Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 29 – 3D echo, stuitbaby, prik en kinderkamers

29-weken-zwanger(Beetje lelijke foto maar we waren het fototoestel kwijt dus dan maar met de telefoon gemaakt :()
Zo, wauw, wat hebben we afgelopen week veel gedaan wat betreft baby/zwangerschap voor mijn gevoel haha. Week 29 was een drukke week en dat merkte ik ook goed. Zaterdag bereikte ik de 30 weken mijlpaal, wat betekent dat ik op driekwart van deze zwangerschap zit (als ik tot de 40 weken ga), yes!

dochtertjeDe 3D-echo
Vorige week zaterdagochtend, op de dag dat ik precies 29 weken was, gingen mijn vriend en ik naar Velp toe waar we een 3D-echo gepland hadden. Ik had er superveel zin in en ik was zoooo benieuwd of ze op Nilo zou lijken wat betreft 3D-echo. Ik ging lekker liggen en al gauw had de echoscopiste haar gezichtje goed in beeld. Smelt ♥ Ik riep al gelijk dat ze de mond en neus van Nilo had en na 2 minuten gekeken te hebben werd het ineens een slagveld in m’n buik. Madame lag al over dwars (hoofd links, beentjes half langs d’r gezicht, kont rechts) in m’n buik maar na een enorm gewiebel en gewoel lag ze ineens met d’r hoofd bovenin en d’r handen, voeten én de navelstreng voor haar gezicht. We hadden prachtig uitzicht op haar geslachtsdeel (hahaha) waaruit bleek dat het ook in 3Dbeeld overduidelijk een dametje is. Ik moest even wat springen, draaien, wiebelen, bewegen maar ons kind besloot dat de show over was. Omdat we maar zo kort hadden konden kijken, mogen we morgen (ik typ dit op vrijdag) terugkomen om nog eens te kijken. Al heb ik er een hard hoofd in dat ze dan wel goed ligt…

Stuithouding
Want mevrouwtje ligt sinds dat weekend dus in stuithouding. Ik voel getrap naar benenden in m’n blaas, heel hard geduw tegen m’n ribben en ze zit heel erg hoog. Ik had woensdag een afspraak bij de verloskundige en vertelde dit en ja hoor: ze ligt lekker met d’r hoofd omhoog. Gelukkig ben ik pas 30 weken zwanger en heeft ze nog ruimte genoeg en tijd genoeg om zelf te gaan draaien maar ik heb er een hard hoofd in… Ik lag namelijk precies zo in de buik bij mijn moeder: in stuitligging én met mijn benen voor/langs m’n gezicht. En ik ben met een keizersnede geboren… Zo moeder, zo dochter? Ik hoop het niet.

Hoi!

Bang…
Ik merkte dat ik sinds die 3D-echo me heel erg druk maakte om het feit dat ze in stuit ligt. Ik WEET in m’n hoofd dat ze nog prima kan draaien maar ergens wordt die gedachte geblokkeerd. Ook omdat ik zelf dus zo lag bij mama in de buik en alles. Ik ben echt heel erg bang voor een keizersnede, ruggenprikken, het herstel erna en ik vond de geboorte van Nilo het mooiste wat er was en zou het zo verdrietig vinden om dat niet nog eens mee te mogen maken. Ook heb ik van dichtbij meegemaakt bij Bieb hoe een keizersnede kan verlopen en dat maakt me bang. Ik legde dit voor bij de verloskundige en zij snapte mij volkomen. Ze vertelde dat ze hele goede hoop heeft dat de baby nog zelf gaat draaien omdat mijn buik heel soepel is, er genoeg vruchtwater en ruimte is en de baby niet “groot” is. Ook zei ze dat ik veel yogahoudingen moest aannemen die ik leer bij yoga om “ruimte” te maken zodat de baby de kans krijgt om goed te draaien. Duimen jullie mee dat ze nog draait?

Prik in m’n bil
Dochter blijkt rhesus positief te zijn en aangezien ik rhesus negatief ben lag er woensdagochtend ook een prik voor mij klaar met anti-D. Ik moest wel een beetje lachen want het “past” helemaal bij deze zwangerschap en bij de baby. Met Nilo had ik echt he-le-maal niks en nu is er elke keer wel “iets”. Diva, nu al!
Ik houd niet van spuiten, maar wat moet, dat moet en daar lag ik dan in m’n blote kont op m’n linkerzij. Het was best een flinke naald en het was ook niet heel prettig. Het was geen spuit die ze erin stak en meteen leegspoot, maar het leegspuiten duurde wel echt een minuut of langer voor mijn gevoel. Ik moest met m’n tenen wiebelen zodat de spier waarin het gespoten werd de boel goed kon verdelen. Daarna had ik een beetje een beurse kont en later op de dag voelde ik me wat koortsig (?) maar verder heb ik er geen last van gehad!

foto-02-03-17-09-50-39Kinderkamers
Yes! Vorige week zondag kwam mijn schoonvader een dagje klussen in Nilo’s kamertje en we hebben de nieuwe rolgordijnen opgehangen, de overgordijnen, de nieuwe lamp opgehangen en nog wat ditjes en datjes in huis! Woensdag kregen we de kledingkast binnen en donderdag kwam mijn moeder mij helpen met opruimen. De kast en commode op de babykamer zijn gevuld met maatje 50, 56 en 62, roze en andere meisjesdingen ♥ En Nilo hielp heel enthousiast mee met zijn nieuwe kledingkast inpakken, zo leuk. Nu alleen nog de finishing touches zoals wat posters en plankjes ophangen en dan zijn de kinderkamers eindelijk zo goed als af…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

33 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 6 maart 2017 om 06:46

  Wat een mooie foto! Balen dat ze in stuit ligt nu, maar dat kan inderdaad nog alle kanten op. Ik ga voor je duimen. Ik heb gelukkig nooit die spuit gehad, wel heel veel andere spuiten tijdens mijn zwangerschap. Voordat ik zwanger werd van de jongens had ik een hekel aan spuiten, toen ik tijdens die zwangerschap meer dan 8 keer een infuus en wekelijk of dagelijks prikken kreeg ben ik er overheen ” gegroeid”.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Frugal month challenge: Februari 2017My Profile

 • Reageer Nicole 6 maart 2017 om 06:53

  Ik kan me die angst heel gied voorstellen. Ik heb juist een hel van een zwangerschap/bevalling en after gehad bij Fay en ben als de dood dat ik geen normale bevalling zal meemaken. Dat maakt mij erg verdrietig..
  Nicole onlangs geplaatst…Drie jaar moeder | Hoera, Fay 3 jaar!My Profile

 • Reageer Josan 6 maart 2017 om 07:01

  Stuitliggingen kunnen ze tegenwoordig toch ook heel goed draaien? En volgens mij hoeft een stuit niet automatisch meer een keizersnede te betekenen. Het is ook mogelijk om een natuurlijke bevalling te hebben bij een stuitbevalling. Maar ik hoop voor je dat ze nog draait.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Ik ben slecht in complimentjes ontvangenMy Profile

 • Reageer Renate 6 maart 2017 om 07:07

  Hey Manon,
  Balen dat ze in een stuit ligt, maar je hebt nog tijd hè. Misschien draait ze gewoon nog. Bekijk het per dag en niet te ver vooruit denken. Dat heeft mij tenminste geholpen.. Ik heb een uitwendige versie gehad bij mijn zoontje dus heb uiteindelijk gewoon natuurlijk kunnen bevallen, ondanks dat hij tot 36 weken in een stuit lag. Dus ook dat is nog een optie als je dat zou willen..
  Renate onlangs geplaatst…Mogen zijn wie je werkelijk bentMy Profile

 • Reageer Dita 6 maart 2017 om 07:21

  Wat een mooie 3d echo foto! En dat stuitliggen… het kan idd nog alle kanten op! Mila lag ook in stuit. Ik moet zeggen, vroeger zei ik altijd ‘als ik ooit zwanger mag worden wil ik een keizersnee’. Bevallen leek me niets. Ondanks een mislukte draaipoging gedaan en toen voor een keizersnee gekozen. Dit is mij zo goed bevallen! Geen last van uren weeen, geen last down under na de bevalling… ik voelde mij binnen een paar dagen weer de oude. Zo fijn! Ook al gaat het bij iedereen anders, laat je niet gek maken door ‘horror verhalen’. Succes met de laatste weken!
  Dita onlangs geplaatst…Dreumes update – Mila 12 maandenMy Profile

 • Reageer Malou 6 maart 2017 om 08:00

  Mooi die echo! Balen dat ze in een stuit ligt, hopelijk draait ze nog..
  Malou onlangs geplaatst…Twee maanden op de peuterspeelzaal!My Profile

 • Reageer Manouk 6 maart 2017 om 08:05

  Hopelijk draait ze gewoon nog! Mijn dochter was, en nu buiten de buik ook haha, een echte draaikont. Ze lag zo rond de 34 weken nog in stuit en is met de 35 weken gedraaid en goed blijven liggen gelukkig. En ik snap dat je natuurlijk wilt bevallen. Mijn zoontje is geboren met een keizersnede na 20u lang weeën te hebben gehad en van mijn dochter ben ik vaginaal bevallen. Daar was ik veel sneller van genezen en hersteld. Maar ik denk wel dat als je een geplande keizersnede hebt het herstel veel vlugger verloopt. Maar hopelijk draait ze gewoon nog!

 • Reageer Inge 6 maart 2017 om 08:07

  Gelukkig is het nog vroeg 🙂 Erik lag ook met 30 weken nog in stuit maar is gedraaid zonder dat ik het merkte. Maar ik snap je angst en als je zwanger bent is alles nog 10 x erger he haha.

 • Reageer Charlotte 6 maart 2017 om 08:21

  Ik snap je gevoel met de stuitligging heel goed! Onze oudste dochter is op het allerlaatste moment zelf gedraaid en de mini in mijn buik is met 35/36 weken nog even snel vanuit stuit weer goed gedraaid dus er is zeker kans! Ik duim voor je mee!
  Charlotte onlangs geplaatst…Een babyshower organiseren doe je zo!My Profile

  • Reageer Manon 6 maart 2017 om 20:18

   Goed om te horen dat baby’s zo laat nog draaien!

 • Reageer Ka 6 maart 2017 om 08:39

  Komt er een roomtour van de kamertjes

  • Reageer Manon 6 maart 2017 om 20:17

   Yes, als ze helemaal klaar zijn!

 • Reageer chucky1012 6 maart 2017 om 08:54

  Leuk om te lezen hoe het allemaal gaat tijdens je zwangerschap.
  De baby kan nog draaien…..
  Mooie foto’s!

  Xoxo

 • Reageer Dees 6 maart 2017 om 09:04

  probeer je maar niet druk te maken over die stuitligging. Ze kan nog zelf draaien, er kan geprobeerd worden haar te draaien en zeker bij een tweede bevalling is het ook mogelijk om vaginaal te bevallen van een kindje dat ik stuit ligt. Dan wordt het wel een ziekenhuis bevalling maar dat wilde je toch sowieso al?

 • Reageer Leonie 6 maart 2017 om 09:25

  Ik duim mee voor je! Maar er is nog tijd zat om te draaien. Fijn dat er nog een bevestiging is geweest dat t echt een meisje is, haha. Ik vond dat altijd prettig om nog eens te horen…
  Leonie onlangs geplaatst…De eerste keer babyzwemmenMy Profile

 • Reageer Silke Bouwes 6 maart 2017 om 09:56

  Oooh wat een eigenwijze dame! Ik hoop dat ze nog draait, en anders kunnen ze een versie proberen. Of moxa therapie. Freya is trouwens gewoon op de normale manier geboren ondanks de stuit, dus het kán wel.

  Ben erg benieuwd naar de kamertjes <3 Vind die gele kleur ZO tof!
  Silke Bouwes onlangs geplaatst…Zelfbeschadiging. Hoe Kan Een Ander Helpen?My Profile

  • Reageer Manon 6 maart 2017 om 20:17

   Moxatherapie was mijn vk ook heel positief over! Dus als ze eigenwijs blijft dan proberen we dat ook gewoon inderdaad.

 • Reageer Joyce 6 maart 2017 om 10:00

  Spannend dat ze in stuit ligt! Sofie lag ook in de stuit en ik was daar ook heel erg nerveus door. Gelukkig draaide ze met 36 weken en daalde ze toen direct in. Ga voor je duimen! <3
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #10 – Wij weten het geslacht!My Profile

 • Reageer Fenna 6 maart 2017 om 10:03

  Ik duim mee, het gaat vast helemaal goedkomen 🙂 ! Hier lag ze vanaf een week 30 goed en is zo blijven liggen (al is ze na 14 uur gebroken vliezen toch ter wereld gekomen met een keizersnede..).
  Mocht ze echt niet draaien kunnen ze haar altijd nog een handje proberen te helpen 😉 .

  Wat vervelend van de prik, al is het maar goed dat het bestaat 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…MamaPraat | Hoe gaat het nu?My Profile

 • Reageer Natascha 6 maart 2017 om 10:40

  Er is nog tijd genoeg om te draaien. Maak je er niet zo druk, dat is helemaal niet goed. En stel je voor dat er wel een keizersnede plaats moet vinden zoals bij Bibian gaat het meestal niet. Ik heb er zelf 3 ondergaan. 1 spoed en 2 “normale “. Het ging allemaal goed en geen horror toestanden. Het herstel ging voorspoedig. Hopelijk ben je een beetje gerust gesteld.

 • Reageer Mirjam 6 maart 2017 om 11:13

  Wat een mooie 3D echo! Ik begrijp je angst voor een keizersnede. Mijn zoontje lag in een stuit mer 1 been en de navelstreng richting de uitgang. Draaien zat er niet meer in en ben uiteindelijk met een spoedkeizersnede bevallen. Voor mij is er geen mogelijkheid meer om in de toekomst natuurlijk te bevallen, terwijl mij dat juist zo mooi lijkt! Gelukkig kunnen keizersnedes ook steeds “romantischer” gedaan worden. Maar hopelijk draait je meisje gewoon nog! Vanaf een bepaalde termijn kunnen ze dat ook uitwendig proberen dacht ik?

 • Reageer Shanty 6 maart 2017 om 13:17

  Hoi hoi, ons meisje draaide ook pas bij 35 weken dus wie weet draait ze nog 🍀Duim mee voor jullie!!
  Wat fijn dat de kasten zijn gearriveerd en alles zo goed als klaar is! 😃 Ik vind de kast op de foto een geweldige indeling hebben en ik heb die nog niet kunnen vinden. Zou ik mogen weten waar deze vandaan komt voor mijn dochter? Nog een fijne zwangerschap verder 😃 Je bent mooi zwanger!!
  Groetjes Shanty

  • Reageer Manon 6 maart 2017 om 14:07

   Dankjewel! Die kast is van het merk Woood, heel fijne kast 🙂

 • Reageer Jacquelien 6 maart 2017 om 14:31

  Ik ben benieuwd of jullie je meisje straks precies herkennen, zoals ze nu in je buik is. Fijn dat het nu zo opschiet met de kinderkamers. Geeft rust!

 • Reageer levende autist 6 maart 2017 om 18:16

  Ik duim voor je dat jullie kleine meid draait, ik gun het je zo. Wat een mooie buik heb je!

 • Reageer Jodi - liefthuis 6 maart 2017 om 19:59

  Wauw 30 weken alweer, ongelofelijk. En grappig die kleine diva. Mijn spruit lag ij stuit en hebben ze gedraaid. Dat is me heel erg mee gevallen en zou ik zeker weer doen als het nodig zou zijn.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dé zwangerschapstest….of drie…My Profile

  • Reageer Manon 6 maart 2017 om 20:16

   Jaaa, als ze zo blijft liggen ga ik ook zeker een draaipoging doen. Mijn vk zei dat m’n buik heel soepel was en tot nu toe altijd ruimte had dus een draaipoging wel kan slagen. En ja, als het pijn doet: so be it. Bevallen doet ook pijn haha. Maar liever vaginaal bevallen dan keizersnede als ik zou mogen kiezen! Goed om te horen dat het jou is meegevallen 🙂

 • Reageer Jessica 6 maart 2017 om 21:45

  Wat een mooie 3D foto, hoe was het zaterdag? Leuk dat de kamertjes nu bijna klaar zijn, ik ben heel benieuwd hoe Nilo het vind op zijn nieuwe kamer en hoe de overgang is gegaan!
  Jessica onlangs geplaatst…Waar mag je mij voor wakker maken?My Profile

 • Reageer Felicia 7 maart 2017 om 11:55

  wat leuk om te lezen allemaal
  ik hoop voor je dat ze nog draait. ik heb zelf bij al mijn kinderen nog nooit meegemaakt dat ze niet draaide
  maar kan mij voorstelen dat het niet prettig is. nu hoop ik bij deze vierde zwangerschap ook gewoon dat ze in de juiste houding komt te liggen net als onze drie dochtertjes .
  ja meisjes zijn echte divas hoort er ook een beetje bij haha
  mijn middelste dochtertje van 6 is ook een diva soms wel lastig maar ook zo schattig

 • Reageer Anneleen 10 maart 2017 om 18:32

  Wat fijn dat het klussen in de kinderkamers zo goed is opgeschoten! 🙂 En erg vervelend dat jullie kleine meid nu in stuit ligt. Ik duim voor je dat ze nog draait! Hopelijk kan je het een beetje van je afzetten! En alsnog een mooie foto vind ik hoor! 😉 X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Vicky 10 maart 2017 om 18:39

  Nu al een dametje met diva streken 😉
  Ik herken zo veel van mijn zwangerschap in deze van jou: ook een meisje, uitgerekende datum 14/05 en mevrouwtje ligt ook nog in stuit (en ik geloof ook niet dat ze nog gaat draaien, maar ik hoop er natuurlijk stiekem nog op!) Duimen omhoog voor een natuurlijke bevalling zowel voor jou als voor mij 😉

  • Reageer Manon 13 maart 2017 om 09:25

   Twinning! Hahaha. Ja ik duim iedere dag heel hard dat ze draait/gedraaid is, alleen ik heb geen flauw idee soms hoe ze ligt. Dus maar weer even het bezoekje aan de VK afwachten. Ik duim met je mee! 14 mei is trouwens wel een mooie dag dit jaar hé, Moederdag! Ik zou het geen straf vinden om de 14e te bevallen, mooi symbool 😀

 • Reageer Yentl Arens 2 april 2017 om 13:08

  heyy manon,

  Je hoeft niet bang te zijn
  ze draait van zelf wel weer om
  ik heb het ook gehad ze draait wel om

  gr yentl

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge