Persoonlijk

Kletspraatje – Basisschool, Novelles kamer en persoonlijk

Het is enorm stil geweest rondom de blogjes van mijn kant en aangezien ik dit natuurlijk wel met jullie had gedeeld, wil ik zo nu en dan wel blijven bloggen omdat ik het gewoon zo leuk vind om te doen.

Afgelopen tijd was best hectisch. River begon op de basisschool… Ik had me enorm druk gemaakt hoe het zou gaan, aangezien River best een rustig en verlegen jongetje is. De eerste oefendag op de basisschool ging eigenlijk enorm goed. Ik mocht even blijven en toen ging River al met de juf zwaaien, ik met een brok in mijn keel en River met een glimlach. Beter kon niet. Nu zijn we 3 weken verder en we weten niet beter. River heeft elke dag zin om naar school te gaan en hij kan niet wachten tot het 8.15 uur is en we het schoolplein betreden. Verder doet hij het super, speelt al met andere kindjes en zijn eerste uitnodiging voor een kinderfeestje en vriendenboekje zitten al in zijn tas. Omdat ik natuurlijk 4 dagen werk, moet River ook 4 dagen naar de BSO. Ook daar vindt hij het geweldig en ik had mij het niet beter kunnen treffen.

Verder was het tijd om Novelles kamer te veranderen, haar kamer was vrij druk (what was I thinking? Hormonen?) dus besloot ik een pot verf te halen en de muren een andere kleur te geven. Ik struinde marktplaats af voor een bedje en kledingkast en zo was er binnen een dag een rustige peuterkamer. Novelle slaapt al sinds haar geboorte enorm slecht. We hebben alles geprobeerd, kinderarts, osteopaat, allemaal methodes maar niks hielp. Sinds Novelle in haar kamertje slaapt gaat het stukken beter, ik wil niet zeggen dat het een slaapkop geworden is maar we hebben weer een klein beetje avond. Ook niet zeer onbelangrijk. Binnenkort kunnen jullie een blogje lezen over de make-over van hysterische babykamer naar rustige peuterkamer!

Wat betreft mezelf, ik kan niet anders zeggen dat het goed gaat. Heb het onwijs naar mijn zin op mijn werk waar ik sinds een paar maanden 32 uur werk. Het werk op het zwembad heb ik daarom opgezegd en daarbij heb ik dus ook mijn weekenden weer terug die ik erg belangrijk vind nu River naar school gaat. Het is enorm fijn om het weekend samen leuke dingen te kunnen doen zonder dat ik telkens moet werken. Ik ben samen met mijn collega’s ook weer begonnen met weight watchers, ik ben op het moment van schrijven 7,5 kilo kwijt en zodra ik op mijn streefgewicht ben horen jullie dit natuurlijk ook. Ik heb bewust gekozen om er dit keer niet over te schrijven om mezelf geen druk op te leggen en dat bevalt mij goed. Want ook ik heb soms zin in een bord sushi, friet of een ijsje en wat is er fijner dan dit gewoon te blijven doen zonder dat er mensen een oordeel hebben ;).

Afgelopen maanden/weken heb ik enorm veel gewinkeld voor de kinderen want ze hebben een klein groeispurtje gehad. Ik heb de camera al aangesloten dus de shoplog van deze kleertjes kunnen jullie binnenkort op de blog bewonderen. Het zijn geweldige stukken en ik word er oprecht gelukkig van. Ik heb alvast een beetje voorgeschoten van de kinderbijslag, omdat de sale wat eerder begon.

Ik hoop dat jullie een blogje van mijn kant toch nog wel leuk vinden ondanks dat jullie soms wat minder van mij zien. De blog is voor mij dan ook een hobby naast mijn 32 uur durende werkweek, maar dat snappen jullie vast! Voor nu gaan de voetjes op de tafel en zien jullie mij volgende week met de shoplog van de kinderen! Liefs.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

12 reacties

 • Reageer Malou 30 juni 2017 om 06:53

  Fijn dat het goed met je gaat, en ik ben benieuwd naar je shoplog!
  Malou onlangs geplaatst…Recept; melkvrije kwarktaartMy Profile

 • Reageer Nicole 30 juni 2017 om 07:18

  Leuk weer van je te horen en heel goed te lezen dat je het zo naar je zin hebt ook op je werk en River het zo goed doet op school.. Ben benieuwd naar je aankoopjes!
  Nicole onlangs geplaatst…Baby Milo | 3 weken oudMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 30 juni 2017 om 10:28

  Leuk om weer even te lezen. Even horen hoe het gaat. Op insta zag ik Al mooie foto’s voorbij komen.
  Heerlijk dat River het zo goed doet op school, wat een stap.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…We hebben de naam gekozen…denk ik…My Profile

 • Reageer Vanessa 30 juni 2017 om 11:34

  Leuk om te lezen dat alles goed gaat met jullie! Wat een grote stap dat River naar de basisschool gaat. Super dat hij het zo goed doet. Ik ben alvast benieuwd naar de make-over en shoplog!
  Vanessa onlangs geplaatst…Zwanger: Het eerste trimesterMy Profile

 • Reageer Wende 30 juni 2017 om 12:13

  Hoi Bibian! Ik vind je blogjes heel fijn om te lezen! Al is het maar eens in de maand 🙂 Wat ik juist zo leuk vind is dat je 32 uur werkt en je blog een hobby is. Veel andere moeder-bloggers hebben er geen baan bij (voor zover ik weet) waardoor ik het lastiger vind om me met hen te identificeren. Zelf werk ik ook 32 uur in de week en ik ben net 10 weken zwanger van m’n eerste kindje. Om te zien hoe andere moeders het moederschap met een baan combineren vind ik interessant! Dus ben er blij met jouw blogjes af en toe 🙂

 • Reageer Shanty 30 juni 2017 om 13:36

  Kleine jongens worden groot 😍 Fijn dat het zo goed gaat!! Dat van het slapen van Novelle is zooo herkenbaar (helaas)!! Het gaat ook hier wel wat beter maar door slapen hoo maar. Was er maar een tovermiddel voor 😜 Ik zag dat Novelle een kussen heeft. Wat voor kussen gebruik je als in vragen mag? Is dat een peuterkussen of een gewone? Ik twijfel welke in beter kan halen en ik hoor graag wat andere hebben. Succes met werken en bloggen!!

  • Reageer Bibian 30 juni 2017 om 19:42

   Hoi hoi, Ja dat is inderdaad een peuterkussen, hij is best dun en de helft van een gewoon kussen zeg maar.. Groetjes,

 • Reageer Annemarie 30 juni 2017 om 19:42

  Hey Bibian, leuke update!
  Ik ben wel benieuwd naar Rivers gedrag na ‘zoveel’ school en bso. Onze peuter mag in december naar school en heeft dan 3 dagen bso.
  Heb je River langzaam laten wennen of meteen volle bak aan de slag?

 • Reageer Ellen 30 juni 2017 om 20:40

  Leuk om weer wat te lezen Bibian. En groot gelijk dat je het rustig aan doet. Ik lees liever zo nu en dan een eerlijk geschreven blogje dan dat je maar wat verplicht er elke weer neer moet zetten en het eigenlijk net niet is. Ik ben benieuwd naar het artikel over de make over van de slaapkamer van je dochter.

 • Reageer MarjonS 30 juni 2017 om 20:47

  Juist leuk om deze kletspraat blog van je te lezen.
  Nu al benieuwd naar het peuterkamertje en Shoplog.
  Verder fijn dat alles goed gaat! Genieten.
  En helaas hebben wij ook 1 slechte slaper, 3 jaar en nog geregeld wakker of bij ons in bed.
  Zijn zus 6 jaar is een echte slaapkop. Maar alles komt goed ☺️

 • Reageer Margriet 1 juli 2017 om 17:33

  Gezellig blogje!
  Erg fijn dat het zo goed gaat met River op school en met Novelle en met jou <3

 • Reageer Anneleen 15 juli 2017 om 21:42

  Wauw wat knap Bibian dat je al zoveel bent afgevallen! Respect hoor!! En wat fijn dat beide kindjes het zo goed doen! Wat wordt River al een grote jongen… 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge