Kids, Lifestyle

Je kind verantwoord laten drinken

Je kent het wel, die heerlijke zoete drankjes waar elk kind blij van wordt. Helaas worden de tanden van je kindje hier helemaal niet blij van. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je kind toch lekker wat kan drinken zonder dat ze een zak suikerklontjes naar binnen gieten? Precies, ik hoor je denken, best lastig soms. Ik heb met River en Novelle best “geluk”. Ze lusten graag koud water uit de koelkast maar natuurlijk worden ze ook blij van een smaakje op zijn tijd. Dat hebben wij immers ook…

Dit artikel is in samenwerking met Fruit Shoot

Wanneer de kinderen uitgekeken zijn op “saai water” wil ik ze op zijn tijd zeker ook een alternatief aanbieden, want ze hoeven van mij niet elke dag alleen maar water te drinken. Fruit Shoot heeft twee lekkere, verantwoorde alternatieven.

 1. Fruit Shoot Juicy
  Jullie kennen waarschijnlijk de kleine gekleurde flesjes wel. Ze zijn super in trek bij de kinderen. Deze drank bestaat voor 75% uit fruitsap en 25% uit water. Van deze serie zijn twee smaken, “appel en peer” en “appel en zwarte bes”. Het is dus een drank zonder kunstmatige conserveermiddelen, zoet-, geur-, smaak- en kleurstoffen en daarom vind ik het zelf al een betere keuze dan “volle” frisdrank.


 2. Fruit Shoot Essence
  Deze variant van Fruit Shoot is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Het is een bronwater met een vleugje natuurlijke fruitsmaak. Het drankje is dus ook minder zoet dan diegene hierboven omschreven. Dit drankje zal dan ook naar mijn mening bij nog meer ouders aanspreken. Het drankje bevat geen suiker of zoetstof en geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Ook deze variant is er in 2 smaken namelijk “aardbei en framboos” en “ sinaasappel en ananas”. Het drankje is natuurlijk minder zoet van smaak en de kinderen zullen er vast even aan moeten wennen maar het is wel echt een top alternatief voor alle andere zoete frisdranken uit de supermarkt.

Wat vinden wij van deze nieuwe flesjes?
Allereerst maken de flesjes van Fruit Shoot al een goede indruk. River en zelfs Novelle vinden zo’n flesje te gek. Hun eigen flesje net zoals mama en papa dat wel eens hebben. De flesjes lekken niet en zijn makkelijk te sluiten als ze even klaar zijn met drinken. Dan nu de smaak…

Allereerst de smaak “aardbei & framboos” van de Essence serie. Het is water met een heel licht smaakje eraan. River is gelijk enthousiast “deze is lekker mama, proef jij ook eens“! Het is totaal niet zoet dus het kan zijn dat kinderen even moeten wennen aan de smaak. Dat komt ook omdat hier verder geen suiker of zoetstoffen in zitten. Ja, hier worden we beiden enthousiast van.
De volgende smaak van de Essence lijn is “sinaasappel & ananas“. “Mama deze is iets minder lekker dan de andere, ‘water’ ” . Oké dat is duidelijk, deze valt iets minder in de smaak dan de vorige uit deze lijn. Ik snap hem, het is even wennen maar zeker niet vies. Wanneer River nog een slok neemt begint hij al terug te krabbelen “toch best lekker hoor“.

Dan van de “Juicy” lijn: de smaak “appel & peer”, deze is iets zoeter ziet er ook niet uit als water. Ik ben benieuwd wat River er van vindt. “Hee mama dit is geen appelsap maar er zit ook peer in!” Deze smaak is overduidelijk, en ook zeer lekker. River vindt het een prima sapje en drinkt zo snel dat het flesje na enkele ogenblikken als bijna leeg is.

Tot slot van de “juicy lijn” de smaak “appel & zwarte bes“. River is nooit zo weg van roodgekleurde dranken dus ik ben benieuwd wat hij van dit flesje vindt. Zijn mening is verdeeld, hij vindt hem duidelijk het minst lekker van alle vier maar ook deze slokt meneer naar binnen. “Best lekker hoor mama, mag ik nu de appelsap weer?”

Ik ben blij verrast door de nieuwe fruitshoot lijn, ik persoonlijk vond de andere flesjes aan de zoete kant terwijl de kinderen de “flesjes zelf” geweldig vonden. Dit is dus een erg goede keus wanneer je een dagje weg gaat omdat je ze ook weer kan hersluiten. River is fan!

Wat hier verder helpt met gezonder drinken is om er iets leuks van te maken. Een glas water is natuurlijk heel saai maar wanneer je er een rietje in doet of wat ijsklontjes vinden ze het al veel leuker. Dit zelfde geldt voor de flesjes van Fruit Shoot, de vrolijke kleurtjes en de leuke drink-tuitjes maken het al een feest. Wel ben ik van mening dat het lekker is voor “erbij” maar niet voor de hele dag. Mocht je de kinderen een keer willen verwennen zijn bovenstaande opties een goed idee!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

6 reacties

 • Reageer Lois 20 juli 2017 om 11:10

  Ik geef de kinderen ook vaak water maar inderdaad wat je zegt een keer wat anders is ook wel lekker. Ik ga eens kijken of ze de flesjes “water” hier ook hebben.. flesjes doen het altijd goed haha

 • Reageer marije 20 juli 2017 om 13:36

  Oh mijn kinderen vinden die flesjes ook altijd super leuk! Top dat ze nu een “gezondere” versie hebben! Ga eens kijken in de winkel!

 • Reageer Nathalie 23 juli 2017 om 08:57

  Ik geef mijn kind ook wel zo van die dingen maar ik betwijfel of het echt allemaal zo gezond is als ze beweren. Ik houd er gewoon altijd rekening mee dat er sowieso suikers enz inzitten. Maar het geeft je misschien wel een beter gevoel… Ik probeer water te stimuleren maar Vince mag per dag wel een drankje.
  Nathalie onlangs geplaatst…5 leuke spelletjes voor kleuters tijdens slecht weerMy Profile

 • Reageer Doutsje 24 juli 2017 om 08:25

  Wat een onzin. Hier krijgen ze water of anders waterige limonade of verdunde biologische appelsap. Uit een beker want al dat plastic word ik ook niet vrolijk van. En daar raken ze echt niet op uitgekeken.

 • Reageer Merel 24 juli 2017 om 21:17

  De juicy bevat toch nog 4 suikerklontjes per flesje. Wanneer er in de ingrediëntenlijst fuit uit concentraat staat kun je er donder op zeggen dat het veel suiker bevat. Dat is namelijk fruit dat zo geconcentreerd wordt dat alleen het suiker overblijft en alle vitamines verloren gaan. Liever koop je drinken wat alleen geperst fruit is met water.

  De claim dat het flesje uit fruitsap en water bestaat klopt dus niet. Het zou moeten zijn vruchtensapconcentraat met water. Een erg misleidende claim als je het mij vraagt.

  De Essence is echt alleen water met aroma. Je zou het zelf kunnen maken door een druppel smaakstof (die je kan kopen bij de bakwinkel, ze hebben zelfs cola smaak) op een flesje water te doen. Zo ben je niet alleen gezonder bezig, maar het scheelt ook in de portomonnee. Een flesje smaakstof kost namelijk ca. € 5,- voor de natuurlijke variant. Daar kan je 100 flesjes water mee op smaak brengen!

 • Reageer Maiake 31 juli 2017 om 23:04

  Haha, ik zeg helemaal niks over die drankjes, maar wel over die laatste foto. Zo schattig 😀

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge