Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 28 – Extra bezoekje verloskundige & de uitzet

28-weken-zwangerHet is maandag en dat betekent dat ik weer een zwangerschapsupdate ga delen. Ik ben ondertussen al weer 29 weken en een paar dagen zwanger en afgelopen week begon toch wel een beetje spannend…

Ik voelde haar amper
Op vrijdag (27+6 dagen zwanger) werd ik ’s morgens wakker op m’n buik die toen heel beurs aanvoelde. Normaal gesproken is de baby ook wakker als ik wakker word en begint ze erop los te bewegen. Dit keer was dat niet het geval maar dat hoefde natuurlijk ook niet. In de loop van de ochtend voelde ik haar nog steeds niet bewegen en dit baarde me toch wel een beetje zorgen en ik zat er best mee. Eigenlijk beweegt en schopt ze de hele dag door, eerder wel dan niet zeg maar… Ik twijfelde of ik de verloskundige moest bellen want ik voel me al snel een aansteller. Eenmaal rustig op de bank voelde ik heel in de verte een heel zacht bubbeltje. Ah, daar is ze! De rest van de dag voelde ik misschien nog 2-3x zo’n heel klein plopje en ergens halverwege de dag besloot ik om even te luisteren naar het hartje met onze doppler. Ik vond het hartje meteen en dit gaf wel voor even een rustig gevoel. Onze verloskundige heeft wel altijd gezegd dat we niet “van het hartje luisteren” thuis mogen uitgaan en bij zorgen, veranderingen etc. moeten bellen dus ik was eigenlijk niet heel gerust nog ’s avonds.

Toch maar bellen
Zaterdagochtend (precies 28 weken) werd ik weer wakker met een hele stille buik en ik had er toen genoeg van. Ik maakte me zorgen en moest de hele tijd erom huilen (-_-‘). We konden meteen in de ochtend langskomen en het was goed dat ik gebeld had. We dropten Nilo even bij opa en oma en wij zaten om 10:00u bij onze lieve verloskundige.
Ze nam mijn zorgen bloedserieus en we kregen een hele uitgebreide echo. Ze ging alles langs wat “het kon zijn”: of mijn placenta in orde/rustig was, genoeg vruchtwater, de ligging van de baby en ze deed zelfs nog een paar metingen. Alles zag er heel goed uit, netjes op schema en de baby zelf kreeg een dikke 10. Hoe kwam het dan dat ik haar zo slecht voelde? Normaal gesproken voelde ik haar helemaal bovenin m’n buik, net onder m’n ribben omdat zo al met haar hoofd naar beneden lag. Nu lag ze nog steeds met d’r hoofd naar beneden maar helemaal dubbel geklapt dus met haar voeten/benen bij d’r hoofd. Een onmogelijke positie om lekker hard te trappen en te bewegen… Ook lag ze best wel diep zei de verloskundige én was ik waarschijnlijk best gespannen waardoor je het ook minder voelt.

Opgelucht en nog een kwaal erbij…
Toen ik de baby zag bewegen op beeld, voelde ik het ook weer heel in de verte. Dit stelde me gerust en voelde me alweer een stuk ontspannender en opgelucht. Na de echo vertelde ze me ook nog dat de rhesusfactoruitslag van het bloed prikken nog niet binnen was maar er was wel uitgekomen dat ik een ijzertekort heb. Aha, vandaar dat lijkengezicht, ingevallen oogkassen en dood- en doodmoe zijn… Ik kreeg een recept voor ijzertabletten en hopelijk knap ik daar snel een beetje van op!

Zondagmiddag was ze weer ineens mega aan het kronkelen, schuren en “schrapen” (auw!) en sindsdien voel ik haar weer normaal bewegen en schoppen. Ik ga er dus vanuit dat ze weer uit die gekke positie is gekomen en me weer bezig kan houden met haar getrappel.

babyuitzetUitzet
Afgelopen vrijdag ging ik naar de Negenmaandenbeurs met Bibian, m’n moeder en mijn zusje en dat is natuurlijk de gelegenheid om (leuke, uniekere) spulletjes aan te schaffen. Ik besloot om alles even op bed te leggen van wat we al/nog hadden en op te maken wat er nog mist. Echt zo typisch weer… Ik heb me erg laten gaan met het kopen van rompers in maat 50/56 maar het arme kind heeft maar 3 broekjes in maat 50 (lees: één dag aan broekjes dus hahaha). Ook kwam ik erachter dat ik maar 6 hydrofiele luiers voor haar heb en dat soort dingen. Ik maakte dus even een lijstje met wat ik nog graag zou willen kopen en heb op de beurs lekker rondgesnuffeld.

Vandaag, maandag, komt de kledingkast van Nilo binnen en als het goed is hebben we gisteren (zondag) de gordijnen opgehangen van Nilo’s kamer en andere kleine klusjes opgeknapt samen met mijn schoonouders. We hopen snel de kledingkast in elkaar te zetten zodat Nilo’s grote kamer echt “gevuld” kan worden en hij over kan! Alleen een bedje in z’n kamer is ook zo wat en voelt ook niet veilig en fijn aan dus we willen echt even een leuk kamertje voor hem maken zodat hij er met plezier en een goed gevoel kan gaan slapen… Ook hebben we dit weekend een 3D echo gehad maar dat “hoort” allemaal bij de “29 weken update” die jullie volgende week kunnen lezen.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Josan 27 februari 2017 om 06:58

  Fijn dat je verloskundige je klachten serieus neemt. Het is zo vervelend wanner je zo ongerust bent en je daar niet in gesteund voel. Ijzertabletten kan een oplossing zijn. Ik kon alleen daarna niet meer naar de wc dus toen geswitcht naar een andere variant floradix schijnt ook te helpen.
  Josan onlangs geplaatst…Shoplog Negenmaandenbeurs +winactieMy Profile

 • Reageer Nicole 27 februari 2017 om 07:19

  Fijn dat je zo snel terecht kon om je zorgen te bespreken. En ook fijn dat het dus niets was om je zorgen over te maken. Ik voel mijn mannetje ook niet zo super veel maar dat komt dus omdat hij al weken in die positie ligt met benen en armen bij zijn hoofd. Tenminste zo ziet dat eruit op de echo.. Lijkt me zo’n onhandige positie en hoop ook dat hij ook eens anders gaat liggen..
  Nicole onlangs geplaatst…Moet schoolzwemmen weer ingevoerd worden?My Profile

 • Reageer Malou 27 februari 2017 om 07:36

  Wat schrikken dat je haar zo weinig voelde! Maar fijn dat je meteen langs mocht komen en dat alles even gecheckt werd 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Shoplogje; nieuw en tweedehandsMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 27 februari 2017 om 07:48

  Fijn dat alles even nagekeken werd en dat je haar nu wel weer goed voelt.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…8 jaar geleden werd ik moeder……My Profile

 • Reageer Joyce 27 februari 2017 om 09:49

  Fijn dat de verloskundige even een uitgebreide check deed! Nu al een lenige dame! haha 😀
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of joy #9 – NegenmaandenbeursMy Profile

 • Reageer Femke 27 februari 2017 om 10:22

  Ik zou me ook heel veel zorgen maken, moest ik haar plots niet meer zo veel voelen trappen als anders! Ons ukje is eigenlijk ook de hele dag zeer aanwezig, ineens niets meer te voelen moet heel vreemd zijn… Gelukkig is alles in orde bij jou!!
  Femke onlangs geplaatst…Wat staat er op mijn eigen wishlist?My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 27 februari 2017 om 10:50

  Goed dat je gebeld hebt. Je gevoel klopte dus dat je haar minder voelde en gelukkig was er geen bijzondere reden voor maar je weet het nooit.
  Floradix werkt ook goed bij ijzertekort.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…van spoedcursus Down, tot de harde realiteit, de toekomst en vooral een hele lieve Roosje…My Profile

 • Reageer Michelle 27 februari 2017 om 13:23

  Een goede verloskundige is echt onbetaalbaar hè! Zo fijn dat je zo serieus genomen werd, en vooral ook dat ze helemaal is goedgekeurd! Hoop dat je staaltabletten snel helpen.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG103: CARNAVALMy Profile

 • Reageer Anneleen 28 februari 2017 om 10:44

  Super dat je zo snel terecht kon bij de verloskundige en dat ze je zo serieus nam. Gelukkig was alles in orde en hopelijk kan je nu terug met een geruster gevoel genieten! Ik ga nu meteen doorklikken naar je shoplogje! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Jessica 28 februari 2017 om 12:09

  Wat fijn dat je zo snel langs kon komen en gelukkig dat je haar weer voelt bewegen. Ik ben benieuwd hoe snel je iets merkt van de ijzer tabletten.
  Jessica onlangs geplaatst…Het besef kwam binnen, genieten!My Profile

 • Reageer yentl 28 februari 2017 om 23:04

  hey Manon,

  wat was dat even schrikken zeg als je haar 2 dagen steeds niet voelt gelukkig ging alles goed blijkt.
  hopelijk gaat Nilo blij zijn met zijn nieuwe kamer!

  veel geluk
  xxx yentl

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge