Lifestyle, Moeder zijn, Webshop

5x Leuke moederdagcadeautjes om te krijgen en te geven

Over een klein maandje is het al weer moederdag en gaan we natuurlijk alle mama’s in het zonnetje zetten. Moederdag is voor sommigen misschien ook wel een emotionele dag omdat je geen moeder meer hebt, graag moeder zou willen zijn, een “onzichtbare” mama bent of een andere reden…

Het allerallermooiste cadeau wat een moeder kan krijgen is natuurlijk met stipt op nummer één een dikke knuffel of kus van je kind(eren) maar misschien wil je je eigen moeder(figuur) iets moois/leuks geven en wees eerlijk: een kleinigheidje voor onszelf als moeder is ook niet vervelend 😉

Wij delen de leukste moederdagcadeautjes om te krijgen maar ook om te geven! (Laat deze pagina casual open staan voor je partner ;-))

Een persoonlijk sieraad
“Diamonds are a girls best friend” roepen ze toch altijd? Misschien zijn diamonds net wat te hoog gegrepen voor een moederdagcadeautje, maar een subtiel sieraad doet het altijd goed. Manon en ik houden allebei niet zo van “overdreven” sieraden zoals megagrote oorbellen, chunky statement kettingen of ringen met knotsen waar je overal achter blijft hangen. Wat we wel kunnen waarderen is een lief, delicaat sieraad met een boodschap. We mochten allebei een sieraad uitkiezen bij KAYA en we kozen allebei voor een armbandje met een infinity teken. We kregen de optie om ook de namen van de kinderen erin te laten graveren en dat maakt het toch meteen persoonlijk. Ik kreeg mijn armbandje al binnen, Manon wacht nog even op de geboorte van haar dochtertje ;-)! Hoe leuk en subtiel is ie? Ja, ik ben er helemaal blij mee. Dankjewel KAYAsieraden. (Het armbandje wat wij kozen kost trouwens €27,95 wat wij een heel mooi budget vinden voor een moederdagcadeautje.)

Lekker kliederen
Altijd leuk om te krijgen: een kunstwerk van je kind! Laatst was de moeder van Manon jarig en namens Nilo gaven ze een plantje in een zelfbeschilderde bloempot. Uitleg vereist deze “DIY” vast niet: de dreumes, peuter of kleuter in kwestie kan heus bedenken wat hij/zij moet doen met kwasten, verf en een bloempot haha. Dus papa’s/oma’s/opa’s/verzorgers: zet het kind aan tafel en laat hem/haar lekker z’n gang gaan voor mama 😉

Nieuwe kleding
(De meeste…) Moeders shoppen toch het liefst voor hun kroost en vaak vergeten ze zichzelf daarbij. Hoe vaak vullen we ons winkelwagentje bij Next Direct met de nieuwste collecties voor de kinderen maar als we onze eigen kledingkast open doen zien we verwassen vestjes, vaal ondergoed en “gemakkelijke” kleding. Nou is kleding kopen voor een ander niet het makkelijkst en doe je dat het liefst zelf natuurlijk… Wat wij een uitkomst vinden is een kledingbon van bijvoorbeeld de H&M, Vero Moda, Hunkemöller of een wat algemenere bon zoals een fashioncheque. Wij “kregen” als kerstpakket van LittleWonderWorld allebei een fashioncheque en waren daar ontzettend blij mee. Dus dat vinden wij wel een aanrader!

Praktische cadeaus
Moeders zijn toch vaak wel praktische wezens. Hartstikke leuk hoor: de 4e theedoos met theetjes, de 8e bloemenvaas op rij of wéér een dienblad met kaarsjes maar wees eerlijk: dat belandt 9 van de 10 keer in een kast om er nooit meer uit te komen. Iets leuks wat wel praktisch is, wordt vaak meer gewaardeerd, ja toch? Denk bijvoorbeeld aan een luxe badjas (Pip heeft hele leuke!), een zonnebril, een pannenkoekenpan… Het lijken misschien suffe cadeau’s maar wij worden vrolijker van dingen die we daadwerkelijk gebruiken dan dingen die in de kast belanden!

Iets kleins, liefs…
Iets wat het altijd goed doet is iets lekkers voor in bad/onder de douche (LUSH!), een leuke mok met een perfecte quote erop voor moeders, een zak drop/lievelingssnoep/reep (repen…) chocola, een fijn leesboek of iets anders liefs kleins!

Heb jij al een idee wat je jouw moeder(figuur) gaat geven voor Moederdag? Of doen jullie niet aan deze ‘feestdag’?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer chucky1012 11 april 2017 om 06:29

  Leuke kado tips!

  Xoxo

 • Reageer Annemijn 11 april 2017 om 06:39

  Leuk! Dat armbandje is erg mooi zeg!
  Annemijn onlangs geplaatst…Personal update: Werk & een vast contract!My Profile

 • Reageer Nicole 11 april 2017 om 07:06

  Ik weet nog niets. Maar ben dan ook nogal hoogzwanger dus weet ook niet of ik behoefte eraan heb om overal langs te gaan etc! Wij doen meestal iets kleins. Denk dat ik dit keer gewoon voor iets leuks ga vanuit Fay en er dan een plantje bij geef ofzo.
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog peuter | Vingino, Bampidano, Quapi & meerMy Profile

 • Reageer Channa 11 april 2017 om 07:15

  Dat armbandje is super leuk! Heb het zelf ook, hihi.
  Channa onlangs geplaatst…Persoonlijk: Ziekte van Graves – 6 maanden verder…My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 11 april 2017 om 07:40

  Leuke tips. Ik geef meestal iets persoonlijks.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hallo zon, hallo energie…….hallo sproeten.My Profile

 • Reageer Nicole 11 april 2017 om 07:51

  Ik moet werken met Moederdag dus dit jaar slaan we even over. Die bloempot vind ik wel geinig trouwens.
  Nicole onlangs geplaatst…Must-read artikelen van andere blogs! #3My Profile

 • Reageer Ingrid 11 april 2017 om 08:33

  Goeie tips, de bloempot vind ik erg leuk. Wij gaven als kind ook altijd zelfgemaakte dingen. Tegenwoordig geef ik graag een boek, parfum of iets voor in de tuin.

 • Reageer jodi - liefthuis 11 april 2017 om 11:53

  Misschien moet ik dit artikel eens open laten staan bij mijn lief…Vooral om het feit dat hij dan weet wanneer het moederdag is :p
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Gender reveal: Een broertje of een zusje….IT’S A……My Profile

 • Reageer Anneleen 11 april 2017 om 15:08

  Mooi armbandje! En cadeautjes die zelfgemaakt zijn door kindjes vind ik nog steeds de leukste! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Sabrina 12 april 2017 om 17:21

  oohh milka, ideaal voor s avonds 🙂
  Sabrina onlangs geplaatst…Gezelschapsspel stress “Ik kan niet tegen mijn verlies”My Profile

 • Reageer sarah 4 mei 2017 om 20:14

  hi,
  leuke tip.
  maar mijn mama is ook 14mei jarig dus dat is op moedertjesdag.
  waar kun je dat koppen of bestellen ?
  wat is de sait daarvan ?
  groetjes sarah

 • Reageer Pien 6 mei 2017 om 08:00

  Wat leuk bibban !!!!!!!!!!!!!!!!!😁😗💋💋💋❤️🍉👌🏻👌🏻👌🏻👌🏼👯💍📲⌨💻⌚️🖥🇳🇱

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge