Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 25 – Kraamzorg, de hik en uitslag suikertest

25-weken-zwanger
De laatste weken van het tweede, oh zo fijne, trimester zijn aangebroken… Inmiddels ben ik alweer 26 weken zwanger. Afgelopen week had ik een telefonisch intakegesprek met de kraamzorg, voelde ik voor het eerst de hik én hoorde ik de uitslag van de suikertest van de week ervoor.

Things are getting real
Vorige week kreeg ik een mail in mijn inbox dat het tijd was voor het intakegesprek met de kraamzorg. Ik belde maandag om een afspraak te maken voor het gesprek wat dit keer telefonisch gaat. Bij de eerste komt er iemand langs maar bij een tweede is dat blijkbaar niet meer nodig (althans, bij onze kraamzorg). We maakten maar meteen een belafspraak voor die middag en een paar uur later zat ik te babbelen over borstvoeding, huishouddingetjes en een uitzetlijst… Toen ik ophing realiseerde ik me dat het nu echt serieus gaat worden. We gaan nu echt richting het einde van de zwangerschap en dingen moeten geregeld worden. Tijdens het gesprek werden even wat administratieve zaken doorgenomen (verzekering, onze gegevens etc), voorkeuren (waar ga ik bevallen, kies ik borst- of flesvoeding), de praktische zaken werden aangehaald (is het bed hoog genoeg, hebben we kruiken en thermometers in huis, zijn er huisdieren) en we babbelden nog even over onze huidige gezinssituatie wat betreft Nilo (of hij een ziekte/aandoening heeft, een speciaal dieet of allergieën heeft etc.). Dit gesprek duurde een half uurtje en een dag later lag het kraamdossier in de brievenbus…

De hik!
Afgelopen woensdag zaten alle kinderen op het kinderdagverblijf en besloten Bieb en ik om even een dagje samen te spenderen. We waren aan het lunchen in een cafeetje en ineens voelde ik ritmisch getik in m’n onderbuik! Hey, dat ken ik nog van Nilo! Dat is de hik. Zo grappig om weer te voelen. Ik zei tegen Bibian: bij de eerste is het bijna een hele happening: “IK VOEL DE HIK!!1!1!!” en nu is het: “aaah ja, zo voelde dat, de hik”. Al met al niet minder leuk om weer zo’n klein dingetje te herkennen en te beseffen dat onze baby van binnen lekker haar ding aan het doen is. Vruchtwater drinken, hikken… Allemaal tekens dat dat in ieder geval wel snor zit.

Uitslag van de suikertest
Ik zat er toch wel een klein beetje mee, met dat suikergedoe. Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat ik het vooral “een ding” vond voor mezelf. Ik ben best een lastige eter en nu tijdens de zwangerschap kan ik een snaaibui op z’n tijd wel waarderen. Ik had niks gehoord en “geen nieuws is goed nieuws”, maar ik wilde het toch even horen van de verloskundige. Ik belde woensdagochtend om te vragen of ze al een uitslag hadden en ze kon me vertellen dat het allemaal keurig was. Mijn waardes waren 3.7 en 4.nogwat (slecht geheugen) en dat was helemaal netjes. Gelukkig!
Stel ik had wel suiker gehad dan zou ik op een bepaald dieet moeten en ik ben echt megazwak wat dat betreft. Oké, ik zou wel moeten en ik zou het wel doen natuurlijk maar ik toch. Ik heb totaal geen discipline wat dat betreft en ik zag mezelf al helemaal zitten met een prikpen en weet ik allemaal wat er bij komt kijken… Petje af voor alle (zwangerschaps)diabetespatienten.

Ook heb ik lekker gewinkeld voor zus (haar bijnaam ondertussen) zoals jullie in de shoplog konden zien vorige week. Ik ben die woensdag met Bieb ook nog naar de Babydump geweest en daar heb ik ook nog het een en ander gekocht (aankleedkussenhoes en thermometers enz0) dus dat kan ook weer afgestreept worden.

Ik ga nog maar even genieten van de laatste periode van het tweede trimester want ik weet nog wel dat dat laatste stukje een tandje pittiger gaat worden… 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Loes Johanna 6 februari 2017 om 06:30

  Ooh wat gaat het toch snel en wat ben je toch prachtig zwanger. ❤ Ik vond de hik nu inderdaad echt een dingetje, grappig om het verschil met een tweede zwangerschap te lezen. En super fijn dat de uitslag van de suiker test goed was, toch altijd weer een geruststelling. 😊
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Loes’ Photo Diary 2My Profile

 • Reageer Josan 6 februari 2017 om 06:34

  Die hik 🙂 Ja dat is inderdaad een dingetje. Het grappige is dat ze het steeds vaker krijgen op den duur. Super fijn dat de uitslag van de suikertest uiteindelijk goed was. Dat is dan toch een zorg minder.
  Josan onlangs geplaatst…Dag middagslaapje, het was leuk je gekend te hebbenMy Profile

 • Reageer Channa 6 februari 2017 om 06:58

  Hier ging de intake bij de tweede ook telefonisch inderdaad. Vond ik overigens niet erg)! Fijn verder dat je suiker gewoon goed is!
  Channa onlangs geplaatst…Persoonlijke update: gezondheid & de zoektocht naar een huisMy Profile

 • Reageer Nicole 6 februari 2017 om 07:17

  Heel fijn dat je geen suiker hebt! Ik heb binnenkort die test en vind het maar al te spannend! En ik kan me helemaal niet herinneren dat ik echt bewust heb gevoeld dat Fay de hik had tijdens de zwangerschap. Dus ben benieuwd of ik het dit keer wel door heb haha..
  Nicole onlangs geplaatst…10 things that piss me off!My Profile

 • Reageer Malou 6 februari 2017 om 07:59

  Heel fijn dat je geen suiker hebt! Ik vond die hikjes altijd heel bijzonder 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Het leed dat de 6 maanden sprong heetMy Profile

 • Reageer martina 6 februari 2017 om 08:27

  wat fijn dat de testen helemaal goed waren!
  martina onlangs geplaatst…6 Februari 2017 – Fotodagboek ZwedenMy Profile

 • Reageer Joyce 6 februari 2017 om 09:50

  Wat gaat het snel en wat fijn dat je geen suiker hebt. Hier bij Sofie ook een telefonische intake gehad destijds en deze keer krijg ik hem ook weer telefonisch.
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #2 – Week 10My Profile

 • Reageer Leonie 6 februari 2017 om 10:02

  Gelukkig geen suiker! Oh, dat hik gevoel kan ik me nog goed herinneren.. ze had dat zo vaak! Geniet lekker verder meid!
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra’s eerste hapjeMy Profile

 • Reageer Gerdi 6 februari 2017 om 10:21

  Ideaal die telefonische intake! En gelukkig heb je geen suiker..
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #5 | Feest, leuke dingen doen en nog meer feest!My Profile

 • Reageer Bertine 6 februari 2017 om 13:51

  ik ben nu 38 weken zwanger en de hik heb ik nog niet herkent bij ons kindje:( gelukkig dat je geen suiker hebt, kunt je van al dat lekkers blijven genieten!
  Bertine onlangs geplaatst…Fotodagboek 2017 #week5My Profile

 • Reageer Jessica 6 februari 2017 om 14:56

  Wat ben je mooi zwanger, heb het idee dat je buik een groeispurt heeft gemaakt of niet?
  Jessica onlangs geplaatst…Cadeautips voor ValentijnMy Profile

 • Reageer Anneleen 6 februari 2017 om 18:36

  Oh Manon, wat ben je toch prachtig zwanger! Echt een heel mooie buik! 🙂 Bijna naar het laatste trimester… Geniet er volop van !
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Margrie 6 februari 2017 om 21:23

  De hik! Dat had Annebel ook iedere dag wel een keertje toen ze nog in mijn buik zat. Kon wel 20 minuten aanhouden, zo zielig vond ik dat. Nu heeft ze dat ook nog regelmatig, want ze is een beetje een schrokop en ook dan houdt het soms wel 20 minuten aan.
  Veel plezier met alle voorpret!
  Margrie onlangs geplaatst…Jurkje voor AnnebelMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge