Zwanger

Help, ik zit echt in het derde trimester!

De laatste loodjes wegen het zwaarst is misschien wel een van de meest geroepen zinnen tijdens een zwangerschap! Ook ik merk duidelijk dat ik in het derde, tevens laatste trimester zit. Niet alleen door die megabuik maar ook allerlei andere zaken duiden erop dat het einde eraan komt!

Concentratie
Iets waar ik m’n hele zwangerschap al last van heb: een concentratie van een goudvis. Films kijken doe ik al heel lang niet meer thuis en in de bioscoop had ik laatst ook moeite met de concentratie! Ik ben de afgelopen weken in vier boeken begonnen maar na een bladzijde denk ik: “wat heb ik in godsnaam gelezen?” en leg ik het maar weer aan de kant. TV-series gaan nog wel maar het komt regelmatig voor dat ik halverwege de tv maar weer uit doe want ik kan me er gewoon niet op focussen?

Dutjes
Bijna elke middag ga ik tegelijk met Nilo naar bed omdat ik moe ben. Moe van slechte nachten, moe van het broeden… En dan zijn dutjes echt een uitkomst en ik ben enorm blij dat Nilo nog tussen de middag slaap. Ook als Nilo naar het kinderdagverblijf of z’n opa en oma is val ik gerust ruim een uur in slaap op de bank. Nu kan het nog!

Scheren
Ik ben wel iemand van de persoonlijke hygiene en vind het prettig om met het scheermes aan de gang te gaan. Maar het is nu een heel acrobatisch werkje om je benen te scheren, laat staan over je schaamgebied. Man, man, man! Vooral met bekkenklachten is het een heel werkje om er uberhaupt bij te kunnen. Ik probeer de boel zo goed mogelijk bij te houden want dat vind ik voor mezelf prettig maar ook als ik ineens lig te bevallen en ik lig in de spotlight met m’n benen wijd. Niet dat je je op dat moment daar mee bezig houdt maar toch.

Aankleden
In het verlengde van scheren komt de volgende work-out: aankleden. Wederom zit ik met die bekken en moet ik me zittend aankleden. Ook m’n ondergoed en m’n broek dus. Sokken en schoenen aandoen zijn klusjes die ik liever aan m’n vriend overlaat hahaha, gelukkig strikt ie met alle liefde m’n veters ♥.

Je zit zo snel vol
Ik heb overal zin in, zou de hele dag door kunnen (vr)eten maar puntje bij paaltje zit ik na een paar happen supervol. Om na een uurtje of twee weer diezelfde ‘honger’ te krijgen. Oh wat kijk ik uit om een hele pizza weg te bunkeren en daarna nog een toetje en om de boel weg te spoelen nog een tank cola.

Eigen bubbel
Ik merk dat ik de laatste tijd heel erg “in mezelf” gekeerd ben. Iets wat ook wel bij het einde van een zwangerschap hoort volgens mij. Ik zit in m’n eigen coconnetje, vind het af en toe wel fijn om eruit te gaan maar dan wel met “mijn” mensen om het zo maar te zeggen.

Lekkende borsten
Een verschijnsel wat bij mij al vroeg aan de gang was maar wat steeds meer en vaker de kop op steekt: vlekken in m’n shirt. Nu ook zelfs DOOR m’n BH heen en te zien door m’n overdagkleding en niet alleen meer ’s morgens in m’n effen XXL mannen t-shirt.

Niks meer om aan te doen
’s Morgens voor de kast is het weer iedere keer huilen hoor. Zwangerschapsspijkerbroeken met zo’n band zitten nu veel te strak om m’n dikke buik heen… “Nette” stoffen broekjes met een elastieke bovenrand stretchen niet goed genoeg meer mee. Zwangerschapstshirtjes worden te kort. Jurkjes zitten niet meer mooi want die worden te kort. Zwangerschapspanty’s en leggings krijg ik niet meer aan. Dus de dagen worden gesleten in afgrijslijke joggingsbroeken en pyjamabroeken met net te korte zwangerschapsshirts die ik allemaal ga verbranden zodra ik bevallen ben. Kan geen slobberoutfit meer zien!

De mantra: “nog eventjes, nog eventjes” wordt hier meermaals per dag herhaald…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Nicole 18 april 2017 om 06:45

  Ohh ik ben nog niet net op dat punt van jou al herken ik dus al een paar dingen. Ik heb nu instappers want veters strikken gaat inderdaad niet en m’n man is altijd om half 7 de deur uit! Dat scheren is hier ook echt een ramp 😔
  Nicole onlangs geplaatst…Borstvoeding – waarom ik het graag wil geven maar niet ga doenMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 18 april 2017 om 06:49

  Ik herken vooral dat laatst toen ik rond de 32 weken was van mijn tweeling. Ppfff ik kon echt zo weinig aan!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Moestuin 2017 : nieuwe potjes gezaaid en even wat proberen.My Profile

 • Reageer Channa 18 april 2017 om 07:11

  Och wat herkenbaar, zeker met bekkenklachten is veel in het derde trimester zo lastig en ellendig.
  Channa onlangs geplaatst…Nu is het klaar, we gaan weer sporten!My Profile

 • Reageer Nicole 18 april 2017 om 07:27

  Met mij is het qua concentratie helaas nog steeds een ramp! En mijn dochter is al 10 weken!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsverlof zit erop! Weer aan het werkMy Profile

 • Reageer Joyce 18 april 2017 om 07:54

  Concentratie problemen heb ik hier de hele zwangerschap al. Ik had niet het idee dag je buik zo groot was dat de meeste kleding niet lekker zit. Zelf nooit last van gehad. Nog eventjes geduld en dan is alles verdwenen en mag je de kleine meid vasthouden!
  Joyce onlangs geplaatst…Ik was een tienermoederMy Profile

 • Reageer Leonie 18 april 2017 om 08:25

  Ah zo herkenbaar, toen ik nog zwanger was! Borstcompressen kopen meid..die ga je sowieso veel nodig hebben als je bv gaat geven. Tip; niet die vh kruidvat, daar lek je zo doorheen, hihi
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra’s voedingsschema – Afbouwen borstvoedingMy Profile

  • Reageer Manon 18 april 2017 om 14:01

   Die heb ik inderdaad al gekocht maar slapen met een bh of strak topje vind ik echt vreselijk haha. Overdag kan ik ze indd wel gaan gebruiken…

 • Reageer Dina 18 april 2017 om 09:15

  Oh dat in jezelf gekeerd zijn en een beetje in je eigen wereldje leven, dat kan ik me ook nog erg goed herinneren inderdaad. Nog even!!

 • Reageer Lara 18 april 2017 om 10:13

  Oh meid het zit er bijna op 🙂 Ik heb een keer mijn been gebroken en zat toen tot bovenaan in het gips dus kon mijn knie ook niet bewegen. Nou sokken en ondergoed aan doen was dan ook een acrobatisch kunstje :’ Dus kan me er zeker iets bij voorstellen! Succes nog eventjes. Hou maar het eindresultaat in gedachten ♡

  • Reageer Manon 18 april 2017 om 14:00

   Oh dat is nog een stapje erger: gips!!! Jaa, het eindresultaat is het waard <3

 • Reageer jodi - liefthuis 18 april 2017 om 11:40

  ooooh meid nog even. Als ik het zo lees denk ik, O ja zo was het en ow jee ik straks ook weer.
  Dat scheren idd, ik heb tijdens mijn eerste onsluitingsweeen in bad ook nog even mezelf zo goed als het kon geschoren. Ik vond dat toch ook echt belangrijk hoor.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Baby wishlist…en ook een beetje voor mama…My Profile

  • Reageer Manon 18 april 2017 om 13:59

   Hahahaha tijdens de weeen de boel scheren. Zie ik mezelf ook nog wel doen straks :-‘)

 • Reageer Lisette 18 april 2017 om 11:54

  Heel herkenbaar! Ik bond het wel heerlijk om wat in mijn eigen relaxte wereldje te zitten. En die sloeber outfits haha kon ik ook niet meer zien. Ik had al wat leuks gekocht voor na mijn bevalling, wat ik toen veel heb gedragen. Succes nog even!
  Lisette onlangs geplaatst…Het Geboortekaartje Van LucasMy Profile

 • Reageer Femke 18 april 2017 om 14:44

  Zo herkenbaar ! Bedankt voor je eerlijkheid hier, nu heb ik tenminste niet het gevoel dat ik alleen ben 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Wat ik na de bevalling terug wil gaan doen…My Profile

 • Reageer Hofje.nr.12 19 april 2017 om 13:51

  Ohhhh wat heb je toch een mooie buik!!

 • Reageer Malou 19 april 2017 om 15:03

  Herkenbaar ja.. Ik vond er niks meer aan aan het einde.
  Malou onlangs geplaatst…Waarom je écht niet met een koortslip in de buurt van een baby moet komenMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 april 2017 om 18:22

  Ook al voel jij je een sloddervos, op video en foto’s zie je er altijd heel erg mooi zwanger uit! <3
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge