Kids, Persoonlijk

Van drukke babykamer naar rustige meisjeskamer

Na 19 maanden slapeloze nachten besloten we het laatste redmiddel te proberen “een andere kamer”. Novelle had een drukke kamer, echte wat bezielde ik tijdens de zwangerschap. Ze noemen het ook wel hormonen. Na wat pinteresten begon ik marktplaats af te struinen. Ik wilde een vintage peuterbedje met wat hogere zijkanten maar niet zo hoog als een ledikant. Opeens kwam ik hem tegen, voor €40.00 kon ik hem overnemen. Ik besloot hem te kopen, al was hij blauw met geel. Ik ging verder op zoek naar een mooie vintage kledingkast. Ik had wat in mijn hoofd en dan is het lastig zoeken omdat het om een “oud” exemplaar gaat. Ik struinde marktplaats af, online kringloopwinkels en deed een oproepje op twitter. Ik had geen geluk, elke keer viste ik net naast het net. Tot die ene avond, ik kon een geweldige kast op de kop tikken, geverfd en al en hij werd ook nog bezorgd. Het had zo moeten zijn. De volgende dag brachten ze de kast en Mike besloot de babykamer alvast uit elkaar te halen, die bracht toch alleen maar slapeloze nachten. De muren in Novelles kamer waren roze en blauw met bloemen, hysterisch en daar wilde ik vanaf. Ik kocht een pot grijze verf en knalde het alle muren op. Rust.

Voordat ik jullie de foto’s laat zien hoe het is geworden laat ik jullie eerst zien wat het was.

Zoals te zien, een drukke babykamer zonder eenheid. Na 2 dagen klussen was haar nieuwe kamer klaar. Ik ben er super blij mee en Novelle ook. We hebben een andere slaper gekregen en het straalt rust uit. Kijk mee naar Novelles nieuwe meisjes kamer!

Wanneer je binnenkomt is dit het eerste wat je ziet, het vintage peuterbedje die ik zelf wit schilderde(nooit meer wat een werk, al die spijlen pfoe..) Het paardendekbed scoorde ik via instagram en is van een oude collectie van Mini Rodini. Het kussentje en de vlaggenlijn komen van Nobodinoz en de kist die naast het bedje staat is van de Kwantum. De gehaakte naam kocht ik via Mientje Fröbel.

Het welbekende hangertje scoorde ik voor een prikkie op internet. Alle accessoires heb ik opgehangen aan kapstokhaakjes die ik heel stoer op de muur heb geplakt met muurlijm ;).

Via de webshop DreumesEnzo kreeg ik deze geweldige lamp. De lamp is van Heico en stond hoog op mijn wishlist. Hij is mooi, groot, stevig en Novelle is er helemaal weg van. Zodra ze naar bed gaat en we een verhaaltje gaan voorlezen moet “Bambi” aan, en dat snap ik. De lamp geeft een heel mooie rustige natuurlijk licht. Het rekje is van de Hema en is een soort “vintage” exemplaar. Aan het rek hangen roze lampjes die van de Kwantum komen.

Af en toe mag Bambi ook even naast het bed op de kist staan. Mocht je nog op zoek zijn naar een tof nachtlampje voor de kamer van je kindje moet je echt even hier kijken! Ze hebben verschillende soorten en voor ieder wat wils.

Dan de kledingkast waar ik hierboven al over schreef, hoe tof is deze kast. Ik ben er zo onwijs blij mee, hij was enorm makkelijk om in elkaar te zetten en dat is erg fijn voor 4 linkerhanden in dit huis.
Omdat de binnenkant van de kast maar 1 roede had besloten wij nog een extra roede in de kast te maken. Ik hang de kleertjes van Novelle graag op en zo had ik net wat meer ruimte. Aangezien de kleren van Novelle toch nog niet zo groot zijn gaat dit prima. Verder heb ik mandjes in de kast gezet voor de losse spulletjes.

Naast de kast staat een wasmand, deze komt van de Hema en de kleuren komen mooi overeen met de rest van de accessoires in haar kamer. Het is trouwens ook leuk om in de wasmand te gaan zitten heb ik gehoord van mijn kinderen haha.

Deze vlaggenlijn zag ik bij Big en Belg, de kleuren staan perfect. Het bruine van het dekbed, het blauw groene van de kast, het roze van de accessoires. Perfect als zeg ik het zelf!


Ik ben heel benieuwd wat jullie van de nieuwe meisjeskamer van Novelle vinden. Hebben jullie nog ideetjes wat ik in haar witte rekje kan neerzetten?

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Joyce 17 juli 2017 om 07:01

  Wat is het een geweldig kamertje geworden! Het straalt inderdaad veel meer rust uit. En wat fijn dat het slapen ook beter gaat!

 • Reageer MarjonS 17 juli 2017 om 07:25

  Het kamertje is heel mooi geworden. Straalt idd rust uit en afgewerkt met mooie accessoires .
  Fijn dat Novelle nu beter slaapt.

 • Reageer Nicole 17 juli 2017 om 07:59

  Wat een leuk kamertje heeft Novelle nu!!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom wij zo blij zijn met inbakerenMy Profile

 • Reageer Lisette 17 juli 2017 om 08:05

  Wat mooi zeg! Ik krijg direct zin om de kamer van onze slechte slaapster aan te pakken.. hopelijk werkt het!
  Lisette onlangs geplaatst…Lisette’s weekoverzicht: bezoek aan Bollo, Jul en de spoedapotheekMy Profile

  • Reageer Bibian 17 juli 2017 om 10:34

   haha leuk he, ik kan er ook nog uren in “rommelen”, heerlijk!

 • Reageer Vanessa 17 juli 2017 om 08:42

  Het is een mooi kamertje geworden! Inderdaad rustiger dan voorheen. Leuke accessoires!
  Vanessa onlangs geplaatst…De meisjes zwangerschaps TAGMy Profile

 • Reageer Caro 17 juli 2017 om 08:55

  Prachtig! Je hebt echt wel een goed gevoel voor inrichting en decoratie! Ik wou dat ik dat ook kon. Heel rustigevend en toch een echte kinderkamer.

  • Reageer Bibian 17 juli 2017 om 10:35

   Dankje 🙂

 • Reageer Martina 17 juli 2017 om 09:50

  Wauw ik vind het echt ontzettend mooi, helemaal mijn smaak 🙂 dit rekje staat nog op mijn wensenlijstje. Is het stevig genoeg voor boekjes?
  Martina onlangs geplaatst…15 Juli 2017 – Onze vakantie in foto’sMy Profile

  • Reageer Bibian 17 juli 2017 om 10:34

   Jaa zeker, enorm stevig en als je hem goed stevig aan de muur schroeft is er niks aan de hand. Echt een top rekje!

 • Reageer Jodi - liefthuis 17 juli 2017 om 09:57

  Heeel mooi. Echt een stoere meiden kamer. Heerlijk…vooral dat ze nu dus echt beter lijkt te slapen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dit is anders tijdens mijn tweede zwangerschap…My Profile

 • Reageer Corina 17 juli 2017 om 10:41

  Niet mijn smaak, maar ziet er wel echt leuk uit. Het allerbelangrijkste is natuurlijk toch wel dat Novelle beter slaapt!

 • Reageer Susan 17 juli 2017 om 10:48

  Wat een superleuk kamertje 🙂

 • Reageer Fenna 17 juli 2017 om 11:32

  Wat is het mooi geworden! Rustig maar toch nog een echt kinderkamertje 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Mama Praat | De (on)zin van een uitzetlijst.My Profile

 • Reageer Leonie 17 juli 2017 om 13:12

  Heel erg leuk! Mooie tint op de muur ook; welke is dat?
  Wij gaan in september verhuizen, dus ik mag weer opnieuw aan de slag in de babykamer, yes!
  Leonie onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  • Reageer Bibian 17 juli 2017 om 21:29

   Dat is de kleur Zinkgrijs van de Karwei 🙂

 • Reageer Kimberly 17 juli 2017 om 14:38

  Wat een mooi en rustig kamertje! Leuk ingericht. Wat je in het witte kastje zou kunnen zetten is bijvoorbeeld een lightbox met een mooie ‘sweet dreams’ tekst erin. Een paar leuke boekjes om uit voor te lezen. Een luchtzuiverend plantje (heel fijn! helpt misschien ook tegen het slechte slapen).

  • Reageer Bibian 17 juli 2017 om 21:30

   Dankjewel voor de tips!

 • Reageer Laura 18 juli 2017 om 22:54

  Leuk kamertje! Vraagje: waar is de kast van? Ben fan!

 • Reageer Dominique 19 juli 2017 om 11:40

  Een heel mooi kamertje bibian

 • Reageer Chantal 19 juli 2017 om 14:35

  Supermooie meisjeskamer! Liefde voor het bed en de kast.
  Mag ik vragen waar je de dromenvanger met veertjes vandaan hebt?
  Ik zag deze ook voorbij komen bij het Instagram account van dailyapple, maar weet niet waar ie van is :s

 • Reageer Anneleen 20 juli 2017 om 22:44

  Wauw wat een mooie make – over! 😉 Heel mooi ingericht, Bibian! Inderdaad erg zacht en rustgevend allemaal!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge