Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 32 – Ze is gedraaid!

32-weken-zwangerMaandag, zwangerschapsupdatedag! Ik ben vandaag, als dit blogje online komt al weer 33 weken en 2 dagen zwanger… De tijd gaat hier nog niet langzamer, het lijkt alleen maar sneller voorbij te gaan. Ik klets jullie weer bij over afgelopen week. Ik had trouwens afgelopen zaterdag een heuse babyshower! Die hoort officieel bij de volgende update dus dat komt volgende week aan bod. Nu eerst over vorige zwangerweek!

Feest in de buik
Zoals ik al verteld had lag ons meisje al een hele lange tijd in stuit. Ik was me hier heel erg druk om aan het maken, Googlede alles wat ik kon over het laten draaien van de baby… Moxa, draaiversies, stuitbevallingen en ik heb menig keizersnedebevalling bekeken. Ik had er echt geen vertrouwen in dat onze baby uit haarzelf zou gaan draaien. Maar maandagavond was het ineens een drukte van jewelste in m’n buik. Ik werd serieus kotsmisselijk want ze was enorm tegen m’n maag aan het drukken. Er kwamen allerlei rare punten en bulten tevoorschijn en ergens hoopte ik heel hard dat ze aan het draaien was of gedraaid was. Maar om mezelf geen valse hoop te geven ging ik er maar gewoon vanuit dat ze nog verkeerd om lag. Ik voelde dinsdagavond wel wat schopjes tegen m’n ribben, maar wederom ging ik er maar weer vanuit dat ze met haar hoofd of schouders zat te bonken…

schermafbeelding-2017-03-22-om-12-01-43Bezoekje aan de verloskundige
Woensdagochtend hadden we een routinebezoekje aan onze verloskundige en nadat m’n gewicht en bloeddruk gemeten waren, mocht ik gelijk gaan liggen voor een echo. Ze ging eerst even voelen en ze zei zachtjes dat ze een hoofdje beneden voelde. Ze zette snel het echoapparaat op m’n buik en ja hoor: koppie mooi beneden, handjes voor haar mond en voetjes bovenin. Het slaat voor sommigen echt misschien nergens op maar ik voelde ZO’N opluchting… Ik was op dat moment pas 32 weken en 4 dagen, tijd en ruimte genoeg nog om alsnog in stuit te gaan draaien, maar het idee dat het kan is al zo’n opluchting. Ook het idee dat je het niet persé heel duidelijk hoeft te voelen deed me goed. Wie weet maakt ze in de komende weken alsnog zo’n 10 keer een salto maar voor nu ben ik lekker in m’n waan dat ze goed ligt 😉 haha.

Naar de fysio…
Ook kreeg ik het advies om toch even langs de fysio te gaan voor m’n bekken. Ik krijg er steeds meer last van en ook al is het nog “maar” twee maandjes, in die twee maanden wordt de baby en de buik alsmaar zwaarder en zwaarder dus die bekken krijgen steeds meer te verduren. Ik heb een afspraak staan voor aanstaande woensdag dus we zullen dan wel zien…

Verder…
♥ ligt onze baby ietsjes voor op groei volgens de metingen van de echo die we hadden.
♥ moet ik het echt rustig aandoen, m’n rust nemen en naar m’n lichaam luisteren.
♥ slaap ik steeds vaker tussen de middag even op de bank…
♥ is het ’s nachts heel wisselend: de ene nacht slaap ik als een tierelier en de volgende nacht lig ik veel wakker.
♥ is het ook nog steeds om te janken qua stoelgang, meh.
♥ heb ik al een lijst gemaakt wat mee moet in de vluchttas, nu nog inpakken…

Nou, dat was het wel zo’n beetje voor “week 32”. Ik broed lekker door en hopelijk blijft onze diva met d’r koppie naar beneden liggen en daalt ze snel in zodat ze geen kant meer op kan 😉

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

19 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 27 maart 2017 om 06:40

  Fijn dat ze voor nu in ieder geval goed ligt. Hopelijk blijft ze zo.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Update: kletspraatjes…waar blijft de tijd!My Profile

 • Reageer Fenna 27 maart 2017 om 07:08

  Wat fijn! Hopelijk denkt ze er zelf ook zo over 😉 .
  Ik ging ook laat in de zwangerschap pas naar de fysio maar het zorgde er in ieder geval voor dat mijn klachten niet erger werden.
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: GuacamoleMy Profile

 • Reageer Vlienelien 27 maart 2017 om 07:42

  Ik ging rond 18 weken naar de bekkenfysio. Het heeft me heel goed geholpen!
  Probeer een afspraak te maken ook na je bevalling. Gewoon ter controle.
  Ik ben pas na 8 maanden gegaan, oeps, want ben nu weer bezig met mijn bekken. Het is een en al drama 😭 Maar goed.. ik heb een keizersnede gehad waarbij al mn spieren doorgesneden zijn. Bevordert niet echt het herstel.
  Vlienelien onlangs geplaatst…Twee jaar laterMy Profile

  • Reageer Manon 27 maart 2017 om 18:44

   Thanks voor de tip, zal dat zeker aankaarten!

 • Reageer Malou 27 maart 2017 om 08:05

  Fijn dat ze goed ligt, ik snap die opluchting wel!
  Malou onlangs geplaatst…De magie van mijn naam + win!My Profile

 • Reageer Nicole 27 maart 2017 om 08:06

  Wat fijn dat ze naar beneden ligt. Die opluchting voelde ik ook bij de 28 weken echo. Want hij lag al die weken daarvoor telkens in stuit. Nu kan het nog 10x veranderen maar toch. Hij weet in ieder geval hoe t moet 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Derde trimester | Mijn to do lijst voor de bevallingMy Profile

  • Reageer Manon 27 maart 2017 om 18:44

   Jaaa precies: ze kunnen het 😉 Nu maar afwachten of die wijsneuzen van ons zich gedragen en gewoon netjes blijven liggen 😉

 • Reageer Loes Johanna 27 maart 2017 om 08:30

  Zo fijn dat ze gedraaid is! 💪🏻😄 En heerlijke foto’s. ❤
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Norah zes weken oudMy Profile

 • Reageer Nicole 27 maart 2017 om 08:34

  Fijn dat ze nu goed ligt! Al kan ze inderdaad nog alle kanten op. Rustig aan hè!’
  Nicole onlangs geplaatst…Update: Jasmijn is 7 weken oud, hoe gaat het nu?My Profile

 • Reageer Leonie 27 maart 2017 om 09:08

  Wat straal je! Je bent weer zo mooi zwanger. Super fijn dat ze gedraaid is.
  Leonie onlangs geplaatst…Kolftips!My Profile

  • Reageer Manon 27 maart 2017 om 18:43

   Dankjewel ^^!

 • Reageer Channa 27 maart 2017 om 09:16

  Wat fijn dat ze gedraaid is, hopelijk blijft dat zo!
  Channa onlangs geplaatst…Het geheime leven van onze 4-jarige JamieMy Profile

 • Reageer Tineke 27 maart 2017 om 09:31

  Wat fijn dat ze is gedraaid, dat is zeker een hele opluchting!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Over geloof in de opvoedingMy Profile

 • Reageer Joyce 27 maart 2017 om 10:43

  Wat fijn dat ze gedraaid is! En als je gevoel van indalen dit weekend klopt dan is de kans dt ze terugdraait kleiner 😀 Spannend!
  Joyce onlangs geplaatst…Challenge | Groene maandagMy Profile

 • Reageer Anneleen 27 maart 2017 om 16:51

  Superfijn dat ze gedraaid is! Ik hoop en duim mee dat ze nu zo blijft liggen… 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 27 maart 2017 om 18:31

  Gebruik je al Movicolon?? Voor je darmen??? Mega goed dat ze gedraaid is. Ze gaat nu echt niet meer alle kanten op draaien vooral niet als ze voor licht op groei, ze is nu gewoon lekker goed gaan ligge .
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wel of geen geslachtsbepalende echo en waarom…My Profile

  • Reageer Manon 27 maart 2017 om 18:43

   Nee, Movicolon ken ik niet, zal het eens opzoeken! Thanks 😀

 • Reageer Jessica 27 maart 2017 om 20:03

  Wat goed dat ze nu naar beneden ligt! Kan wel indenken dat dat een echte opluchting is. Hopelijk blijft ze zo liggen, ik duim ervoor!
  Jessica onlangs geplaatst…De “Lente kriebels” TAGMy Profile

 • Reageer Femke 27 maart 2017 om 23:46

  Oooh dat moet een opluchting zijn nu je weet dat ze met haar hoofdje naar beneden ligt… Bij mijn afgelopen echo op 34 weken lag onze meid ook met haar hoofdje al klaar 🙂 Maar ergens heb ik toch nog een beetje angst dat ze zich terug gaat draaien, ze heeft nog veel ruimte zei de gynaecoloog. Al voel ik de meeste stampjes wel tegen mijn ribben, ik vermoed dat ze wel goed zal blijven liggen.
  Veel moed met je bekken, dat moet niet gemakkelijk zijn!
  Femke onlangs geplaatst…Review: Tastea “Bun in the oven”My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge