Babypraat, Kids, Lifestyle, New In

Wat vinden wij van de Stokke Scoot kinderwagen?

In een vorige blog konden jullie al zien dat we een kinderwagen hadden gekregen van Stokke. Wat vinden we ervan en wat is ons eindoordeel? Vandaag reviewen we eerlijk samen de Stokke Scoot. Ja, samen, want we hebben ‘m allebei in gebruik (gehad).

Toen we een mail kregen van Stokke met de vraag of we de Stokke Scoot wilden reviewen voor onze blog besloten we dat ik, Manon, de kinderwagen zou gebruiken. Het ging immers om de reiswieg die Stokke gelanceerd heeft voor newborns en laat ik nou diegene zijn die een babytje heeft haha.

De Stokke Scoot hebben we gekregen in ruil voor publicatie op onze blog.

Ik was vooral erg benieuwd naar de Stokke Newborn Insert. Een speciaal inlegkussen waardoor je het zitgedeelte kan gebruiken voor je newborn baby! Ideaal voor hele dagjes weg dacht ik zo. Onze peuter doet nog graag een middagdut en door deze inleg kunnen we een dag op stap zonder twee wagens of een buggy mee te nemen of moeten wisselen van reiswieg naar zitje (aangezien peuters niet in een reiswieg kunnen). Als het dutjestijd is kan onze zoon de wagen in en doen we onze dochter gewoon in de draagdoek.Zoals je op de foto’s ziet, is de newborn inleg echt ideaal voor dit soort momenten. Een baby ligt plat en veilig in het kussen. Ook kun je de wagen op deze manier heel compact inklappen zodat deze weinig ruimte in beslag neemt in de auto of in je huis! Dat is een groot pluspunt van de Stokke Scoot: hij is heel compact en licht in gewicht. De reiswieg kun je ook heel plat maken en dit scheelt gewoon heel erg in ruimte. Ideaal als je een kleinere auto of woning hebt!

Nog wat fijne pluspunten van de Stokke Scoot:
– De kap van de wagen kun je er heel makkelijk afhalen en van reiswieg naar zitje bevestigen.
– Met 1 druk op de knop klap je de wagen in. 1 handeling en that’s it.
– De kap kan heel ver naar beneden. Handig tegen zon, wind, licht en geluid.
– De wagen kan met het zitgedeelte zelfs in de ligstand, ideaal als je kindje wil slapen.
Klik hier om meer te lezen over de prijzen en features van de Stokke Scoot.

Ik had de wagen een paar weekjes met plezier in gebruik tot we een probleempje kregen… Onze dochter heeft een lichte vorm van heupdysplasie en zit de komende maanden in een spreidbroekje. (Bovenstaande foto’s zijn gemaakt toen ze nog geen broekje had.) Dit zorgt ervoor dat ze eigenlijk niet meer goed in de reiswieg van de Stokke Scoot past. Deze is net te smal voor een baby met spreidbroekje (wat wel weer een pluspuntje is voor ouders die een kleine, compacte wagen zoeken).

Ze zou wel in het zitje kunnen met de newborn inleg maar eerlijk gezegd vind ik die optie niet heel erg mooi. Het zitje moet dan helemaal plat waardoor er een enorme bulk aan stof aan de achterkant komt en tja, ik vind dat gewoon niet zo mooi om te zien. Praktisch is het zéker wel, vooral als je een baby en een ouder kindje hebt wat graag nog slaapt en je een dag op pad bent. Verder miste ik toch echt heel erg een meerijdplankje voor onze peuter. Als ik een eindje ging lopen dan moest ik er rekening mee houden dat ik niet te ver ging want mijn zoon gooit vaak z’n kont in de krib als hij lang en ver moet lopen (iets met liever lui dan moe).

Ik ben dus “terug” naar mijn “oude” kinderwagen omdat deze beter bij ons en onze situatie past. Mijn dochter kan met haar spreidbroekje in de reiswieg en mijn zoon kan gebruik maken van het meerijdplankje. Als we een hele dag op pad gaan, gaat nu onze buggy mee voor hem om te slapen. Dat is toch wel de feature die ik echt handig en praktisch vind van de Stokke Scoot, die inleg voor het zitje! Tegen de tijd dat ons meisje uit haar spreidbroekje is, kan ze waarschijnlijk al in het zitgedeelte van een kinderwagen en hebben we de reiswieg/babyinsert niet meer nodig… Bibian heeft nu de kinderwagen met zitje in gebruik voor Novelle en zal wat meer vertellen over de wagen in gebruik. (Dat ik mijn Joolz weer gebruik wil niet zeggen dat ik het een slechte wagen vind, integendeel! Maar zoals ik al zei: hij past gewoon niet bij onze situatie op dit moment en dan kan Bibian hem beter gebruiken.)

Ik, Bibian, heb de kinderwagen nu in gebruik. Ik gebruik natuurlijk het zitgedeelte want Novelle maakt geen gebruik meer van de reiswieg. Ik zal even kort aanstippen wat ik van de Stokke Scoot vind:
– De wagen rijdt heel soepel! Bochtjes maken is geen probleem en hij rijdt/duwt gewoon heel prettig en soepeltjes.
– De wagen is heel makkelijk om in te klappen.

– De duwstang kan je makkelijk en snel veranderen van stand, handig want mijn vriend is langer dan ik.
– Novelle zit heel comfortabel in het zitje. Ze zit stevig in de stoel en de banden snijden niet in haar nek.
– Het voetsteuntje kun je makkelijk van hoogte veranderen.
– Het zitje kan je op twee manieren installeren: met het gezicht naar je toe en van je af. Ook heel makkelijk met twee soepele knoppen aan de zijkant van de wagen.

We zijn allebei te spreken over de Stokke Scoot kinderwagen. Het is een fijne wagen met veel features! Je kunt je wagen helemaal zelf samenstellen met verschillende kleuren waardoor hij helemaal naar jouw smaak te maken valt.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

3 reacties

 • Reageer Shirley 25 juli 2017 om 08:55

  Ik heb deze ook voor Skyler gebruikt in de zitvorm. Erg mooie wagen waar Skyler comfortabel en wat hoger in zat. Ik vond hem alleen heel erg zwaar en minder soepel duwen.. Toch is hij, vooral met zit, erg fijn voor een dreumes/peuter!
  Shirley onlangs geplaatst…Preview van Tumble ’n Dry winter ’17/’18My Profile

 • Reageer Leonie 25 juli 2017 om 09:54

  Hij ziet er mooi uit en lijkt me zeker wel een fijne wagen. Maar wij zijn erg tevreden nu over de Joolz Day2:) Heerlijk soepel ding.
  Leonie onlangs geplaatst…Tag: ‘de laatste keer’My Profile

 • Reageer Onze laatste blog, we stoppen met LittleWonderWorld | Little Wonder World 28 juli 2017 om 06:01

  […] zijn. We kregen voor Nilo, Novelle en Loa onze geboortekaartjes, kreeg Bibian een TrippTrapp, de Stokke Scoot kinderwagen, fietsstoeltjes maar kregen we ook ontelbaar veel schoenen, kleding, handige dingetjes […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge