Babypraat, Moeder zijn, Tags

Post Pregnancy TAG

Het leek me wel leuk om jullie even bij te kletsen over hoe het gaat met mij, m’n dochter en het leven na de bevalling. Ik kan er (mij kennende…) weer een onsamenhangend verhaal van typen maar ik vul gewoon weer deze tag in. Ik vulde ‘m namelijk ook al in na mijn eerste zwangerschap -klik-.

Hoe oud is je kindje nu?
9 weken en 2 dagen… (2 maanden en 4 dagen)

Hoe voel je je?
Lichamelijk gaat het heel erg goed! Ik heb een heel goed en snel herstel gehad na de bevalling. De hechtingen die ik had waren er na de kraamweek al uitgevallen, ik heb in totaal 4 weken “heftig” gebloed en daarna nog 2 weken “restjes” zeg maar, de borstvoeding loopt als een tierelier… Psychisch en emotioneel gezien gaat het met ups en downs. Sommige dagen zijn wat lastiger dan de andere en dan ben ik blij als mijn vriend weer thuis is zeg maar. Ook kan ik de ene dag een korter lontje hebben waardoor het met een peuterpuber nog wel eens bonje is, waar ik me dan weer schuldig over voel, bladiebla haha.

Nog last van kwaaltjes?
Het enige kwaaltje zijn m’n bekken. Ik heb vorige week de laatste afspraak bij de bekkenfysio gehad want het gaat gewoon steeds beter. Heel soms schiet het er nog in zeg maar of heb ik na een hele lichamelijk “zware” dag wel last in de avond maar dit mag geen naam hebben. De fysio zei dat bekkenklachten soms wel een jaar kunnen duren en dat dat gewoon altijd een zwakke plek kan zijn.

Is je eetlust veranderd?
Nee, niet echt. Ik merk door de borstvoeding wel dat ik wat meer/vaker moet eten. Waar ik eerder prima zonder tussendoortjes kon, heb ik nu altijd wel een notenreep of iets voedzaams bij de hand voor tussendoor. Het liefst zou ik een reep chocola wegwerken maar beter iets voedzaams natuurlijk. Ook heb ik meer dorst door de borstvoeding dus naast die notenreep ligt een flesje water…

Zwangerschapskilo’s?
Voor deze zwangerschap woog ik ongeveer 62/63 kg. Dit was niet mijn ideale gewicht want na mijn WeightWatchersavontuur woog ik 57 kg. Die kilo’s zijn er na mijn eerste zwangerschap nooit vanaf gegaan want ik deed er geen moeite voor, prima! Nu weeg ik zo tussen de 65/66 kg en voorlopig vind ik dat wel best. Ik heb geen zin om op dieet te moeten, afvallen met borstvoeding mag ook niet extreem en ik zit ook nog in m’n “verlof”periode. Als ik die knop gevonden heb dan wil ik zeker weer naar die 60 kg toewerken maar nu nog even niet.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Ik ben blij dat het over is, laat ik het daar maar op houden. Ik vond er geen fluit aan deze laatste keer. Al was ik wel megatrots op mijn (mooie, vond ik) buik en de inhoud daarvan!

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Wel goed. Tot aan het persen was het gewoon mega relaxed en heel goed te doen. Vanaf het persen werd het heel erg heftig voor mij en dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb het hier ook nog over gehad met mijn verloskundige vorige week bij het “eindgesprek” en die kon het alleen maar be-amen… Het laatste deel van mijn bevalling was gewoon best heel heftig en daar mag ik ook emotioneel over zijn. Gelukkig heb ik onwijs mooie foto’s van mijn bevalling waar ik echt veel aan heb (gehad) om het toch een beetje te verwerken ofzo. (Lees hier mijn bevallingsverhaal.)

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Uhm. Ik heb liever de zwangerschap van N nog een keer en dan de bevalling van L. Aangezien de laatste bevalling niet medisch was en de eerste wel.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Nee. Mijn bevalling ging echt zoals hij had moeten gaan en ja, ik heb lang geperst en dit had ook een hele duidelijke reden. Dit had eerder opgelost kunnen worden maar dat hoeft niet. Er was tijd, het ging goed met de baby in mijn buik, het ging lichamelijk goed met mij dus er was geen haast. Ook hier heb ik over gesproken met mijn verloskundige en het had gewoon zo moeten zijn 🙂

Hoe is het met jullie kindje?
Super! Ze is zoooo zoet, tevreden, lief en schattig. Ik kan er niet over uit hoe lief ze is. We hebben het echt getroffen met haar. Ze is heel makkelijk, kan overal mee naartoe, slaapt goed, drinkt goed, groeit goed, ontwikkelt goed… Ja, she’s the best!

Hoe zijn de nachten?
Voor een baby van 2 maanden, heel erg goed volgens mij! De avonden zijn onrustig maar zodra ze slaapt (tussen 21:00-23:00), slaapt ze ook. Ik voed haar ook voor de laatste keer tussen die tijd en daarna komt ze meestal maar één keer, zo tussen 3:00-5:00. Daarna slaapt ze ook weer door tot ze bruut gewekt wordt door haar grote broer ;-).

Genietmomentjes?
Toch stiekem wel die borstvoeding hoor ♥ En nu ze kan lachen en “kletsen” kan ik d’r ook wel opvreten!

De grootste verandering?
Het dagelijks leven an sich is gewoon heel erg veranderd. De dagen dat ik eerst voor mezelf had (kdv, oppasdagen) heb ik niet meer 100% voor mezelf, ik moet 2x zoveel luiers verschonen, 2 kinderen voorzien van hun natje en droogje, als de ene slaapt is de ander wakker, aandacht verdelen, prioriteiten stellen…

Aan het werk?
Ik heb geen baan dus ik ben ook niet aan het werk. Wel wil ik over een poosje wel een baan gaan zoeken voor 2-3 dagen in de week ofzo. Maar ik heb nog niks concreets of iets dus de tijd zal het leren!

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?
Het komt goed! Voor alle moeders die een tweede kindje verwachten en denken dat ze het niet kunnen: WEL! Het gaat vanzelf en je “moet” wel. Het zijn jouw kindjes en als ze aan het eind van de dag met een volle buik, slapend in hun bedjes liggen heb je jouw taak weer volbracht. We did it!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Nicole 12 juli 2017 om 07:03

  Die “het komt goed” tip kan ik wel gebruiken haha. Maar “fijn” om te lezen dat andere moeders ook soms een korter lontje hebben en zich daarna schuldig voelen. Ben ik niet de enige!
  Nicole onlangs geplaatst…Weekend vlog #1 | 40 jaar getrouwd & met spoed naar de HAPMy Profile

  • Reageer Manon 12 juli 2017 om 09:00

   Denk dat dat bij veel moeders wel normaal is, dat korte lontje soms hoor. Die peuters kunnen er wat van soms hahaha.

 • Reageer Jodi - liefthuis 12 juli 2017 om 11:22

  Heeeel fijn om te lezen. Het eerlijke stukje over je emoties en het mooie vind ik de rust dje ik lees. Ik moet nog maar zien in september 🙈
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De kraammand – het perfecte cadeau – maar wat doe je er in?My Profile

  • Reageer Manon 12 juli 2017 om 12:44

   Komt goed met jullie hoor! Ik ben stresskip hittepetit eerste klas 😉

 • Reageer Lisette 12 juli 2017 om 11:58

  Hihi dat korte lontje is ook wel herkenbaar. Ik ben nu 5 maanden na de bevalling en merk echt dat ik flink aan het ontzwangeren ben. En het komt allemaal wel weer op zijn pootjes terecht 😉
  Lisette onlangs geplaatst…Waarom ik koos voor de Tefal ActifryMy Profile

  • Reageer Manon 12 juli 2017 om 12:44

   Precies! Alles komt goed uiteindelijk haha.

 • Reageer Nouk 12 juli 2017 om 12:20

  Zo fijn om je artikel te lezen! Ben net zwanger van de 2e. En zie zo tegen het zwanger zijn op met een peuter. En hoe ik dat straks moet gaan doen met 2 kinderen pfff. Je artikel geeft me weer een beetje moed ☺️

  • Reageer Manon 12 juli 2017 om 12:45

   Gefeliciteerd! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zwanger zijn met een peuter zwaarder/moeilijker vond dan nu, twee kinderen!

   • Reageer Nouk 12 juli 2017 om 13:29

    Ik ga het zien! Kan nu niet meer terug 😁

 • Reageer Lisanne 12 juli 2017 om 16:15

  Hey wat leuk om te lezen! Ik heb deze tag destijds bedacht toen ik net bevallen was van Jippe omdat ik geen post-pregnany tags kon vinden. Ik had het idee dat ‘ie een beetje doodgebloed was, dus extra leuk om hem weer eens tegen te komen! 🙂 Fijn dat de bv zo goed loopt, ik kon daar toen ook zo van genieten. ❤️

 • Reageer Marije 12 juli 2017 om 21:09

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Het lijkt me heel pittig, die eerste periode met twee kindjes, maar volgens mij sla jij je er goed doorheen. Logisch ook dat je soms héél erg wacht tot je partner thuis komt, toch? Dat heb ik ook hoor. Dan draag ik mijn kind met heel veel liefde over aan hem om zelf even te kunnen chillen haha.
  Marije onlangs geplaatst…Aeromoov Instant ReisbedMy Profile

 • Reageer Lieke 13 juli 2017 om 13:39

  Hier ook momenteel 6 maanden zwanger van de tweede. Ik merk dat ik het veel zwaarder vind, doordat ik al een puberende peuterdochter heb rondrennen. Gisteren op kraamvisite geweest bij vrienden en toen bekroop me ineens het idee of ik het wel allemaal kan een baby in combinatie met een puberende peuter. Fijn om te lezen dat het je goed afgaat, dat geeft een mens hoop 😉

 • Reageer Anneleen 15 juli 2017 om 21:39

  Borstvoeding geven lijkt me inderdaad zo’n intiem, mooi momentje samen met je kindje… 🙂 Heel blij voor jou dat het zo goed gaat!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge