Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 26 – Het gaat met ups en downs

26-weken-zwangerZaterdag was de dag dat ik al weer 27 weken zwanger ben… Dat betekent dat ik nu in de laatste week van het tweede trimester zit en dat we vanaf nu lekker gaan spekken haha. Afgelopen week ging met veel ups en downs, hadden we weer een bezoek aan de verloskundige (Nilo ging mee!) en kregen we ook weer een echo.

Ups en downs
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar ik blijf deze zwangerschap “””zwaarder””” vinden dan de eerste. Bij heb het idee dat ik bij Nilo wat stabieler was qua ups en downs, toen was het in mijn herinnering toch meer één constante lijn. Nu vlieg ik van hot naar her met m’n gemoedstoestand en ik kan je vertellen dat dat echt niet leuk is. Ik weet ook wel een beetje waardoor het komt… Er zijn wat dingetjes aan de hand thuis in m’n omgeving die gewoon wel impact maken op m’n emotionele toestand. Ik kan er veel over nadenken, malen, zorgen maken en verdrietig om zijn. Voeg hier een dosis hormonen aan toe en voilà! Ook het hebben van een peutertje is iets wat natuurlijk anders is dan zo’n eerste zwangerschap. Hij is volop aan het peuterpuberen, grenzen aan het opzoeken, slaapt weer ontzettend rommelig en slecht en alles wat daarbij hoort. Prima hoor, het hoort ook bij de leeftijd en misschien merkt hij ook wel dat z’n vader en moeder gewoon soms wat verdrietig zijn door de omstandigheden maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Gelukkig kan ik heel goed m’n ei kwijt bij m’n fijne moedergroepje: aan herkenning, medeleven, kop op’s en tips geen gebrek daar!

schermafbeelding-2017-02-07-om-14-13-06Naast de “downs” zijn er ook heel veel ups hoor! Lichamelijk gezien wordt het wel wat lastiger allemaal (qua sokken en schoenen aantrekken bijvoorbeeld, of jezelf down under scheren, omrollen in bed etc. geen heftige dingen haha) maar dat hoort er ook bij en dat weet ik natuurlijk. Maar ik kan ook echt wel genieten van het uurtje wat ik ’s avonds alleen met haar heb als ik op de bank lig… Dat is echt haar wakkere moment van de dag en schopt, beweegt ze alle kanten op en dat is echt heel fijn. Als mijn vriend m’n buik insmeert is ze ook lekker aan het woelen.

Zaterdag, zondag en maandag waren we natuurlijk nog in Otterlo met Bibian en onze gezinnen en dat was echt een hele grote UP van die zwangerschapsweek ♥.

schermafbeelding-2017-02-07-om-14-11-41Bezoekje aan de verloskundige
Afgelopen dinsdag hadden we ook weer een bezoek staan aan de verloskundige en Nilo ging voor het eerst mee! Zoals we al verwacht hadden vond hij er geen fluit aan maar dat mag de pret niet drukken. Hij was wel heel eventjes onder de indruk van de bloeddruk opmeten bij mij, het hartje luisteren (hij mocht op het knopje drukken haha) maar de echo vond hij niks aan. Wij gelukkig wel want het was echt een mooie echo dit keer. Je kon alles nog heel duidelijk zien, het profiel van haar gezicht en je zag dat ze aan het drinken was, haar handje bij d’r mond deed en heel actief bezig was.

Al met al gaat het zwangerschapstechnisch goed, ik groei goed, onze dochter groeit goed en dat is toch wel hetgene wat telt! 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Wilmaaa 13 februari 2017 om 06:29

  Wat rot voor je dat het zo met ups en downs gaat. Is soms ook pittig gecombineerd nog met een peuter, dit vond ik ook. Leuk dat je zo’n mooie echo had! Probeer maar lekker veel tijd te nemen voor jezelf, liefs
  Wilmaaa onlangs geplaatst…A mom´s diary | de kraamtijd van RominMy Profile

 • Reageer Josan 13 februari 2017 om 06:41

  Yep bij de eerste word je moeder, bij de tweede ben je zwanger. En dat is iets totaal anders zoals ju nu wel ontdekt. Fijn dat je steun vindt in je groepje. Dat soort contacten zijn waardevol.
  Josan onlangs geplaatst…Olaz Total Effects vochtinbrengende crème SPF 15 + winnenMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 13 februari 2017 om 06:45

  Wat vervelend dat het niet allemaal lekker loopt. Ik ben alleen maar ( tot nu toe) de eerste keer lang zwanger geweest dus ik heb geen idee hoe het is als je zwanger bent en je hebt al kinderen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Baal moment in het huishouden: de stofzuiger.My Profile

 • Reageer Nicole 13 februari 2017 om 07:32

  Wat vervelend die downs, gelukkig kun je wel je ei kwijt.. Dat scheelt dan wel. En er is gelukkig ook genoeg om wel naar uit te kijken. Fay vindt echo’s ook niks aan.. Maar dat snappen ze volgens mij ook gewoon niet.
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste newborn kleertjes voor jongensMy Profile

 • Reageer Malou 13 februari 2017 om 08:01

  Vervelend van die downs, dat had ik bij Lenns zwangerschap ook meer dan bij Nomi.
  Malou onlangs geplaatst…Even zeuren over het consultatiebureauMy Profile

 • Reageer Michelle 13 februari 2017 om 08:39

  Niet fijn dat je die downs hebt en je je zorgen maakt om dingen in je omgeving. Nooit leuk, en al helemaal niet tijdens je zwangerschap. Hoop dat dat gauw minder wordt voor je. Wel heel fijn dat je zulke fijne contacten hebt. Dat lijkt me heel waardevol. Je buik is zoooo mooi!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG101: RUSTIG AANMy Profile

 • Reageer Femke 13 februari 2017 om 09:09

  Oh, dat is niet zo leuk… Hopelijk kan je genoeg over je zorgjes praten! En gelukkig gaat het met je kleine ukkepuk goed! Probeer van die mooie momenten extra te genieten, het komt vast en zeker allemaal goed! Leuk dat jullie zo’n mooie echo hadden! Wij mogen straks naar de gynae voor een nieuwe echo, onze meid is een paar daagjes ouder dan die van jullie 🙂
  Femke onlangs geplaatst…High heels tijdens de zwangerschap: do or don’t?My Profile

 • Reageer Anneleen 13 februari 2017 om 13:32

  Ik zag op je instagram dat je je opa moet afgeven. Dat is niet niks ook hè Manon en ik kan me voorstellen dat je dan met een heleboel hormonen fel van de kaart kunt zijn… Ik wens je heel veel sterkte en ik stuur je een dikke knuffel! <3 Ziet er inderdaad een prachtige echo uit!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer levende autist 13 februari 2017 om 14:18

  Wat vervelend die downs, gelukkkig ook ups. Lijkt me een bijzonder gevoel om haar te voelen. Geniet ervan!

 • Reageer Jessica 13 februari 2017 om 15:26

  Fijn dat je toch nog wel ups hebt naast de downs. Laatste week van het tweede trimester alweer.
  Jessica onlangs geplaatst…Welke series heb ik gekeken? #2 Good WitchMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 13 februari 2017 om 20:12

  Ow hormonen en andere vervelende situaties gaan niet samen. Fijn dat het met de zwangerschap zo goed gaat
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Een webshop waar je in 1 keer klaar bent…Ideaal…- EmobMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge