Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 30 – About last week

30-weken-zwangerWeek 30 zit er al weer ruim op en ik ben alweer dik 31 weken zwanger… Afgelopen week was een rustige week wat betreft baby, zwanger en alles eromheen maar ik klets jullie graag bij want ik heb altijd wel wat te vertellen haha.

schermafbeelding-2017-03-09-om-12-29-17Draaipogingen?
Onze dame is over het algemeen net zoals haar grote broer in de buik: lekker druk en wild en amper rustig. Ik voel haar de hele dag wiebelen, schoppen en schuiven, iets wat ik nu nog als heel prettig ervaar. Ze laat van zich horen en dat vind ik heel fijn voor zolang het niet pijnlijk wordt haha. Maar ’s avonds! Overdag beweegt ze heel erg “prettig” maar als ik eenmaal met de benen omhoog op de bank lig ’s avonds dan is het een kwestie van 10 minuten of het begint. Het lijkt wel alsof ze probeert te draaien want er steekt dan elke keer aan de zijkant van m’n buik een enorme bobbel uit wat écht wel een beetje pijnlijk is. Ik heb het idee dat het haar hoofd is want ik voel aan de andere kan van m’n buik dan getrap/gekriebel van voeten… Dit doet ze serieus voor ruim een uur en ook al lig ik ’s middags ook vaak op de bank als Nilo slaapt, ze doet die activiteit alleen ’s avonds. Ik heb eigenlijk tot op heden geen flauw idee hoe ze ligt, de ene keer denk ik benen tegen m’n ribben te voelen en de andere keer weer in m’n blaas. Achja, we’ll see. Volgens m’n yogadocente moest ik vooral positief denken, “ruimte” denken en ruimte creëren met bepaalde houdingen.

schermafbeelding-2017-03-09-om-12-29-42Yoga
Over yoga gesproken, ik heb nu een week of 10 iedere week yoga en ik merk echt dat ik er baat bij heb. Zo fijn om even een uurtje bewust met de zwangerschap en de baby bezig te zijn. Afgelopen week had ik eerlijk gezegd niet zo’n zin… Ik was moe, had last van een gespannen/strakke buik en wilde het liefst gewoon op de bank liggen. Maar ik ging toch want als je er eenmaal bent is het vaak wel heel fijn. Toen ze meldde dat we een “lekker actieve les” zouden hebben dacht ik: noooo, niet met harde/gespannen buik. Maar toen we eenmaal bezig waren merkte ik dat m’n buik ontspande en weer heel soepel en zacht werd. Zelfs tijdens de sterke spieroefeningen zoals squatten en dergelijke. Dat ik de ochtend erna bijna m’n bed niet uit kon van de spierpijn is weer een ander verhaal haha. Nee, ik vind het oprecht heel fijn. Ik leer heel veel handige dingetjes die “het leven als zwangere” wat makkelijker/comfortabeler maken en ook bepaalde houdingen en oefeningen vind ik prettig om ook thuis te doen.

Tweede poging 3D echo
We hadden trouwens ook weer een tweede poging voor de 3D echo omdat ie vorige keer “mislukt” was haha. Dit keer konden we wel ruim een half uur staren naar haar mooie, bolle gezichtje en ooooh… Na die echo kon ik echt even niet meer wachten tot ze er is zodat ik in haar bolle wangetjes kan knijpen. En ze lijkt zo erg op Nilo als babytje én ze had ook al haartjes ♥ Tijdens de echo lachte ze zelfs eventjes, smelt!

schermafbeelding-2017-03-09-om-12-29-59Kwaaltjes en andere lichamelijke eigenaardigheden?
Lichamelijk voel ik me eigenlijk best wel oké! Ik heb me de laatste weken echt van tijd tot tijd heel rot gevoeld, veel pijntjes en ontzettend slecht slapen maar deze week gaat het echt ineens beter. Ik had/heb echt enorm veel last van obstipatie (ja sorry…) en dit deed/doet ook gewoon heel veel pijn in m’n buik en het is soms een bevalling an sich. Ik kreeg dus ijzertabletten van de apotheek en op aanraden van de verloskundige slikte ik ook nog Floradix (plant/kruidentabletten met veel ijzer van de drogist). Ik besloot om met die Floradix te stoppen en ik moet zeggen dat het naar de wc gaan een stuk vaker gebeurt en ook soepeler. Hopelijk zet dit door want man, wat kan je je ellendig voelen door overvolle darmen en uren op de wc.

Verder word ik steeds vaker wakker ’s morgens met vlekjes in m’n shirt op borsthoogte 😉 Yes! Er is dus wat gaande en dat vind ik fijn want ik hoop dat dit keer de borstvoeding wél gaat slagen.

De weegschaal staat tot op heden pas op +7/8 kilo! Ik denk/hoop dat ik die 20+ die ik bij Nilo aankwam niet ga halen dit keer. Dit komt echt omdat ik amper snoep overdag want Nilo is erbij en dan wil hij ook en dat vind ik niet goed dus dan snoep ik ook gewoon niet. Ook omdat ik niet meer 24/7 op m’n luie reet zit maar continue met m’n zoon bezig ben. En als Nilo z’n middagdutje doet, lunch ik vaak dus dan heb ik daarna ook niet echt zin in snaai…

Dan tot slot heb ik nog wel echt superlast van m’n (boven)rug en begin ik last te krijgen van m’n bekken, yay. Iets wat ik wel moet aangeven bij de verloskundige want ik hoor al genoeg van mensen om me heen dat het geen pretje is: bekkeninstabiliteit/klachten.

Vandaag heb ik een zwangerschapsmassage ingepland en ik heb er zoooooooveel zin in. Heerlijk! Hopelijk zet het lekker in m’n vel zitten nog een paar weken door, dat zou een boel schelen haha.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Elisabeth 13 maart 2017 om 06:37

  Jeetje wat goed dat je nog niet zoveel bent aangekomen!! En ik help je hopen dat bv nu wel gaat slagen! 😀
  Elisabeth onlangs geplaatst…De zwangerschapstestMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 13 maart 2017 om 06:43

  Fijn dat je jezelf een stuk beter voelt. Ook fijn van die vlekken in je shirt. Het geeft een beetje meer geruststelling als je nu al weet dat het begint te werken.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minder plastic….meer glas.My Profile

 • Reageer Nicole 13 maart 2017 om 06:57

  Jouw yoga klinkt heel wat beter dan die van mij was bij fay. Baal wel dat ik geen cursus ofzo doe maar dat kon ook bijna niet met mijn werktijden en die van m’n man (avonden). Ik had dat na mijn 3D echo ook dat ik eigenlijk niet meer wilde wachten tot die knapperd zou komen haha. En een zwangerschapsmassage is echt fijn. Tijdje terug een gehad en wil er minimaal nog eentje voor ik beval. Dat moet lukken!
  Nicole onlangs geplaatst…Opeens stond ze naast me, ik schrok me rot!My Profile

  • Reageer Manon 13 maart 2017 om 09:24

   Oh heerlijk he! Vooral dat je op je buik kan liggen hahaha.

 • Reageer Malou 13 maart 2017 om 07:41

  Fijn dat je je beter voelt en je bent niet veel aangekomen inderdaad 🙂 Bekkenpijn is echt niet fijn nee..
  Malou onlangs geplaatst…We gaan kamperen!My Profile

 • Reageer Leonie 13 maart 2017 om 08:15

  Heel veel plezier met je zwangerschapsmassage! Heb ik toen ook gehad en t was puur genieten.
  Wat fijn, die vlekken in je shirt! Ik wilde dat tijdens m’n zwangerschap ook graag zien; soort van: yes er is iets gaande. Maar bij mij was er tijdens de zwangerschap niks te merken en toch is t goed gekomen: ik geef al ruim 7mnd borstvoeding!
  Leonie onlangs geplaatst…Hapjes – Hoe gaat ’t nu?My Profile

  • Reageer Manon 13 maart 2017 om 09:23

   Bij Nilo had ik ook lekborsten en dat is uitgelopen op niks dus het zegt inderdaad niks haha. Wat fijn dat je al 7 maanden borstvoeding geeft, hopelijk gaat het mij ook lukken dit keer!

 • Reageer Nicole 13 maart 2017 om 08:51

  Wat zie je er prachtig uit! Veel plezier bij de massage!
  Nicole onlangs geplaatst…“Ik heb een kloon gebaard!”My Profile

 • Reageer Annemijn 13 maart 2017 om 09:21

  Wat fijn om te lezen dat je zo goed in je vel zit! Ik blijf je updates zo leuk vinden. Veel plezier tijdens de massage!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn ervaring met het skigebied Serfaus-Fiss-LadisMy Profile

  • Reageer Manon 13 maart 2017 om 09:23

   Wat lief, dankjewel Annemijn ^^!

 • Reageer Femke 13 maart 2017 om 09:50

  Wat leuk dat je deze keer wel een goed zicht had bij de 3D-echo! Hier hetzelfde “probleem” met schopjes en trapjes. Van het moment dat ik ’s avonds op de zetel ga liggen gaat er een serieuze disco-party van start in mijn buik, haha 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Mini-me’s garderobe … favoriete stukken!My Profile

 • Reageer Anneleen 13 maart 2017 om 12:13

  Superfijn om te lezen dat het beter met je gaat nu! Ik duim en hoop met je mee dat het zo blijft! 🙂 Hopelijk heb je lekker genoten van je zwangerschapsmassage! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 13 maart 2017 om 18:16

  Heerlijk weer. Tijdens de zwangerschap van Nilo las ik alles mee en toen ik tijdens die zwangerachap zelf zwanger werd la ik regelmatig alles terug. Even kijken hoe het bij Manon ging. Nu weer hetzelfde. Inmiddels 12 weken en iedere week heerlijk even met je mee te lezen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Eerste echo….wat een spanning en ontlading….nu moet ik er om lachen…My Profile

  • Reageer Manon 14 maart 2017 om 21:03

   Oooooh gefeliciteeeerd!!! Ik ben zo weinig online dat ik het helemaal gemist heb dat je zwanger bent haha. Wat ontzettend leuk 😀

 • Reageer Jacquelien 14 maart 2017 om 16:35

  Ik herken heel erg je ups en downs tijdens de zwangerschap. Had ik ook bij beide zwangerschappen. Misschien scheelt het nu de lente begint en het (hopelijk) wat beter weer wordt. Dat je een ondernemender peuter hebt, maakt het best wat zwaarder. Succes nog even de komende tijd!

 • Reageer Marion 14 maart 2017 om 20:44

  Zo leuk om met je mee te kunnen lezen Manon! Net ontdekt dat ik zwanger ben van de tweede en heel benieuwd waar het zwarte jurkje met witte hartjes vandaan komt. Of is het toch een tshirt?

  • Reageer Manon 14 maart 2017 om 21:02

   Wat leuk! Gefeliciteerd 🙂 Dat is een tshirt en is van de H&M Mama lijn.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge