Babypraat, Moeder zijn

5x Net zo handig bij een volgende baby!

Oh, als je voor de eerste keer zwanger bent gaat er een hele wereld voor je open. Je bent druk bezig met de perfecte uitzetlijst voor jullie kindje samen te stellen, alle grote meubels worden ingeslagen en alles wordt met elkaar vergeleken want je wil natuurlijk het aller-allerbeste voor jullie newbornbaby! Nu ik zwanger ben van de tweede heb ik geen enkele uitzetlijst bekeken, zijn de grote meubels en attributen zoals een kinderwagen al binnen en ben ik veel “makkelijker” als het gaat om spullen. Ik heb minder (veel minder…) kleding in maat 50 en 56, maak me niet zo druk om de box die nog steeds niet in de kamer staat en ben nu vooral op zoek naar producten die ook handig zijn voor een tweede (of volgende) kindje in het gezin. Ik heb 5 musthaves op een rij gezet die in mijn ogen heel handig zijn voor baby nummer 2 (3,4…)

Babyfoon(Deze babyfoon heb ik toegestuurd gekregen van Alecto ter review. Mijn mening is hierdoor niet beïnvloed.)
Een babyfoon met camera staat sowieso echt hoog bovenin mijn musthave lijstje. Het ene gezin zweert erbij, de ander heeft voldoende aan een babyfoon met alleen geluid en weer een ander gezin heeft geen behoefte aan een babyfoon. Wij zijn zo’n gezin van het eerste kaliber. Voor Nilo kochten we voor de zwangerschap een babyfoon met camera. Deze babyfoon gaat al bijna 2,5 jaar mee en wordt iédere dag intensief gebruikt, nog steeds. We kochten een extra camera erbij zodat deze in de logeertas kon blijven en we niet de camera van zijn kamer steeds hoefden te pakken. Wekelijks ging deze babyfoon mee naar opa’s en oma’s en dat is ook wel te zien. Het een en ander is afgebroken, niet helemaal soepel meer en gewoon toe aan vervanging. Aangezien de baby waarschijnlijk sneller in bedje slaapt boven dan Nilo deed (die sliep vooral in de kinderwagen en box omdat het kon) is een goede babyfoon wel een pré voor ons.

Toen ik dus een mailtje kreeg van Alecto of ik een babyfoon uit hun collectie wilde reviewen hoefde ik niet lang na te denken! Ideaal om straks weer een frisse, goedwerkende babyfoon te hebben! Ik koos er een met camera en kleurenschermpje (deze) want dat zijn we ook gewend van onze oude. De set bestaat uit een grote monitor (4,3 inch, dat is zo’n 11 cm diagonaal gemeten) en een camera die je op afstand kunt bewegen, handig!

Ik kan er een heel verhaal over kwijt maar de babyfoon doet gewoon wat deze hoort te doen: het brengt mijn kind in beeld met geluid. Het beeld is ontzettend helder, ook in het donker. Ook zie je de temperatuur van de kamer, kun je praten tegen je baby en je kunt de babyfoon uitbreiden tot 4 camera’s. Wij schaffen denk ik nog een extra camera aan zodat we op één monitor allebei onze kindjes kunnen zien straks.

Draagdoek/draagzak
Volgens mij écht een onmisbaar ding bij een tweede als ik veel moeders mag geloven. Ik kan me er ook heel wat bij voorstellen. Baby lekker dichtbij je en tegelijk je handen vrij om je peuter achterna te zitten, te helpen bij de glijbaan of nog iéts in het huishouden te kunnen doen. Bij Nilo had een een draagdoek van Little Frog die me zeer goed bevallen is maar ik wilde nu een echte meisjesdoek haha. Ik kocht er eentje van Yaro met olifantjes erop en ik kan niet wachten om ‘m te gaan gebruiken.
Naast een draagdoek hebben we ook nog de Tula die we voor Nilo aanschaften (hier schreef ik erover). Nog steeds helemaal blij mee dus die houden we in deze print.

Slaapzakken
Onze zoon heeft alleen de eerste paar maandjes onder een lakentje en deken geslapen, mét een inbakerzak van Puckababy. Als mini-baby was hij al mega onrustig en tot op de dag van vandaag slaapt meneer nog steeds in een slaapzak. Dekens wil hij niks van weten en hebben toch geen nut bij hem in bed. Alle slaapzakken die ik voor Nilo kocht, kocht ik in “gender neutral” zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Ik vind het echt onzin om slaapzakken nieuw aan te schaffen dus ik ben blij dat ik allemaal neutrale slaapzakken heb in verschillende maten en diktes. Zo kan onze dochter ze mooi hergebruiken want ze zijn allemaal nog in prima staat. En aangezien mijn buik nooit stil staat heb ik een klein vermoeden dat dit meisje ook in een Puckababy belandt en geen dekens wil haha.

Kinderwagen met uitbreiding
Ook al heb je een draagdoek/zak, zo’n kinderwagen vind ik toch ook wel echt onmisbaar bij een tweede kindje. Ik zie ons al helemaal als gezinnetje van vier door de dierentuin wandelen. Moeders achter de wagen en papa achter de peuter aan 😉 Wij hebben een meerijdplankje aangeschaft voor onze kinderwagen en ik hoor hier wisselende verhalen over… Ik ben heel benieuwd of ons manneke hierop blijft staan (denk het niet hahaha).

Luiertas
Nog steeds loop ik rond met een grotere tas als ik met Nilo op stap ga. Ik heb voor hem altijd een beker/pakje drinken mee, iets te snacken, een luier met doekjes en zakjes en natuurlijk m’n eigen grut. Straks met baby moeten er nog meer luiers mee, extra kleding, een hydrofiel voor ongelukjes, misschien iets van flesvoeding als de borstvoeding niet wil… Een mooie tas vind ik dan ook wel iets leuks om te hebben. Bij Nilo hadden we een schreeuwtas van Lief! maar dit keer koos ik een stijlvollere tas namelijk eentje van Cowboysbag. Ik kreeg ‘m voor kerst en ben er helemaal blij mee. Hij is zo mooi en soepel en ook ontzettend mooi voor na de tijd, als hij niet meer gebruikt wordt als luiertas.

Hebben jullie nog tips wat echt onmisbaar is bij een tweede kindje? Let me know!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

8 reacties

 • Reageer Nicole 25 april 2017 om 06:34

  Een nieuwe babyfoon moeten wij ook aangezien die van ons redelijk kapot is. Draagzak willen we ook maar moeten toch ook paar nieuwe slaapzakken aangezien we wel roze hadden haha!

  Die luiertas is echt gaaf! Heb zelf ook een nieuwe gekregen maar niet deze..
  Nicole onlangs geplaatst…Waar zou ik toch zijn zonder mijn familie?My Profile

 • Reageer Marije 25 april 2017 om 07:12

  Ik kan ook niet zonder babyfoon met camera. Zó handig! Ben benieuwd of Nilo op het plankje blijft staan. Hoor daar ook altijd wisselende verhalen over. Anders kan je altijd nog een loopfiets ofzo aanschaffen.
  Marije onlangs geplaatst…Inspiratie voor een jongenskamerMy Profile

 • Reageer Channa 25 april 2017 om 07:39

  Een babyfoon met camera is echt ideaal. Hier geen draagdoek maar een draagzak met kliksysteem gehad, ideaal.
  Channa onlangs geplaatst…Review: Kinderboeken Lieve Lieverd + WINACTIEMy Profile

 • Reageer Lisette 25 april 2017 om 08:21

  Een meerijdplankje die ik heb aangeschaft is een geweldige aankoop geweest. Mijn dochter liep eerst nog niet altijd netjes naast me, en rende vaak weg. Ik vond haar te groot worden om een duo wagen aan te gaan schaffen. En dacht het eerst met een plankje te proberen. Ze vind het heel interessant en kijkt steeds trots de wagen in naar haar broertje. Nu moet ik haar motiveren om te lopen haha, en dat gaat steeds beter met niet wegrennen.
  Lisette onlangs geplaatst…Recept # 4. Panini broodjes.My Profile

 • Reageer Leonie 25 april 2017 om 09:21

  Ik zou ook echt niet meer zonder onze babyfoon met camera kunnen! Ideaal. De tula en isofix voor in de auto zijn hier ook favorieten.
  Leonie onlangs geplaatst…Blijmakertjes #5My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 25 april 2017 om 09:47

  Hele mooie luiertas. Wij twijfelen nog over een duo wagen, aangezien onze spruit pas net loopt en heel erg houdt van in die wagen zitten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Bumpdate week 17 & 18: Flauwvallen, harde buik en dik of zwanger???My Profile

 • Reageer Lena 25 april 2017 om 10:44

  Wij hebben wel een duowagen aangeschaft omdat ons mannetje nog maar net loopt. Zal in de toekomst wel ingeruild worden voor een plankje, maar voor nu ideaal. Ook een extra babyfoon gekocht. Een babynestje, en voor de rest kunnen we alles hergebruiken van onze zoon. (behalve de jongens dingen dan haha ) We gaan het zien…. Voor nu helemaal klaar met zwanger zijn, hopelijk komt onze meid snel… 😉

 • Reageer Anneleen 27 april 2017 om 11:04

  Wat een super leuke luiertas, die er trouwens helemaal niet uit ziet als een typische luiertas 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge