Persoonlijk, Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 27 – Het einde van het tweede trimester

27-weken-zwangerZo. Dat zit erop: het tweede trimester. Afgelopen zaterdag (op Bibians verjaardag!) was ik precies 28 weken zwanger, wat betekent dat het derde en laatste trimester is aangebroken… Ik klets jullie bij over vorige week.

Nog tien weken!
Met 37 weken is je baby in principe “klaar” om geboren te worden… Dat houdt in dat onze dochter over 10 weken er al kan zijn. Ik ga er niet vanuit, laat haar maar lekker tot de uitgerekende datum zitten. Ik ben er nog niet helemaal klaar voor, heb nog teveel ditjes en datjes in m’n hoofd en aangezien Nilo ook netjes tot z’n datum (min twee dagen) bleef zitten gaan we daar ook gewoon vanuit. Zaterdag 13 mei is de datum maar ik zou zondag de 14e ook wel heel erg leuk vinden omdat het dit jaar dan Moederdag is ♥ Een mooier cadeautje kan je niet krijgen denk ik!

Bevallingsfotograaf, kraampakket en bloed prikken
Dan heb ik afgelopen week weer wat dingetjes kunnen afvinken van de zogenaamde checklist. Maandagavond kwam een bevallingsfotograaf langs om kennis te maken en oh, ik kreeg helemaal zin in mijn bevalling haha. We hebben kennis gemaakt, besproken hoe alles te werk gaat, zij heeft haar werkwijze uitgelegd en wat we moeten doen als de bevalling begint… Zo spannend en zo leuk! Ik ben echt gelukkig met die 4 foto’s die de verloskundige bij Nilo gemaakt heeft op het moment supreme, dat ik niet kan wachten om deze foto’s te zien straks…

Ook kwam het kraampakket binnen van de week. Geen big deal maar toch weer iets wat afgestreept kan worden en waar ik dus niet meer achteraan hoef.

Woensdagochtend zat ik voor de zoveelste keer deze zwangerschap aan de tap om bloed te geven. Dit keer voor het bepalen van de rhesusfactor van de baby. Ik heb bloedgroep O- en als de baby + heeft, krijg ik met 30 weken en na de bevalling een spuit zodat ik geen antistoffen ga aanmaken tegen het bloed van de baby. Met Nilo heb ik dit niet nodig gehad, hij heeft ook een negatieve rhesusfactor.

foto-12-02-17-12-12-45Het gaat goed
Vorige week schreef ik dat ik best wat “downs” had gehad. Dit had echt puur te maken met m’n emotionele toestand. De opa van mijn vriend was al een poosje erg ziek en zou te komen overlijden. Deze laatste fase was best wel emotioneel, ook voor mijn vriend en familie. Tel hierbij hormonen bij op, het leven wat thuis gewoon doorgaat met een peuter waarbij je gewoon vrolijk moet doen en een zwangerschap die lichamelijk steeds meer van me vraagt… Dan is het op een gegeven moment wel op, althans, bij mij wel. Nilo is een heel gevoelig jongetje en ook hij heeft ook dingen meegekregen afgelopen periode. Verdriet van z’n papa, van mij, van z’n opa en oma… Het is niet gek dat hij hier op reageerde. Dit maakte het wel allemaal een stuk pittiger thuis, geeft niet maar het was wel zo. We hebben ondertussen afscheid van opa genomen en sindsdien is er ook weer wat meer rust terug in huis en in de omgeving. Het kan een plekje krijgen en dit merken we ook heel goed aan Nilo.

Nilo slaapt weer een beetje beter dan de afgelopen weken en dit doet mij en m’n zwangerschap ook veel goed. Rust, rust, rust is zo belangrijk en dat merk ik heel goed. Ik merk dat het derde trimester z’n intrede doet want ik ben sneller moe (ondanks de betere nachten) en lig tussen de middag vaak op de bank te soezelen. Verder gaat het zwangerschapstechnisch gezien goed. Ze beweegt zich een slag in de rondte (auw soms!) en Robert kan het nu ook mega goed voelen wat heel leuk is!

Aankomende week ga ik lekker met m’n moeder, zusje en Bieb naar de Negenmaandenbeurs en dit keer ben ik eindelijk een keertje echt zwanger hahaha. Ik heb er zin in!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Channa 20 februari 2017 om 08:09

  Een bevallingsfotograaf hebben wij ook gehad bij de tweede bevalling, famtastisch! Heeft echt prachtige plaatjes opgeleverd.
  Channa onlangs geplaatst…Het geheime leven van 4-jarigenMy Profile

 • Reageer Leonie 20 februari 2017 om 08:31

  Mijn vriend heeft foto’s gemaakt van het moment supreme en daar ben ik ook erg blij mee! Ik snap de keuze van zo’n bevallingsfotograaf dus wel (voor m’n bevalling echt niet!). Heel tof.
  Veel plezier op de 9mnd beurs.. daar liep ik vorig jaar ook met mn bolle buikje..
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra slaapt op haar eigen kamertjeMy Profile

  • Reageer Manon 20 februari 2017 om 17:03

   Ik denk dat veel vrouwen bij een tweede meer zoiets hebben dat ze dat vast gelegd willen hebben ofzo. Zo’n eerste bevalling is toch net een tikje spannender (denk ik…) dan een tweede keer dus die extra persoon erbij maakt dan ook niks uit!

 • Reageer Dita 20 februari 2017 om 09:03

  Lijkt me erg bijzonder en mooi een bevallingsfotograaf. En leuk dat jullie naar de9maanden beurs gaan! Veel plezier.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Februari 2017 #1My Profile

 • Reageer Joyce 20 februari 2017 om 09:13

  Leuk dat je een bevallingsfotograaf in armen hebt genomen! Hier wil ik het ook graag, alleen moet ik de man nog even om krijgen. Ben benieuwd ! 😀 En veel plezier op de negenmaandenbeurs
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #5 – week 12My Profile

 • Reageer malou 20 februari 2017 om 09:24

  Sterkte.
  Geniet nog maar lekker van je zwangerschap.

 • Reageer Charlotte 20 februari 2017 om 09:59

  Oh wat gaaf dat je een bevallingsfotograaf hebt! Dat zou ik ook wel willen maar manlief niet helaas… Veel plezier op de beurs deze week!
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog Kruidvat!My Profile

  • Reageer Manon 20 februari 2017 om 17:02

   Ah jammer!!! Mijn vriend had ook eerst z’n twijfels maar nadat we de foto’s van Nilo (gemaakt voor de vk) terugkeken en een portfolio en haar in real life hadden gesproken was hij toch wel om haha.

 • Reageer Fenna 20 februari 2017 om 10:38

  Wij hebben bijna geen foto’s van de bevalling, het werd uiteindelijk een keizersnede en dat ging allemaal zo snel.. toch wel erg jammer.

  Een fotograaf bij de bevalling vind ik dan weer het andere uiterste haha maar het levert natuurlijk wel prachtige foto’s op!
  Fenna onlangs geplaatst…Onze dochter is geboren! + bevallingsverhaalMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 februari 2017 om 12:28

  Wat zie je er goed uit Manon en – ik zeg het steeds opnieuw en opneiuw maar… – je hebt zo’n prachtige buik! Lijkt me erg fijn, zo’n fotograaf, dan krijg je echt pareltjes van foto’s! Alvast heel veel plezier op de 9- maanden beurs en neem maar lekker op tijd je rust! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  • Reageer Manon 20 februari 2017 om 17:01

   Ah wat lief van je! Dankjewel <3

 • Reageer Jodi - liefthuis 20 februari 2017 om 18:46

  Jeetje dat is nogal wat tijdens je zwangerschap. Veel sterkte. Fijn dat je nu weer wat rust wrvaart
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Favorieten van onze spruit – Dreumes editieMy Profile

 • Reageer Josan 20 februari 2017 om 20:59

  Leuk, leuk, leuk dat je naar de Negenmaandenbeurs gaat. Op welke dag? Misschien komen we elkaar nog tegen (op de snelweg) 😉
  Josan onlangs geplaatst…Gratis producten tijden de Negenmaandenbeurs 2017My Profile

 • Reageer Jessica 20 februari 2017 om 22:04

  Wat speciaal een geboorte fotograaf. De foto’s die ik zie zijn echt super mooi. Bij wie gaan jullie het laten doen?
  Jessica onlangs geplaatst…Kookclub #5 AziatischMy Profile

 • Reageer Nicole 21 februari 2017 om 07:31

  Oh het derde trimester! Ik geniet nog maar eventjes van de tweede want weet hoe zwaar het derde kan zijn. Fijn dat er weer wat “rust” is gekomen en nog gecondoleerd met de opa van je vriend! Wij hebben gelukkig ook weer een geboortefotograaf en ga daar binnenkort ook maar eens mee afspreken.
  Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete speelgoed peuterMy Profile

 • Reageer Lonneke 21 februari 2017 om 20:25

  Welke dag gaan jullie naar de negenmaandenbeurs ?
  Wij gaan namelijk met school een dag naar de huishoudbeurs en ik zou het tof vinden als ik jullie daar tegen zou komen 🙂

  Suc6 met je zwangerschap nog xx lonneke

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge