Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 33 – Babyshower & Fysio

Wat een hysterische week was afgelopen week. Mijn gloednieuwe “zwangerschapsweek” begon op zaterdag de 25e met een knaller: een babyshower! Ik ging op woensdag voor het eerst naar de fysio en deed babywasjes… Ondertussen ben ik al weer de 34 weken gepasseerd en komen we steeds dichterbij die 40.

Een onverwachte babyshower!
Al weken waren Lizanne (mijn zusje) en Bibian mij gek aan het maken met “DE BABYSHOWER”. Ze weten dat ik een hekel heb aan verrassingen dus zo’n babyshower is wel een dingetje haha. Een geplande babyshower is ook weer niet leuk (vind ik voor mezelf) dus het verrassingselement moest er natuurlijk wel in blijven. Maar HOE zouden ze dat gaan doen? Ik was benieuwd… Als mijn zusje of Bibian random op een zaterdag zou vragen: “Goh Manon, ga je even mee naar IKEA?” En ik zou nee zeggen en ze zouden doordrammen van: “Ah toe nou…”, dan wist ik sowieso al hoe laat het zou zijn. Bij de babyshower van Nilo konden ze dit nog wel doen (al was toen mijn moeder de klos met mij meelokken) en dat was zeer goed gelukt.

Maar goed, ze zaten mij dus al wekenlang hondsdol te maken met appjes “in de verkeerde app-groep” zoals: “Bieb, ik heb 100 meter slingers gehaald voor de zaal in Amsterdam Zuid die ik gehuurd heb, denk dat je dat genoeg is?” of ze gingen elkaar taggen in Facebook bij een nieuwsbericht over geitenstallenyoga en dan “Leuk voor Manons babyshower!!!”. Ik wist begod niet wat me te wachten stond hahaha.

Hoe het begon…
Zaterdagochtend is altijd het fotomoment voor de weekfoto die ik schiet (bovenstaande is trouwens op zondag gemaakt want ja, zaterdag ging ineens niet meer haha) dus ik had zowaar een spijkerbroek aangetrokken en ook m’n make-up gedaan. Robert ging met Nilo die ochtend lekker fietsen en op bezoek bij z’n ouders zodat ik even lekker kon bankhangen. Ik appte wat met Milou en de meiden uit ons appgroepje. We kregen een pakketje voor de buren die ochtend, dus toen rond 12:00u de bel ging had ik verwacht dat het de buurvrouw zou zijn. Ik zag door het raam een streepjesjurk dus ik dacht: ja dat is de buurvrouw. Ik trok de deur open en ineens stond Milou voor de deur. Heel even dacht ik: HUH, wat doet zij nou weer hier????? Maar toen viel het puzzelstukje in de puzzel en zag ik mijn zusje staan. Ze kwamen mij ophalen en zo’n “overvalling” was de enige manier om mij in onwetendheid te laten haha. Gelukt!

Nog meer verrassingen! (Niet iedereen staat op bovenstaande foto.)
Ik was helemaal bedonderd en stapte bij Milou en Lizanne in de auto. Lizanne vroeg aan mij wie ik dacht dat er allemaal zouden zijn dus ik zei zo van: “Bibian? (Die viezerik zei dat ze moest werken…), mama, schoonmoeder, schoonzusje, M mijn nichtje/vriendin. Meer vrienden heb ik toch niet.” Hahaha, klinkt zo triestig maar is het niet. Nou ze zei verder niks en toen ik bij het huis van m’n zusje uitstapte, naar binnen werd gelaten door m’n moeder en de deur opendeed zag ik ineens bijna alle lieve meiden van ons appgroepje zitten waar ik dus de hele ochtend mee heb zitten kletsen op de app. Iedereen was dus in die app aan het doen alsof met foto’s van het thuisfront terwijl ze allemaal al onderweg naar mij waren haha. Lieve Tineke en Jennifer helemaal vanuit het hoge noorden, Gwen die bijna net zover zwanger is als ik, Roos en Ioni die ook beiden in zwangere toestand op de bank van m’n zusje zaten… En natuurlijk m’n lieve BFFje Bibian, Milou helemaal van de andere kant van het land, m’n beste zusje, mama, schoonmoeder, schoonzus en lieve nichtje/vriendinnetje M. Al “mijn” mensen waren er gewoon ♥ Ik moest dus ineens huilen omdat ik het niet zag aankomen dat vooral die meiden vanuit heel Nederland speciaal voor mij gekomen waren… Die meiden zijn ondertussen geen “kennissen van het internet” meer maar ik noem ze altijd gewoon vriendinnen en dat mag en kan ook wel na 2 jaar lief en leed delen. Gelukkig was ik niet de enige hormonale die toen zat te janken HAHA. (Zie de video van as donderdag hahaha.)

Lekker eten, kletsen en toch een spelletje!
Milou had haar specialiteit uit de kast getrokken en heerlijke cupcakes gemaakt en ook mama, Lizanne en Bibian hadden die ochtend niet stilgestaan in de keuken. We hadden echt lekker eten en drinken (alles was ook helemaal op na de tijd haha) en hebben uren zitten keuvelen en kletsen met z’n allen. Ze hadden één spelletje georganiseerd wat in mijn straatje lag (gelukkig geen Olvaritpotjes proeven of luiers verschonen hahaha): 30 seconds maar dan met woorden omtrent zwangerschap/bevallen/baby’s. Ook werd onze dochter nog verwend met superleuke cadeaus (ik laat in de video van as donderdag zien wat allemaal)… Ik ben echt mega verwend en vooral verrast die dag. Echt onbetaalbaar ♥

Eerste afspraak bij de fysio
Ook had ik woensdag de eerste afspraak bij de fysio en het kwam er op neer dat ik dus last heb van mijn SI-gewricht. Daar is niks aan te doen, dat komt gewoon puur door het zwanger zijn en het “zachter worden”. Ik heb oefeningen meegekregen voor thuis en ook praktische tips om de laatste paar weken nog zo comfortabel mogelijk door te komen. Ik merk dat ik er letterlijk met de dag meer last van krijg dus hopelijk blijft het met de oefeningen een beetje stabiel. Volgende week moet ik weer terugkomen om te kijken wat wel/niet heeft gewerkt en misschien nog wel wat andere dingetjes…

Verder…
♥ Deed ik de eerste babywasjes.
♥ Zitten m’n zwangerschapsjeans écht niet comfortabel meer…
♥ Heb ik soms het idee dat de baby weer in stuit gedraaid is (as woensdag hebben we weer een afspraak bij de vk dus dan zullen we het zien…).
♥ Ruimde ik de commode en kledingkast in met alle gewassen spulletjes.
♥ Kwakkelen we lekker verder met die verdomde bekkenklachten.

Tot volgende week!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 3 april 2017 om 06:41

  Wat een leuke verrassing was die babyshower! Hopelijk ligt de baby toch gewoon nog met haar hoofdje naar beneden.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minimalist Monday: Minimalism: A Documentary About the Important ThingsMy Profile

  • Reageer Liv dijkhuis 11 april 2017 om 16:12

   Ik droomde nog over je dat je het geboortekaartje liet zien, en dat haar naam erin stond. De naam in mijn droom was, Evi. Ben benieuwt!💗

 • Reageer Nicole 3 april 2017 om 06:47

  Wat een super leuke verrassing die babyshower. Ik had er zelf helemaal geen verwacht eigenlijk haha maar kreeg hem dus gisteren toch. Zo lief!
  Nicole onlangs geplaatst…Houten speelgoed camera | HAPPY BIRTHDAY winweekMy Profile

  • Reageer Manon 3 april 2017 om 17:47

   Aaaah ja babyshowers zijn stiekem toch wel heeeeel leuk he <3

 • Reageer Josan 3 april 2017 om 07:14

  Hahaha geitenstallenyoga. Serieus…ik wist niet dat het bestond. Maar wel leuk dat ze je overvielen met deze verrassing. Dat zijn de leukste babyshowers.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Olaz Ultimate Eye CreamMy Profile

 • Reageer Joyce 3 april 2017 om 07:34

  Wat leuk dat ze je zo hebben kunnen verrassen! Ziet er gezellig uit!
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of joy #14 – Druk!My Profile

 • Reageer Nicole 3 april 2017 om 08:19

  Wat leuk een babyshower! Wel humor hoe ze je vooraf in de maling namen!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom het beter is dat mijn zwangerschapsverlof er bijna op zitMy Profile

 • Reageer Tineke 3 april 2017 om 09:19

  Vond het zó leuk! Heb nog getwijfeld of ik zou komen, want kennen we elkaar wel goed genoeg, is het niet vreemd om naar zoiets intiems te gaan terwijl we elkaar bijna nooit zien. Maar het was zo leuk en gezellig, en het klikte volgens mij ook goed met je familie waardoor ik me geen seconde ongemakkelijk heb gevoeld verder! 😀

  • Reageer Manon 3 april 2017 om 17:46

   Nou, jullie weten meer (gore :-P) intieme details van de zwangerschap dan familieleden hoor hahahahaha. Fijn dat je er was <3

 • Reageer Sabrina 3 april 2017 om 09:32

  zo l euk hopelijk heb je genoten!

 • Reageer Leonie 3 april 2017 om 09:33

  Leuk! Zo’n babyshower. Kheb er toen geen gehad… maar wij hielden zelf een Gender Reveal; dat was ook wel voldoende.
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra is 8 maanden oud!My Profile

 • Reageer Natascha 3 april 2017 om 10:34

  Wat een leuke update weer! Leuk dat je zo verrast was door je babyshower, heel waardevol dat al die lieve mensen speciaal voor jou zijn gekomen. En daar mag je best een traantje om laten 🙂
  Succes met de laatste loodjes! Ik ben zelf nu 15+2 weken zwanger en kan nu al niet meer wachten om net zo’n buik te hebben als jou; de baby te voelen; en het belangrijkste: die kleine uk vast te houden!

  • Reageer Manon 3 april 2017 om 17:45

   Ah gefeliciteerd!!! Zo’n buik is inderdaad heel mooi en bijzonder maar soms vervloek ik ‘m ook wel hoor 😉 Geniet er lekker van want het vliegt voorbij!

 • Reageer Anneleen 3 april 2017 om 10:52

  Ik krijg een beetje kippenvel bij het lezen van dat stukje over de babyshower. Wat moet dit bijzonder en leuk voor je geweest zijn! 🙂 Heel lief dat al die mensen speciaal een eind reizen voor jou! Ik kijk al uit naar de video van donderdag! Hopelijk helpen de oefeningen van de fysio een beetje. Verzorg je goed, Manon! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

  • Reageer Manon 3 april 2017 om 17:45

   Dankjewel ^^!!!

 • Reageer Jennifer 3 april 2017 om 11:12

  Heb je lief geschreven Manon! Kan d’r zo weer van janken als ik denk aan het moment dat je binnenkwam. Fijn dat je zo ontzettend verrast was en het geen geitenwollensokkenyoga middag was. 😉
  Jennifer onlangs geplaatst…Moestuin Journal #1 – Let’s get this thing started!My Profile

  • Reageer Manon 3 april 2017 om 17:44

   <3 <3 Lekker janken met z'n allen hahahaha

 • Reageer Michelle 3 april 2017 om 15:27

  Oooh dat stukje over je babyshower.. ZO MOOI! Mijn hormonen.. Wat ontzettend lief dat iedereen de moeite heeft genomen om naar je toe te komen. Kan me voorstellen dat dat heel bijzonder voelt. Nu maar duimen dat de baby toch met haar koppie naar beneden is blijven liggen!
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 14 – 17My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 3 april 2017 om 17:43

  Oow neee niet terug gedraaid, dat zal toch niet?? Ik ga duimen.
  Heerlijk die babyshower en zeker bijzonder
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Jongen of meisje…De bakerpraatjes en fabels vertellen…My Profile

 • Reageer iooon 3 april 2017 om 23:14

  Oh man die hormonen. Krijg er gewoon weer tranen van in mijn ogen. Ik vond het super leuk en beregezellig en heb ook dikke schik gehad met het meest erge cadeautje uit zoeken.
  iooon onlangs geplaatst…Zwanger #2 – Zo andersMy Profile

 • Reageer Femke 7 april 2017 om 10:36

  Die babywasjes zijn zo heerlijk! Ik zou alle kleertjes nog eens opnieuw wassen, gewoon om ze één voor één terug aan het droogrek te kunnen zien hangen 😀 En wat een leuke babyshower moet dat geweest zijn! , leuk dat je zusje en vriendinnen het toch geheim konden houden !
  Femke onlangs geplaatst…Week #35My Profile

 • Reageer Jessica 9 april 2017 om 15:04

  Ik heb de video gezien van je babyshower, wat een verrassing en het zag er echt super uit! Had je helemaal geen idee?

  • Reageer Manon 9 april 2017 om 23:18

   Nee!!! Hahaha, vooral dat al die meiden er ineens zaten!

 • Reageer Marieke 20 april 2017 om 12:11

  Soms sta je er niet bij stil dat ook de weken vlak na de bevalling zo zwaar op je kunnen wegen ondanks dat het bevallen als een (kortstondige) verlichting kunt ervaren! Goede (lees: intensieve) fysio is dan een goede zaak aangezien je er op letten dat je niet stijf en star wordt.

  • Reageer Manon 20 april 2017 om 16:08

   Klopt! Ik houd na m’n bevalling ook contact met mijn fysio dus die kan het in de gaten houden!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge