Persoonlijk

Mijn Tattoo

fullsizerenderZoals jullie wellicht op Instagram voorbij hebben zien komen, heb ik een tattoo laten zetten. Iets waar ik enorm goed over nagedacht heb, wel zo’n 12 jaar. Oké, geen 12 jaar over het plaatje maar wel de hele tijd of ik wel zeker wist of ik überhaupt een tattoo zou willen.

Een paar maanden geleden was ik -zoals ik al jaren deed- wat plaatjes van tattoos aan het pinnen. Ik wilde graag een tattoo ter nagedachtenis aan mijn moeder die 12 jaar geleden ons verliet. Ik heb verschillende ontwerpen de revue laten passeren maar niks was goed genoeg. Wilde ik de handtekening van haar op mijn arm? De voorletter? Haar naam? Ik wist het niet, tot ik bedacht dat ik natuurlijk ook een symbool kon laten zetten. Het idee was geboren en ik wist het zeker: dit moet het worden. Bloemen. Ik pinde mij suf naar bloemen maar niks was precies goed genoeg. Natuurlijk kan de tattoo-artist je helpen maar ik wilde wel een basis hebben.img_8145

Op een avond na lang pinnen kwam ik hem tegen, ik wist het gelijk. Dit is precies de tattoo die ik wil. Mama hield van bloemen, alle bloemen, dus ik had een brede “keus”. Ik printscreende het plaatje en sloeg hem op. Weken keek ik er naar en met de week werd ik verliefder op de bloem. Ik wist het zeker, deze moest er komen. De plek was ook vrij snel bepaald, dezelfde plek als op de foto.

Ik besloot met het plaatje naar de tattooshop te gaan en maar gelijk een afspraak te maken. Eindelijk, na 12 jaar zou ik de tattoo gaan zetten. Ik maakte de afspraak in dezelfde week dat mama overleed en ging met een gespannen lichaam naar huis.

Na een paar weken was het zover, the day. Wonder boven wonder was ik helemaal niet echt zenuwachtig en had ik er meer zin in. Allereerst zijn we samen wat ideeën gaan bedenken… Een bloem erbij? Takjes erbij? De naam erbij? Ik besloot echt te gaan voor wat mijn eerste ingeving was: de bloem van het voorbeeld. We besloten hem af te ronden door wat takjes en niet door te laten lopen rondom mijn pols. En zo begon hij met tekenen. Na het ontwerpen werd hij op mijn pols geplakt en ik was verkocht. Yes. Hij moest even drogen en zo kon ik er even aan wennen.

img_8160Toen was het tijd om hem te gaan zetten en oef, dat deed best wel zeer. Sommige stukjes waren nog wel oké maar soms heb ik mezelf echt even moeten verzetten tegen de pijn. Gelukkig duurde het maar 1,5 uur en was het ook zo voorbij. Ik zag hem steeds mooier worden.

img_8164Na 1,5 uur was de tattoo klaar… Wauw! Nog mooier dan ik dacht. Ik kon er even snel een foto van maken en toen werd hij ingesmeerd en me folie omwikkeld. Thuis haalde ik het folie er vanaf. Ik heb er nog een weekje echt last van gehad omdat ik mij tijdens het zetten enorm verkrampt had en dus enorme spierpijn in mijn arm had. Verder voelde het aan als een goede schaafwond. Anderhalve week later later was de tattoo aan het vervellen wat er ook bij hoort. Hij is nog steeds super mooi en ben er onwijs trots op.
img_8170img_8169

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mama, deze is voor jou!

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 22 maart 2017 om 06:51

  Wat een prachtige tattoo. Hij past ook heel mooi bij jou en de reden waarom je hem hebt laten zetten.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geld besparen: Besparen op je boodschappen.My Profile

 • Reageer Josan 22 maart 2017 om 07:03

  Ahh super mooie tattoo met een prachtige betekenis. Hij is prachtig, echt een plaatje. Vind het wel stoer dat je hem hebt laten zetten. Ik twijfel al jaren of ik er een zou zetten voor mijn overleden vader. Maar ik twijfel nog niet zo lang als jij dus ik heb nog even. Misschien moet ik ook maar eerst beginnen met het pinnen van plaatjes die ik mooi vind.
  Josan onlangs geplaatst…Een gezonde baby is leuk, maar baargoud is beterMy Profile

 • Reageer Nicole 22 maart 2017 om 07:06

  Echt een prachtige tattoo. Ben een keer meegeweest met een vriendin die hem ook op die plek heeft laten zetten. Was inderdaad wat je zegt op sommige stukken echt pijnlijk. Ik twijfel zelf nog steeds!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapskwalen waar je maar weinig over hoortMy Profile

 • Reageer Channa 22 maart 2017 om 07:13

  Heel tof en de betekenis maakt het nog mooier!
  Channa onlangs geplaatst…Waarom wij voor een unisex naam hebben gekozen!My Profile

 • Reageer Dita 22 maart 2017 om 07:14

  Prachtig Bibian!
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Maart 2017 #1My Profile

 • Reageer Nicole 22 maart 2017 om 07:45

  Prachtig!!! Mijn moeder is zes jaar geleden overleden en ik twijfel ook nog steeds over een tatoeage voor haar en zo ja, wat dan precies.
  Nicole onlangs geplaatst…De 7 handigste keuken-gadgets van AliExpressMy Profile

 • Reageer Malou 22 maart 2017 om 07:56

  Wauw, echt heel mooi!
  Malou onlangs geplaatst…Lenn is 8 maanden!My Profile

 • Reageer Simone 22 maart 2017 om 08:05

  Heel erg mooi! Ik kan me wel indenken dat het pijn deed. De pols is behoorlijk gevoelige huid tech?
  Simone onlangs geplaatst…Weekvlog #26 | Date night, tandarts en lente!My Profile

 • Reageer Ingrid 22 maart 2017 om 08:52

  Mooi zeg! Mooie plek, mooie bloem en mooie betekenis. Ik zou zelf ook wel een tattoo willen, maar dan op een plek die wat makkelijker te bedekken is. Ik ben wel benieuwd bij welke shop je bent geweest en hoe je je tattoo-artist hebt gekozen.

 • Reageer Sabien 22 maart 2017 om 08:55

  Mooi geworden!!!

 • Reageer Marije 22 maart 2017 om 09:02

  Mooi hoor! Mijn moeder is er ook niet meer en ook ik twijfel of ik een tattoo zal laten zetten. Het komt er vast nog wel een keertje van. Mooi dat je op deze manier je moeder kan eren!

 • Reageer Sylvia 22 maart 2017 om 09:09

  Heel mooi! Ook vind ik tatoos met een gedachte mooier dan zomaar gezette tatoos.

  Zo ga ik in het najaar nog een tatoo laten zetten onder mijn schouderblad. Mijn dochtertje is via deze plek geopereerd aan haar hart en heeft nu een groot litteken. Ik wil haar hartslag met een hartje op dezelfde plek laten zetten. Ben alleen nog steeds opzoek naar het ultieme ontwerp.

 • Reageer Mirjam 22 maart 2017 om 09:32

  Prachtig! Een heel mooi gebaar.
  Mirjam onlangs geplaatst…Klaar voor het voorjaar met een zandbak in de tuinMy Profile

 • Reageer Leonie 22 maart 2017 om 09:37

  Ik vind ‘m ook heel erg mooi. Ik twijfel al een tijdje om een tattoo te zetten…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #30 – Nanana, oppassen geblazen en pittige dame!My Profile

 • Reageer Shanty 22 maart 2017 om 11:51

  Prachtige tattoo!! Ontzetten mooie betekenis!!

 • Reageer Vanessa 22 maart 2017 om 14:28

  Mooie tattoo met een prachtige betekenis!
  Vanessa onlangs geplaatst…Stofzuiger: een noodzakelijk kwaad?My Profile

 • Reageer Channah 22 maart 2017 om 15:11

  Hele mooie tattoo Bibian en een nog mooiere betekenis! Zo is ze toch nog een beetje bij je..
  Channah onlangs geplaatst…Anticonceptie dilemmaMy Profile

 • Reageer Anne 22 maart 2017 om 17:45

  Wauw, heel mooi! En ook de betekenis. Nu draag je je moeder ook fysiek altijd met je mee.

 • Reageer Madelaine 22 maart 2017 om 20:45

  Wauw! Wat mooi
  Madelaine onlangs geplaatst…Random Kletsen #9My Profile

 • Reageer Meintje 22 maart 2017 om 21:34

  Wauw zo mooi ♡

  Ik heb ook een Tattoo voor mijn moeder die ongeneeslijk ziek is
  .
  To the world you are my mum
  But to me you are my world

  (In mijn eigen handschrift )

 • Reageer Wendy (B) 23 maart 2017 om 07:26

  Mooi!

 • Reageer Anneleen 24 maart 2017 om 16:03

  Wauw een super mooie tattoo met een hele bijzondere en mooie betekenis! Jouw mama is vast trots op jou, Bibian! Prachtig! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Rosanne 27 maart 2017 om 16:49

  Wat is hij ontzettend mooi geworden!
  Ik zou zelf niet snel een tattoo nemen maar vind het bij anderen meestal wel mooi. Vooral redelijk subtiele en met een betekenis, zoals die van jou 🙂
  Ik weet zeker dat je moeder heel trots is!

 • Reageer Joyce Louise 23 juli 2017 om 07:45

  Wat mooi zeg! Ik heb precies een jaar nadat mama overleed een tattoo laten zetten op mijn pols. Ik heb wel gekozen voor haar handtekening (ze heeft een hele mooie haha). Mijn moeder is nu bijna 7 jaar geleden overleden. Ik ben zwanger van de eerste en merk dat ik dat toch wel heel erg moeilijk vind zonder haar. Hoe ervaarde jij dat?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge