Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 37 – Het broeden continues

Zo. Week 37 zit er ook weer op! Tijd om terug te blikken op vorige week en af te tellen naar de uitgerekende datum… Het zijn geen spannende weken meer qua “nieuwtjes” want het is gewoon de tijd uitzitten eigenlijk. Maar zoals altijd heb ik wel weer genoeg te lullen hahaha.

Broedkipje
Dat is op dit moment hoe ik me voel haha. Echt zo’n moederkip die haar ei aan het uitbroeden is en meer niet. Ik ben veel in/om het huis en dat vind ik eigenlijk ook wel prima. Veel verder dan mijn ouders, schoonouders, zusje en het kinderdagverblijf kom ik niet en hoe saai dat ook klinkt, I’m fine with it. Ik heb genoeg aanspraak en sociale online/offline contacten dus echt eenzaam voel ik me niet! Ik kan echt wel heel erg uitkijken naar de periode dat we weer als gezinnetje (van 4!) erop uit kunnen gaan: zus in de kinderwagen/draagdoek en gaan! Weer lekker veel tijd doorbrengen met m’n lieve zoon die ik nu toch wel een soort van “mis”, ook al zie ik hem natuurlijk elke dag. Ik mis het om met hem de zaterdag in de dierentuin door te brengen, mee te klimmen in het klimrek en gewoon met hem wild en druk te doen. Natuurlijk weet ik ook wel dat het de eerste periode vooral om zus zal draaien maar ik sta erop om ook bewust tijd door te brengen met Nilo. Komt allemaal weer!

Verloskundige
Dinsdagochtend hadden we onze wekelijkse afspraak bij de verloskundige staan en we konden eigenlijk alles “zwangerschapstechnisch” met een goed afvinken.
◊ Bloeddruk was mooi laag (110/65).
◊ De uitslag van m’n bloed was binnen en mijn ijzer is prima op peil nu, ik mag nu om de dag m’n ijzertabletjes innemen.
◊ M’n baarmoederafmeting was keurig.
◊ Hoeveelheid vruchtwater was netjes.
◊ Baby ligt goed met het hoofdje naar beneden en is al een stukje ingedaald! (Vandaar die ontzettend venijnige steken in m’n vagina soms…)
De harde buiken, bekkenklachten en stoelgangproblemen zijn er nog steeds maar dat verandert waarschijnlijk toch niet echt meer tot de bevalling. Ik heb lactulose gekregen voor m’n stoelgang en dat werkt een beetje, niet optimaal maar misschien omdat ik nu ga minderen met de ijzertabletten komt dat ook weer beter op gang… We’ll see.

Uitje
Ik had al weken geleden in m’n kop gehaald dat ik naar de rommelmarkt op Koningsdag wilde gaan en dit moest en zou ook doorgaan haha. Ik ben niet echt van tweedehands kopen maar voor speelgoed en boekjes voor Nilo vind ik het wel echt leuk. M’n moeder en zusje namen me donderdagochtend al vroeg mee op sleeptouw. We hebben ruim 1,5 uur geslenterd door de stad en daarna uitgepuft met een kop koffie en wat lekkers. Halverwege leek het wel alsof m’n been uit m’n lijf gevallen was hahaha, irritante bekken! Ik voelde het de rest van de dag heel erg aan m’n bekken en harde buiken maar ik vond het wel echt heel fijn om even met mama en m’n zusje “op stap” te zijn geweest.

Verder…
◊ Is slapen echt een ramp. Maarja, accepteren is the key, dat scheelt een boel frustratie ;-).
◊ Heb ik nog steeds enorme melkcravings… Chocomelk, vla, lattes…
◊ Heb ik soms kleine krampjes in m’n onderbuik en een soort van spierpijnachtig gevoel, oefenweetjes?
◊ Heb ik dus een lage bloeddruk wat alleen maar goed is maar soms is ie net wat té laag. Hierdoor zie ik sterretjes, ben ik licht in m’n hoofd en heb ik soms het gevoel flauw te gaan vallen.
◊ Word ik nu steeds nieuwsgieriger naar ons kindje zelf… Zou ze op haar grote broer lijken?

Aanstaande woensdag heb ik weer een afspraak bij de verloskundige en verder wil ik deze week toch wel graag de box in de woonkamer neerzetten. Verder broeden we maar gewoon lekker door en hopen we maar dat ze snel komt!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer chucky1012 1 mei 2017 om 06:36

  Het is nu bijna aftellen….
  Je ziet er goed uit.

  Xoxo

 • Reageer Nicole 1 mei 2017 om 07:17

  Aaaah deze maand komt ze! Echt zo bijzonder weer en een spannende tijd ook. Broed ze nog even 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Pijnbestrijding: ga ik dit keer weer voor een ruggenprik?My Profile

 • Reageer Loes Johanna 1 mei 2017 om 07:26

  Echt aftellen nu! En zo te lezen ook echt de laatste loodjes.. nog even, ben zo benieuwd!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Loes’ Photo Diary 11My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 1 mei 2017 om 07:35

  Echt aftellen! Succes met de laatste loodjes.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Welkom mei…..My Profile

 • Reageer Michelle 1 mei 2017 om 07:52

  De allerlaatste loodjes! Fijn idee dat ze deze maand sowieso geboren gaat worden. Dat van die lage bloeddruk herken ik – hier is ie nog een stukje lager – en dat is inderdaad niet altijd prettig. Gelukkig is het voor de baby wel heel goed! Zet ‘m op nog eventjes!
  Michelle onlangs geplaatst…WE ZIJN 2 JAAR GETROUWD!My Profile

 • Reageer Leonie 1 mei 2017 om 08:04

  Oh meis; wat ’n toeter. Prachtig. De 37weken grens gehaald! Yay. Vanaf toen zat ik echt te wachten en vond ik ’t mentaal ook zwaar worden, zo ongeduldig!
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra is 9 maanden oud!My Profile

 • Reageer Nicole 1 mei 2017 om 08:11

  Het schiet nu al echt op! Nog even volhouden!
  Nicole onlangs geplaatst…Oh jee…. daar is dan toch het favoriete stuk speelgoedMy Profile

 • Reageer Anneke 1 mei 2017 om 08:23

  Je lijkt me een supermama te zijn! Nog even volhouden en je kan je 2 prachtige kindjes in je armen houden.
  Wat die lage bloeddruk betreft, als je zo licht wordt in je hoofd helpt het wel eens om wat zout te eten. Of op een bouillon blokje te knabbelen of het op te lossen als een bouillon soepje en dat op drinken. Veel succes nog de laatste dagen 😃!

 • Reageer Femke 1 mei 2017 om 10:05

  Nu is het echt niet lang meer! Ik hoop voor je dat de komende weken snel voorbij gaan want dat wachten terwijl je alleen maar thuis kan zitten vind ik toch zelf ook het ergste 🙂 Ik heb normaalgezien nog 3 daagjes te gaan, whaa!
  Femke onlangs geplaatst…Baby-collectie van IkeaMy Profile

 • Reageer Angela - Mama met passie 1 mei 2017 om 10:15

  Wow schiet nu echt op bij jou!! Zeg ik zelf, die ook al bijna 36 weken onderweg is van de tweede haha. Deze maand wordt jullie prachtige dochter gewoon geboren, hoe mooi vooruitzicht!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Naomi is bijna 2! Een kijkje in haar verlanglijstjeMy Profile

 • Reageer Fenna 1 mei 2017 om 11:50

  Je zwangerschap lijkt echt voorbij te zijn gevlogen! Nog heel even wachten, spannend 🙂
  Knap trouwens dat je op deze termijn nog ergens heen loopt haha. Ik was nergens meer toe in staat toen 😉 ja als iemand me voort duwde in een rolstoel 🙈
  Fenna onlangs geplaatst…Babykleding shoplogMy Profile

 • Reageer Lisette 1 mei 2017 om 14:43

  Spannend dat het deze maand gaat gebeuren. Dat herken ik wel, dat wordt het tijd om je kindje te gaan zien. Ik vond mijn zoontje gelijk toen op mijn dochter lijken. Heerlijk dat je er nog even tussenuit bent gegaan. Het is nog even volhouden, succes!
  Lisette onlangs geplaatst…Jurkjes!My Profile

 • Reageer Gerdi 1 mei 2017 om 14:59

  Spannend het komt nu echt snel dichterbij! Nog even lekker verder broeden en dan genieten van jullie gezin van 4!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne | Vakantie, Koningsdag en WaterpokkenMy Profile

  • Reageer Pien 2 mei 2017 om 07:35

   Ik ben heel blij voor je manon zet hem op en doe rustig aan ik ben trots op je en Nilo is ook heel groot aan het worden

 • Reageer Jessica 1 mei 2017 om 17:34

  Wat heb je ineens een buik haha, lijkt wel of die veel gegroeid is met vorige week vergeleken! Broed jij maar even lekker verder en jullie kleine meisje zal zich snel laten zien
  Jessica onlangs geplaatst…Month by Jess # April Eerste BBQ, 3 jaar getrouwd en Feest!My Profile

 • Reageer Anneleen 1 mei 2017 om 19:28

  Wat fijn en goed dat alles zo netjes in orde is met jou en de kleine meid! En leuk dat je naar de rommelmarkt bent kunnen gaan ! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge