Zwanger

Zwangerschapsupdate: week 38 – In m’n eigen bubbel

Op het moment dat ik dit blogje begin is het dinsdag 2 mei. Ik zit al 4 dagen in mijn 38e week en weet natuurlijk niet of ik week 38 netjes ga afmaken of dat ik bij wijze van morgen ga bevallen… Volgende week (13 mei) is namelijk de uitgerekende datum, waaah! Ik ga dus gewoon elke keer dit blogje aanpassen en we zien wel hoe ver we komen!

Lichte krampjes en nachtelijk zweten
Sinds maandagmiddag heb ik iedere keer hele lichte krampjes onderin m’n buik. Totaal niet regelmatig, pijnlijk of wee-achtig te noemen maar ze zijn er wel. Zou er al iets bezig zijn van binnen? Ik hoor van tweede-leg-moeders om me heen dat zij dit ook herkennen en dat dit vaak zorgt voor wat ontsluiting al. Nou, prima om te beginnen met een centimeter of 2-3!
Dan nog een “kwaal” waar ik deze week last van kreeg en dat is nachtelijke zweetbuien. Van zondag op maandag werd ik zoals gewoonlijk zo’n 86 keer wakker om me om te draaien maar nu was dat ook een paar keer badend in het zweet. Bloedheet had ik het en voor m’n gevoel was ik drijfnat. Ik had dat ook bij Nilo’s zwangerschap in de laatste weken maar was dat weer eventjes vergeten…

Het besef
Ik besefte me van de week ook pas dat het nu echt elk moment kan gaan gebeuren. Bij Nilo had ik dit “besef” veel meer en zeiden mijn vriend en ik iedere avond tegen elkaar dat het kon beginnen, dat het misschien wel de laatste avond met z’n tweetjes was en dat soort uitspraken. Nu heb ik dat gevoel véél minder? Ik heb nog steeds het idee dat ik sowieso die 40 weken ga aantikken, ook om mezelf te “beschermen” tegen teleurstellingen en verwachtingen maar daardoor is het nog steeds “ver weg” ofzo? Goed verhaal weer Manon.

Verloskundige
Woensdagochtend zaten we weer samen bij onze verloskundige. Alles was weer helemaal goed met ons meisje en ook ik “zwanger” goed. We hebben wat dingetjes besproken en daarna mochten we weer even kijken naar onze kleine tuttebel ♥ Zo leuk dat we welke keer een korte echo krijgen! We konden haar profieltje heel mooi zien en ze was tijdens de echo slokjes vruchtwater aan het drinken, nohhh! Mijn baarmoederformaat is gedownsized van 38 cm vorige week naar 35 cm deze week. Ze is dus druk bezig met indalen en dat merk ik ook wel. Ze drukt harder dan ooit op m’n banden en het wordt echt letterlijk een zware bedoeling. Ze zat nog niet vast in m’n bekken maar dat is helemaal prima.

Eigen bubbel
Tot slot merk ik dat ik echt in die bubbel kom. Het is verschijnsel dat veel zwangere vrouwen aan het eind van de zwangerschap terugtrekken in hun “nest” en zich gaan focussen op wat komen gaat. Nu zit ik al veel in m’n nest (haha) maar ik merk het nu ook vooral in m’n hoofd. Normaal ben ik best wel aan m’n laptop verknocht en zit ik ieder vrij moment op het ding maar de afgelopen tijd ligt m’n MacBook vaker dicht in de kast dan opengeklapt op schoot. Het enige wat ik nog doe op m’n laptop is deze updates schrijven en verder niks, dan ligt ie dicht in de kast. Helemaal prima wat mij betreft…

Ik eindig dit bericht op donderdagavond, 4 mei… Hij staat ingepland voor maandag 8 mei. Ik heb niet het idee dat ze in week 38 geboren wordt (zaterdag 6 mei ben ik precies 39 weken) dus dat durf ik wel aan 😉 haha). Herkennen jullie die “bubbel” aan het eind van de zwangerschap?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Nicole 8 mei 2017 om 06:52

  Ik herken de bubbel niet omdat ik al met 37 weken beviel maar dat baden in het zweet heb ik ook al zo’n twee weken.. blehhhh
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog buikbaby | Baby-dump & HemaMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 8 mei 2017 om 06:58

  Ik herken die bubbel ook niet want ik beviel met 32 weken. Hopelijk duurt het toch niet te lang.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…En daar ging de stoel……My Profile

 • Reageer Channa 8 mei 2017 om 07:05

  Ooh dat zweten is heel herkenbaar, vond ik super irritant. Sterkte met de laatste loodjes!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #29 – Geocaching, dierentuin & vakantieMy Profile

 • Reageer Joyce 8 mei 2017 om 07:09

  Fijn dat alles goed gaat! Ik herken die bubbel niet zo, maar ik ben dan ook 2 keer vroeg bevallen door een zwangerschapsvergiftiging. Wat dat betreft was ik vooral bezig met langer zwanger proberen te blijven, dagelijks naar het ziekenhuis op en neer, dus die bubbel werd steeds kapot gemaakt haha.
  Ben benieuwd wanneer je gaat bevallen! Maar heel lang gaat het gelukkig niet meer duren, succes met de laatste loodjes.

 • Reageer Joyce 8 mei 2017 om 07:51

  Spannend!! Ik herken de bubbel wel! Bij Sofie had ik ook alleen behoefte aan mijn eigen veilige omgeving en niet teveel mensen.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #18 -SUSHI! My Profile

 • Reageer Michelle 8 mei 2017 om 08:04

  Ik herken die bubbel wel! Omdat het met Morris heel even leek alsof hij met 36 weken al zou komen waren we ons er daarna ook continu van bewust dat hij er ieder moment kon zijn. Uiteindelijk bleef hij tot precies 39 weken zitten. Nog heel even maar! Ik duim voor je dat ze zich gauw aandient<3.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG115: MORRIS IS JARIGMy Profile

 • Reageer Leonie 8 mei 2017 om 08:16

  Wat fijn dat alles goed gaat met jullie! Die bubbel herken ik niet zo.. ik vond de laatste weken mentaal mega zwaar omdat ik vanaf week 37 al heel erg zat te wachten..:(
  Leonie onlangs geplaatst…Help! Die gebroken nachten…My Profile

 • Reageer Nicole 8 mei 2017 om 08:22

  Dat van die eigen bubbel had ik heeeeeeel​ erg ook inderdaad de laatste paar weken! Succes met de laatste loodjes!
  Nicole onlangs geplaatst…De was doen: 5 trucs om het jezelf gemakkelijker te makenMy Profile

 • Reageer Sylvia1987 8 mei 2017 om 09:54

  Net bevallen van mijn 2e zoontje.. ik heb die krampjes ook gehad! Maar dat begon al zo’n 3 weken voor de uiteindelijke bevalling! Die dag gingen ze van ongemakkelijk naar af en toe pijnlijk en geleidelijk werden ze regelmatig! Vond het wel lastig.. ook al weet je dat het allemaal voorweeën/oefenweeen kunnen zijn.. steeds hoopte ik dat het nu echt ging beginnen! Kan me voorstellen dat jij dat ook hebt..
  Ik zat niet zo in die bubbel.. probeerde vooral de zware dagen met Mn zoontje door te komen.. wilde wel heel erg dat alles klaar en in orde zou zijn!
  Zet hem op nog eventjes!! Het is nu echt bijna zover!

 • Reageer Ellen E 8 mei 2017 om 10:06

  Oh die bubbel en het nachtzweten zijn me beide herkenbaar. Ik kreeg dat wel pas een paar dagen voor de bevalling. Alsof mijn lichaam al wist dat ik alle ‘prikkels’ betreft telefoon en laptop weg moest doen om echt de rust te pakken voor de bevalling.
  Succes met de laatste dagen, hopelijk snel jullie dochter in jullie armen.

 • Reageer Jodi - liefthuis 8 mei 2017 om 17:51

  Lees jij nu zelf iedere keer de verslagjes van bij Nilo?? Om te zien of het hetzelfde is??
  Dat afwachten is zooo raar en zo herkenbaar. En die bubbel ook trouwens
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Bumpdate week 19 & 20: Groeispurt, kennismaking met papa en harde buiken…My Profile

 • Reageer Gooitske 9 mei 2017 om 16:33

  Super gefeliciteerd met je dochter Manon geniet ervan

 • Reageer Anneleen 12 mei 2017 om 19:28

  Ik lees dit nu pas en in tussentijd is jullie lieve, kleine LOA er al ! <3
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge