Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 35 – Ineens een craving!

Week 36 van mijn zwangerschap is aangebroken afgelopen weekend en dat betekent dat ik nu echt serieus “hoogzwanger” ben. Zo voel ik me ook haha. Ik klets jullie bij over afgelopen week!

De basis
Het is een feit dat die bekkenklachten tot het einde van m’n zwangerschap blijven en dit heb ik ook geaccepteerd. Iets wat ik best wel lastig vind, want ik ben totaal geen zit-in-huis-type. Maar goed. So be it en het is er, het is lastig, pijnlijk, moeilijk en frustrerend maar het is niet anders. Ook heb ik meer harde dan zachte buiken. Deze doen me van tijd tot tijd echt wel heel pijn maar verder zijn ze vooral ongemakkelijk en oncomfortabel. Baby heeft afgelopen week een groeispurt doorgemaakt en dat voel ik! Het trekt aan alle kanten, ik heb van die “ruwe” plekjes op m’n huid die heel naar aanvoelen en ik voel me heel erg “vol”. Ik ga niet doorzeveren over alle pijntjes die ik heb want ik focus me gewoon liever op de leuke momenten want gezeik en gezanik is ook niks haha.

Ineens cravings!
De hele zwangerschap heb ik niet echt cravings gehad. Tot deze week! Ik heb me ineens zin in melkproducten? Melk, chocolademelk, Optimel… Ik kocht zelfs een pak Fristi? Dat haal ik echt nooit hahaha. De latte macchiato’s zijn niet aan te slepen (ik neem maximaal 3 espresso’s op een dag) en ook kaasdingen spreken me op het moment heel erg aan. Ook vla is iets wat ineens heel aantrekkelijk is. Bij Nilo had ik deze kaas-craving heel erg in het begin van de zwangerschap en nu tijdens de laatste loodjes. Gek lijf!

Plafond staren
Afgelopen week was ik bijna iedere nacht om het half uur wakker en kon ik na 4:30u de slaap niet meer vatten… Ik hoef niet eens te plassen als ik wakker ben maar ik word wakker van die megazware buik, trekkende banden bij het omrollen en last van m’n heup/bekken door het lang in één houding liggen. Ik val daarna wel weer snel in slaap maar op de een of andere manier is het na half 5 gewoon klaar ofzo? Ik vind dat ik er zelf ook best wel moe uit zie maar slapen: ho maar.

Indalen?
Steken in je vagina… (Is er trouwens geen leuker woord voor vagina?) Iets wat erop kan duiden dat de baby aan het indalen is. Die steken heb ik de afgelopen week regelmatig gehad. Ook heb ik het idee dat ze wat lager ligt maar of ze echt aan het indalen is… Geen idee! Ik hoop het wel, dan ligt ze in ieder geval klaar voor de start. Aanstaande woensdag heb ik weer een afspraak bij de verloskundige dus dan zullen we het wel zien.

Verder…
♥ Hoef ik niet meer naar de fysio omdat ik “het onder controle” heb met de rust, oefeningen en aanpassingen. Ze vertelde me dat als ik nu pas 20 weken was, ik wel had moeten blijven komen maar omdat ik al bijna “klaar” ben had ze wel vertrouwen dat het verder goed zou gaan.
♥ Heb ik afgelopen week een stukje gefietst! Ik werd een beetje gek van het binnen zitten, liggen, hangen dus ik besloot om maar eens de fiets te pakken. Bekkentechnisch gezien ging het heel goed, vond ik het heerlijk om wat te doen en buiten te zijn maar moest ik daarna wel een hele harde, pijnlijke buik incasseren…
♥ Tellen we de weken nu echt af…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

10 reacties

 • Reageer Nicole 17 april 2017 om 07:27

  Oh die nare bekken he! Ik had de hoop dat ik er dit keer geen last van zou hebben maar helaas 😔 Dus snap t helemaal! En die cravings.. Heb ze dus al behoorlijk lang em behoorlijk veel ook haha al kan ik lekker afwisselen. De latte’s echter staan hier ook op nr 1
  Nicole onlangs geplaatst…Smeren smeren smeren – Drs Leenarts Suncare SPF 30My Profile

 • Reageer chucky1012 17 april 2017 om 07:28

  Sterkte……
  Fijne update.

  Xoxo

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 17 april 2017 om 08:46

  De laatste loodjes wegen het zwaarst! het is inderdaad aftellen en ik hoop dat het de komende weken nog een beetje te doen is voor je.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ruim op! Gooi weg! Koop het niet!My Profile

 • Reageer Nicole 17 april 2017 om 08:47

  Haha ja die melkproducten had ik ook. Vooral koude chocolademelk!!
  Nicole onlangs geplaatst…De 6 handigste badkamer-gadgets van AliExpressMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 17 april 2017 om 09:32

  Rare cravings soms ineens. Aftellen is inderdaad begonnen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik dacht dat we een meisje zouden krijgen….dus ik moest even omschakelen….My Profile

 • Reageer Anneleen 17 april 2017 om 21:11

  Wat lijken die laatste loodjes me zwaar seg… Nog even volhouden, Manon! En dan heb je een prachtig meisje in je armen! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Femke 18 april 2017 om 10:22

  Oh dat bekken…. Heb ik ook last van op dit moment. Nog eventjes volhouden, als de baby nu al aan het indalen is wil je baby’tje misschien wel een beetje vroeger komen 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Wat ik na de bevalling terug wil gaan doen…My Profile

 • Reageer Jessica 18 april 2017 om 21:21

  Bekkenpijn lijkt me echt zo vervelend! Sterke/Succes nog de laatste loodjes!
  Jessica onlangs geplaatst…Review Fruity Feast gezichtsmasker van HemaMy Profile

 • Reageer Tamara 20 april 2017 om 13:36

  Bekkenklachten zijn erg frustrerend, maar fijn om te lezen dat ze onder controle zijn. Misschien wordt het zelfs weer wat beter als je kindje echt ingedaald is?
  De steken in je vagina (doos, muis of muts mag van mij ook 😉 hihi) zijn herkenbaar. Uit het niets lijkt het dan of je er een messteek in krijgt.. haha

  Zet m op en denk eraan wat deze ellende je gaat opleveren; een mooi, lief en hopelijk kerngezond klein mopje. x

  • Reageer Manon 20 april 2017 om 16:08

   Hahaha ja precies dat gevoel is het hè! Schrik je je rot haha.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge