hallo werkkledingMy Profile

  • Reageer Iris Rosman 18 februari 2017 om 09:54

   Toen ik bij de kleuters zat toen mijn zusje net geboren was had ik roze koeken met muisjes en een jongetje uit mijn klas had een lange vinger met op de punt muisjes

 • Reageer Charlotte 15 februari 2017 om 06:45

  Wij gaan dit keer ook voor een kraamfeest. Mensen die echt heel dichtbij je staan komen toch wel eerder maar de rust lijkt me heerlijk, voor jou en de baby maar ook voor Nilo. Succes nog met het uitzoeken van het geboortekaartje! Wij hebben deze week de proefdruk binnen gekregen en zijn helemaal blij 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…10 x Dit ga ik niet missen na de zwangerschapMy Profile

 • Reageer Channa 15 februari 2017 om 07:04

  Een kraamfeest lijkt mij persoonlijk niks, maar ieder zijn ding natuurlijk. Geboortekaartje hebben wij zelf laten ontwerpen, want met al die kaartjes op al die websites kwam ik er echt niet uit!
  Channa onlangs geplaatst…De leukste items voor Pasen shop je bij de Action!My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 15 februari 2017 om 07:11

  Leuke dingen om over na te denken. Mijn kraamtijd was in het ziekenhuis dus een volgende keer wil ik dat gewoon lekker thuis als ik tenminste thuis ben in mijn kraamweek.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Capsule kast: Winter 2017My Profile

 • Reageer Nicole 15 februari 2017 om 07:15

  Wij willen een kraamfeest al is t maar om de verplichte bezoekjes in een keer te hebben. Er zullen ook nog genoeg mensen wel “los” komen (mensen die we erg leuk vinden en niet die ene verre tante die we nooit zien). Verder mag ik bij hippe geboortekaartjes ook gaan rondneuzen dus gaan we binnenkort eens doen. Beschuit met muisjes vind ik wel lekker maar leuk om inspiratie op te doen voor andere dingen!
  Nicole onlangs geplaatst…De grote voorjaarsschoonmaak | de woonkamerMy Profile

 • Reageer Meaghan 15 februari 2017 om 08:45

  Hoi Manon,

  Bij Albert Heijn heb je hagelslag in de kleur roze of blauw, als alternatief voor muisjes! Dat is misschien ook eens leuk voor de afwisseling. Ook heb je bij Albert Heijn roze en blauwe slagroom, misschien kun je eens kijken naar de roze?
  Hopelijk slaag je in je zoektocht naar het perfecte geboortekaartje!

 • Reageer Felicia 15 februari 2017 om 09:30

  ik vind het altijd juist lekker beschuit met muisjes
  mijn man vind het ook niet zo lekker en snapt eigenlijk niet waarom we het altijd eten bij een geboorte
  volgens mij stonden muisjes vroeger voor vruchtbaarheid.

 • Reageer Malou 15 februari 2017 om 10:45

  Ik vind beschuit met muisjes juist lekker haha! Succes met de voorbereidingen, ik vond het zelf ontzettend lastig om een geboortekaartje uit te zoeken..
  Malou onlangs geplaatst…De leukste carnavalskleding voor kinderenMy Profile

 • Reageer Anneleen 15 februari 2017 om 11:46

  Wat leuk dat jullie een geboortekaartje mogen uitkiezen! Dat van Nilo vond ik echt heel leuk, dus dat van jullie kleine meisje zal vast ook wel erg mooi worden! 🙂 Veel succes en veel plezier met de voorbereidingen!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Marjan 15 februari 2017 om 14:12

  Ik kreeg laatst ergens chocolade me roze muisjes erop, erg lekker! (Google: chocolade me muisjes, geeft het voorbeeld)

 • Reageer Madelaine 15 februari 2017 om 16:28

  Ik wil bij de volgende graag een kraamfeest, gewoon omdat je alles hebt gehad. Wij wilde graag ook wat anders dan beschuit met muisjes, maar door alle hectiek rondom Jasmin haar gezondheid hadden we er helemaal geen puf voor.
  Madelaine onlangs geplaatst…QUICK TIP – INVISIBOBBLEMy Profile

 • Reageer Talitha 15 februari 2017 om 19:36

  Bij een tweede weet ik absoluut zeker: een kraamfeest. Ik heb wekenlang over mijn herstel gedaan (niet goed gehecht na de inknip en later nog weer een hechting erbij gekregen na 2 weken) waardoor ik heel veel moeite had met zitten. Ik moest ijzertabletten want ik had een erg tekort en zag er zo wit uit als een spook in de weken na de bevalling. Eigenlijk heb ik me bij geen enkele visite echt lekker op mijn gemak gevoeld, maar ik wou het ook niet blijven uitstellen. Bij een tweede wil ik absoluut een kraamfeest. Onze ouders, broers/zussen en beste vrienden mogen dan uiteraard wel eerder op bezoek maar voor anderen komt er een leuk feest een aantal weken na de bevalling. Eentje waar ik helemaal uit kan pakken en zelf ook zin in kan hebben. En ons geboorte kaartje kwam ook van hippe geboortekaartjes, zoveel leuke ideetjes daar!

 • Reageer Nicole 15 februari 2017 om 23:42

  Wij hadden bij ons zoontje bijna 4 jaar geleden deze geboorte koekjes. Per stuk verpakt en je kunt een grote doos bestellen voor niet veel geld. Ideaal voor de kraamvisite, maar ook als traktatie op je werk of kinderdagverblijf. De smaak van liga met zo’n melk laagje erin maar dan met muisjes erdoor. Erg lekker!
  Ze zijn niet heel groot, maar wij hadden een schaal boven en beneden staan zodat de visite gewoon kon pakken. Willen ze er 2 of 3 dan is het ook prima natuurlijk.
  Mocht er ooit een 2e komen dan doen we ze weer. Ideaal!

 • Reageer Nicole 15 februari 2017 om 23:43

  https://www.geboortekoekjes.nl/

  De link moest er nog bij 😉

 • Reageer Jessica 19 februari 2017 om 22:51

  Veel om over na te denken he. Ik ben benieuwd wat het allemaal gaat worden.
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – Outfit lekker sportiefMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge