Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 31 – Nesteldrang

31-weken-zwangerIk weet dat de laatste weken zwangerschap voorbij kruipen en daar ben ik me zeer bewust van, maar tot nu toe vliegt het me echt enorm snel voorbij… Ik ben al weer dik (hehe) 32 weken zwanger en klets jullie graag weer bij over vorige week.

Nesteldrang
Zo, dat kwam even binnen zeg! Ik kreeg me ineens een opruimwoede afgelopen week. Ik begon zelf een beetje in de keukenkastjes te rommelen en organiseerde 2-3 laatjes. Je kent het wel: je koopt een fles rode wijnazijn voor een recept en verder doe je er niks mee. Houdbaar tot september 2014. Zonde maar ik heb serieus wel 8 flessen van dat soort zaken door de gootsteen gespoeld, weg ermee. Vitaminetabletjes: over de datum, half geopende zakjes bakpoeder: in de kliko, bakjes zonder deksels en deksels zonder bakjes: doei. Ik had de smaak te pakken in de keuken maar toen ik de andere kasten open trok zonk de moed me in de schoenen… Ik weet niet waar te beginnen. Ik appte mijn moeder of ze me een keer wilde helpen met m’n opruimwoede en woensdagmiddag hebben we samen de hele leuken onder handen genomen, het keukeneiland, de trappenkast en de buffetkast. Heel wat kratten en dozen staan klaar in de garage voor ’t kringloop (serviesgoed, decoratiespul, kookgerei etc.) en ik heb serieus LEGE (!!!) lades, schappen en kastjes in de keuken. Heerlijk!

17125878_174725873033642_2908956391525842944_nZelf had ik ook nog even de badkamerkast en het plankje beneden op de wc aangepakt, weg met de rommel! Ik bonjourde mijn vriend dinsdag na het eten met boormachine naar boven om nog een laatste poster op te hangen bij Nilo en om de co-sleeper in elkaar te zetten. Nadat dat gebeurd was kon ik het ook eindelijk zeggen: de kinderkamers zijn zo goed als KLAAR! Woensdag heb ik lekker boven gerommeld, ook alle kastjes en laatjes opgeruimd en uitgezocht. Man, wat kan dat fijn zijn he haha. Ik heb het er maar niet over dat ik steeds met harde buiken, knallende rugpijn en weet ik wat op de bank zat na zo’n opruimsessie maar het “was het wel waard”.

Onze garage is nu een grote ontplofte boel met spullen en rotzooi maar afgelopen weekend zijn mijn vriend met z’n vader naar de stort en de kringloop gegaan en nu is ons huis 95% rommelvrij. De beneden- en bovenverdieping zijn zooi-vrij maar de zolder en garage zijn toch van die plekken die altijd wat rommelig zijn maar dat mag ook wel.

Slapen als een natte vaatdoek
Iets wat ook heel normaal is tijdens een zwangerschap: slecht slapen… Afgelopen week heb ik een paar nachten gehad waarin ik gewoon 1,5 tot 2 uur wakker heb gelegen. Echt niet tof. Ook word ik van ieder draaimoment wakker want ik moet mezelf echt helemaal ondersteunen als ik wil draaien. Kussens onder m’n buik, in m’n rug verplaatsen. Het hoort erbij maar echt fijn is anders. Het scheelt wel dat ik een blaas van staal heb en dus niet uit bed hoef om te plassen ’s nachts (ik hoef gewoon echt niet!). Ik vind mezelf er ook wel echt moe uitzien en merk dat ook overdag. Op tijd naar bed gaan is niet zo’n sterke kant, oké op tijd… Ik zou graag eens gewoon om 21:00u willen slapen maar ik lig er toch niet voor 22:00-22:30 in. Voor sommige is dat alsnog vroeg maar aangezien ons lieve wekkertje kraait rond de klok van 6 ’s morgens, is het een prima tijd.

31wekenzwangerechoEn verder…
♦ Gaat alles wel oké.
♦ Ligt ze volgens mij nog steeds in stuit.
♦ Heb ik geen vertrouwen dat ze uit zichzelf draait, maar maak me hier minder druk om dan voorheen.
♦ Heb ik een heeeeeerlijke zwangerschapsmassage gehad en ik ga sowieso nog een keer terug want ik was helemaal zen daarna haha.
♦ Maakten we ook nog wat blote buik foto’s (geïnspireerd door Silke).
♦ Kan ik moeilijk toegeven aan het feit dat ik rustiger aan moet doen. Die opruimwoedes hebben m’n bekken niet echt goed gedaan kan ik je zeggen…
♦ Baal ik ook van dat zwangere lijf omdat het me tegenhoud in alles wat ik wil doen. Ik wil met dit mooie weer met Nilo naar de kinderboerderij, naar het park, rondrennen in de speeltuin maar dat gaat gewoon echt niet. M’n lijf trekt het op de een of andere manier niet om langer dan 20-30 minuten te staan/lopen want ik krijg dan een gespannen buik en steken in m’n rug/bekken. Gelukkig hebben we wel een fijne tuin waar ik op m’n dooie gemakje kan zitten en Nilo lekker kan spelen en in het weekend gaan we er veel op uit met z’n drietjes (m’n vriend “zorgt” dat voor Nilo) en ook bij opa en oma en het KDV komt ie lekker veel buiten. Dus ik doe hem echt geen tekort maar zo voelt het soms wel… Nog eventjes en dan gaan we als gezin van vier de zomer in ♥.

Aanstaande woensdag hebben we een afspraak bij de verloskundige en verder staat er niet zo heel veel op het zwangerprogramma haha.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Melanie 20 maart 2017 om 06:20

  Ten eerste; wat ben je mooi zwanger Manon! Hele mooie foto aan het begin van de update.
  Ik ben zelf nu 10 weken zwanger van de 2e, en kan amper slapen snachts. Daarnaast ben ik ook nog vroeg wakker voor mn overgeef sessie’s smorgens (sorry tmi haha)
  Dus dat gaat nog wat worden straks haha 😅

 • Reageer Elisabeth 20 maart 2017 om 06:38

  Jammer van t slapen, maar heerlijk toch die nesteldrang? Lekker genieten <3
  Elisabeth onlangs geplaatst…10 weken zwanger – de termijnechoMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 20 maart 2017 om 06:40

  Wat een prachtige buik. Ik sliep tijdens mijn zwangerschap juist heel erg goed. Ik heb toen ook niet echt last van nesteldrang gehad. Nu heb ik last van nesteldrang en ben nog niet eens zwanger ;-).
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geld besparen: Besparen op je boodschappen.My Profile

  • Reageer Manon 20 maart 2017 om 10:33

   Ik moet zeggen: afgelopen twee nachten heb ik weer heerlijk geslapen dus hopelijk zet zich dat weer eventjes door *afkloppen*.

 • Reageer Josan 20 maart 2017 om 07:06

  OOoh dat slechte slapen. Dat vond ik echt zo funest worden op den duur. Ik was gesloopt. En dan moet je nog bevallen en dan krijg je erna ook niet echt veel slaap 🙂 Succes!
  Josan onlangs geplaatst…Was het gepland?!My Profile

 • Reageer Martina 20 maart 2017 om 07:12

  Balen dat het lichamelijk te zwaar gaat worden om te doen wat je zou willen. Komt wel weer maar snap je heel goed!
  Martina onlangs geplaatst…20 Maart 2017 – Zonnestralen, vriendinnen en knuffels van mijn kindMy Profile

 • Reageer Channa 20 maart 2017 om 07:22

  Af en toe zou ik die nesteldrang wel even terug willen, haha. Dat slapen is heel herkenbaar, super irritant!
  Channa onlangs geplaatst…Hier kan ik nou echt van genieten!My Profile

 • Reageer Fenna 20 maart 2017 om 08:19

  Wat ben je prachtig zwanger! Hopelijk kan je nog wat beter slapen voordat je moet bevallen 😉
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: GuacamoleMy Profile

 • Reageer Leonie 20 maart 2017 om 08:28

  Oh heerlijk dat die kastjes allemaal opgeruimd zijn, haha!
  En wat een leuke foto’s heb je bij t artikel toegevoegd. De tijd vliegt Manon! Nog ff en dan heb je gewoon een zoon én een dochtertje…
  Leonie onlangs geplaatst…Onze vakantiebestemmingMy Profile

 • Reageer Sanne Huurneman 20 maart 2017 om 08:37

  Lieve Manon
  Ik vjnd het zo leuk dat je weer zwanger bent😊. Ik heb kleine cadeautjes voor je en hoe zou ik dat naar jou kunnen op sturen😊 JULLIE ZIJN DE BESTE❤❤❤❤❤

 • Reageer Charlotte 20 maart 2017 om 08:49

  Heel herkenbare update. Ook ik wil teveel doen en heb er dan achteraf last van. En baalde vooral vorige week met het mooie weer dat ik niet lekker met onze dochter kon gaan wandelen en spelen ofzo. Nog even geduld en dan kunnen we alles weer 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Deze opmerkingen ben ik echt zo beu…My Profile

  • Reageer Manon 20 maart 2017 om 10:27

   Oh ja ik vond het ook zo vreselijk… Voelde me zo schuldig dat we “maar” in de tuin rommelden in plaats van lekker rondbazuinen op de kinderboerderij of een eind fietsen ofzo 🙁 Inderdaad nog eventjes!

 • Reageer Tineke 20 maart 2017 om 09:07

  Wat gaat dat ontzettend snel joh! Geniet nog even van je buik, die laatste weken vond ik juist heel snel voorbij gaan.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Schijf van vijf voor speelgoedMy Profile

 • Reageer Nicole 20 maart 2017 om 09:21

  Pfff dat slapen ja. Wat een ellende. Al slaap ik nu met baby nog beroerder haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik niet meer aan toe kom sinds ik moeder benMy Profile

  • Reageer Manon 20 maart 2017 om 10:26

   Ja… Ik bereid me vast maar weer voor op slapeloze nachten haha. Goede training zo 😉

 • Reageer Frank 20 maart 2017 om 09:44

  Leuk om te lezen dat de nesteldrang bij iedereen weer verschillend is.. ofja iedereen, bij die van mijn vrouw moest ik allemaal do it yourself projecten maken die ze had verzonnen… 🙈🙊 haar vorm van nesteldrang. Het slapen was voor mijn vrouw ook een ellende. Succes nog met de laatste loodjes!!
  Frank onlangs geplaatst…Eerste weekend wegMy Profile

  • Reageer Manon 20 maart 2017 om 10:26

   Hahahaha die vrouwen ook met hun fratsen… Sorry!

 • Reageer Joyce 20 maart 2017 om 09:47

  Heerlijk die nesteldrang alleen jammer dat je er na die tijd last van je bekken van hebt gekregen.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of joy #12 – Lente weer!My Profile

 • Reageer Dita 20 maart 2017 om 10:56

  Wat heerlijk dat je alles hebt opgeruimd. En lief dat je moeder je hielp. Deed ik vorig jaar ook, en nog steeds vind ik het een fijn gevoel als alles opgeruimd is! 😉 Wel jammer dat je last van je bekken hebt gekregen. Succes met de laatste loodjes!
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Maart 2017 #1My Profile

 • Reageer Joyce 20 maart 2017 om 11:50

  Blijft zo leuk om te lezen dit! Ik ben morgen 36 weken zwanger en hoewel mevrouw tot afgelopen woensdag goed lag, hebben we net bij de liggingsecho gezien dat ze volledig is gedraaid. Woensdag hebben we dus een afspraak om haar (hopelijk) uitwendig te draaien. Hopelijk draait jullie meisje gewoon op het laatste moment goed!
  Die nachten zijn hier ook behoorlijk bagger, maar doordat ik zwanger ben van de eerste heb ik nog heel veel tijd om lekker bij te slapen.

 • Reageer Madelaine 20 maart 2017 om 17:11

  Ik was het aan het einde ook ZO zat! Dus ik snap je volkomen, nog even volhouden <3
  Madelaine onlangs geplaatst…Random Kletsen #9My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 20 maart 2017 om 18:03

  Ik snap je gevoel maar je doet wat je kan. En wat heerlijk die opruimwoede en nesteldrang. Als je er aan toe kan geven tenminste.
  Hele mooie foto trouwens
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De bekendmaking van mijn zwangerschap…My Profile

 • Reageer Jessica 20 maart 2017 om 19:37

  Wat is je buik mooi! Wauw 🙂 En wat leuk die twinning shirts!
  Jessica onlangs geplaatst…Outfit inspiratie # LenteMy Profile

 • Reageer Monique 20 maart 2017 om 19:47

  Wat gaat het hard!!! Heel herkenbaar dat slechte slapen en het gevoel van alles te willen maar teruggefloten worden door je lijf… Nog eventjes en dan kun je weer lekker meehuppelen. Achter de kinderwagen! 🙂

 • Reageer Anneleen 21 maart 2017 om 12:51

  Wat vervelend dat je niet zo lekker slaapt, hopelijk betert dat snel, zodat je toch een beetje uitgerust aan de bevalling kunt beginnen binnenkort!! 🙂 Die foto met die shirtjes is heel erg leuk!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge