Een kijkje in het leven, Kids, Lifestyle, Persoonlijk

Samen naar de kinderboerderij

Iets waar ik tegenaan loop met een tweede kindje erbij is het erop uit gaan met z’n drietjes. Mijn vriend werkt gewoon doordeweeks dus dan is het just me and the kids. Voorheen draaide ik m’n hand nergens voor om. Ik ging naar de Ikea met Nilo, de Hema om een kop koffie te drinken en fietsten we de hele wijk door. Loa is natuurlijk nog te klein om op de fiets te gaan en ik ga ook niet meer zo snel naar een Ikea of Hema met alleen de kindjes. Onze baby heeft geen ritme, al helemaal niet met voedingen dus als ik haar zou moeten voeden in bijvoorbeeld de Ikea dan ben ik Nilo kwijt. Dan hangt ie ergens in de gordijnen of vind ik ‘m onderaan de roltrap. Een uitje die we toch wel wekelijks maken is naar het kinderboerderijtje hier in de buurt. Eenmaal binnen kan ik Loa naar hartelust voeden. Nilo kan niet weglopen en ik maak gretig gebruik van alle andere moeders die met hun kroost op de rand van de zandbak zitten. Die houden wel een oogje in het zeil 😉

Ik heb laatst een keer een soort plogje gemaakt van ons ochtenduitje naar de kinderboerderij en vandaag deel ik deze foto’s.

Deze blogpost is in samenwerking met Stokke. De kinderwagen die je in deze plog ziet hebben we gekregen in ruil voor publiciteit op onze blog.

Daar zijn we! Vaak lopen we eerst even een rondje door het park (precies 1 km) om de eendjes te voeren en de peuter “uit te laten”.

Die eenden zijn zo gewend aan mensen en dat ze voer krijgen dus die komen al van ver aangezwommen hahaha.

Kijk, dit is de kinderwagen waar ik het over had. De Stokke Scoot met reiswieg. Ik koos voor een compleet grijze uitvoering (de kleur “black melange”) omdat ik dat het mooist/praktisch vind. Het staat ook mooi bij onze luiertas, al zeg ik het zelf! Wat ik fijn vind is dat de kap van de wagen echt heel ver naar beneden kan, zo ligt ze uit de zon en het houdt het licht en geluid een beetje tegen zodat ze lekker rustig kan slapen.

Hier kun je meer lezen over de reiswieg en de Stokke Scoot.

De duwstang kan je ook op verschillende hoogtes instellen zodat de allerkleinsten 😉 er ook mee kunnen wandelen. Ook voor papa is het prettig want die is een stuk groter dus dat duwt wel lekkerder: een duwstang op jouw hoogte.
Een ding wat ik wel erg jammer vind is dat er geen meerijdplankje beschikbaar is voor dit model kinderwagen. Het is ideaal als je nog een kindje hebt die nog niet 100% zelf alles kan/wil lopen.


Daar zijn ze! Nilo gooit altijd zo heftig, dat ie zelf bijna het water invalt!

Brood voor de eendjes? Nilo eet zelf ook zo’n anderhalve boterham langs de waterkant hahaha. Gelukkig was het geen oud brood met schimmel…

Er zit een fijne voet-rem aan de Stokke Scoot zodat ik deze met een gerust hart kan laten staan met mijn slapende dochter erin.

Vreetzakken!

Meneertje heeft stokken verzameld die mee moeten, dus wij wandelen weer verder richting de kinderboerderij!

Onderweg komen we langs de “SEETBAAN” en Nilo zou Nilo niet zijn als hij er niet bovenop klimt. Wat hem ook lukt maar het bovenste gedeelte is zo steil dat ik er liever bij stond dan een foto maak.

Daar zijn we!

Een inspirerende quote op het krijtbord bij de ingang.

De geiten zijn niet interessant dus daar lopen we altijd maar snel langs. Ik vind ze ook altijd een beetje eng als ze zo dichtbij komen.

De kippen en de pauw vindt Nilo daarentegen wel fantastisch. Hij is altijd onder de indruk van de pauw en doet ‘m ook altijd na. “AAAH AAAAH”. Hij vertelt ook tegen de pauw dat hij z’n veren omhoog moet doen want dát is nog wel het allermooist, maarja, de pauw doet nooit wat hij wil…

Dan zijn we éindelijk aanbelandt bij Nilo’s favoriet: de speeltuin. Hij gaat aan de slag met scheppen, bulldozers en al het speelgoed wat er ligt.

Ik blijf er ondertussen wel een beetje bij want hij breekt bijna hals, nek en nieren.

Het is lekker weer en Loa slaapt nog steeds in de kinderwagen dus ik rits het ventilatierooster open zodat er toch frisse lucht binnen in haar nestje kan komen (en ik naar haar kan kijken ♥ natuurlijk).

Ik krijg een “kopje koffie” van mijn zoon en we delen een banaan.

Dan begint de kleine te pruttelen en voed ik haar. Nilo is druk bezig met z’n bezigheden dus ik kan gelukkig even rustig zitten zonder dat hij wegloopt of iets uitvreet.

Na het voeden gaan we nog een paar keer van de glijbaan en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan, lunchen en naar bed!

Op weg naar de auto’s komen we nog wat hommels tegen die uitvoerig bekeken worden.

Het is zo leuk om op stap in de natuur te gaan met een ontdekkende peuter. Je ziet de wereld op een hele andere manier als je zo’n ontdekkertje bij je hebt. Normaal loop je langs de hommels heen, vergeet je de eenden en loop je snel snel door een park. Al met al zijn we toch wel 2-3 uurtjes zoet met een rondje park en spelen bij de kinderboerderij. Een perfecte ochtendactiviteit voor ons! Baby kan lekker slapen in de comfortabele wagen en ik kan tijd met mijn zoon spenderen.

Wat zijn uitjes die jij graag onderneemt met je kind(eren)?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

31 reacties

 • Reageer Nicole 19 juli 2017 om 06:56

  Oh heerlijk! Als wij naar iets soortgelijks willen moet ik toch de auto pakken wat wel jammer is. En een voetplankje is wel een must. Heb er zelf nog geen omdat ik ze wel erg prijzig vind haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Fun in the Sun (3x goodiebag)My Profile

  • Reageer Manon 19 juli 2017 om 10:14

   Ik moet ook met de auto haha en vooral met 2 kinderen nu! Zo’n groot stuk kan N nog niet lopen

 • Reageer sara 19 juli 2017 om 09:07

  Ik kan me deze periode nog heel goed herinneren! (het is ook nog niet zo heel lang geleden) Mijn zoontje is nu 14 maanden en kan heerlijk met zijn zus van 3 jaar spelen. Maar een jaartje geleden vond ik het ook lastig dat ik niet meer zo makkelijk op de fiets kon springen of naar de hema kon gaan. Maar de tijd vliegt, voor je het weet ren je achter 2 kids aan in de Ikea 😉

 • Reageer Roos 19 juli 2017 om 10:22

  Zo jammer dat jullie bijna alleen nog maar bloggen om iets gesponsord/gekregen aan te prijzen. Ik volgde jullie altijd graag en ook echt al lang, maar de ziel is echt uit jullie blog verdwenen.

  • Reageer sara 19 juli 2017 om 11:29

   Ze hebben meerdere malen aangegeven dat ze op dit moment daar geen tijd/energie voor hebben. Het leven met kleine kinderen slokt bijna alle tijd op.
   En tjsa, als ik een kinderwagen mocht krijgen in ruil voor een blog zou ik er ook tijd voor maken.

   • Reageer Roos 19 juli 2017 om 13:43

    Ik snap dat het druk is, ben zelf ook moeder in een jong gezin. Maar als er dan tijd is om te bloggen is dit altijd alleen als er wat gekregen is, dan kan er blijkbaar wel tijd gemaakt worden. Ik vind dat deze blog daardoor zijn geloofwaardigheid is verloren. Ik stop hierdoor met volgen, wat jammer is want volgens mij is er pas nog een verontwaardigde Instagram post van M&B geweest over alle reacties van jonge volgers. Ik ben denk ik wel hun beoogde doelgroep maar haak hierdoor af.

 • Reageer Fenna 19 juli 2017 om 11:26

  Mooie wagen! Ik hou alleen zelf niet zo van zo’n duwstang 🙂 .
  Is de wieg altijd zo ‘ingezakt’ of kan je die nog strakker zetten? Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel haha.

  Voor echte uitjes is onze dochter nog wat klein, al begint ze de huisdieren steeds leuker te vinden 😉 . Misschien toch maar eens naar een kinderboerderij gaan..
  Fenna onlangs geplaatst…Review | Lush massagebar shades of earl greyMy Profile

  • Reageer Manon 19 juli 2017 om 12:17

   De zijkanten zijn inderdaad wat zacht zodat hij heel plat kan zodat je ‘m makkelijk kan vervoeren en weinig ruimte inneemt.

 • Reageer Lisa 19 juli 2017 om 11:32

  Sluit ik me bij aa Roos, erg jammer inderdaad! Natuurlijk kan het drukker zijn met de kindjes maar dan is er wel tijd om een gesponsord artikel te schrijven omdat je dan wat gratis gekregen hebt…

 • Reageer Leonie 19 juli 2017 om 13:17

  Oeh, ik ben gek op de kinderboerderij. We zijn op jouw aanraden nu al een aantal x naar Presikhaaf geweest. Daar hebben ze op dit moment mini biggetjes…. kyra vindt ze erg leuk.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #45 – Doorslapen!My Profile

  • Reageer Manon 19 juli 2017 om 13:49

   Ja leuk is Presikhaaf hè! Ook dat park met doe-dingetjes 😀

 • Reageer Kato 19 juli 2017 om 13:29

  Ik deel helaas de mening van Roos en Lisa. Jullie hadden een fijne blog. Ik heb zelf ook kinderen dus ik weet hoe vol het leven kan zijn met kinderen maar het lijkt inderdaad alsof er alleen tijd is om te bloggen als er een gratis product voor jullie inzit.
  Mocht t jullie intentie zijn om een reclame blog ipv een mamablog te zijn is dat prima waar wees daar eerlijk over.

 • Reageer Shanty 19 juli 2017 om 14:07

  Wat leuk de kinderboerderij!! Hier ook altijd grote favoriet 😃 Het Hosterpark in Duiven is ook erg leuk en er is ook een leuk tentje waar je heerlijke appeltaart kan bestellen hihih. Mooie kinderwagen! Lijkt me ideaal dat er zn luchtvenster in zit! Is deze kinderwagen een 3-1 of alleen de kinderwagen zeg maar?

  • Reageer Manon 19 juli 2017 om 15:12

   Hosterpark gaan we ook vaak naartoe inderdaad! Lekkere appeltaart 😛 Hier kan ook een zitje op, zal daar ook nog een stuk van schrijven 🙂

 • Reageer Merel 19 juli 2017 om 17:05

  Wat enorm handig dat de Stokke een ventilatie rooster heeft in de kap. Ik ga eens kijken welke kleuren ze allemaal hebben.

  Wat lief dat Nilo de pauwen zo leuk vind.

 • Reageer Bo 19 juli 2017 om 19:13

  Ook ik ben het met het bovenstaande eens dat het jammer is dat er zo weinig ge blogt word. Snap het inderdaad maar ook ik heb een druk leven met twee kindjes eigen zaak dus weet wat het is maar vind het wel jammer dat alle gesponsorde artikelen er wel op staan.

 • Reageer Esther 19 juli 2017 om 21:18

  Vreselijke blogpost, echt alleen maar on even de stokke wagen te showen😫 Ik weet nu niet eens of het nou een fijne wagen is of niet

 • Reageer Esther 19 juli 2017 om 21:18

  Vreselijke blogpost, echt alleen maar on even de stokke wagen te showen😫 Ik weet nu niet eens of het nou een fijne wagen is of niet

  • Reageer Manon 20 juli 2017 om 09:34

   Voor niks gaat de zon op. Ik had ook een “saaie” review kunnen schrijven maar ik dacht ik maak er een persoonlijk plogje van. Maarja, het is toch nooit goed… Jammer.

 • Reageer Anke 19 juli 2017 om 21:24

  Ik vind het een leuke post met een mooi persoonlijk overzicht, prima dat het ook om een gesponsord artikel gaat ik stoor me daar totaal niet aan. Ziet eruit als een fijn uitje voor jullie alledrie!

 • Reageer willie-anne 19 juli 2017 om 23:33

  Vind je andere wagen veel mooier en wat duurdere uitstraling hebben, nee niet echt mijn smaak😉 hou je die er dan evengoed nog bij of heb je die verkocht?

 • Reageer Jolinda 20 juli 2017 om 10:34

  Een leuk plogje Manon. Ook al is het wat stiller op de blog, toch vind ik dat niet storend. Ik merk dat jullie toch wel je best proberen te doen er is leuks van te maken. En als ik zo de blog nog eens doorblader, bijv. 3 jaar geleden hadden jullie idd meer vlogs en tijd. Logisch, wat toen was alleen River er. Ik bedoel hiermee: de tijd kan snel veranderen en dan kunnen/mogen we niet meer zoveel van jullie vragen als vroeger. Dus zie dit als een hart onder de riem en ik blijf jullie volgen. Want ik hou niet van oordelen over een ander zijn situatie.

 • Reageer Paula 20 juli 2017 om 21:27

  Ik vind het wel een leuke blogpost! Ik heb nog een vraagje trouwens. Die witte sneakers met klittenband die je aan hebt zijn leuk! Van welk merk zijn ze? 🙂

  • Reageer Manon 21 juli 2017 om 08:22

   Dankjewel 🙂
   Die sneakers zijn van Converse!

 • Reageer Lydia 20 juli 2017 om 21:29

  De Joolz die je had is vele malen mooier! Persoonlijk vindt ik deze wagen echt niet af en ook een beetje ‘lomp’. Ben benieuwd welke jij zelf fijner en mooier vind?! Wel leuk opgezet zo dit artikel.

 • Reageer Anneleen 20 juli 2017 om 22:42

  Ziet er een gezellig park uit en ideaal, met zo’n speeltuig eraan! Leuk dat Nilo zich daar zo goed kan amuseren! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageer Tine 21 juli 2017 om 10:17

  Leuke blog!!
  Heb ook een stokke kinderwagen een trailz met luchtbanden super fijn!! Een tip voor als je kinderwagen niet meer fijn rijd bochtjes niet meer zo soepel gaat. Olie doet wonderen! (Kwamen we na maanden achter toen we bij Stokke klantenservice waren ) Nu rijdt kinderwagen weer als een trein !!
  En laat mensen met negatieve reacties een hobby zoeken grapje☺

 • Reageer Jessica 24 juli 2017 om 21:32

  Leuke blog, en ja waarom niet promoten! Als ik een kinderwagen zou krijgen wist ik het ook wel. Loop je nu wel vaak met deze, of pak je de Joolz ook nog wel?

  Hebben jij en je vriend gekozen om de kids toch minder in de spotlights te zetten? Begrijpelijk! Geniet van jullie mooie kindjes.
  Jessica onlangs geplaatst…Afvallen met Jess #5 mijn afval avontuur gaat verderMy Profile

 • Reageer Wat vinden wij van de Stokke Scoot kinderwagen? | Little Wonder World 25 juli 2017 om 06:00

  […] een vorige blog konden jullie al zien dat we een kinderwagen hadden gekregen van Stokke. Wat vinden we ervan en wat […]

 • Reageer Bettine 13 oktober 2017 om 15:27

  De kinderboerderij is en blijft de favoriete plek voor mijn dochter om naartoe te gaan. Altijd leuk!

 • Reageer Sanne 25 november 2017 om 11:50

  Naar de kinderboerderij met de kinderen is altijd leuk. Ze vinden het zelf altijd geweldig. Bovendien is het als ouder ook leuk om weer eens naar de kinderboerderij te gaan.
  Sanne onlangs geplaatst…Welkom op de volledig vernieuwde website van Arfman HekwerkMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge