Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 34 – Héél veel gas terug…

Vorige week was een zwangerschapsweek waarin ik er best een beetje doorheen zat… Ik werd een beetje op m’n plaats gezet door de verloskundige en ook de fysiotherapeut sprak me streng toe… Ook gingen mijn vriend en ik nog samen weg en waren er ook heus nog hele leuke dingen!

“Babymoon”
Week 34 begon heerlijk. Zaterdag is mijn wisseldag en die ochtend werd ik wakker in een lekker bed in een van der Valk hotel. We wilden nog een keertje samen weg voordat al het babygeweld weer begint dus we gingen nog op een soort van “babymoon”. Door m’n bekkenklachten en de vele harde buiken besloten we om het heel relaxed te doen. We maakten het heel tropisch want we gingen voor een nachtje in Veenendaal. Da place to be hahaha. Nee, lang stil zitten (auto rijden dus…) is echt killing voor die bekken dus Veenendaal was prima.  We boekten een luxe kamer met bubbelbad en uiteraard ontbijt. We hebben de vrijdag de hele middag samen op het terras in de zon gezeten, gekletst, lekker “geborreld” en echt genoten van de rust. ’s Avonds gingen we naar de vroege film van Beauty and the Beast (LOVED IT!!!) in Ede en daarna heb ik heerlijk in een warm bad gebubbeld met een tijdschrift. Over de enorm harde buiken-aanval hebben we het gewoon niet die ik rond 23:00u kreeg en zaterdagochtend na een lekker van der Valk ontbijtje (the best!) gingen we weer naar onze lieve zoon ♥

Dipjes
Maandag had ik echt een vreselijke dip-dag met veel bekkenpijn en wederom harde buiken. Gelukkig had ik die dag een massage staan en dat heeft me echt goed gedaan. Heel fijn! Ik merkte al een paar dagen dat die bekken toch wel erg begonnen op te spelen en ook steeds meer en vaker een strakke, gespannen, harde buik. Maarja, “dat hoort erbij” en daar heb je gewoon mee te dealen vond ik… Dinsdag kwam mijn moeder langs om even te helpen met het bed verschonen en toen ze aanbood om Nilo mee te nemen naar huis kon ik geen nee zeggen. Ik heb de rest van de middag op bed gelegen en zelfs geslapen…

Bezoekje aan de verloskundige en de fysiotherapeut
Woensdagochtend had ik weer een controle bij de verloskundige. Ik vertelde over die bekken, de buiken, de klachten, de dipjes en ze zei me dat zoveel harde, gespannen buiken écht niet goed zijn. Ondanks dat alles wel goed is (mijn bloeddruk, groei van de buik etc.) moet ik echt een stapje terug doen. Ook de fysio vertelde ’s middags hetzelfde. Ze vond me nogal hard voor mezelf en ze vond dat ik veel te veel last en pijn had wat “niet nodig is” omdat dat gewoon puur komt door teveel doen. Voor mijn gevoel deed ik al minder maar blijkbaar moet ik dus nog meer uit handen geven, meer plat liggen door de dag heen en de laatste paar weken zwangerschap voor mezelf en de baby kiezen. Ik kan wel doorgaan zei ze maar dan beland ik of in een rolstoel de laatste weken of krijg een te vroeg geboren babytje door alle harde buiken of ik blijf heel erg lang last hebben van die bekken, ook na de bevalling… Of alles.

Ik belde in de auto met m’n vriend en moest toen echt enorm huilen. Zoals ik vorige week al schreef in het “schuldgevoel tijdens mijn tweede zwangerschap“blogje kan dat lichamelijke me allemaal vrij weinig boeien. Maar dat gevoel wat ik heb naar Nilo toe… Dat gevoel dat je faalt als moeder zijnde, dat je hem tekort doet, dat je jezelf een kutmoeder vind, een aansteller en een lui wijf. Iedereen drukt me ook op het hart dat dat echt niet het geval is en dat weet ik zelf ook wel maar die hormonen maken het ook allemaal niet heel makkelijk. De pijn die je continue hebt, de muren die op je afvliegen omdat ik zo aan huis gekluisterd zit, je zoveel wil maar het kan niet… Ik hou niet van klagen maar het is gewoon zoals het nu is en ik kan het gewoon niet mooier inpakken. Ik ben ontzettend blij dat het eerste en tweede trimester me wel heel goed af zijn gegaan, dat ons meisje het perfect doet in mijn buik en elke dag die voorbij gaat er weer eentje is…

Echt gas terug nemen
Hoe rot en vervelend ik het ook vind, ik besloot meteen een plan te maken om die laatste weken zo goed mogelijk door te komen. We hadden nog wat ziekte- en cadeaudagen van het KDV openstaan en die hebben we opgedeeld in ochtenden. We hebben nu nog 8 ochtenden en Nilo gaat nu 1 ochtend in de week extra naar het kinderdagverblijf. Ik vind het moeilijk maar het is goed. Ik haal hem dan voor z’n middagdut op, hij heeft z’n boterhammetje gegeten, een schone luier en ik kan hem dan thuis in bed leggen. Ook Robert, mijn ouders, zusje en schoonouders springen bij en mijn tante heeft aangeboden om me te helpen in het huishouden.  Ik moet maar accepteren dat het even niet anders is en “de tijd uitzitten”.

Verder…
♥ Is de vluchttas gepakt en staat het logeertasje van Nilo klaar!
♥ Ligt ze toch niet in stuit zoals ik vorige week dacht, gelukkig maar 😀
♥ Hebben we eindelijk luiers in maat 1 gekocht hahaha.
♥ Heb ik nog geen enkele striae op m’n buik!
♥ Kan ik echt nog genieten van het kleine meisje in mijn buik, haar bewegingen, fantaseren over hoe ze eruit ziet en hoe het zal zijn straks.
♥ Sluiten we positief af met dit lijstje! Tot volgende week!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 10 april 2017 om 06:46

  Wat vervelend dat je zoveel klachten hebt. Goed dat jullie ene plan hebben gemaakt. Succes met de laatste loodjes.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minimalist Monday: Waarom ik besloot minimalist te worden.My Profile

 • Reageer Channa 10 april 2017 om 07:12

  Ik herken je gevoel, het is niet leuk om gas teruv te nemen als je nog de zorg voor een ander kindje hebt. Maar goed, het is wel echt beter. Rustig aan!
  Channa onlangs geplaatst…Persoonlijk: Ziekte van Graves – 6 maanden verder…My Profile

 • Reageer Nicole 10 april 2017 om 07:24

  Wat naar meis. Maar ik herken het wel. Ben ook enorm streng voor mezelf en heb het met de vk dan niet eens over de pijn die ik soms heb of wuif het weg. Maar we moeten toch nog even dus misschien slim om toch te luisteren 🙈
  Nicole onlangs geplaatst…We hebben dé naam! En deze namen worden het niet..My Profile

  • Reageer Manon 10 april 2017 om 17:43

   Waarom zijn zwangeren toch zo eigenwijs -_- hahaha

 • Reageer Nicole 10 april 2017 om 09:03

  Pas goed op jezelf, je bent er bijna!!
  Nicole onlangs geplaatst…Must-read artikelen van andere blogs! #3My Profile

 • Reageer Loes Johanna 10 april 2017 om 09:09

  Goed dat je hulp hebt ingeschakeld, ik snap dat het lastig is, maar goed voor jezelf en jullie meisje zorgen! 😘
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Loes’ Photo Diary 8My Profile

 • Reageer Leonie 10 april 2017 om 09:36

  Pfoe heftig weekje gehad zo te lezen. Goed dat je meteen een stap terug gaat doen… nog even broeden meid!
  Leonie onlangs geplaatst…Het huishouden nu ik mama benMy Profile

 • Reageer Malou 10 april 2017 om 10:45

  Fijn dat jullie nog even samen weg zijn geweest. En heel verstandig dat je gas terugneemt!
  Malou onlangs geplaatst…Leuke uitspraken van NomiMy Profile

 • Reageer Michelle 10 april 2017 om 15:32

  Wat ontzettend vervelend van die harde buiken! Ik ken ze maar al te goed; bij mijn zwangerschap van Morris had ik ze vanaf 30 weken onafgebroken, waardoor ik uiteindelijk toen de bevalling begon al bijna 4 cm ontsluiting had. Waren ze gelukkig toch nog ergens goed voor geweest. Ik heb vanochtend toevallig nog bij de VK gelegen omdat ik nu al continu een harde buik heb, en dat in week 19 toch wel een beetje vroeg is.. Kan me goed voorstellen dat je dat gas terug nemen héél lastig vind, maar een betere motivatie dan jullie kleine moppie is er niet, toch? Ik duim voor je dat je die laatste weken goed doorkomt, en dat je je wat beter gaat voelen<3!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG110: NIEUWE MEUBELTJESMy Profile

  • Reageer Manon 10 april 2017 om 17:42

   Oh pas jij ook maar goed op jezelf! Ik had ze ook al rond week 20 en zit nu dus met die ellende 🙁 Hopelijk begin ik ook met wat centimeters straks haha. We moeten het maar positief inzien!

 • Reageer Jodi - liefthuis 10 april 2017 om 18:55

  Wat goed dat je nu echt een stap terug zet. Je bent en blijft een super moeder. Je wil echt geen bekken klachten overhouden aan deze zwangerschap, want dan ben je langer verder van huis.
  Je kleine man heb je het super voor geregeld. Je ziet er wel prachtig uit, mooie buik hoor.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Gender reveal: Een broertje of een zusje….IT’S A……My Profile

 • Reageer Anneleen 11 april 2017 om 15:15

  Vervelend dat je even terug geroepen werd… Ik kan me voorstellen dat je zo heel der dagen thuis zitten op de duur echt helemaal beu bent. Laat je toch maar lekker omringen door de mensen die je willen helpen, ze doen het vast met heel veel liefde ! 🙂 En dan kan jij ondertussen lekker genieten van de laatste loodjes 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge