Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 36 – Fotoshoot gehad!

(Wie spot Nilo op de foto hahaha.) Week 36 zit erop en afgelopen weekend bereikte ik de mijlpaal van 37 weken! Onze baby mag nu geboren worden en dit is toch wel een heel fijn gevoel. Vorige week was wederom een pittige week. Ik vertel jullie, zonder al te veel te klagen ;-), hoe deze verliep.

Fotoshoot!

De eerste dag van week 36 begon ontzettend leuk. We hadden namelijk een fotoshoot gepland staan. We wilden gewoon een casual fotoshootje, geen Pinteresttaferelen of geacteerd maar gewoon als gezinnetje van 3 + dikke buik. Via Twitter “vond” ik een hele poos geleden Simone Nijssen (ik volgde haar uberhaupt al haha) en na het bekijken van haar portfolio leek zij ons de geschikte kandidaat. Gewoon normale foto’s, mooi clean en zonder teveel poespas. We wilden ook geen fotoshoot van honderden euro’s aangezien we al een flinke duit betalen voor de geboortefotograaf maar Simone heeft heel schappelijke prijzen. We spraken afgelopen zaterdag af bij de Posbank in Rheden waar we ook Nilo’s shoot hadden gedaan (niet door Simone toen) en ook onze zwangerschapsaankondiging hadden gefotografeerd. De Posbank is echt prachtig in elk seizoen en niet ver van ons vandaan dus dat was fijn. Als ik de foto’s heb ontvangen zal ik er nog een apart blogje aan wijden maar de sneak preview belooft veel goeds! Door alle trappen, hobbels, heuvels, hink-stap-sprongetjes door de hei voelde ik na de shoot m’n bekken en buik wel enorm maar het was het waard.

Harde buiken en poepproblemen
Dit weekend was het natuurlijk Pasen en wij spendeerden de zondag bij mijn ouders en maandag bij de ouders van mijn vriend. Ik had allebei de dagen ontzettend veel last van harde buiken die maar niet weggingen. Zondag waren die kanonharde buiken gewoon irritant maar maandag en dinsdag werden ze zelfs pijnlijk en zat ik soms te zuchten, zoveel last had ik ervan. Ze bleven maar “hangen” en gingen niet weg, niet eens als ik even ging liggen. En als ze weer wegtrokken dan kostte het maar een ritje naar bijvoorbeeld de wc en ik had het alweer. Echt niet grappig en vooral om te janken.
Nog iets om te janken is mijn stoelgang. Het is de hele zwangerschap al ruk maar het gaat nu de kroon spannen. Ik ga verder niet in detail maar ik heb me afgelopen week weer eens goed kunnen voorbereiden op de bevalling: zuchten, wegpuffen en persen hahaha. Echt een topcombi met harde, pijnlijke buiken kan ik vertellen. Ah ja, zo kan ik m’n yoga-ademhalingen goed oefenen.

Vrolijk Tweede Paasdag van dit mega-ei Wat gaan jullie doen vandaag? Ik ga bij mijn schoonouders brunchen #wcborstelinbeeld #reallife

Verloskundige
Vanaf nu ga ik iedere week naar de verloskundige. Ik kwam aan met m’n verhaal van die harde buiken, m’n naar de wc gaan problemen en nog wat dingetjes. Gelukkig nemen ze je altijd heel serieus en kreeg ik meteen een bak vol tips en hulpmiddeltjes aangeschreven die het kunnen verzachten. Zo heb ik voor m’n stoelgang Lactulose gekregen wat moet helpen, is er het een en ander besproken over die harde buiken en kreeg ik ook nog een middeltje mee tegen aambeien. Zo, I said it. Van die vreselijk stoelgang wordt het er niet beter op in je darmen. Gelúkkig heb ik er geen last van zo dagelijks en zit het nog inwendig maar ze had me wel wat op een briefje meegegeven voor na de bevalling (curanol zalf en tabletjes). Dat ga ik dus maar vast in huis halen voor na de tijd. Ook was mijn ijzer niet al te best en ben ik weer op de ijzertabletten gezet, ruk voor de stoelgang maar goed voor mij en de baby. Poepen is toch al een ding dus die tabletjes kunnen er wel bij denk ik dan maar haha. Oja, die middag heb ik ook nog een keer extra bloed geprikt voor dat ijzergehalte dus.

Verder…
♥ Gaat het stabiel met m’n bekken!
♥ Is de baby helaas nog niet ingedaald…
♥ Gaat het verder wel goed met mij: bloeddruk is keurig laag, m’n gewicht is heel netjes (+11/12 nu pas) en op alle kwalen en pijntjes na gaat het wel.
♥ Doet ons meisje het nog steeds geweldig in mijn buik.
♥ Is mijn buik helemaal keurig op schema. Niet te groot en niet te klein, gewoon zoals het hoort. (Iedereen roept elke keer: “zo hey wat een flinke buik” of iets in die trant maar ik ben gewoon niet zo groot (1.63m) dus het is gewoon krap daar binnen nu… En ze is dus nog niet ingedaald waardoor ze hoog blijft zitten.).
♥ Bespraken we het geboorteplan bij de verloskundige.
♥ Heb ik alle enveloppen voor de geboortekaartjes geschreven.
♥ Heb ik Nilo’s “vluchttasje” ingepakt voor als hij naar opa en oma gaat als de bevalling begint.
♥ Staat de Maxi-Cosi nu ook helemaal klaar voor gebruik.
♥ Tellen we de dagen af!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Nicole 24 april 2017 om 06:36

  Ben heel benieuwd naar de foto’s!
  Nicole onlangs geplaatst…Uitslapen? Dat zit er niet meer in!My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 24 april 2017 om 06:52

  Jammer dat het zo vervelend gaat met die laatste loodjes. Nog even doorzetten!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…15 dagen declutter challenge #3My Profile

 • Reageer Channa 24 april 2017 om 07:32

  Oh fotoshoots zijn zo leuk, helemaal om later baar terug te kijken. Hier ook een zwangerschapsshoot, bevallingsshoot en new born shoot gedaan!
  Channa onlangs geplaatst…Review: Kinderboeken Lieve Lieverd + WINACTIEMy Profile

 • Reageer Lisette 24 april 2017 om 07:34

  Roosvicee laxo werkt ook supergoed en is lekkerder dan lactulose. Succes nog even!
  Lisette onlangs geplaatst…De laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw!! Snik…My Profile

  • Reageer Manon 24 april 2017 om 12:07

   Daar gaan ook al flessen van doorheen hier hahaha maar werkt dus niet zo bij mij, meh. Bedankt voor de tip alsnog 😀

 • Reageer Joyce 24 april 2017 om 07:38

  Wat een mooie preview! Vervelend van je darmen! Hopelijk helpt de lactulose een beetje.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #16 – Veel vrije dagenMy Profile

 • Reageer Leonie 24 april 2017 om 08:00

  He wat vervelend van t poepen zeg! Khoop dat ze wat eerder komt dan die uitgerekende datum… je bent wel echt opnieuw weer prachtig zwanger!
  Leonie onlangs geplaatst…Blijmakertjes #5My Profile

 • Reageer Nicole 24 april 2017 om 08:09

  Oh die aambeien! Check maar dan helaas niet alleen aan de binnenkant.. grrrr! Fijn dat je verloskundige zo meedenkt en helpt. En benieuwd naar alle foto’s van je shoot. Ik had hem gisteren en ben ook zo benieuwd! En zelfde als jij veel last van m’n bekken etc daarna maar dat is t dan waard hoor!
  Nicole onlangs geplaatst…Bang voor postnatale depressie?My Profile

 • Reageer Michelle 24 april 2017 om 08:49

  Fijn dat je de 37-weken mijlpaal bereikt hebt! Dat vond ik met Morris zo’n geruststellend idee. Nog maar heel even!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG112: EN ER WAS LICHT!My Profile

 • Reageer Anne 24 april 2017 om 09:20

  Over het niet indalen geen zorgen maken hoor, dat is heel normaal bij een tweede kindje, vaak gebeurt dit pas tijdens de bevalling. Wel opletten bij gebroken vliezen en niet indalen, dan is het advies om te liggen (ik ben verloskundige in opleiding).

  Hele fijne zwangerschap gewenst! Ben benieuwd naar de foto’s van de fotoshoot!

  • Reageer Manon 24 april 2017 om 12:06

   Yes, had m’n eigen verloskundige natuurlijk ook al verteld haha. Toch bedankt voor het advies 😀

 • Reageer Silke Bouwes 24 april 2017 om 09:20

  Oh manon wat gaat het spannend worden nu! Nog eventjes en dan is ze er al <3

  Goede tip trouwens om het tasje voor Nilo vast in te pakken, die voor Freya ga ik direct klaar zetten straks!
  Silke Bouwes onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate. Het 2e TrimesterMy Profile

 • Reageer Jessica 24 april 2017 om 09:31

  Lactulose hielp bij mij echt heel erg goed ik hoop bij jou ook. Niks vervelender dan een rotte stoelgang! De foto die hierbij zit is al prachtig! 😍

 • Reageer Jorinde 24 april 2017 om 10:28

  Misschien heb je het allang geprobeerd maar elke dag een kiwi eten deed bij mij echt wonderen! Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Lisette 24 april 2017 om 10:28

  De laatste loodjes zijn nu echt begonnen met die kwaaltjes. Je bent al een heel eind, nog even!
  Lisette onlangs geplaatst…Recept # 4. Panini broodjes.My Profile

 • Reageer Femke 24 april 2017 om 10:42

  Het moet echt geen pretje zijn met constant zulke harde buiken… Hopelijk kan je je toch nog even goed ontspannen. Veel kracht gewenst!
  Femke onlangs geplaatst…Wat ik ga missen aan zwanger zijn…My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 24 april 2017 om 10:45

  Goed bezig, alles afstrepen. Ze mag komen, ik ben nu wel heeeeel benieuwd.
  Ik dacht trouwens ook echt dat je langer was hahahaha geen idee waarom
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Waarom wij nu alsnog voor een NIPT test gaan…bij 18 weken…My Profile

  • Reageer Manon 24 april 2017 om 12:06

   Hahahaha oh ik wou dat ik een cm of 5/6 langer was hoor. Ben nu zo’n propje af en toe.

 • Reageer Shirley 24 april 2017 om 11:27

  Ik haat het altijd om tips te krijgen en te geven maar ik doe het toch haha: misschien kun je eens informeren naar Forlax. Skyler krijgt de junior variant en het is een poeder dat je kunt oplossen in je drinken waardoor er meer vocht bij je ontlasting komt en het daardoor allemaal wat soepeler gaat. Wie weet geeft het wat verlichting. Hier is het in ieder geval een redmiddel.

  Succes met de laatste loodjes. Ze zijn niet leuk weet ik uit ervaring, maar ons geduld wordt beloond! 😉
  Shirley onlangs geplaatst…Diary: was dít dan de laatste babyloze week?My Profile

  • Reageer Manon 24 april 2017 om 12:05

   Zulke tips zijn altijd welkom haha. Ik heb nu lactulose en volgens mij begint dat ook z’n werk te doen haha!
   Jaaa nog eventjes, voor jou al helemaal!

 • Reageer Gerdi 24 april 2017 om 12:39

  Hopelijk word het naar de wc gaan wat gemakkelijker. Hopelijk hebben jullie snel jullie kleine meisje in jullie armen..
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #15 | 2e paasdag, veel thuis en een uitje met de gastouderMy Profile

 • Reageer Simone 24 april 2017 om 13:58

  Ik vond het bijzonder jullie te mogen vastleggen. Dank voor de gezellige middag, heel veel plezier met de foto’s!

 • Reageer Sabrina 24 april 2017 om 17:57

  laatste loodjes enzo! Hopelijk genoten van je shoot!
  Sabrina onlangs geplaatst…“Play time” op vrijdagMy Profile

 • Reageer Anneleen 24 april 2017 om 21:23

  Spannend, nu het zo dichtbij komt! Heel veel succes met de laatste loodjes!!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge