Babypraat, Moeder zijn

6x dingen die ik bij de eerste baby niet had en nu onmisbaar zijn!

In 2,5 jaar tijd kan er heel veel veranderen op bepaalde gebieden. Zo had ik tijdens de zwangerschap van de eerste nooit van andere verzorgingsmerken gehoord dan Zwitsal en Neutral en was een co-sleeper echt nog iets voor geitenwollensokkentypes (vond/dacht ik). Voor onze dochter heb ik een aantal spullen in gebruik, die ik 2,5 jaar geleden niet in huis had voor de nu-peuter. Ik laat zes items zien die nu toch wel onmisbaar zijn!

*In dit artikel worden bepaalde merken genoemd maar ik word in geen enkel opzicht betaald om hierover te schrijven. Ik ben oprecht enthousiast. De Dooky waar ik over vertel heb ik toegestuurd gekregen maar ik word verder niet betaald om erover te bloggen. Wederom weer eigen enthousiasme.

Bij onze zoon hadden we een wiegje naast ons bed staan, waar hij ruim drie maanden in geslapen heeft. Dit beviel toen ontzettend goed maar toch kreeg ik tijdens de laatste zwangerschap toch meer de neiging naar een co-sleeper. Het leek me heel fijn om niet “gescheiden” te liggen met onze baby, ideaal voor voedmomenten (met en wieg moet je helemaal “in de wieg” met je armen, bij een co-sleeper niet) en gewoon het idee van een co-sleeper naast m’n bed. In het laatste trimester schaften we een co-sleeper van Petit Amelie aan en tot op heden ben ik ontzettend blij met de koop van het bedje.

Dan nog iets slaap-gerelateerds: een babynestje. 2,5 jaar geleden nog nooit van gehoord of gezien en nu vliegen de babynestjes je om de oren. Toen Novelle geboren was, had Bibian al wel een babynestje en dat leek me toen al zo ideaal! Ik kocht er eentje van Done by Deer tijdens de Black Friday sale rond kerst en de eerste paar weekjes sliep onze dochter heerlijk in het nestje, in haar co-sleeper. Het is gewoon zo’n fijn ding om mee te nemen zodat ze haar eigen bedje heeft, fijn om in de box te leggen en bij je op de bank. Ja, ik ben fan!

Nu we een echte zomerbaby hebben in plaats van een winterbaby zijn er ook wat spullen die we 2,5 jaar geleden gewoonweg niet nodig hadden. We kwamen toen stukken minder buiten met de kinderwagen vanwege de kou maar nu zijn we des te meer buiten. Veel op stap met ons gezin, stukken wandelen, gewoon buiten in de tuin, noem maar op. Om fel licht, geluid en prikkels wat te verminderen gebruiken we sinds kort de Dooky* (gekregen ter review). Omdat je veel in het nieuws leest over oververhitte kinderwagens vanwege het afsluiten van de wagen met een doek/deken zijn we voorzichtig met het gebruik hiervan. We zorgen dat de Dooky niet de hele wagen afsluit maar maken ‘m vast aan de duwstang zodat er voldoende luchtcirculatie is. Ook doen we het ventilatiegat van de kap open (Joolz) zodat er van twee kanten lucht door de wagen kan stromen én houden we het nauwlettend in de gaten natuurlijk (!!!). En toch vind ik de Dooky ideaal. Het houdt fel zonlicht tegen, zorgt ervoor dat er minder prikkels binnenkomen en houdt ook wat geluid (aka grote broer) tegen.

Omdat ik deze keer borstvoeding geef in plaats van flesvoeding, is er een heel legioen aan spullen bijgekomen die nu echt onmisbaar zijn. Ik laat ze allemaal maar in de categorie “borstvoedingsspullen” vallen want ik kan niet meer zonder. Ik gebruik een kolf (Horigen Grace), tepelhoedjes (Medela) en Purelan zalf (Medela). Zonder deze drie items zou m’n borstvoedingsavontuur niet goed gaan als dat het nu gaat!

Zoals ik al in het introstukje schreef, kende ik een paar jaar geleden alleen maar Zwitsal en Neutral als babyverzorgingsmerken. Wij kozen toentertijd voor Neutral want ja, parfum op babyhuidjes vinden we geen prettig idee. De afgelopen 2/3 jaar werd je zowat doodgegooid met allerlei “nieuwe” verzorgingsproducten. De producten waar ik veel goeds over hoorde waren die van Naïf. Op de negenmaandebeurs in februari schafte ik drie producten aan (billencreme, gewone creme en zonnebrandcreme) en ik moet ook zeggen dat ik het heel fijn spul vind. Het ruikt fijn, smeert fijn en het doet gewoon z’n werk. De nourishing creme is al bijna op want ik smeer onze dochter na elk badje/douche lekker in en gebruik het ook dagelijks een aantal keer op droge plekjes en het werkt als een tierelier!

Tot slot liggen er ook XL hydrofielen in de commode. Deze had ik niet bij onze vorige babyperiode. Waarom weet ik niet… Waren er toen al veel XL hydrofielen op de markt? Anyway, ik vind de grote modellen heel erg fijn. Ik gebruik ze als handdoek om haar af te drogen maar ook als dekentje op warmere dagen. Misschien weer iets van een winter/zomerbaby maar dikke dekens hebben we nu gewoon niet nodig en een XL hydrofiel is lekker luchtig en licht. Ook ideaal om in de tuin te gebruiken zodat ze lekker kan liggen en nog wat extra ruimte om zich heen heeft qua stof (vanwege zand etc).

Dit waren toch wel de 6 meest gebruikte spullen hier in huis die ik bij onze zoon niet had en nu dus wel! Welke spullen had jij bij een eerste niet maar bij een tweede (derde, vierde…) wel?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

15 reacties

 • Reageer Lisette 29 juni 2017 om 07:17

  Grappig hè dat er zoveel verandert!! 10 jaar geleden was er nog niets van dit…
  Lisette onlangs geplaatst…70 x wat een moeder denkt als ze voor de klas staatMy Profile

 • Reageer Nathalie 29 juni 2017 om 07:20

  er verandert heel veel en het meeste van die dingen noem ik dan ook MUSTHAVES maar eigenlijk MOET je dat niet persé hebben. Er zijn zoveel dingen die het gewoon gemakkelijker maken :-)))
  Nathalie onlangs geplaatst…Ben ik een goede moeder?My Profile

 • Reageer Leonie 29 juni 2017 om 08:27

  Leuk om te lezen! Ik wil bij een tweede (mocht ’t ons gegund zijn) ook graag een babynestje. Naïf gebruiken wij iedere dag ook met veel plezier!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #42 – MamamamMy Profile

 • Reageer Charlotte 29 juni 2017 om 08:40

  Een co-sleeper, babynestje, elektrische kolf, Tula en een heerlijk zachte koeka deken. Allen onmisbaar!

 • Reageer Shanty 29 juni 2017 om 09:00

  Super leuk om te lezen! Ik lees vaker over het product Naif en ken het niet, nu ben ik nog nieuwsgieriger. Zeker eens proberen want ik hoor allemaal goede verhalen!! 😃

 • Reageer Vanessa 29 juni 2017 om 09:13

  Leuk om te lezen! Dat “babynestje” lijkt me echt super handig, komt op mijn lijstje 😉
  Vanessa onlangs geplaatst…Zwanger: Het eerste trimesterMy Profile

 • Reageer Michelle 29 juni 2017 om 09:37

  Naïf gebruiken we trouw voor Morris en ligt ook al klaar voor broertje. Zulk fijn spul! Wij gebruiken de bodylotion voor op z’n lijfje, en de nurturing cream specifiek voor droge plekjes en voor z’n gezichtje; zo gaat die tube een heel stuk langer mee! De Dooky was hier vorig jaar zomer groot favoriet, en nu broertje onderweg is heb ik ook een babynestje aangeschaft. Vorig jaar waren die nét een beetje populair aan het worden geloof ik, dus is het een beetje aan me voorbij gegaan, maar nu ben ik – vooral na alle lovende verhalen! – toch wel heel benieuwd!
  Michelle onlangs geplaatst…RECEPT: SUPERSNELLE PASTA 2My Profile

 • Reageer Marije 29 juni 2017 om 09:47

  Allemaal fijne spullen die ik ook heb of heb gebruikt. Ik ben alleen geen fan van de diaper cream van Naïf, Weleda blijft favoriet, maar de rest van het merk vind ik wel fijn. Ik heb maar één kindje en ben benieuwd of ik nog andere dingen ga kopen als er ooit een tweede komt!
  Marije onlangs geplaatst…7 jaar getrouwd met de liefsteMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 29 juni 2017 om 11:59

  Onze eerste was een juni baby, ikben juist benieuwd of ik met een september baby veel andere dingen al gebruiken/ nodig zal hebben. Het babynestje ligt hier ook al te wachten en idd 2 jaar geleden nog nooit van gehoord.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn bekken problemen tijdens de zwangerschap….hoe gaat het nu???My Profile

 • Reageer Dita 29 juni 2017 om 12:53

  XL hydrofieldoeken zijn zo fijn! En een babynestje zou ik ook graag willen hebben gehad bij Mila maar daar past ze nu niet meer in.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Juni 2017 #2My Profile

 • Reageer Roos 29 juni 2017 om 18:59

  In Naif zit toch wel parfum? Wij houden het daarom lekker bij Neutral en Weldra, minder “hip” maar wel vrij van rotzooi. Ik vond het artikel van Jetske Ultee over babyproducten erg nuttig, zij bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft dan aan of het aan te raden is om te gebruiken of niet.

  • Reageer Roos 29 juni 2017 om 21:33

   Weleda*

 • Reageer Katjana 29 juni 2017 om 22:26

  Dooky is juist ontwikkeld om o.a. oververhitting te voorkomen. Een hydrofiele doek sluit af, maar een Dooky niet te verwarren met een doek zorg juist dat er bescherming is maar toch voldoende ventilatie door de wijze waarop deze kan worden vast gemaakt. Zo kan je met een gerust hart in de zomer een wandeling maken met je kindje.

 • Reageer Renate 30 juni 2017 om 10:05

  Leuk artikel! Ik ben binnen 9 maanden alweer zwanger van de tweede, maar ik wil toch al wat dingen anders doen..
  Onze eerste sliep in een familie wieg, maar dit is zo’n onding dat ik ook naar een co-sleeper aan het kijken ben. Doe jij bij het slapen wel het hekje ervoor? Ik ben bang dat ik toch angst heb dat ik in mijn slaap op de baby zou gaan liggen. Ik zou hier best een apart artikel over willen lezen!
  Renate onlangs geplaatst…Stoppen met je baan, zonder een nieuwe baan te hebbenMy Profile

  • Reageer Manon 30 juni 2017 om 10:43

   Ik doe nog niet het hekje ervoor want ze rolt natuurlijk nog niet! En het is écht een apart bedje dus bovenop de baby rollen is haast onmogelijk. Je rolt niet zomaar in een ledikant formaat bedje denk ik!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge