Moeder zijn, Persoonlijk

Een tweede baby? Hoe gaat dat hier?

Een tweede kindje… Hoe bevalt me dat en hoe gaat dat hier? Een supercliché blogje denk ik, maar ik vind het leuk om te vertellen en ik denk ook wel leuk voor onze lezers om te lezen!

Van te voren…
…was ik best wel bang voor wat zou komen. Zou ik het wel kunnen? Hoe ga ik mijn aandacht verdelen? Hoe gaat N. er mee om? Heb ik nog wel tijd voor mezelf? Verliezen mijn vriend en ik elkaar niet uit het oog? Hoe teer ik op zo weinig slaap als we om 6:00u al weer gewekt worden? Kan ik wel van haar houden omdat ik al zoveel van m’n zoontje hou? Al die vragen die door mijn hoofd spookten tijdens de zwangerschap… Ik was echt wel bang wat dat betreft. Echt iedereen waar mee ik dit deelde, drukten me op het hart dat het echt goed zou komen. En natuurlijk geloofde ik dat maar ja, eerst zien dan geloven. Tot het laatst ben ik huiverig geweest en voelde ik me echt totaal niet klaar voor het leven met een peuter PLUS een baby. Ik was meer dan klaar met het zwanger zijn, klaar om mijn baby te ontmoeten en te knuffelen maar nog steeds huiverig voor het leven met twee kinderen.

Daar is ze!
Vanaf het moment dat ze geboren was, verdween de vraag of ik net zoveel van haar kon houden als van N. als sneeuw voor de zon. Ik hoef mijn liefde voor de kindjes niet te verdelen, maar het verdubbelt gewoon. Zo suf om te zeggen maar je hart wordt gewoon twee keer zo groot in plaats van verdeeld in twee stukken. Althans, zo ervaar ik het. Ook was N. meteen zo lief en zorgzaam voor z’n kleine zusje dat ik me geen zorgen hoefde te maken over haar slaan en dat soort ongein wat peuters kunnen uitvreten. Ik was wel een beetje bang dat die liefde voor z’n zusje tijdelijk was maar na 7 weken durf ik toch wel te zeggen dat hij dol is op haar en zo zorgzaam en lief is.

Het moederen an sich
Laat ik voorop stellen dat ik vind dat we een hele makkelijke, tevreden, lieve, zoete baby hebben *KLOPT HEEEEEL HARD AF*. Ze huilt amper, is super tevreden, kan prima eventjes in de box liggen, zeurt niet, slaapt súper goed en ja, ik knijp in m’n handjes met haar. Het kan natuurlijk zo omslaan maar dan hebben we die eerste weken toch al mooi in de pocket.
Vanaf het begin eigenlijk had ze al een goed dag- en nachtritme en dat heeft ze ook aangehouden. Ze komt gemiddeld genomen zo één keer ’s nachts voor een voeding en daarna leg ik haar slapend weer weg. Het is dat big brother ons rond 6:00-6:30u weer wekt maar anders zouden we nog meer kunnen slapen. Eigenlijk is dat ook niet erg want meestal komt ze rond dat tijdstip voor de eerste voeding van de dag.


Het moederen met twee kinderen op een doodgewone dag gaat prima. Er zijn dagen tussen dat ik uitkijk naar bedtijd vanwege een dwarse peuter of een sprongetjesbaby maar al met al mag en ga ik echt niet klagen. Ja, als ik zo’n dag heb dan kan ik wel janken en vraag ik mezelf af waarom ik dit ook al weer wilde maar als de rust weer is wedergekeerd valt het ook weer in het niet. En gelukkig komen dat soort dagen minder voor als de leuke, fijne, gezellige!

Plannen voor de toekomst
Ik heb altijd geroepen dat ik twee kindjes wilde en die wens is uitgekomen. Van iedere smaak hebben we er nu ééntje en dat vinden wij genoeg. Ons gezin is voor nu helemaal af, klaar, het is goed zo. We zitten nu in de zogenoemde tropenjaren en soms dromen we al over dingen die we allemaal willen doen als onze baby’s groot zijn. Toch vergeten we niet te genieten van het nu. Ze zijn nog zo klein en het gaat zo megasnel dat we dit ook niet mogen vergeten. De hilarische uitspraken van N., de eerste lachjes van L…. Zo cliché maar zo waar: ik word gewoon zo gelukkig als ik mijn zoon en dochter (bizar om te zeggen haha, zoon en dochter) samen zie. Ik ben dan zo trots op ze, MIJN kinderen… We moeten maar met de dag leven, alles op de korte termijn want voor we het weten slaan ze hun eigen vleugels uit.

We gaan ook nog met onze familie een weekje naar Texel, de Albert Heijn kortingskaartjes van de Efteling liggen ook in de kast om te gebruiken, een dagje Wildlands staat op de wishlist en wat er na de zomer allemaal komen gaat, dat zien we dan wel weer. Voor nu ga ik weer even lekker kroelen met m’n kleine babytje voordat m’n grote baby weer wakker wordt en het circus weer gaat beginnen 😉

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Nicole 26 juni 2017 om 06:44

  Mooi stuk. Veel herken ik ook! En wat klinkt L als een zoete baby zeg.. Boffen!!
  Nicole onlangs geplaatst…Oooh, gaat een kraamweek zo?My Profile

 • Reageer Josan 26 juni 2017 om 06:57

  En achteraf gezien kwam het allemaal goed. Doet het bij iedereen hoor en anders, zie je het later onder invloed van hormonen wel anders. Ooooh heerlijk zo’n makkelijk meisje. Leuk om deze nieuwe ervaring mee te maken he?
  Josan onlangs geplaatst…Dat kinderfeestje kan je toch ook best een half jaar later vieren, toch?My Profile

 • Reageer Dita 26 juni 2017 om 07:22

  Wat heerlijk om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – Juni 2017 #2My Profile

 • Reageer Shanty 26 juni 2017 om 08:29

  Leuk om te lezen want dat zijn toch ook wel vragen die ik mezelf afvraag hihih 😃 Veel geluk met jullie mooie gezinnen!! 😃

 • Reageer Michelle 26 juni 2017 om 08:42

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat! Ik kijk zooo uit naar het moment waarop we met z’n vieren zijn. Nog een week of tien. Ook wel heel heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Genieten trouwens dat jullie kleine moppie ook zo goed slaapt! Dat maakt ’t allemaal toch net wat gemakkelijker.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG124: NIEUWE FIETSEN & MORRIS’ KAMERTJEMy Profile

 • Reageer Leonie 26 juni 2017 om 10:29

  Wat fijn dat ’t allemaal zo goed gaat! Het lijkt me zo bijzonder om mee te maken; die band tussen twee kindjes. Wij wachten voorlopig nog eventjes,
  Maar de wens is er wel!
  Leonie onlangs geplaatst…Onze vliegreisMy Profile

 • Reageer C-tje 26 juni 2017 om 10:57

  Wat fijn dat het goed gaat! En ook fijn voor mij om te lezen aangezien er bij ons ook een 2e aankomt en ik mij hetzelfde afvraag..

 • Reageer jodi - liefthuis 26 juni 2017 om 16:14

  Ooow wat heerlijk om te lezen. ook hier momenteel al die vragen. Kom ik ooit de deur nog wel uit? Hoe doe ik dat als onze spruit opstandig is, maar kleine broer moet eten enz enz.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De verjaardag cadeaus van onze spruit….tweede verjaardag…My Profile

 • Reageer Anneleen 26 juni 2017 om 16:40

  Wat fijn te lezen dat alles zo vlotjes verloopt! Super dat zowel Loa als Nilo het zo goed doen ! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Pien 27 juni 2017 om 07:47

  Wat lief manon

 • Reageer Vanessa 27 juni 2017 om 08:45

  Mooi om te lezen. Fijn dat alles zo goed gaat met de kindjes!
  Vanessa onlangs geplaatst…IK BEN ZWANGER!My Profile

 • Reageer Bertine 2 juli 2017 om 21:57

  wat heerlijk dat het zo goed gaat!
  Bertine onlangs geplaatst…Bunny sneakersMy Profile

 • Reageer Dani 4 juli 2017 om 14:10

  Mooi stukje en heel herkenbaar! Grote broer was hier ook lief voor baby broertje, maar zodra baby broertje minder baby was, zich voortbeweegde, dingen afpakte en duidelijk “meer kan hebben” sloeg dat toch wel om in grote treiterbroer haha.. nou heel gezond denk ik maar daar kan je best heel druk mee zijn en een hoop gegil/geschreeuw en gefrustreerd gehuil erbij!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge