Babypraat, Lifestyle, Moeder zijn, Webshop, Zwanger

Het geboortekaartje van Loa

Ik had jullie al een tijdje terug een beetje een voorproefje gegeven van ons geboortekaartje die we uitgekozen hadden voor . Net zoals het kaartje van Nilo en Novelle, krijgt ook deze een ereplaatsje op onze blog want wat is er nou leuker dan een geboorteaankondiging?

*Ik heb het geboortekaartje + enveloppen gekregen van hippe-geboortekaartjes.nl

Ik (wij…) heb serieus avonden lang zitten scrollen en scrollen naar een kaartje wat ik écht mooi vond en bij ons vond passen. Ik heb tig kaartjes aangepast en ook tig kaartjes weer verwijderd. Ik vond het echt zo moeilijk hahaha. Er waren een paar (paar…) dingetjes die ik graag wilde terugzien op het kaartje en dat was: rustig, iets met sterretjes, wel roze maar niet zuurstok, een enkel kaartje, vierkant en geen poespas. Dus.

Ik besloot om eens wat uit te proberen en geen bestaand kaartje aan te passen, maar zelf aan de slag te gaan en wat te ontwerpen in het programma waar hippe-geboortekaartjes mee werkt. Ik zocht een mooie achtergrond, paste deze aan in Photoshop zodat de kleur naar mijn smaak was, schreef alle belangrijke zaken op het kaartje, koos bijpassende lettertypes uit en daarna koos ik nog wat bestaande clip-art uit en schoof hier wat mee rond en voila: de basis van het kaartje stond. Ik miste alleen nog “iets”, iets sprekends ofzo. De naam Loa betekent in het IJslands “spring bird” en ja, een vogeltje past er dan natuurlijk helemaal bij. Ik ging op zoek naar een mooie vogel, plaatste deze ook op het kaartje en toen vonden mijn vriend en ik ‘m echt af.

Het moet je smaak zijn denk ik, zo simpel en zonder poespas maar ik hou ervan. Het matcht in mijn ogen bij het kaartje van Nilo en het heeft alles wat wij nodig vinden. We kozen voor een parelmoer finish wat het toch net wat specialer maakt. Ook de envelop besloten we in parelmoer te doen want roze was ons net te zoetig en “vloekte” met de kleur roze van het kaartje haha.

Ja, wij zijn heel erg blij met het geboortekaartje en net als het kaartje van haar grote broer, zal deze de komende tijd op haar kamertje staan shinen 😉

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Janneke 15 mei 2017 om 06:34

  Wat een prachtig kaartje !!!! Die vogel maakt het echt helemaal af, juist omdat het bij de betekenis van Loa past.

 • Reageer Channa 15 mei 2017 om 07:01

  Wat een lief kaartje!
  Channa onlangs geplaatst…Yes, ik heb mijn eerste obstacle run gelopen!My Profile

 • Reageer Nicole 15 mei 2017 om 07:05

  Oh dat vogeltje vind ik echt prachtig… Heel mooi, vooral ook omdat het linkt met de betekenis van Loa!
  Nicole onlangs geplaatst…5 manieren om de IKEA Råskog te gebruikenMy Profile

 • Reageer Dita 15 mei 2017 om 07:32

  Prachtig! Ik hou er wel van, niet te veel poespas.
  Dita onlangs geplaatst…TAG – The mumlife RAW tagMy Profile

 • Reageer Michelle 15 mei 2017 om 07:53

  Oh ik hou ook juist van eenvoudige kaartjes zonder al te veel opsmuk! Heel mooi kaartje, en dat zachte roze kleurtje vind ik prachtig!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG116: MOEDERDAGMy Profile

 • Reageer Leonie 15 mei 2017 om 07:59

  Wauw. Heel erg mooi!
  Leonie onlangs geplaatst…Mijn eerste moederdagMy Profile

 • Reageer Nicole 15 mei 2017 om 08:21

  Heel lief kaartje!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie! Win een hangmat & Do Not Disturb BoxMy Profile

 • Reageer Joyce 15 mei 2017 om 09:54

  Lief kaartje!
  Joyce onlangs geplaatst…Fijne moederdag!My Profile

 • Reageer Anneke 15 mei 2017 om 10:08

  Wat een bijzonder lief kaartje!

 • Reageer Caro 15 mei 2017 om 11:11

  Super mooi!

 • Reageer astrid nab 15 mei 2017 om 16:01

  wat een super lief kaartje daar hou ik van

 • Reageer Jodi - liefthuis 15 mei 2017 om 18:13

  Heel mooi, ik hou juist van eenvoud en vind deze prachtig en dus ook uniek
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat vind ik het leukste, bijzonderste, bizarste en mooiste aan het mama zijn…My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 16 mei 2017 om 07:00

  Wat een lief kaartje. Is weer eens wat anders dan de andere kaartjes die je altijd ziet.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Project Tok Tok: Van oud tuinhuis naar kippenhok!My Profile

 • Reageer Malou 16 mei 2017 om 11:27

  Echt een mooi kaartje zeg!
  Malou onlangs geplaatst…Een miskraam verwerken?My Profile

 • Reageer Shanna Jess 17 mei 2017 om 13:08

  Oh wat een superschattig kaartje. Heel lief. Vogeltje past er perfect bij <3 Ik houd ook heel erg van die kaartjes zonder al teveel poespas.
  Shanna Jess onlangs geplaatst…Zelf klei maken van marshmallowsMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 mei 2017 om 12:24

  Een heel mooi en lieflijk geboortekaartje! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer C-tje 9 juni 2017 om 10:32

  Jammer dat het geen standaard kaartje is, ik wil hem ook! Vooral die achtergrondkleur 😍

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge